Cok guzel surpriz olmus Nagis in katilmasi...helal olsun ,Nagis cnm, ne iyi etmissin bende olsaydim giderdim valla. hic mavisimin dogum gununu kacirirmiyim..
Mutlu anne geldigimizde telafisini yapacaz ins..Mahir i elini opturmeye getirmezsem olmaz ama dimi..
Sanırım büyüklerimizde bu tarz düşünceleri olanlar var cnm. ama takma.anne her iyi ve kötü koşulda annedir. Her türlü çocuğuna kendisini adamıstır.
Sen zaten ağır bir temponun içerisindesin. Bunun yanında kendin için birşeyler yapacak olman, kendine bakman biz yeni annelerin gözünde takdire şayan bir durum olur ve helal olsun deriz biz o kadarBazı büyüklerimiz ezilmişlik seviyor sanırım ama takma kafana
hiçbir yerde yanlış yapmıyorsunuz Talay hanım. biz zaten dünyayı bildiğimiz için, hiçbirşey ilginç gelmiyor veya neyin sıcak neyin soğuk, neyin sert neyin yumuşak, neyin yüksek neyin alçak olduğunu biliyoruz fakat onlar bilmiyor. öğrenmelerinin tek yolu "tecrübe etmek" çekmecelerde ne olduğunu öğrenmesi için karıştırması gerekiyor, bisküvilerin kırılgan nesneler olduğunu öğrenmesi için birkaç tanesinin kırıldığını görmesi gerekiyor. çocuğumuz bunları "öğrenirken" alıp başka şeylerle "oyalamaya" çalışırsak, öğrenmesini yarım bırakmış oluruz. çekmecelerin içini bir türlü öğrenemediği için, bu işi tabiki yarım kalmış olacaktır. inanın birkaç defa karıştırmasına ve "öğrenmesine" izin verirseniz, bu işi tamamlanmış olacaktır ve artık karıştırmayacaktır.Arkadaşlar ben 'hayır' ı öğretemiyorum en baştan beri yanlış bişey yapınca hayır deyip ordan alıyordum, ama hiç beni takmıyor. 'Hayır oğlum onunla oynamayalım' diyorum bana bakıp sırıtarak devam ediyor. mesela çekmecelerle oynuyor alıp başka yere götürüyorum dikkatini dağıtıyorum, farklı oyunlar oynatıyorum, oyunumuz bitince yarım kalmış işi var sanki koşturarak çekmecelere gidiyor, bana bakıyor oynamaya başlıyor. Biyerde yanlış yapıyorum ama nerde ???
kendimden biliyorum. Orhan Cemal de çocukların yüzyıllardır yaptığı gibi çekmeceleri karıştırmayı çok seviyordu. alıp uzaklaştırmak aklıma bie gelmedi çünkü o işe "karıştırma" diyen bendim, Orhan Cemal için ise "öğrenme". ben yemek yaparken, o da mutfak çekmecelerini karıştırıyor ve bütün çekmeceyi sırayla dışarı boşaltıyordu. günlerce yaptı bunu. öğrenmesi bitince de bıraktı. şimdi çekmece karıştırmıyor. açıp bakıp, birkaç kelimemsi ses çıkarıp kapatıyor. bir ara, bisküvi kutusundaki bütün bisküvileri teker teker çıkarıyor sonra tekrar kutuya koyuyor, bazılarını da eliyle ezip izliyordu. bisküvilerin kırılgan olduğunu öğrendikten sonra bu işi yapmamaya başladı. şimdi bütün kutuyu önüne koysanız, bir tanesini alıp kapağını kapatır.
hayati tehlikesi (piriz ve ateş) olmamak koşuluyla çocukların öğrenmelerine fırsat vermek gerekiyor. dediğim gibi, onların davranışlarını "karıştırma, bozma, ortalığı batırma" diyen biziz. onlar için bu işler öğrenmenin ta kendisi.
Geçmiş olsun Tarık Buğraya canımherkese günaydınnn
nasılsınız annişler:)
bizde durumlar felaket..benden sonra yavrumda grip oldu ne kadar dikkat etsemde maalesef gitti pis virüsler yavruma
bu gün biraz daha iyi ama çok huysuz
1 yaşına sayılı günler kalırken yavrum ayakta sallanmaya alıştı..kendi kendine yatakta uyuyan oğlum şimdi kıyamet koparıyor ayağımda sallıyorum öyle uyuyo
sürekli kedi gibi camların yada dış kapının önünde ağlıyo camdan bakmak ve dışarı çıkmak istiyo
akşama kadar koca karı gibi camın önünde oturuyor:)
vee çok mutluyum bu gün Sinemisin hediyesini kargoya vericemmm
benden başka göndermeyen kalmamıştır herhalde:)
doğum günü resimlerine bile bakamadım daha
sıpamın huysuzluğundan hiç bi şey yapamıyorum ev rezil bi halde
bu gidişle bizim doğum günü ertelenir..
hepinizi çok öptümm
bu arada sabah bunu aldım belki oğluşun doğum gününde giyerim oylamaya sunuyorum.Eki Görüntüle 699170
chihiro79 cevabını sanırım eleduruya verdiniz karışıklık oldu sanırım.çünkü bende sizin gibi düşünüp uyguluyorum.mesala kitaplık hayranlığı vardı gidip kitaplarımı hırpalıyordu ama içim gitsede sesimi çıkarmıyordum şimdi sadece yerlerini değiştiriyor.ama kendine zarar verecek eylemler tabiki hayır diyorum.misal piriz,fiş gibi.
bu arada sabah bunu aldım belki oğluşun doğum gününde giyerim oylamaya sunuyorum.Eki Görüntüle 699170
Yaşgünümüzde 2 adet ilk arabam tarzı oyuncak geldi,,biri mothercare diğeri jokerden alınmış.
mother dan geli henüz açmadım.
Jokerden alınan resimdeki tarzda fakat hem bebeğin ilerde kendi sürüşüne uygun geliştirilmiş
hem de arkadaki sopa vasıtasıyla şuanda biz ittirebiliyoruz.Acayip keyif alıyor kızım
Hem müzikleri ve ışığı sayesinde oyalanıyor hemde içine binmeye çalışıyor,bindirdiğimizde de
ittirmemiz için sopasını gösteriyorYani 2 günde alıştı ve sevdi anlayacağınız
Evde gezdirmek çok zevkli,,kızımda kornaya,gaza basıp eğlene eğlene geziyoruz 2 gündür
Oyuncak düşünenler bunu da gözden geçirsin derim,,en azından gidip görmekte fayda var.
36 aya kadar kullanılabiliyor.
Eki Görüntüle 699198
bizimde var bunun benzeri..adada cok sevıyor düt düt diye ağlıyor binmek için..ama bindiği zmnda sürekli gezdirelim istiyor evin içinde deli gibi dolanıyoıruz..artık saklamaya başladık..belirli saatlerde cıkarıp kaldırıyoruz tekrar:))
herkese günaydınnn
nasılsınız annişler:)
bizde durumlar felaket..benden sonra yavrumda grip oldu ne kadar dikkat etsemde maalesef gitti pis virüsler yavruma
bu gün biraz daha iyi ama çok huysuz
1 yaşına sayılı günler kalırken yavrum ayakta sallanmaya alıştı..kendi kendine yatakta uyuyan oğlum şimdi kıyamet koparıyor ayağımda sallıyorum öyle uyuyo
sürekli kedi gibi camların yada dış kapının önünde ağlıyo camdan bakmak ve dışarı çıkmak istiyo
akşama kadar koca karı gibi camın önünde oturuyor:)
vee çok mutluyum bu gün Sinemisin hediyesini kargoya vericemmm
benden başka göndermeyen kalmamıştır herhalde:)
doğum günü resimlerine bile bakamadım daha
sıpamın huysuzluğundan hiç bi şey yapamıyorum ev rezil bi halde
bu gidişle bizim doğum günü ertelenir..
hepinizi çok öptümm
Ya benimde çok hoşuma gitti,,uzun zamandır kap kacakla oynamasında sıkılmıştımBaya ilgisini çekti,,o yüzden paylaşayım dedim Kenarında korkuluk var güvenlik açısından ayağını kocaman açıp içine atlamaya çalışıyor
bide ileri geri sallanması için extra bir aparat ve sopası var,,kullanışlı birşey gibi geldi bana.Tabi en önemlisi sevdi Mira
Injusa Tricycle Body - e-bebek.com
ben de bunu beğendim doğum günü için alsam mı diye düşünüyorum ama stokta yokmuş
ben de bunu beğendim doğum günü için alsam mı diye düşünüyorum ama stokta yokmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?