Heyyt bre artik dogum gunu hazirliklarim basladi tam gaz..bende hep boyle sona yaklasmadan hicbir ise baslamam ama basladimmi hizliyimdir is bititirim masallah bana..
14 ADET ARKA VE ON IKI FARKLI RESIMLI CUBUKLAR HAZIR, BEN BUNLARIN IKI TARAFINIDA RESIMLI YAPTIM CUNKU ARKASINDAN BEYAZLIK GOZUKSUN ISTEMEDIM SIMDI TAM OLDU ICIME SINDI AFERIN BANA...simdi elde var birrrr
Fincanlarimizin hepsine stikerlerini yapistirdim tam 20 adet , elde var ikiiiii
Kartondan cetveller kesildi hazirlandi 20 adet, elde varr ucccc
Tsk kartlarimiz kesildi hazirlandi ama yazilmasi daha bu yuzden elde yok dortt..
resimliyecem hepsini en kisa zamanda ve mutlaka fikirlerinizi bekliyorum oki doki
az önce korkudan altıma yapıyodum:83:çocukları uyuttum çıktım odadan baktım güm güm bomba sesleri
eşimin yanına gittim pencereyi açtık eşim dedi top sesi bu:18:allah ım yarebbim suriye burayımı bombalıyo acaba dedik:18:
elim ayagım nasıl titriyodedim tamam poku yedik
ses gelen taraf abimlerin evinin o taraf hemen abimi aradımmegerse kutlu dogum haftası oldugu için top atıyolarmış..
bir oh çektim ama uzun süre kendime gelemedim
biraz titreme devam ediyo:)canım ne kadar tatlımış anlamış oldum:))
melekler kadar güzel yüreğinle26.04.12...
Saat:09.00 daki randevuma,bebegim nst'de hareketlensin diye bir guzel kahvaltımı edip,
cikolatamı yiyip esimle el ele gittim.olcumler guzeldi cok sukur..alttan muayenede bebegin asagida fakat basinin yukarida oldugunu soyledi dr.umuz..ve muayene sırasındaki kendimi kasmamdan sonra bana dönüp “sen normal doğum yapamazsın” dedi...
Esimin oldugu odaya gectik ve ikimizi karsisina alip; gidip ve butun sevdiklerinize haber verin,,14.00de yatis 16.00da bebegi alıyoruz dedi...esimle birbirimize baktık ve aynı anda dr.a “tamam” dedik..sonra dunyanın en heyecanlı ve mutlu çifti olarak,birbirimizle tek kelime konusmadan dua okuyarak cıktık hastaneden..sevdiklerimize haber vermek için elim titreyerek aradım, kimi arasam "bebek mi geliyo" diye açtılar telefonu..yolda esime gelen telefonla beni eve birakip karakola gitti ve müvekkiliyle dilekçe vermek zorunda oldugu icin tel.i de kapalıydı..eve gider gitmez dusumu abdestimi aldım,yasin okudum,3 yudum okunmus su ictim.sabah karnımı tıka basa doldurdugum icin hersey yasak ve riskliydi ama dayanamadım
1 bardak daha su ictim...balkona cıktım,,elimi karnıma koyup gokyuzune bakıp sadece allah’a
sükrettim,dua ettim..saat 1.30 olmus,,annem izmitten gelmisti,,valizler kapıda ama esim yoktu hala...haber de yoktu..
Alt katımda oturan eltim,2 oglu ve annem beni goturdu hastaneye...yol boyunca sesli dua okudu eltim...
Hastanede en yakın arkadasım beni bekliyordu. Yatısımı yapmamız ve cicek gibi odama yerleşmemiz, suslemeler cok uzun sürmedi...herkes beni motive etmeye calisiyordu,esimin yanımda olmasından baska bisey istemiyordum..
Sedyede,daha once hic bilmedigim ameliyathaneye giderken asansor tam kapanırken,bir el kapıyı actı..yusuf...
Size o an ki hissettiklerimi anlatamam..hersey tam olmuştu artık. Aşkım, kızım ve ben aynı yerdeydik cok sukur..,
ölsek bile birlikte olecegiz gibi bir his iste anlıyosunuz dimi...
Ameliyathaneye girdigimizde hiç ummadığım bir sekilde yeşil onluklu insanlar pozitifti..herkes bana biseyler soruyor,
acaba kime benziyor diyorlardı...dr.um elimi hic ama hic birakmadi ve bana göbek adını sordu...babannesinin adını soyledim..
Tamam kızım dedi ve son lafı 1-2 hoscakal....
Uyandıgımda üşüyordum ve kendimi çıplak hissediyodum,,basımdaki hemsire bana cok saglıklı bir bebegim oldugunu soyledi,
onu anlıyodurm fakat idrak edemiyordum..daha sonra soyledigine gore ona ve herkese “elleri ve ayaklarını saydınız mı tam mı” demişim hep...
Bütün koridorda sevdiklerim vardı,,babam canakkaleden gelmisti...
Odanın kapısı açıldı.. Hemsirenin kucaginda dunyalar guzeli kırmızı yanaklı cennet kokulu kızım geldi..
3.820gr.53cm ve tarif edilemez guzellikteydi...sadece şükrettim...iste ben o andan beri her sabah,her akşam,
her ezanda,her durumda sadece şükrederim
Kızımın sizler gibi candan, yürekli teyzeleri ve kardesleri oldugu icin şükrediyorum...
Güzel dilekleriniz icin hepinize çok ama çok tesekkur ediyorum.iyiki varsınız benim canım arkadaslarım
tatlım ben mustelanınkini aldım daha kullanmadım ama.kendim için de aldım fakat yüzümde beyaz tabaka bırakıyor.kızım için neyse de kendim için pek memnun olamadım...2 çocukla 1 km uzaklıktaki parka gitmek
ölüyorum yorgunluktan..ne zormuş ya..cerennnn dur yanımda yürüüüüü kızım beni bekleeee koşmaaaaaa:95:
çağlaaaa sabahtan beridir uyumadın hadi yat artıkkkk:95:
Hava çok sıcakkkkkk:111:bide bu sıcak havada kazak giymişim
Dönüşte ceren yoruldu aldım arabaya bindirdimhadi babyceren beline kuvvet
Ikisininde yüzü pancar gibi oldu:)çağla beyaz diye daha çok kızardıacilen güneş kremi almam lazım..
Hemen tavsiye istiyorum çok güzel kaliteli birşey olsun..parası önemli degil:18:
10 lirayı geçmesin:))
çağla sabahın 8 inden beri ayakta şimdi uyudubende dinleniyorum birazdan yemek yapacam
doğum gününüzü kutlar;oğlunuza mutlu,sağlıklı ve başarılı bir ömür dilerim..♥♥♥ bugün sen doğalı ben anne olalı bir yıl oldu. Her yeni hareketin, her an'ın bizim için hint kumaşı değerinde. önce seni bana evlat eylediği için rabbime sonsuz şükrediyor, sonrada bana anneliği bu kadar güzel yaşattığın için sana çok teşekkür ediyorum.hayatın hep sevgi dolu olsun canım oğlum iyiki doğdun,doğum günün kutlu olsun bebeğim ♥♥♥
az önce korkudan altıma yapıyodum:83:çocukları uyuttum çıktım odadan baktım güm güm bomba sesleri
Eşimin yanına gittim pencereyi açtık eşim dedi top sesi bu:18:allah ım yarebbim suriye burayımı bombalıyo acaba dedik:18:
Elim ayagım nasıl titriyodedim tamam poku yedik
Ses gelen taraf abimlerin evinin o taraf hemen abimi aradımmegerse kutlu dogum haftası oldugu için top atıyolarmış..
Bir oh çektim ama uzun süre kendime gelemedim
Biraz titreme devam ediyo:)canım ne kadar tatlımış anlamış oldum:))
Uyy da benide korkuttun gizz...agzindan yel alsin..rabbim gostermesin savas memleketime amin..
Cnm yazinin sonuna gelene kadar bende az micck yapiyordum anlayacagin senn kadar bende korktum galiba..:2:
Sonrasi cok sukur yokmus bomba falan dedim..
Canım bebişlerimin dünyaya gelişlerinin ilk yılı doolduuuu...iyi ki hayatlarımıza girdiniz,hoş sefa geldiniz...minik melekler...allah mutlu,sağlıklı eylesin sizleri bir ömür boyu...
Küçücük ellerinle tutundun,
anneciğinin şefkatli kalbine,
yar oldun artık hayata müjdelenince,
rabbim bir ömür korusun seni önce,
ağlamasın gözlerin ne mutlu ki bu güne...(akrostiş)
ya burası çok güzel bir yer..herşeyimizi paylaşabiliyoruz bi nevi desarz oluyoruz:)
kaynanalarımızı,görümcelerimizi komşularımızı ,eşlerimizi dertlerimizi sıkıntılarımızı paylaşıyoruz
hepinizi çok seviyorum..ailem oldunuz
iyiki çağlayı dogurmuşum ve mayıs annesi olmuşum
çok seviyorum çookkkkkkay içimde tarifsiz bir enerji var:))bomba korkusu adrenalimi arttırdı
kocamda uyuyo kine yapsam ki
en iyisi oturuyum oturdugum yerde:)
acilen taşınmak istiyorum..evim parka sıfır olmalı..
evi çocuk parkına sıfır olanlar varmı eger kabul ederlerse bu yazı onlarda geçirmek istiyorum
evinde kliması olanlar tercihimdirbu yaz sıcak geçecek..buranın sıcagıda hiç çekilmez
kime geleyim kim ister beni ve çocuklarımıhımm sesleri duyabiliyorum herkes ''bennnn'' diye bagırıyo
tamam birinizi seçecem acele etmeyin
(sanırım güneş başıma geçti..hücrelerim öldü..cikirokko bu işe bir el at)
Off cok guzel bir siir cnm, bizimlede paylastigin icin yuregine saglik..
Kayra da bugun dogdu artik orda cumartesi sayilir bende Guzel gozlu mavis delikanlimizin bir yasini en icten dileklerimle kutluyorum..rabbim hayirli guzel omur nasip etsin ins..Iyiki dogdun Kayra Eymen..iyiki annecigin sana kavustu..
Merhaba kızlar...
Dün itibari ile annemlere yerleşmiş bulunmaktayım.Bundan sonrası artık doğumu beklemek....
Şimdilik herşey yolunda görünüyor.Bebeğimin hareketleri çok güzel,hatta dün 2.30 saatlik araba yolculuğu esnasında bir dakika bile durmadı kuduruk oğlum.
Salı günü kontrolümüz var doğum yapacağımız doktorda.Çatı muayenemiz yapılarak doğum şekline karar verilecek.
Her ne kadar kendimi sezeryana daha yakın hissetsemde,doktorum kolaylıkla normal doğum yapabileceğimi söylerse normal doğumu tercih edeceğim.
Etrafımdaki herkes sezeryana öcü muamelesi yapıyor.Buda ister istemez psikolojimi bozuyor.
Hayırlısı bakalım...
Zeynepcim muhtemelen şu saatlerde bebeğini kucağına almışındır..Allah hayırlı eylesin,darısı bizlere olsun inşaallah.
Canım0735..bebeğin hayırlı olsun,güle güle büyüt canım...
Merhaba kızlar...
Cuma günü saat 15.00 da sezeryan ile oğluma kavuşacağım inşaallah.(şimdilik sezeryan türüne karar vermedik henüz)
Bugün doktor muayenemiz vardı.
Oğlum 3.500 gr 52 cm olmuş.
Çatı muayenesi sonucu tahmin ettiğim gibi çatımın çok dar olması sebebi ile sezeryana karar verildi.Yani günümün dolmasını bekleyecek olursak bebek mutlaka daha fazla kilo alacak ve zaten dar olan çatıdan doğması dahada zorlaşacak.
Eğer 3 kilonun altında olsaydı yine denemeni isterdim dedi doktorum ama 40 haftamız dolana kadar kesin 3800 falan olur gibi geldi bana.
Doktorum "evet çatın çok dar ama eğer sen gerçekten normal doğum istiyorsan ben doktorun olarak sana yardımcı olurum,ama tavsiyem sezeryandır senin için çünkü normal doğumda çok zorlanırsın,yani öyle kolay bir doğum olur diyemem sana ama dediğim gibi çok istersen mutlaka yardımcı olurum"dedi.
Ben de diğer normal doğum diye direten anneler gibi bu zorluğu göze alamadığım için sezeryanı kabul ettim.
Dualarınızı bekliyorum...
Günaydın kızlar
Doğum yapan ve yapacak olan arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum.
Bizim içinde yarın büyük gün.Çok heyecanlıyım...
Doğum anını yaşamak istediğim için spinal veya epidural isteyeceğim.İnşaallah herşey çok güzel geçer.
[/COLOR]
Bu yorumlara sadece gülüp geçiyorum.Hiç kimse için moralimi bozamammmm
Valla heyecan dorukta canım ya....Hele ev halkını görsen...Onlar benden dahada heyecanlılar
Sabahtan doğum çantamı tekrar yerleştirdim.Pijamam,geceliğim biraz kırışmıştı,tekrar ütüledim ve eksik kalmaması için kontrol ettim.
Hastaneyi aradım ne gerekli diye,hasta bezi falanda götürmek gerekiyormuş.Ben bebek bezini hasta bezi niyetiyle kullanayım diye düşünüyordum ama çok kararsız kaldım şimdi.Orkid gece de koydum yanıma ama bi pakette hasta bezi mi alsam ki :44:
Bu arada sen bebeğini kokladığın saatlerde ben odama yerleşiyor olacağım.Allah nasip ederse 15.00da gireceğim ameliyata.
Rabbim ikimizinde yardımcısı olsun,sağ salim sağlıklı bir şekilde yavrularımızı kucaklayalım inşaallah.
Ayyy bak yine ağlayasım geldiiiiii
merhaba kızlar.
eymen kayra cuma gnü spinal sezeryan ile dünyaya geldi.
ikimizde şuan çok iyiz.
ayrıntıları daha sonra yazacağım.
herkese hayırlı doğumlar
hayırlı ugurlu olsun . Rabbım uzun ömürler ihsan eylesin
nasılsınız kızlar temizlik bitti şükür bi bakayım dedim güzel anneler neler yapıyor birazda turuncuyu merak etmiştim şimdi mesajını okudum turuncu canım gözün aydın oğluşun hoşgeldi sefalar getirdi rabbim analı babalı büyütsün ayrıntıları merakla bekliyorum
gozun aydin canim..
gecmisler olsun eymen kayra ya hayirli ve uzun bir omur diliyorum cok sevindim
Hayirli ugurlu olsun turuncu, Allah anali babali buyutsun insallah......
turuncu sattaşım çok sevindim iyi olmanıza kaç kg doğdu bebiş kokla bizim için kuzuyu ayrıntıları bekliyoruz..
Canım gözünüzaydın hayırlı evlat olsun,ömrü uzun olsun...
gözün aydın canım,darısı başımıza inşallah,rabbim analı babalı büyütsün ...
turuncu hayırlı olsun canım bebeğini güle güle büyüt topikte en son doğum yapacak ben ve bi kaç arkadaş galiba satlarımız aynı sizleri görünce bende oğluşuma kavuşmak istiyorum
Turuncu cnm gözün aydın Allah analı babalı büyütsün iyi olmanıza çok sevindim. Ayrıntıları merak ediyorum..
Çok tebrik ederim Turuncucum. Ne mutlu sana ki oğlunu kucağına aldın. Darısı biz bekleyenlerin başına. Seni de doğum listemize ekledim.
Hayirli olsun canim cok sevimdim sagsalim kavustun oglusunaAllah sifa versin sana bebesine ins bol sutun olun
hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütsün inş.Seninle tarihlerimiz aynıydı ama ben daha bekliom:)
gözun aydın cnm ıns darısı bızım basımıza bende merak etmıstım senı dogum hıkayenı merakla beklıoruz...
Yıl 2006,aylardan Kasım ..
İlk görüşte aşktı bizimkisi.Öyle bir aşk ki,arada ki mesafeler hiç umurumuzda olmadı.
Hafta sonları iple çekilip 12 saat yolculuktan sonra kavuşup hasret giderirdik.
Ailemi ikna etmek 2 yılımı almış olsa da o her şeye değerdi.
Yıl 2009,aylardan Temmuz ..
Hasret sona erdi ve bir ömür aynı yastığa baş koymak için evet dedik birbirimize.
Hiç ayrılmadığım ailemden ayrılmaktı en zor olanı Babamın,annemin,kardeşlerimin o ayrılık anında ki son bakışları hala yüreğimi burkar .
Sonrasında hiç tanımadığım,bilmediğim bir yerde başladık hayata Her şey tıpkı peri masallarında ki kadar güzeldi.Toz pembeydi hayat o yanımdayken
1.5 yıl doyasıya yaşadık birbirimizi ve sonunda bu aşkın bir meyvesi olsun istedik.
Planlı bir gebelik olacağı için önce doktor kontrolünden geçmeye karar verdim.
Doktor Polikistik Over isimli bir rahatsızlığımın olduğunu ve bebeğimin olmasının biraz zaman alabileceğini söyledi.Bu zaman 1 ay da olabilirdi,1 yılda
İlk etapta bilinmeyenin umutsuzluğuna kapılmış olsam da başlanan tedaviye hiç aksatmadan devam ettim ve 5.ayımızda geldi mucizemiz.Ramazan bayramının sabahında öğrendik bayram şekerimizi.
İyi ki geldin meleğim,iyi ki geldin küçük mucizem
Sonrasında rutin doktor kontrolleri tabi ki.Her ayı iple çekiyorduk eşimle.Ultrason zamanı hayat duruyordu sanki bizim için.Yok böyle bir mutluluk .
11.haftamızda öğrendik bir oğlumuzun olacağını ve adını bile o an belirledik.
18.haftamızdaydık ilk tekmeleri yediğimde.Artık elim sürekli karnımda tekme atsın diye bekler dururduk aşkımla
Hiç üzmedi beni meleğim.Ne ilk aylarda bulantım oldu,ne aşermem,ne mide yanmaları ne de başka bir sıkıntım Hiç şikayet etmedim son aylarımda ağırlaştığım için.Her anın tadını doyasıya çıkardım.Hiç bitmesin istedim bu sürecin ama her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi doğum anıda gelip çatmıştı .
Doğumu annemlerin olduğu şehirde yapmaya karar verdik.Doktorum 38.haftamda artık annemlere yerleşmem gerektiğini söyleyince daha 2 hafta var düşüncesiyle eşyalarımı toplayıp annemlere geldim ve rutin doktor kontrolüme gittim.Doktorum o gün muayenede normal doğumun beni çok zorlayacağını,bir hekim olarak bana sezeryanı tavsiye ettiğini söyledi.Ben de ne yalan söyleyeyim dünden razı gibiydim Sezeryan kararının ardından 3 gün sonrasına gün verildi ve biz her şeyin bu kadar çabuk gelişebileceğini tahmin etmediğimiz için son hazırlıklar için koşturmaya başladık.
O büyük günden önce ki gece eşimle bebeğimize sarılıp uyuduk Miniğimin içimde hissettiğim son kıpırtıları idi Artık kucağımızda olacaktı ve doyasıya koklayabilecektik.
27 nisan sabahı evde son defa hastane çantamızı gözden geçirdik.Duşa girdim ve artık giyinip hastaneye gitme zamanıydı.Yatış yapılmadan doktora spinal anestezi isteğimi belirttim.Doktorum bunu tavsiye etmediğini ve genel anestezi uygulayacağını söyledi.Spinalin herkeste tutmayacağını,çoğu kişinin heyecan yaptığını ve bu da işini zorlaştırdığını falan söyledi ama ben inatla spinal istediğimi,bebeğimi ilk duyan ve gören olmak isteyince doktorum ısrarlarıma dayanamayarak kabul etti.Saat öğlen 12 gibi yatış için odama çıktık.Hemşireler nstye bağlayarak bebeğin son durumunu takibe aldılar.Nst de duyduğum son kalp atışlarıydı Yavrum içimde kıpır kıpır.Her zamankinden daha hareketliydi sanki..Kim bilir belkide dünyaya geleceğini hissetmişti
Nst sonrası kan şekerimin düşmemesi için serum takıldı.Sonrasında canımı çok acıtan sonda takıldı ve artık her şey hazırdı.
Saat 15.00 .
Bir hemşire tekerlekli sandalye ile beni almaya geldi.Yatağımdan kalktım ve sandalyeye oturdum.O an ne düşüneceğimi,ne hissedeceğimi bilmiyordum.Önce annemlerle helalleştim,sonra hayat arkadaşımla.Gözlerinin içine bakmamaya çalışıyordum çünkü bakarsam kendimi tutamayacaktım.Asansöre kadar yanımda geldi eşim,son defa yanağımı okşadı iyi misin dedi.İyim diyemedim çünkü boğazım düğümlenmişti.Sadece gözlerimle iyi olduğuma dair bir işaret yaptım ve el sallayarak asansöre bindim.Ameliyathanede tüm ekip hazırda beni bekliyordu.Soğuk masaya uzandım ve oradakilerle sohbet ederek anestezi uzmanını beklemeye başladık.Biraz rahatlamıştım artık.Anestezi uzmanı geldi ve iğnem vuruldu.Uyuşma tam olduğunda doktorum müzik açılmasını istedi.Önce ankara havası,ardından güzel bir türkü Tabi doktorum hem eşlik ediyor hem bana laf yetiştiriyordu.Ben iyice rahatlamıştım artık ve bebeğimden gelecek sese konsantre olmuştum.Doktorum şimdi karnına biraz baskı yapacağız ve ardından bebek gelecek dedi.
1..2..3 ve bebeğim çıkmıştı artık.Kordonu kesilir kesilmez bana gösterdiler meleğimi.Kuzum gözleri açık bana bakıyordu.Gözlerimden yaşlar süzülerek yavrum diyebildim sadece Sonra götürdüler bebeğimi yanımdan.Değişik sesler geliyordu kulağıma,bebeğimi temizliyorlar herhalde diye düşündüm ama içimi de bir endişe kapladı.Bebeğimi gördüm evet ama ağlamamıştı hiç.Benim bildiğim bebek doğar doğmaz ağlardı .Biraz sonra dayanamayarak bebeğim iyi mi diye sordum ve doktordan gelen cevapla rahatladım.Hemen ardından bebeğimi giydirip yanıma getirdiler.Yanağını yanağıma değdirerek öpüp koklaştık oğlumla.Gözleri açık sessiz sessiz bakınıyordu kundağının içerisinde.Tutamadım kendimi ve gözyaşlarına boğuldum .Allahım o ne müthiş bir duyguydu öyle .Rabbime binlerce kez şükürler olsun bana bu duyguyu yaşattığı için
Bebeğimi daha fazla üşümemesi için odamıza götüreceklerini söylediler ve götürdüler.
Dikiş işlemleri devam ederken bir an kafamın içerisinde bir uğultu oldu ve sanki kalbim beynimde çarpmaya başladı.Gözlerim karardı ve diyebildiğim tek şey kendimi iyi hissetmiyorum oldu.Bir an ortalık karıştı.Ağzıma oksijen maskesi takıldığını hatırlıyorum sadece.Hafif kendimden geçmişim ki gözlerimi açtığımda hala ameliyat masasındaydım.5-10 dakika sonra her şey bitti.Doktorum spinalin çok güzel geçtiğini ve doktor olarak benden çok memnun kaldığını söyledi.Herkese teşekkür ettim ve artık odama gitme vakti idi.
Sedyeyle odama getirildiğimde kuzum babasının kucağında sessizce duruyordu.Hemen aldım koynuma,önce kokusunu doyasıya içime çektim ve sonra emzirmeye başladım.O minik dudakları ile emme çabaları muhteşemdi.Anne olmuştum artık Anne
Oğlum doğmadan önce kendimi aşık sanıyordum ama asıl aşk onun doğumu ile başladı.
Artık tüm dünya evladımın etrafında dönüyor.Çok şükür rabbime bana böyle güzel bir evlat nasip eylediği için.
Hoş geldin ailemize Eymen Kayram Bereket getirdin evimize yavrum
Evet bu paylaşımların üzerinden koca bir yıl geçti...
Çok şükür rabbime bana böyle güzel ve sağlıklı bir evlat nasip eylediği için...
Allahım bütün yavrularımızı korusun,onları hayırlı evlat eylesin...Melekler daima yanıbaşlarında olsun,başları daima dik,kalplerinde hep Allah korkusu olsun..
Edep,haya olsun diğer adları....
Rabbim bütün isteyenlere bu güzel duyguyu nasip eylesin...
Çok duygusalım bugün kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?