2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tamam tatlım.şaşırmıştım sadece.problem değil.basit bişi di zaten uzatmanın anlamı yok.bebişi uyttum cevap ondan gecikti.
bu arada ben kitap değil kırtasiye ve bi kaç konu testi gönderdim umarım işlerine yarar.
böyle bi hayra vesile oldun teşekkür ederim,

Bizim yemekleri çalışmamız şerefine kocalar mı yapıyor da daha rahatız Bunu hemen açıklaYoksa sana çatkapı gelirim
ve sen kapıyı açana kadar gitmemBen işteyken, evde yapacağım yemeğin kaç dakikada pişebileceğini bile hesap etmek zorunda kalıyorum
Bazen de gece saat 2lerde pişmesini bekliyorum ki ertesi güne 1 kap yemeğim hazır olsun,,anladın mı taze fasülye

tamam canım sakin ol:18:korkutuyosun beni kuzum:18:haklısın şeyyy:18:ben senin yemegi bakıcı teyze yapıyo sanıyodum
yaptırsana onaboşamı para alıyo
canım ben sadece yemek anlamında demedim..yani biraz nefes alıyosunuz,çevreniz oluyo sohpet ediyosunuz
ben ya bennn
neyse sizin işinizde zor cigerim ya kıyamam sana
akşam taze fasulye yapacagımı nerden anladın

balkona gittim; gelcem :)

not: kimseyi kırmayı, kimseyle aramın bozulmasını istemiyorum... (öyle içimden geldi)

bende balkondaydım seni göremedimohh nefes almak gibisi yok:)
canım pınardanın yazış tarzı bu..bana sert gelmedi..
eminim sana kırılmamıştır..
şahsen benle aran iyi:)merak etme,üzülme cicim:))(öyle içimden geldi)

Ayyy kıyamam ben sana korkma korkma tamam Ben Miranın kahvaltısını hazırlıyorum,teyze yediriyor,öğlen yemeğindeki et/köfte ne yicekse hazırlıyorum
eklenecek sebze varsa kasede bekliyor teyze ekliyor ve pişiriyor sadece.yoğurdunu hep geceden mayalıyorum sabah dolaba,öğlenden sonra teyze yedirir.
Bu şeklide içime siniyor,,yediklerini dengeli almasını sağlıyorum,,mesela bazen nar suyu/portakal suyu veririm kahvaltıda,meyve saatine sütlaç yapar bırakırım...vs.
Kendi yemeğimizi bi şekilde Allah yardım ediyor,ya 1gece önceden ana yemek yapar dolaba atarım,yada işten gidince kadını biraz bekletir yemeği koyar kızı öyle teslim
alırım.İşte böyle bizim yemek hikayemiz şekerim...Kadın yapar yapmasına ama birkaç kere ihtiyacım oldu yaptı Allah razı olsun,,sürekli söyleyemem sağolsun kendisi de 1 çorba yapiim bırakiim demez söylemezsemKızıma iyi baksında ben herşeye razıyım
Aklın çocuğunda olunca 2sohbet etmek kafayı sadece anlık dağıtıyor canımŞükür ki Çağla yanında
Son cevap:Ayıkladınya

babyceren çağlanın tırnağınd beyazlık var demiştin dr götürecektin sonucu kaçırdımdr ne söylmişti beyazlık için.serra da da oluştu o yüzden sordum.
yine soru sordum kızlar size söz bende bigün bilgi paylaşcam

HAYIR TATLIM HİÇ KIRILIR MIYIM...DÜŞÜNCELELERİNDE KESİNLİKLE HAKLISIN.ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM;GİRL85 ARKADAŞIMIZI KASTETMEMİŞTİM,SADECE CHİRİHO BU KONUYA ESPRİTÜEL BİR ŞEKİLDE YAKLAŞMIŞKEN BEN DE FİKRİMİ SÖYLEYEYİM DEDİM.YANİ GİRL 85 ALINMAKTA HAKLI ÇÜNKÜ ÜSTÜNE BEN BÖYLE ŞEYLER YAZDIM.BU PLATFORM TABİKİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL,HELE DE BENİM...BEN SADECE NADİREN HATTA HİÇ TANIŞAMADIĞIMIZ ARKADAŞLAR BİR ARA UĞRAYIP SADECE SORU BELİRTİP CEVABINI ALINCA BİR DAHA UĞRAMIYOR,KEŞKE ONLAR DA BİRAZ PAYLAŞIMCI OLABİLSE DİYE BELİRTMİŞTİM.PAYLAŞIMCILIKTAN KASIT BİLGİ GÖRÜŞ PAYLAŞIMI,SOHBET VS.AMA GALİBA HAKLISIN ,AMACIM YENİ BİR TARTIŞMA KONUSU AÇMAK DEĞİLDİ.BANA DA BÖYLE BİR YAKLAŞIM YAKIŞMAZ.NEYSE ŞU AN ÇOK ÜZÜLDÜM GERÇEKTEN...KİMSEYİ KIRMAYI AMAÇ EDİNMEMİŞTİM...
NOT:ŞEKERSİZ ÇAYCIĞIM," bazen yazdıkların kırıcı olabiliyo"DEMİŞSİN ,HANGİLERİ MESELA?

canım haklısın ya..sen yazınca şöyle düşündüm hak verdim sana..
aklım çocugumdayken yaptıgım sohpetin dedikodunun içine tüküreyim:))
işin şakası bir yana,bizim boncuklar 2 yaşına gelsin hiç aklın kalmaz inşallah..nasıl olsa herşeyi söyler..
daha bir rahat olursunuz inşallah..
bütün yemekleride sen hazırlıyomuşsun..sen kargoyu hakettin canişkom:)
yemek yapacam sana:)
evet evet ya ayıkladıgımı dün gece yazmıştım aferim kız sana:)ben bile unutmuşum:)

canım benim ben senden cevap alamadığım için uzattım,yoksa üzülmeni yanlış anlamnı istememiştim.kimseyi kırmak,ya da iğnelemek gibi bir üslubum yoktur benim.eğer sert bir üslup kullandıysam mazur görün çünkü malum ,okulda öyle takındığımız için bunu alışkanlığa dönüştürmüşüm herhalde:44:

evet canım götürdüm gösterdim..kansızlıktan olurmuş..kan sonucu 11.1 çıktı..
çok düşük degik..kan damlası ferrum yazdı doktorumuz..hani şu 1 yaşına kadar olanlardan..ben pek kullanmamıştım..
doktorumuz 1 ay kullan dedi..ama arkadaşlarım kullanmama gerek olmadıgını yazınca kararsız kaldım:26:
halada kullanmadım..ama yemegindeki et miktarını çogalttım..hala kararsızım:)

uzatmayalım lütfen

Son düzenleme:
hayırlı günler MAYIS ANNNELERİ ve DATLU BEBUŞLAR
ALLLAH sağlık sıhat versin bol iştahlı kakalı hastalıksız günler olsun işlaa

dr geldim az önce tavşanımı götürdüm bende kendim için gittim tavşanım iyi allaha çok şükür tek mukotik verdi işter kullan ister kullama dedi günde bir defa kullanacağım galiba

bende de zatüre başlanğıcı çıktı bu X benı verem etti dedim dedim oldu galiba ilaç aldım aman ben hasta olayımda tavşanım iyi olsun az dolaştık temiz havada sonra eve geldik gankamla

akşam tütü eteğini tşorttünüde bitirdim tavşanın ah ah yaşlanmışım yaw gözlerim görmuyo geçeleri

kısa kollu yaptım ama pişman olmam işlaa bi tanede beyaz badı aldım belki uzun kolluda yaparım işlaa beğenirsiniz

valla hepinizi çok özledim tavşan hasta olunca hiç bişeye bakamıyom yemek bile yemiyom o kadar yanı ama iyi bende iyi

az geçmişi okuyam bakım sonra yemek yaapcam MUCKKKK

çalışanlar sanki daha rahat

(özledim be ya)

çok rahatız, sormayınız Babyceren hanım

5'te kalkıyorum. Orhan Cemal uyanana kadar makinaya çamaşır atıyorum, kahvaltıyı hazırlıyorum, yemek yapacağım etleri erimeleri için dondurudan çıkarıyorum
5:30-6:00 Orhan Cemal uyanıyor ve altını üstünü değiştiriyorum. çayı demliyorum
7:00 kahvaltıya oturuyoruz. zamandan tasarruf için, dinlemek istediğimiz radyo tiyatrolarını kahvaltıda dinliyoruz
7:30 eşim duştayken, sofrayı kaldırıp, bulaşıkları makinaya koyup, yemeği ocağa alıyorum. o pişerken makinadaki çamaşırları çıkarıp seriyorum. Öğle yemeği için yiyeceklerimi (salata, yoğurt vs) ayırıp çantama koyuyorum.
8:30 annem geliyor. banyo yapıp, üstümü giyiyorum.
9:00 evden çıkıyorum

ben bunları yaparken eşim, halının örtüsünü çırpıyor, annem okusun diye gazete alıp geliyor, Orhan Cemal', evin için yürütüyor vs yapıyor.

17:30 eve giriyorum ve yemeği ısınmaya ocağa koyuyorum. o ısınırken Orhan Cemal'i emziriyorum.
18:00 yemeğe oturuyoruz.
18:30 eşim Orhan Cemal'le ilgilenirken sofrayı kaldırıp bulaşıkları makinaya koyuyorum. Orhan Cemal'i uyutuyorum.
sabah serdiğim çamaşırları katlıyorum, ütülenecekleri ayırıyorum. (ertesi sabah ütüleyeceğim)
çay demliyorum. çay demlenirken, okuma yapmam gereken makale vs'leri çalışma odasından topluyorum. ortalığı toparlıyorum.
ilk bardağımı içerken eşimle sohbet ediyorum, sonra kitap okuyor ve not tutuyorum. yatış saati yazamıyorum çünkü sızma şeklinde uyuyorum

şimdi söyleyiniz, gerçekten rahat olduğumuzu düşünüyor musunuzkim bizim gibi olmak ister

not: balkon sayınızı azaltmanızı tebrik etmek yerine, şimdiye kadar çıktığınızı kınıyorum daha bir yeşilaycı görmek istiyoruz sizi öpeyim elinizi de kızmayın

Tamamen bağımsız kendi fikrimi ilan ediyorum
Pınardanın yazdığında kesinlikle bir yanlışlık ya abartı olduğunu düşünmediğim gibi ne zamandır yazacağım unutuyorum,,
burayı aktif kullanan bir anne olarak bende aniden gelen yada soru soran birine tüm içtenliğimle cevap veriyorum ama görüyorumki
cevap yazdığım kişi bazen, değil bi sağol demek, birdaha uğramadan çekip gittiği gibi bende işimi gücümü bırakıp bütün iyi niyetimle mal gibi
başbaşa kalıyorum ve kendime kızıyorum. Herkes yazmak zorunda değil ama gelip soru sorabilen bir arkadaşımızın cevap yazamasa bile beğen tuşuna basacak kadar nazik olabilmesini beklerim. Tabiki bilgiler paylaşıldıkça artar ama durumu müsait olmayan vakti olmayan ama gönlü bizimle olan anneler de vardır eminim.Ama soru sorup kaçmak ta ne demek..
Girl85 yada pınarda kızlarbenim yazdığımın sizlerle ilgisi kesinlikle yok Sadece arada uğrayan ama nazik olamayanlara ithafen yazdım

problem değil canım.hep kızardım ortalığı karıştıranlara bigünde benim yüzümdn olacağı hiç aklıma gelmemişti
kırılmadım üzülmedim merak etme canım.

hamile kaldık nasıl doguracagız diye düşündük
dogdular emsinler diye ugrastık
gece agladılar susturamadık
sabah 5 te kalktılar tekrar uysun diye gözünün içne baktım
el sallamayı alkış yapmayı babamamaanne demeyi öğrensin diye günde 3 bin defa tekrar ettirdik
düşmesin diye peşinden gezdik
üstüne birde şeyle yap böyle yap diyenlere ama aslında huyu suyu soyle diye dert anlattık
dgünü geliyor diye fikir aradık pastası nasıl olsun diye düşündük durduk neee cektik be kızzlarrr

iyi ki varlar tabiki

Ellerine sağlık anne tavşanÇok güzel olmuş,hastasın ama mükemmel iş çıkarmışsınAyşe Minel'e de çooookk yakışacaktır eminim
Sana da geçmiş olsun canımZatürre de nerden çıktın,,xmenin aşkından dışarda mı yattın kuzum
Umarım çabucak iyileşirsin

beni çok iyi anlamışsın teşekkür ederim mutlucuğum,işte ben de bunu kastederk belirtmiştim fikrimi.Demek ki daha açık olmalıymışım,TÜRKÇEM kıt kaldı

hadi ya bak üzüldüm şimdi.çünkü bende bi araverdim sonra bıraktım.tekrar başlasammı acep:26:
yada bende biran önce dr götüreyim.hem 9. aydan beri götürmüyorum.kontrolde olmuş olur.
teşekkür ederim cevabın için.
bu arada yazdıklarınıza çok gülüyorum.bide mutlu anneye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…