2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Fikrine sağlık bebeeemCİn fikirlisin cinnn Para takan olmadı walla,,altın takan oldu o da büyümez yani çantada
Daha çok elbise geldi bize,bunun dışında spor ayakkabı,kot ceket,tulum,t-shirt...vs bir sürü harika cicileri oldu kızımınhatta Nagiş teyzemizde kırmızı süper bir elbise almış Hediyelere bayıldım hepsi çok güzeldi Yaz için hiçbirşey almayacağım,,mayo bile geldiçok cici

günaydınnn canlarrrr nassınızzzz bakeemmm ses verinn

hepimize mutlu bir hafta dilerim bu haftada yırttık ya 1 mayıs süt izni derken 3 gün çalışacağız

prenses Mira ve Kayra paşamızın 1. yaşlarını kutlarım
hayırlı evlat olmalarını ,sağlıkla büyümelerini, hayırlı bir ömür yaşamalarını dilerim

Herkese çok güzel bir hafta diliyorum. Umarım musmutlu, stressiz, huzurla dolu bir haftamız olur. Benim hafta sonum çok güzel geçti. Öncelikle Cuma’dan başladı yoğunluğum. Eşime FB Armalı, kramponlu bir pasta yaptırdım. Yalnız akılsız başımdan koskoca pastayı kucağımda yarım saat taşıdım. Eve pert bir şekilde döndüm. Fenerium’dan yeni bir forma aldım. Beklenti içerisinde değildi. Çünkü ben çok kesin bir şekilde bu doğum gününde hiçbir şey yapmayacam demiştim. Neyse eşimin görmemesi için pastayı ve hediyeyi karşıya yolladım kv. İle. Cumartesi sabahı da bizim arabayla karşıya geçtik kaynımın mezarlığını ziyaret etmeye diye. Annesinin ricası ile oldu bu:=))
Mira’nın doğum günüsünü benden dinleyin;
KV.’de işlerimizi ayarlayıp boncuk Miram’ın doğum gününe katıldık. Saat 15:00 gibi Mutlu annemin kapısını çaldık. Yetişemeyeceğiz diye çok korktum.Çok güzel 2 saat geçirdik. Yaren Nur ile Mira tanıştı. Birbirlerinin yüzlerini avuçladılar. Öyle tanımaya çalıştılar :=)) Yaren Nur, Mira’ya bol bol gülümsedi. Mira da ciddi ciddi Yaren Nur’a baktı:=)) Kızlar Mira’nın maşallahı var. Resimlerde daha ufak görünüyor ama kocaman bir kız kendisi. Maşallah suphanallah. Annesinin sütü yaramış da yaramış kuzusa. Çok tatlıydı çok o tütüler içerisinde. Annesi de fıstık otesi lokumdu. Mirayla çok uyumluydu mutlu anne. Pembe siyah uyumu herşeye yansıtılmıştı. Bayıldık daha ne diyeyim. Yorgunluğuna değdi canım değdi.
Mutlu anne;yıllardır ahbabım gibi. İnş. Dostluğumuz daimi olacaktır. Kendisi çok misafirperver ve ilgili davrandı bize.Doğum gününü biraz anlatayım şimdi de. Herşey harikaydı. Özeti bu kelime. Konsept tam tamına uymuştu. Süslemeler, yiyecekler, müzikler herşey çok güzeldi. Mira kızıma hatıra not yazdım.Slaytı izlendi,pastası kesildi, resimler çekildi,hediyeler verildi, sonra biz hediyelerimiz aldık.Sonra oynama faslı.Bizden sonra çok döktürdüler mi bilmiyorum:=))Hediyeyi verdikten sonra kalktık biz.Bu arada ufak bir poğaça yedim dereotlu tadı damağımda kaldı. Mutlu; kv. Tarifini istiyor.Bende istiyorum.
Mutlu annelerden çıkınca KV’delere geçtik. Çörek börek bişeyler hazırladık. Tüm kardeşlerini toplayana kadar göbeğim çatladı. Malum 8 kardeşler. Dedesi, babaannesi. Kaynımın kız arkadaşı (gelin namzetimiz), annesi, babası biz derken 17 kişi olduk. Eşim geldi.Pastayı apartmanda yakıp içeri girdim. Çok sasırdı, duygulandı ama ağlamadı:=)) İlk beni öptü tabiki de:=)) Hediyesini de verdim. Çok mutlu oldu. Gerçekten beklemiyordum ama yine beni şaşırttın dedi. Ben sürpriz yaparsam böyle yaparım dedim. Onun sürprizlerini hep çakarım maalesef.Gecenin sonunda mutlu ama çok yorgundum. Başım çatlayacak sandım ama mutluluk ve huzurla uyudum geçti :=))
Bu hafta bende , kızımda, eşim de karlı çıktık. Yaren Nur dışarıda olmaktan o kadar mutlu oldu ki.Hele mutlu annelerde tekli koltuğa hanım ağalar gibi oturdu Yaren Nur ortadaki misafir çocukları izledi.Mira ellerini bükerek oynamaya çalıştı , bizimki eller havaya modunda oynadı:=)) çok tatlılardı çok. Yaren Nur hep gülümsedi, mutluluk çığlıkları attı. Çok şükür. Bir önceki hastalıklı berbat hafta sonuna rağmen bu hafta sonu süper geçti.
Tekrar teşekkürler mutlu anne!!!
Bu arada; kayracığımın geçmiş de olsa doğum gününü kutluyorum. Ayrıca geçmiş olsun cnm. Kayra; Allah seni çok seven annene, babana ve diğer sevenlerine bağışlasın. Yaşın hayırlı uğurlu, bahtın apaydınlık olsun tatlım benim.
Diğer doğum günü olan tüm bıdıkların doğum gününü kutlarım.
Babyceren; wordden yazdım sekerim haberin ola. Çağlanın da küpelerini göster hemen bize.
Bebişlerimizin hepsi çok tatlı ya.Ay yerim bennnn bunları ya!!!! İyiki geldiler hayatımıza, iyiki varlar. Şükürler olsun Rabbime…

Herkese çok güzel bir hafta diliyorum.
Nagişçimm,,gelmene çok sevindimAllah kayınvalideni de gönlüne göre vermiş çok tatlı bir hanım
Kız onca şeyi ben yaptım,,sen kalk arkadaşımın yaptığı poğaçanın tarifini isteKısa sürede tarifi alıp sana bildireceğim canım
Ben poğaça yapamıyorum,doğuştan yeteneksizim
Güzel paylaşımın için çok sağol,,beni ve kızımı çok ama çok mutlu ettinUğur enişteme de acayip bir parti vermişsin helal olsun sana Evimi öğrendin,,Yaren Nur'umla birlikte her zaman bekliyorum,,bol köpüklü türk kahvesi içip kocaları çekiştiricez daha
bunu saymadım haberin olsungeldiğin için beni gerçekten çok mutlu ettin canım,iyiki varsın

cicileriniz hayırlı olsun..güzel günlerde giyssin mira..acaba bende doom gününümü beklesem kızıma cici alacaktım ama:))
20 gün var daha:))20 güne kadar ne giydireyim çağlaya..benim tişörtlerimi giydirsem..belinede kemer takarım elbise olur
idare edermiyiz acabademek para takan olmadı:26:altında pek olmamış:26:zada kesin benim fikrimi yapmıştır:))maşallah
ne kadar altını vardı:))acaba akrabaları bizim doom gününede gelirmi kidavet etsemmi
ben pek kimseyi çagırmayacam ama yinede 4 tane çeyrek gelecegine eminimdua ediyorum daha çok gelsin diye:))
sizde duama ortak olursanız sevinirim:)dinimiz amin

nagiş yine döktürmüşsüneline saglık,şaşı oldum sayende:111:
ne güzel hem miranın doom gününe gitmişsin hemde eşinin:))çifte mutlulugu tatmışsın..darısı kızınada işlaa
keşke bende istanbulda olsaydım hem mira lara gitseydim hemde sizehep pasta yeseydim:125:

ceren okula gitmek üzere çantasını aldım takacam aman ne agır bu dedim içini bir açtım
su matarası agzı tam kapanmamış bütün yedek kıyafetleri su içinde..kıyafetleri kaldırdım
bide ne göreyim çantanın içi erik çekirdegi ve salatalık kabugu dolubirazda jelibon vardı
ne kadar zamandır ordalar bilmiyorum ama baya pişmişler kaynaşmışlar nerdeyse yemek olmuşlar
cerennnnnnbu çantanın hali neeeeçöpçümüsün senbabanamı çektin
agladıaglasın hiç umrumda degil:18:
diger çantasına hemen temiz kıyafet koydum verdim eline yolladım..
bebeklerinizin kıymetini bilin,ilerde bugünleri arayabilirsinizdemedi demeyin..

walla haklısın ama şimdiden pis olan bebeklerimiz de var Mira gibiMama sandalyesinin altına örtü açıyorum eline bişey verince
ama bütün kırıntıları koynuna biriktiriyor,,hele dün sabah evi süpürdüm sildim,,eşim kucağına almış her yer poğaça
kalanlar da oturakta tabikızım diyorum düzgün ye şunu,,altına tabak al diyorum ama dinleyen kimsanırım anlamıyo

Bu arda Çağlanın küpeli fotosunu istiyorumçok mu ağladı bende deldiricem ama tırsıyorum:18:

Bir de sorum var: Mirayı kucağımıza alınca falan kemikleri çok kıtırdıyor,,normal mi?? c.tesi kontrole götürücem ama çatlarım
o zamana:18:

bak sen mirayademek ceren ablasını örnek alıyoyok güzelim sen bakma cerene o pasaklı babası gibi çöpleri atmaya kıyamaz..eşim dün gece 4 aydır dolapta dolapta duran dondurmayı çıkardı yediçöpe gidecegine midesine gideymiş
cerende uzaga çekmemiş belli:)
ama mira anlamıyodur acaba anlıyodamı yapıyo:26:yok yok kesin anlamıyodur
çağla uyansın ilk işim foto çekmek olacakcanişkom
kemik kıtırdaması hakkında bir bilgim yok canım:26:ama bizde öyle birşey olmuyo

kızlar bebeklerimizin yemegine tuz eklemeye başlasakmı:26:1 yaşındalar artık..
az biraz ucundan azıcık ekledim ben:)
bir sorum daha var..benim kızım emiyo acaba bende inek sütü verecekmiyim:26:yoksa anne sütü var diye
inek sütüne gerek yokmu:26:yada ikisini bir içmelimi:26:hangisi?
bir sorum daha olacak:)nerdesiniz yaahuuuuu

mutlu yazmayı unutmuşum çağlanın kulagını deldirdigimizde evet agladı..ilk kulak kolay oldu
ama ikincisinde zor zaptettik..benim de içim yandı:18:ama 2 dakika sonra sustu..elini kulagına götür
meye çalıştı..sonra unuttu..daha büyük olsalar daha zor olurdu..mesela cerene deldirmeye kalksam
amannn ortalıgı yıkardı hayatta tutamazdık:)kesin elimizi ısırırdı:))neyseki onunkinide 1 yaşında deldirmiştik..

ben başlamadım canım,,sadece mesela dışarda x bir yemek yiyorsak onda tuz oluyo ama kendim eklemiyorum
evde,,mesela dün kızıma kıyma,bulgur,patates,havuçlu bir katı karışım yaptım,,sonrada tadına baktım gayet iyiydi lezzeti.
anne sütü veriyorum+kahvaltıda bazen inek/keçi sütü de veriyorum,ikisini de içmeli diye düşünüyorum.
Benim sütüm azaldı zaten,,kontrolden sonra dr.a danışıp geceleri emzirsemde, yetmediğinde artık inek sütüne geçmeyi
planlıyorum
ben burdayımama zaten son soru bana değildi dimiolsun ben yine de cevapladımohhh iyiki de cevapladım
aman ne de güzel cevapladım:76:

lcw nın internet sitesinden alışveriş yaptımkızlara ciciler aldım
çağlaya evde giysin diye 4 liraya 2 tane şort aldım:))ve daha bir sürü şeyy:18:
bide mayo aldımmmsırt dekolteli:))
eşim bana ek kart çıkarttıgına pişman olacak

mutlu anne biliyorum çok yorgunsun ama bir iyilik isteyecektim.bebeğimin fotolarından zaman tüneli yapmak istiyorum bannerının temasında yardımına ihtiyacım var.

1. Ben biraz tuz ekliyorum, hatta bikaç ay oldu. ilk kaşıktan sonrasını ağzına almıyordu ablasının çorbasını denedim hoşuna gitti bende eklemeye başladım kaşığın ucuyla. Kaç gün aç kalmıştı napsaydım

2. İnek sütünü deniyorum, bir iki yudum içtikten sonra kendine göre sessiz bi köşe bulup orada süt banyosu yapıyor .
Devam sütü de içmiyor zaten.

3. Ben de burdayım çıkmadan önce işlerimi toparlıyorum

kızlar burası iyice sıcak oldu dışarı gittik geldik ece su içinde kaldı ayrıca yine çorabının tekini çıkarıp atmış yolda kaçıncı oldu bu:))

bende eceye bikini bakıp duruyorum daha bulamadım hep mayo var onlara göre izmirde bulurum inşallah.

ben eceyle katı yemek problemini hala aşamadım zor günler bekliyor beni canım sıkılıyor düşündükçe

babyceren bundan sonra bende senden oldum kahrolsun kargo parası:) idilbabyden aldığım uyku tulumunun fermuarı bozuldu yollayın yapalım dediler ups ile anlaşmalılar yolladım aradan bayağı zaman geçti aradım biz yolladık size ama adresde bulunamadı diye geri iade oldu dediler zaten ben buradan yollamışım nasıl bulamazlar uyuz kargocular tekrar yolladılar bu sefer ücreti ödememişler durduk yere kargo parası ödedim sinirliyim:))

kız altınlarımızı caldırırsam senden bılıcem heee çeyreklerimizi bozdurup kızıma bileeezik almayı düşünüyorum..2 tane vardı 3 olsun dimi...

cnmcım bizim sülale kalabalık gelseler astarı yüzünden pahalıya gelır sana...hem kımseyı cagırmadan 4 ceyrek cok ii...bizi sollarsın sen şekerim...

turuncum benı unutmamıssın sagoll canım kayrada ıykı dogmusss tum bebıslereeee hayılrı yaslar olsunnnnn:)

doğumgunumuzden bır kare:)))

cevaplamaya istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz? önce siz bu soruma cevap veriniz, sonra ben sizin sorularınıza cevap vereyim
neyse:

1) yemeklere tuz eklemeye başlayalı çok oldu. aile olarak zaten az tuzlu yiyiyorduk, birşey değişmedi. artık Orhan Cemal için yemek ayırıp, kalanına tuz eklemeyi bıraktım. az tuzlu yapıp, hep beraber yiyiyoruz. tuza ilk etapta karşı olunmasının nedeni, böbreklerin tuzla beraber su da atmasıdır. yani yeterince su içiyorsa, tuz sorun olmayacaktır.

2) ben de hala emziriyorum ama inek sütü de içiriyorum. inek sütüne başlayalı 5 ay civarı oldu. birkaç gün sulandırıp verdim, sonra tamamen süte döndüm. bisküviyle karıştırıp veriyorum, afiyetle içiyor.

3) bendeniz burdayım Babyceren hanım beni saymıyorsanız o başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…