2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Aman dikkat et yemek yanmasın,tescilliyiz bu konudaNe pişirdin ?Biz de kızımla babamızı bekliyoruz,dersaneden erken kaçabilirse hava almaya çıkacağız.Urfa bazen çekilmiyor,gezecek yer yok kiŞimdi İzmir'de olmak vardı.Ama İzmir deyince artık aklıma cadı kaynana geliyorsırf onun yüzünden gidesim gelmiyor...Dün de tv de bir bebeği fare ısırmıştı,aklıma kaynanam gillerde bizzat gördüğüm fare geldi.Haberi görünce eşimi çağırdım gel sen de izle diye(az değilim de mi)mesajı aldı sanırsam.

Beykozcuğum ablanın durumuna çok üzüldüm,inşallah sapasağlam bir şekilde 9 ayını geçirir ve sağlıklı bir kuzu dünyaya getirir.Geçmiş olsun canım.

MEYVE SUYU VE ÇOCUK

Meyve suları çocuk hekimleri tarafından sağlıklı bebeklere ve küçük çocuklara vitamin C, kalsiyum desteği olması ve katı gıdaların böbrek yükünü azaltmak amacıyla önerilmektedir. Meyve suyu tüketiminin faydaları olduğu halde bazı zararlı yönleri de vardır. Çocuklar meyve suyu tüketicileri içinde en büyük grubu oluşturur. Meyve suyunun tadı güzel olduğundan çocuklar tarafından sevilir.

On iki yaşından daha küçük çocuklar toplumun %18'ini oluşturmasına karşın meyve suyu tüketiminin %28'ini bu grup gerçekleştirir. Çocuklar bir yaşına geldiğinde %90' ı meyve suyu tüketmiş olur. Ortalama günlük meyve suyu tüketimi bebeklerde yaklaşık 56.7 g/gün iken, bunların %2'si günde 450 gramdan daha fazla tüketir, ve hatta bebeklerin %1'i günde 595 gramdan daha fazla meyve suyu tüketebilmektedir.Oyun çocukları ortalama günlük 170 g meyve suyu tüketirler. İki ile üç yaş arasındaki çocukların %10'u ve 4 ile 5 yaş arası çocukların %8'i günde 340 gr’dan daha fazla meyve suyu tüketmektedir. Adölesanlar ise en az tüketen grup olup bütün meyve suyu tüketiminin %10'unu oluşturmaktadır.

Food and Drug Administration (FDA) meyve suyu olarak etiketlenmiş ürünün %100 meyve suyu olmasını şart koşmuştur. Meyve suyu konsantresinden elde edilmişse etikette ürünün konsantre olduğu yazılmalıdır. Meyveli içeceğin %100 meyve suyundan daha az olması durumunda meyve suyu yüzdesi yazılmalıdır, içeceğin cinsi, meyveli içecek, kokteyl, meşrubat gibi tanımlanmaktadır. Genellikle meyveli içecekler meyve suyunu%10 ile %99 arasında içerebilirler, bazen de tatlandırıcılar, aromalar, vitamin C ve kalsiyum gibi destekleyiciler eklenebilir. Bu içerikler FDA kurallarına uygun bir biçimde ürün etiketine yazılmalıdır.

Besin piramidinde beş ana besin grubundan biri meyvelerdir. Günde 1600 kalori alan çocukların (1-4 yaş arası) günde iki kez meyve tüketmesi, günde 2800 kalori alması gereken çocukların (10-18 yaş arası) günde dört kez meyve yemesi önerilmektedir.Bu meyve tüketiminin yarısı meyve sularından sağlanabilir (meyveli içeceklerden değil). Yüzyetmiş gram ağırlığındaki bir bardak meyve suyu bir porsiyon meyveye eşdeğerdir. Meyve suyunun tüm bir meyveye besinsel açıdan üstünlüğü yoktur.

Ayrıca meyve suyu tüm meyvede bulunan lifden yoksundur. Yalnızca meyve suyu tüm meyveye göre daha kolay tüketilir. Bazı çalışmalarda daha fazla miktarda meyve suyu tüketen çocukların daha az meyve suyu tüketenlere göre daha uzun boylu ve daha düşük vücut kütle indeksine sahip oldukları saptanırken diğer çalışmalarda ise büyüme parametreleri ile meyve suyu tüketimi arasında ilişki bildirilmemiştir. Bu ilişkiyi ortaya koymak için daha fazla çalışmaya gereksinim vardır.

Pastörize meyve suları bebek çocuk ve adölesanlar için güvenlidir. Pastörize meyve sularında mikroorganizma yoktur. Pastörize edilmemiş meyve suları Escherichia coli, Salmonella ve Cryptosporidium gibi organizmaları bulundurabilirler. Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) ilk 6 ay bebeklerde tek besin kaynağının anne sütü olması gerektiğini

önermektedir. Altı aydan daha küçük bebeklere meyve suyu vermenin besinsel açıdan gerekliliği yoktur. Yüksek miktarlarda meyve suyu tüketimi malnütrisyon ve kısa boyla sonuçlanabilir.

AAP ve Amerikan Pedodonti Akademisi, bebeklere meyve suyunun, biberonla değil bardakta verilmesini, bebeklerin ağızlarına biberon verilerek yatırılmamasını önermektedir. Biberonla meyve suyu tüketimi diş çürümelerine yol açar. Meyve suyu yemeğin bir parçası olarak tüketilmelidir. Mutsuz bir bebeği ya da bir çocuğu susturmak için kullanılmamalıdır.Çünkü bebekler günde 1600 kaloriden daha azına gereksinim duyarlar. Aşırı meyve suyu verilmesi anne sütünün ya da mamanın yerini alarak protein, yağ ve vitaminlerin ayrıca demir, kalsiyum ve çinko gibi minerallerin daha az alınmasına neden olur..

Meyve sularının tadları iyi olduğundan oyun çocukları tarafından fazlaca tüketilirler. Besleyici olduğundan dolayı ebeveynler tarafından fazla tüketimi engellenmemektedir. Soda gibi enerji dengesizliğine yol açabilir. Aşırı miktarlarda meyve suyu alımı, ishale, aşırı ya da yetersiz beslenmeye ve diş çürüklerine neden olabilir. Meyve suyu alımını 2 kez 170 gram ya da günlük önerilen meyve miktarının yarısı düzeyinde tutmak gerekmektedir. Bir çalışmada günde 340 gramın üzerindeki meyve tüketimi ile obesite arasında ilişki saptanmıştır.

Öneriler:

1. Altı aydan küçük süt çocuklarına meyve suyu verilmemelidir.

2. Meyve suyu alımı 1-6 yaş arasındaki çocuklar için günde 100-170 g, 7-18 yaş arasındaki çocuklarda ise günde 220-350 g ya da günde iki kez ile sınırlandırılmalıdır.

3. Çocuklar meyvelerin tümünü tüketmeleri açısından desteklenmelidir.

4. Süt çocukları, çocuklar ve adölesanlara pastörize edilmemiş meyve suları verilmemelidir.

5. Malnütrisyonlu (aşırı ya da yetersiz beslenme), ishali olan,aşırı gazı olan,karın ağrısı ve karın şişliği yakınması bulunan çocukların

değerlendirilmesinde günlük tüketilen meyve suyu miktarı sorulmalıdır.

6. Diş çürüklerinin değerlendirilmesinde,meyve sularının hangi miktarda ve nasıl(biberonla, yatarken gibi) tüketildiği belirlenmelidir.

7. Hekimler meyve suları ya da meyveli içeceklerin kullanımı konusunda ailelerle konuşmalı ve aileleri bu iki içecek arasındaki farklar konusunda bilgilendirmelidir.

Sonuçlar:

1. Meyve sularının altı aydan küçük süt çocuklarında besinsel yararı bulunmamaktadır.

2. Meyve sularının meyvenin tümüne göre besinsel yarar açısından üstünlüğü yoktur.

3. Saf meyve suları ya da işlenmiş meyve suları dengeli beslenmenin bir parçası olarak uygun miktarda tüketildiklerinde yararlıdır.

4. Meyve sularının dehidratasyon tedavisinde ya da ishalli çocuğa yaklaşımda yeri yoktur.

5. Aşırı meyve suyu tüketimi malnütrisyona sebep olabilmektedir.(aşırı ya

da yetersiz beslenme).

6. Aşırı meyve suyu tüketimi ishal, gaz, karın şişliği ve diş çürükleri ile ilişkilidir.

7. Pastörize edilmemiş meyve suları içerdikleri patojenler ile ciddi hastalıklara neden olabilirler.

8. Çeşitli meyve sularının çocuğun yaşına uygun miktarlarda tüketilmesi halinde herhangi bir klinik sorun ortaya çıkmaz.

9. Kalsiyum katkılı meyve suları kalsiyum açısından iyi bir kaynak olabilirler ancak, anne sütü, mama ya da inek sütüne göre diğer besinler açısından fakirdir.

**bu yazı STED dergisinden alınmıştır**

uzun zamandır yakmıyorum yemekleri canım maşallah banatavuklu şehriyeli yayla çorbası ve etli taze fasulye yaptım içerisinede ilk defa rendelenmiş havuç ekledim tarık buğrada yiyeceği için:)pilavda yaptım mı tamamdır
Urfa merak ettiğim iller arasında taş evlerini yakından görmeyi çok istiyorum siz uzun zamandan beri orda olduğunuz için demek sıkıldınız artık
cadı kaynana dedin bak şimdi benimde aklıma benim kv geldi:)fare dedin evlerinde bulunan karton üzerine sürülmüş kapı kenarında bekleyen fare yapıştırıcısı geldibu yaz gitme ihtimalimiz var ve hiç gidesim yok
evleri müstakil kocaman bi bahçe içinde tüm böcek türleri,kurbağa sesleri,fare birde fareye benzer bi hayvan görmüştüm bak adını unuttum koklaya koklaya gece üzerimize doğru gelmişti yavrumu nasıl götürürüm oraya sinirlerim bozulduu
eşine izletmekle iyi yapmışsın bende bu gün hayvanlarla oğlumun bir arada olamayacağının sinyallerini vermeye başlayim

yaklasık 1 saat once altını degıstırıyordum ve salak gıbı oynaması ıcın elıne kremı verdım bıraz ısaldi
sabahtan berı 4. kakasını yaptı bende ıncelıyorum her yaptıgında ıncelerken 30 sn belkı 40 sanıyede mınık parmagı ıle
bandırıp agzına goturmus bır baktım basımdan asagı kaynar sular dokuldu kızlar hemen dogrulttum nohut buyuklugunde
bırsey dılındeydı ama kaydı gıttı ben kaldırınca yan cevırmelıydım ((((

delırdım tabı doktorunu aradım zehır hattını aramamı soyledı bebek kremı old ıcın sorun olmaz dedı
114 aklınızda olsun hangı maddeyı ne mıktarda aldıgını soyluyrsun ve doktor uyarılarda bulunuyor
bebek bakım kremı old ıcın korkmamamı soyledı 2 saat gozetın ve uyutmayın kusarsa dr a goturun dedı

suan 1 saat oldu sorun yok Allah ıma bınlerce kez sukurler olsun ve beterınden korusun
lutfen herkes cok dıkkatlı olsun

Yavrum kedim cok gecmiş olsun yaaa... Benim cadı da acmayı beceriyo onu. Acabildiğini gördüğümden beri vermiyorum eline. Neyse ki bişey yokmuş. Ohh dedim okuyunca. cok dikkatli olmak gerekiyo valla iyice yaramazlastılar

Beykozcum siz de bebişi saglıkla alırsınız kucagınıza insallah

İLKİMCİĞİM SURUÇ'TA GÖREV YAPTIĞINI SÖYLEDİN,ORADA BENİM ÇOK SAMİMİ BİR ARKADAŞIM DA GÖREV YAPMIŞTI.aDI SONAY'DI,HATAYLIYDI.TANIR MIYDIN?
Hiç yabancı gelmedi tatlım ben 2007 şubat 2008 haziran dönemleri arasında çalıştım. O ne zaman görev yaptı?
Merhaba tatlım özledik seni valla özletme kendini en azından bi icik yap inşallah fizik tedavi sonucunda tamamen iyileşirsin ameliyata gerek olmadığına çok sevindim tatlım. Tarık Buğrayı ve seni öpüyorum
Günün güzel haberi Tebrik ederim yakışıklı kuzuyu sana da kolaylıklar dilerim tatlım Darısı da yürümeyenlere inşallah.
çok geçmiş olsun tatlım, yavrum benim bi türlü iyileşemedi. Bu mevsimler tehlikeli oluyo insan ne giyeceğini çocuğuna ne giydireceğini şaşırıyor.
Çok teşekkür ederim tatlım güzel sözlerin için
Ben uzun çubukları cupcakeleri süslemek için yaptım canım.
Dediğin gibi çöpşiş olarak da kullanılıyor bunlar.
Hiç öyle şey olur mu böyle böyle büyüyolar canım kendini de suçlama hangi anne çocuğunun hasta olmasını ister.
Canım yaa çok üzüldüm inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alır dualarım sizinle.
Eki Görüntüle 690389 Eki Görüntüle 690390 Eki Görüntüle 690391 Eki Görüntüle 690392
kızlar özellikle elbiseye bayıldım,alsam mı acaba?:44:Ne dersiniz?Site:Miniqimin cicileri.
ben de bayıldım kesinlikle almalısın canım

Çok geçmiş olsun canım büyüyünce tehlikeler de artıyo dediğin gibi allah beterinden korusun

ii gclr...
dünkü uyku problemimiz ile ilgili msja duyarsız kalmayıp düşüncelerinizi paylaştığınız için sağolun kızlar...alıntıyla cvp yazamadığım için tek tek cvp yazamıyorum....
mutlu anne demek beni süslemeye dahil ettin...keşke dediğin gibi bişey olabilse...sizlerle biraraya gelip ortak bişeyler yapmayı çok isterim...
turuncu hadi gözün aydın...kayra yürüyormuş...benim oğlan çağatay(ismini ilk defa yazıyorum burda,albümde var ama,eee artık benim oğlumun adınıda öğrenin demi ya)yürümüyor daha emekleme ve tutunarak yürüme var,sıralama oluyor galiba bunun adı...sağlık olsun...vakti gelince yürür inş..
beykozum ablana büyük geçmiş olsun...inş.yavrusunu vaktinde sağlıcakla kucağına alır...amin
yavrukedi size de geçmiş olsun,dediğin gibi çok dikkatli olmak lazım bundan sonra...

Uuu COK FENA o zaman simdiye kadar sormadik mi senin oglanin ismini cnm, kendi adima eseklik ettigimi ve bu yuzden sorry sekerim nasil bu zamana kadar bilmeden geldik senin delinkanlinin Adini ya..tobe tobe..Cagatay cok guzel isim annesi ins ismi ile guzel yasayip hayirli evlat olur..

beykozum ablan için üzüldüm canım allah yar ve yardımcısı olsun işallah..
yavrukedim canım off ya okuyunca bile kötü oldum neyse birşey olmamış..çok dikkat etmemiz gerekiyo
ama kaşla göz arasında ne yaptıkları belli olmyuyo bu bebeklerin..
bizde bugün doktora gittik neyseki korktugum gibi birşey çıkmadı..basit bir saguk algınlıgıymış..
yine bronşit oldu sanmıştım gerçi bu sefer farklı bir doktora gittik ve hiç ilaç vermedi:26:sadece burun spreyi
kullanın dedi o kadar..cerene bricany verdi..eski doktoruma gitseydim kesin antibiyotigi dayamıştı bize..
acaba ben eski doktoruma gitmekle hatamı yapıyodum:44:hep ilaç yazıyodu..
ama bu doktor ilaca çok karşı..içim rahatladı biraz..

Çok teşekkür ederim tatlım güzel sözlerin için
Ben uzun çubukları cupcakeleri süslemek için yaptım canım.
Dediğin gibi çöpşiş olarak da kullanılıyor bunlar.

Cevap verme inceliginde bulundugun icin cok tsk ederim cnm..
Simdi bende oyle dusunmustum aslinda ama cok uzun degilmi cupcake icin o yuzden teredut ettim..Bende cupcake icin kurdan daha iyi olur diye dusundum..

Sana sekerim ins daha nice gunaydinlar demek nasip olur malum ben daha hic deme durumu yasayamadim :)) yani senin iki kere olmasi en azindan 0 kere olmasindan hayirlidir bence :))

Suanda herhalde erkenci oldugun icin uyuyor olmalisin dimi

söylemesi ayıp bugün çiğ köfte yedimçok güzeldi
demek pınarcım urfada doom nleri böyle kutlanıyo:)benim babaannemde eskiden
bulgur pilavına mum koyup üfletirmişti malum pastaya verecek para yok:)

Cnm cok gecmis olsun malasef benimde basimdan boyle birsey gecti bende disardaydik altini degistirirken eline vermistim oynasin diye sonra elinde unutup pushchair ine oyle koymusum bir sure sonra gezerken beni bir kadin uyardi ki bizimki sudocremin en minik olanindan hatta satilmayan ornek olarak dagitirlan turden olandandi ve onu acip elleri ile oynar vaziyette yakaladim cok sukur allahtan agzina surmemisti ama yani o ani hic unutmus degilim cunku cok korkmustum ayni senin gibi cnm..

Sinemis ins atlatmistim, bu tip kazalarin son bulmasini diliyorum hepimiz icin ..

bugün akşam üstü kendimi çarşıya attım yine alışveriş yaptım:18:kocam kızıyo artık bana:18:
ama kendime kemer dışında birşey almadımcerene ayakkabı çağlaya elbise ve en sonunda tütü için tül aldım..
bütün çarsıyı gezdim en son magazada buldumhiç biryerde yok sinir oldum
umarım yapabilirimde bu kadar yorgunluguma deger
yarın hemen yapacam ve sizlerle paylaşacam ama acaba önce cerene mi yapsam:44:çünkü
23 nisanda gösteri yapacaklarmış..müzik eşliginde birşeyler hazırlıyolargidip izleyecez

Bak iste bende olsam cig kofte ile kutlardim..anam ben onu yerim yerim cok guzel yaa..ohh cnm cekti ..yalniz Tr de etli yapilip satilmasi yasaklanmis bak iste ona kafam cok bozuk bu simdi yapilir mi biz cig kofte severlere :)) Esim Mahir I severken cig koftem diye seviyon dusunun artik fanatikligi eheuehuehe

yok canım ben etli yedim..etsizini yemem zatençok seviyorumm hmmm canını istettim ama:))
senin eşin urfalımıydı canım..ben yanlışmı hatırlıyorum:26:

yok canım ben etli yedim..etsizini yemem zatençok seviyorumm hmmm canını istettim ama:))
senin eşin urfalımıydı canım..ben yanlışmı hatırlıyorum:26:

Esim Antepte dogmus buyumus ama aslen Urfanin halfeti den gocmusler yani Urfalilarmis..Benim gorumceler cok becerikliler super cig kofte yapiyorlar yani ellerini yersin o derece :)) off karnim zil calmaya basladi tenefusemi ciksam :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…