gönül onlara da tütümü giymek isterdi ama kocam beni boşar diye giymedim
pembe elbisemi de giymedimonlara: sarı uzun etek ve siyah bluzumla eşlik ettim
hiç güzel değildim ama kayınpeder hacı olunca böyle onlarlayken saygıdan
Sen buralarda takılıyon ama mailinde de bi takıl istersen,,anca kesmeye başlarsın çıktıları:))
kız allah korusun çalınmasın:18:başıma kalacak:18:maşallah diyimde bir şey olmasın altınlarınakız altınlarımızı caldırırsam senden bılıcem heeeçeyreklerimizi bozdurup kızıma bileeezik almayı düşünüyorum..2 tane vardı 3 olsun dimi...
cnmcım bizim sülale kalabalık gelseler astarı yüzünden pahalıya gelır sana...hem kımseyı cagırmadan 4 ceyrek cok ii...bizi sollarsın sen şekerim...
cevaplarınız için müteşekkirimcevaplamaya istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz? önce siz bu soruma cevap veriniz, sonra ben sizin sorularınıza cevap vereyim
neyse:
1) yemeklere tuz eklemeye başlayalı çok oldu. aile olarak zaten az tuzlu yiyiyorduk, birşey değişmedi. artık Orhan Cemal için yemek ayırıp, kalanına tuz eklemeyi bıraktım. az tuzlu yapıp, hep beraber yiyiyoruz. tuza ilk etapta karşı olunmasının nedeni, böbreklerin tuzla beraber su da atmasıdır. yani yeterince su içiyorsa, tuz sorun olmayacaktır.
2) ben de hala emziriyorum ama inek sütü de içiriyorum. inek sütüne başlayalı 5 ay civarı oldu. birkaç gün sulandırıp verdim, sonra tamamen süte döndüm. bisküviyle karıştırıp veriyorum, afiyetle içiyor.
3) bendeniz burdayım Babyceren hanımbeni saymıyorsanız o başka
çalışmaktan çoookkk sıkıldımmmmallahımm nezaman bitecek birtürlü ekleyemediğim tütümüzün resmini ekleyim dedim sırff işten uzaklaşmak içinn, nasıl olmuşş teyzlerii, tshirtünüde keçeyle süslücem inşş (not: annem sagolsun deyim barii emeğe saygıı yoksa ben tek başıma zor yapardımm Eki Görüntüle 698654 Zeyno kollarını nekadar yukarıda tutar ve nezaman isyan eder görücez bakalım
cicimm mail adresini özel msj at bana hemencecik göndereyim sana linki çok güzel anlatılmış bir blogda çok kolay yaparsınçok güzel bayıldımmmmmcanım ne olursun bana ögret:18:banada mail at birşeyler yap hemennn
bende tütü yapmak istiyorummmmkestane kebap acele cevap..ölçüleride ver..nasıl kesecem nasıl yapacam anlat canım
bu arada zeynoyada maşallahçok yakışmış çok zaten bu tütü bir bana birde zeynoya bu kadar yakışıyo:)
Beni de arkadaşlığa kabul görürsen ben de resim görmek isterimannezeyno yogunluktan ölüyormuş fotoğraf yüklemiş 1 yıl dinlense ancak kendine gelirmiş =)
ZADA canım başınsagolsun, babaanneni kaybetmişsin allah kalanlara sabır ve ömür versin canım...
tatlım bana da göndeercanım benim sagol albümüme telimden bir iki resim ekliyorum hemen gör teyzesiiCanım buarada tütü konusunda bende çok düşündüm bir deneyim dedim süper oldu benim içime sindi hatta kuznımin kızı 1 yaş büyük zeynodan onada yaptım bak sana harika anlatımlı bir tütü yapımı yazısı mail atayım çok kolay yaparsın canım inan olmazsa ben yardım ederim cicimm
harika olmuş canım,ben tütü ve badiyi yaptırmıştım.badiyi inceleyince üzerindeki pulların önce bir ince tüle yapıştırıldığını(kızımın isminden oluşan kumaşlara)sonra da badiye dikildiğini farkettim.belki uygularsın.çalışmaktan çoookkk sıkıldımmmmAllahımm nezaman bitecek Birtürlü ekleyemediğim tütümüzün resmini ekleyim dedim sırff işten uzaklaşmak içinn, nasıl olmuşş teyzlerii, tshirtünüde keçeyle süslücem inşş (not: Annem sagolsun deyim barii emeğe saygıı yoksa ben tek başıma zor yapardımm Eki Görüntüle 698654 zeyno kollarını nekadar yukarıda tutar ve nezaman isyan eder görücez bakalım
yeni taşınan komşuya gittim..ama kendilerini hiç gözüm tutmadı
Neden mi,çünkü hiç dedikodu yapmayı bilmiyobir daha ona gidecegimi sanmıyorum
Ayıp ya insan bir kaç kişinin hakkında konuşur
Neyse belki zamanla ögrenir:)
tuz için verdiginiz cevaplara mersibende tuzun gerekli oldugunu düşünüyorum ve az miktarda
yemeklerine koymaya başlıyorum..zaten bizim yemeklerdende yiyo,onlarda tuzlu..
Ama şeker için aceleye gerek yok..dimi:)
yemegim hazırtatlım hazır evet evet hepsi hazırrr,dişardan söyledim bugünde böyle olsun ne yapıyım
iyiki doğdun minik kuzuuuu,yeni yaşın sana bütün güzellikleri yaşatsın inşallah.turuncum benı unutmamıssın sagoll canım kayrada ıykı dogmusss tum bebıslereeee hayılrı yaslar olsunnnnn:)
Eki Görüntüle 698507
doğumgunumuzden bır kare:)))
isviçreden önce sezeryan olup sonrasında normal doğum yapan "poseidon" nickli bir arkadaşımız vardı...
Bugün oğlunun doğum günü..
Nice yıllara mehmet yunus !
günaydınnnnasılsınız bakalımmm, kuzularımızın bir bir doğduğu şu günlerde iyi olmamak mümkün değil sanırımmm birde şu hastalıklar olmasa ben hala kötüyüm işe gelmek öyle zor geldikii, eşim iyileşti beni bir güzel hasta etti bu kadar yaklaşma bana demiştim ben onaa Allahtan zeynom iyi çok şükür, ZADA canım ada hastaymış demek yeniden ilaç kullanacaksınız baksana neler öğrenicez daha buzdolabında saklanması gerektiğini niye söylemiyor kimse ozaman ya çok sinir bozucuu MUTLUCUM canım partinizin çok güzel geçmesine çok sevindimm canım emeğine değmesi ne güzel, okadar emeğe değmezmi hiç cicimm ellerine sağlıkk geçmişi okuyamadığım için ne var ne yok bilemiyorum ve tam gaz çalışmaya devam etmem gerekiyor, sizleri özlüyorummmm ve kocamannn öpüyorummmm
kızlars uzun beklemelerim sonucu ummadığım anda abrdakla su içerken o sesi duydum çıt çıt oğlumun dişi çıktı çok şükürrr.....
şuan kafaya taktığımda bizimki emeklemedi zaten ama kanepeden tutp durmak ve örümcekle turlamaktan başka bişey yapmıyor az yürüteyim diyorum ellerinden tutuyorum az adım atıyooor hemen kızıyor varmı bizim gibi olan .. haftaya dr gitcez genel kontrol için bakalım..
birde ben gece ve sabah devam sütü veriyorum veriyordum ama artık bırakıyorum günlük sütlerden vereceğim inek sütüne geçen varmı aranızda ne kadar vermeliyiz acaba :26:
eneee hiç kimse gelmemiş hiç birşey yazmamışmelegim nerelerdesin
peki ya azrace,tatlıcadıgece kuşları cik cikk cikkkk:)
biz gezmelerdeydik ama çağla burnumdan getirdisiyam ikizi gibi bana yapışık
hiç kimselere gitmez..uzaktan gülücük atıyo o kadar:101:
ama kucaklarına aldıklarında başlıyo ortalıgı yıkmaya:84:
ceren hiç böyle degildi:44:çok yoruyo beni çoookkk..
ya bide emzirirken çok ısırıyo yaher emzirmemde 3-4 defa geçiriyo dişlerini..
burnunu sıkıyorum aglıyo ama sonra yine yapıyone yapsam ki valla çok acıtıyo..banada yazık:)
Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım,,inan bana tek eksik sizlerdiniz
Forum adına Yaren Nur teşrif etti bizeçok mutlu oldum Nagihan geldiği için.
Keşke sizler de olsaydınızİşte o zaman herşey tam olurdu
Cak cak cak..malum yorgunluktan sesim bile kalinlasti cik cik cik diyemez hala geldim idare edin olurmu :))
Himm Caglama kiyamam ama sanada kiyamam, simdi ben karsilassam sizle, Caglanin nazlanmasini dinlemem onu aldigim gibi kucagima pit pit popoya bir guzel severim yani uzaktan opucuk bana yetmez diyim :))
Isirmasi yeteri kadar sut gelmedigi icin olabilir...sende sutun cok oldugu zamanlar ver istersen olmazsa uzun aralikli verki sutun taziklensin sekerim belki o zaman sut gelsin diye isirmaz..
bende nacizhane bir öneride bulunmak istiyorum:))
bence misafirlere verilecek hediyeyi kapıdan girerken verelim..belki 50 lira para takacaktır ama biz hediye verince
utanır ve takacagı miktarı arttırabilir50 lira bi andaa 100 lira olabilir:111:nasıl fikir:))
Herkese çok güzel bir hafta diliyorum. Umarım musmutlu, stressiz, huzurla dolu bir haftamız olur. Benim hafta sonum çok güzel geçti. Öncelikle Cuma’dan başladı yoğunluğum. Eşime FB Armalı, kramponlu bir pasta yaptırdım. Yalnız akılsız başımdan koskoca pastayı kucağımda yarım saat taşıdım. Eve pert bir şekilde döndüm. Fenerium’dan yeni bir forma aldım. Beklenti içerisinde değildi. Çünkü ben çok kesin bir şekilde bu doğum gününde hiçbir şey yapmayacam demiştim. Neyse eşimin görmemesi için pastayı ve hediyeyi karşıya yolladım kv. İle. Cumartesi sabahı da bizim arabayla karşıya geçtik kaynımın mezarlığını ziyaret etmeye diye. Annesinin ricası ile oldu bu:=))
Mira’nın doğum günüsünü benden dinleyin;
KV.’de işlerimizi ayarlayıp boncuk Miram’ın doğum gününe katıldık. Saat 15:00 gibi Mutlu annemin kapısını çaldık. Yetişemeyeceğiz diye çok korktum.Çok güzel 2 saat geçirdik. Yaren Nur ile Mira tanıştı. Birbirlerinin yüzlerini avuçladılar. Öyle tanımaya çalıştılar :=)) Yaren Nur, Mira’ya bol bol gülümsedi. Mira da ciddi ciddi Yaren Nur’a baktı:=))Kızlar Mira’nın maşallahı var. Resimlerde daha ufak görünüyor ama kocaman bir kız kendisi. Maşallah suphanallah. Annesinin sütü yaramış da yaramış kuzusa. Çok tatlıydı çok o tütüler içerisinde. Annesi de fıstık otesi lokumdu. Mirayla çok uyumluydu mutlu anne. Pembe siyah uyumu herşeye yansıtılmıştı. Bayıldık daha ne diyeyim. Yorgunluğuna değdi canım değdi.
Mutlu anne;yıllardır ahbabım gibi. İnş. Dostluğumuz daimi olacaktır. Kendisi çok misafirperver ve ilgili davrandı bize.Doğum gününü biraz anlatayım şimdi de. Herşey harikaydı. Özeti bu kelime. Konsept tam tamına uymuştu. Süslemeler, yiyecekler, müzikler herşey çok güzeldi. Mira kızıma hatıra not yazdım.Slaytı izlendi,pastası kesildi, resimler çekildi,hediyeler verildi, sonra biz hediyelerimiz aldık.Sonra oynama faslı.Bizden sonra çok döktürdüler mi bilmiyorum:=))Hediyeyi verdikten sonra kalktık biz.Bu arada ufak bir poğaça yedim dereotlu tadı damağımda kaldı. Mutlu; kv. Tarifini istiyor.Bende istiyorum.
Mutlu annelerden çıkınca KV’delere geçtik. Çörek börek bişeyler hazırladık. Tüm kardeşlerini toplayana kadar göbeğim çatladı. Malum 8 kardeşler. Dedesi, babaannesi. Kaynımın kız arkadaşı (gelin namzetimiz), annesi, babası biz derken 17 kişi olduk. Eşim geldi.Pastayı apartmanda yakıp içeri girdim. Çok sasırdı, duygulandı ama ağlamadı:=)) İlk beni öptü tabiki de:=)) Hediyesini de verdim. Çok mutlu oldu. Gerçekten beklemiyordum ama yine beni şaşırttın dedi. Ben sürpriz yaparsam böyle yaparım dedim. Onun sürprizlerini hep çakarım maalesef.Gecenin sonunda mutlu ama çok yorgundum. Başım çatlayacak sandım ama mutluluk ve huzurla uyudum geçti :=))
Bu hafta bende , kızımda, eşim de karlı çıktık. Yaren Nur dışarıda olmaktan o kadar mutlu oldu ki.Hele mutlu annelerde tekli koltuğa hanım ağalar gibi oturdu Yaren Nur ortadaki misafir çocukları izledi.Mira ellerini bükerek oynamaya çalıştı , bizimki eller havaya modunda oynadı:=))çok tatlılardı çok. Yaren Nur hep gülümsedi, mutluluk çığlıkları attı. Çok şükür. Bir önceki hastalıklı berbat hafta sonuna rağmen bu hafta sonu süper geçti.
Tekrar teşekkürler mutlu anne!!!
Bu arada; kayracığımın geçmiş de olsa doğum gününü kutluyorum. Ayrıca geçmiş olsun cnm. Kayra; Allah seni çok seven annene, babana ve diğer sevenlerine bağışlasın. Yaşın hayırlı uğurlu, bahtın apaydınlık olsun tatlım benim.
Diğer doğum günü olan tüm bıdıkların doğum gününü kutlarım.
Babyceren; wordden yazdım sekerim haberin ola. Çağlanın da küpelerini göster hemen bize.
Bebişlerimizin hepsi çok tatlı ya.Ay yerim bennnn bunları ya!!!! İyiki geldiler hayatımıza, iyiki varlar. Şükürler olsun Rabbime…
çalışmaktan çoookkk sıkıldımmmmallahımm nezaman bitecek birtürlü ekleyemediğim tütümüzün resmini ekleyim dedim sırff işten uzaklaşmak içinn, nasıl olmuşş teyzlerii, tshirtünüde keçeyle süslücem inşş (not: annem sagolsun deyim barii emeğe saygıı yoksa ben tek başıma zor yapardımm Eki Görüntüle 698654 Zeyno kollarını nekadar yukarıda tutar ve nezaman isyan eder görücez bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?