PASTASINI KENDİSİ YAPACAK GACILAR
dün akşam ganajlı bir pasta yaptım Ömer de yesin diye hazır hiçbirşey kullanmadım ve cidden nefis oldu hemen tarif vereyim dedim:
SÜNGER KEK: 4 yumurta 4 fincan şeker 4 fincan un 2 fincan ılık su 2 yemek k kakao 1 pk kabartma tozu
yumurta akları 4katına çıkıp kırılganlaşana kadar çırpılır
yumurta sarıları ayrı bir yerde şekerle çırpılır. ılık su eklenip şekerin iyice erimesi sağlanır
kabartma tozu un ve kakao 2-3 kez elenerek havalandırılır
un karışımı yumurta sarısına eklenip miksersiz kaşıkla homojen hale gelene dek karıştırılır
en son ve zor olan adım yumurta sarısı karışımını yavaşca ve alttan yukarı doğru karıştırarak yumurta akıyla buluşturmak
burda akları söndürürseniz kek kabarmıyor
söndürmeden karıştırmayı başarabilirsenzi süper sünger kek oluyor
ara kat ve üzeri için 1e 1 ganaj yapacaktım ama aşırı çikolata sevmeyen babam aklıma geldi ve oranı düşürdüm
160g bitter çikolatayı benmari usulu erittim. kuvertür çikolata daha iyi olurdu ama evde yoktu
2su b süt 3 kaşık un 1 kaşık nişasta 2 kaşık kakao ve 1 yumurtayı pişirdim
bitter çikolatanın yarısını ekleyip ara kata ve üstüne sürdüm
çikolatanın sonunu da en üste döktüm pürüzsüz görünmesi için
şeker hamuruyla kaplayacksanız 1 gün önce sabahtan kek, akşamına ganajla katları birleştirme, son gün de şeker hamuru kaplamak gerekiyor erimemesi için
BUGUN YILLIK İZİN KULLANDIM EVDEYİM MUTLUYUM ÖMER DE MUTLU YÖNETİCİM İZİNLİYDİ İZİN KULLANDIĞIMI BİLMİYOR BENİ İŞTEN ATMAZSA HERKES MUSMUTLU OLUR BU İŞİ BAĞLARIZ =P
PLANNER NERDESİNNN
bişey sorcam: organik tavuk alanlara:
ben bi arkadaşım vasıtasıyla gezerek beslenen tavuk buldum. bugun elime geçecek... sizin aldığınız tavuklar kaç kg ve kaç para acaba merak ettim...
bizimki Bakpi markasının "freerange (gezerekten, sekerekten beslenen)" ürünü. kilo fiyatı diğer tavuklardan biraz tuzlu :44: marketten markete değişmekle beraber kilosu 8-9 tl civarında. ortalama bir tavuğun 2-2,5 kilo geldiğini belirtmek isterim. parçalayıp dondurucuya kaldırırsanız, uzun süre yetiyor
bu hediyeleşme işi ne güzel olmuş hediyelerde pek bi cici.keşke doğumgünü bebeklerimize karınca kararınca hediyeleşsek isteyenler.hediyelere boğsak birbirimizi
kızlarrr merhabaaa herkeseeeenasılsınız, umarımm herkess iyidir ve sağlıklıdır, biz çok iyiyiz zeynomla çok şükürr öyle yoğunumm okadar yoğunummmm kii anlatamamm öğle yemeğimi daha yeni yedim ve iki kelime yazayım diye foruma girdim hemen, cuma ankara toplantımız süper geçti çok şükür allaha ama şimdii daha çok işim var tabi o ayrıı beni merak eden etmeyen herkeseee kocamannn sevgilerimii gönderiyorum buaralar biraz daha yokumm maleseff ama aklım sizde ona göreee hepiniziii ve tatlıı minnoşlarınııızı kocamannn öpüyorummmm sanırım ilk defa tek kelime bile okuyamadan yazıyorum ne acııı
kızlarrr merhabaaa herkeseeeenasılsınız, umarımm herkess iyidir ve sağlıklıdır, biz çok iyiyiz zeynomla çok şükürr öyle yoğunumm okadar yoğunummmm kii anlatamamm öğle yemeğimi daha yeni yedim ve iki kelime yazayım diye foruma girdim hemen, cuma ankara toplantımız süper geçti çok şükür allaha ama şimdii daha çok işim var tabi o ayrıı beni merak eden etmeyen herkeseee kocamannn sevgilerimii gönderiyorum buaralar biraz daha yokumm maleseff ama aklım sizde ona göreee hepiniziii ve tatlıı minnoşlarınııızı kocamannn öpüyorummmm sanırım ilk defa tek kelime bile okuyamadan yazıyorum ne acııı
sırada hangi çocuğumuzun doğumgünüsü var? bilen var mı?
sanırım sırada turuncu - eymen kayra var
vede MİRA
Beni işe boğanları bende boğmak istiyorum
Yani hiç konsantre değilim işe,,sonuçta kızımın doğumgünü yaklaşıyor dimi
Şaka bi yana canım hiiiiç çalışmak istemiyor,,maaşın hakkını vermeden de olmuyor ühüüüüüü
bugün koaföre gitmem ve kızımın slaytını hazırlamam ve müzik cd.si oluşturmam ve perde ütülemeyi
bitirmem gerekiyor1 aydır geveze geveze takıl sen mutlu,,son hafta kuyruğu sıkıştır
Eskiden de böyleydim ben,,yazılıya hep son gece çalışırdımAma gerçekten bu sefer zaman yoktu
poffffffbalkona
abooo bi de slayt ve müzik zart zurt var di miiiiiiiii
ben mekan ayarladım gibi gibi... hava guzel olursa bahcede bozarsa içerde olcak.. sadece mekan ve oranın tabak çanağını kullanmak için 200 tl nasıl sizce?
üst limitim o kadardı...
ben de yazılıya son dakka calısanlardanım
ver kurtul 200ü benceevi temizletmek,,bulaşıkları yıkamak,birde yorgunluk daha pahalıya patlar ,,birde o kadar insan çağırıcaksın,yayıla yaıla otursunlar mekanda,walla bence fiyat iyi canım.
slayttan heran vazgeçebilirimböylece kurtulmuş olurum o dertten müzik olarakta gelenlere heran alem fm falan açabilirim,,artık ne gelirse
oynasınlarkoaföre gitmem şart ama ,,yoksa miranın ninesi gibi görünücem fotolarda perdeyi de akşam açim de salsın kendini bari
çok praktikim demüüüü
zada kızın çok tatlı ve coook guzel olmuş.popişindei mikiyi eminim herkes ısırmak ıstemiştir
Teşekkürler canım çok sağolTatlı cadım,Şekersiz Çayım sizlerde sağolun canlarım
Kızlar dün akşam pasta siparişi verdim,,ilki klasik "1" şeklinde olacak,,inşallah güzel birşey çıkartırlar,,
reimdeki minnili pastanın dışındaki gibi punatiyeli pembe kuşak istedim,,diğer reimdeki gibi "ada" yazısını minnie li kurabiyelerle "mira" yazacaklar,
adamlara resimleri ve istediklerimi götürünce,,ne iş yaptığımı sordularAslında böyle şeylere takılmam ama yine de biraz değer birşey çıksın diye
çıktı alıp götürdümdiğer pastamız(akşamki kutlama için) ise düz,,üzeri bebek figürlü olacak sadece..pasta işim de son buldu böylece
ZADA ; Canım Zeynep Ada çok tatlı olmuşşş.Maaşallah kuzuma,bayıldım valla...
Doğum günü ertesi hastalanmış olmanız çok üzücü...Sanırım kalabalık ortamla temas edince virüsü kaptınız..
Çok geçmiş olsun,Rabbim acil şifalar versin.
sağol ZADAcım Zyeynep Adanın gülen yüzünü görünce içim açıldı uykum dağıldı bayıldım maşallah prensese
nasıl keyifli görünüyor emeklerine değmiş annesi hemen fotoğraf istiyoruz nice senelere bugünkü gibi keyifli varalım inşallah
ohh ne güzel sıranızı savdınız,nazara geldiniz canım siz okusaydınız bol bol,geçmiş olsun canım
abooo bi de slayt ve müzik zart zurt var di miiiiiiiii
ben mekan ayarladım gibi gibi... hava guzel olursa bahcede bozarsa içerde olcak.. sadece mekan ve oranın tabak çanağını kullanmak için 200 tl nasıl sizce?
üst limitim o kadardı...
ben de yazılıya son dakka calısanlardanım
Beni işe boğanları bende boğmak istiyorum
Yani hiç konsantre değilim işe,,sonuçta kızımın doğumgünü yaklaşıyor dimi
Şaka bi yana canım hiiiiç çalışmak istemiyor,,maaşın hakkını vermeden de olmuyor ühüüüüüü
bugün koaföre gitmem ve kızımın slaytını hazırlamam ve müzik cd.si oluşturmam ve perde ütülemeyi
bitirmem gerekiyor1 aydır geveze geveze takıl sen mutlu,,son hafta kuyruğu sıkıştır
Eskiden de böyleydim ben,,yazılıya hep son gece çalışırdımAma gerçekten bu sefer zaman yoktu
poffffffbalkona
kız mutlu tembellik yapma bakım calıs dersine...yardıma ihtiyacın varsa seve seve ederimm haberin olsunn...
ben slayt şarkımı candanın melek sarkısına yaptım cok guzel oldu...
slaytı kesın yapın kızlar cok hos oluyor gercektennn...ve dede annane babanne amca dayı teyze kuzenler gibi bebklerinizle birlikte olan resimlerinden eklemeyi unutmayın herkes kendinide görünce cok hos oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?