2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

afiyet bel seker olsun. ben de 1 saat önce yedim :) ohh yaramasın

Mutlu Çocuk Yetiştirmenin Sırları neler?

Çocukların mutlu olmaları için olabildiğince sevgi, hoşgörü gösterilir çocuğun her isteği karşılanmaya çalışılır hayır sözcüğü pek kullanılmaz, büyük özveri gösterilir. Bunun nedeni mutluluk kavramının göreceli bir kavram olmasıdır ve her birimizin mutluluktan farklı şeyler anlamasıdır.

Mutlu çocuklar kendisi ve çevresiyle barışık çocuklardır.

Aşağıdakilerin tümünü yaparken doğal ve samimi olmalısınız. Mutluluk sizin doğal haliniz olmalı. Unutmayın, mutlu olmak sizin elinizdedir.

Mutlu çocuk yetiştirmenin sırları neler

- Evinizde Aile içi huzura önem verin. Gereksiz yere veya her şeye sinirlenmemeli ve eleştiri getirmemelisiniz.

-Çocukların kendilerini ifade etmeleri için fırsat verin. Onlara isteklerini sorun ve demokratik davranın.

-Çocuğunuzun Duygularını ifade etmeyi ve empati kurmasını öğretmelisiniz. Olaylar karşısında ne hissettiğini sorun ve konuşmasına fırsat vermelisiniz.

-Öncelikle Çocuklarınıza sorumluluklar verin. Ev içinde verilen sorumluluklar çocukların özgüvenlerini geliştirirken, onlara bireyselleşmeyi öğretiyor..

-Hafta sonları ailece vakit geçirin ve aile aktiviteleri yaratın.

-Çocuğunuzu bol bol kucaklayın, öpün. Sevginizi gösterin.

-Mükemmeliyetçilik mutluluğunuza gölge getirebilir. Her şey harika ve düzgün olmak zorunda değildir. Her şeyi dert etmeyin ve bunu çocuklarınıza yansıtmayın.

- Ailece beraberken, beraber yemek yerken, arabada bol bol gülecek birşeyler bulun ve beraberce gülün.

- Çocuklarınızın özelliklerini fark etmesini sağlayın ve her fırsatta onları övün ve destekleyin.

- Çocukların yediklerine özen gösterin. Sağlıklı gıdalarla besleyin. Meyve ve sebzelere ağırlık verin.

- Çocuğun uyku düzeninin bozulmamasına ve belli bir rutinde olmasına dikkat edin. Düzenli ve iyi bir uyku mutluluğun başıdır.

- Eşinizle olan ilişkinizde hep uyumlu ve sıcak olmaya çalışın. Tartışma ortamı yaratmayın.

-Her Haftanın bir gününü ailece kutu oyunları oynayarak geçirin. Bu çocukların aile kavramını pekiştirecek ve kendilerini mutlu hissetmelerini yarıyacaktır..

Günaydın güzel arkadaslarım benimmmmm....haftayı ortaladık cok sukur...

6482. sayfa acılmıyor bende okuyamadım..ne yazıyor dıede merak edıorum ama evden bakarım artık...

herkese huzurlu bir gun dılıyorummm...

Zada ne guzel yapmışsınız. Yazlığı mı var şilede annenlerin?

Defneme kocaman maşşallah annesi Allahım nazarlardan saklasın..şimdikiler buyumuste kuculmus valla..

canım evet şilenin girişindeki kızılcaköyde bir köy evimiz var..kocamanda bir bahçemiz var o yüzden çocuklar çok eğleniyorlar orda..Ada içinde iyi oluyor çünkü bizim evin orda cocugu cıkartıp oynatacağım bir yer yok önümüz cevre yolu köyde ise dilediği gibi koşturuyor..bu yaz sık sık gidicez gibi...

kujum doğum günün kutlu olsun nice güzel yaşlara hayatımm...
canım bu x lerin çoğu aynı al birini vur ötekine..atsan atılmıo satsan satılmıo

Talaycım; photoshop, freehand,illustrator, corel,paint bütün resim yada cizim programlarinda yapilabilir canım..
nette basit programlarda var,deneme surumu indirilip kolayca yapılabilir cok zorda kalınırsa wordde de oluyor,
resmi acıp yazıyı da ekledin mi tamamdır:128:

Maşallah Kaanın gelişimineBende onu kocamaaaan öpüyorum
İşin için hakkında hayırlısı olsun canım,gönlüne yatan olur inşallah,bende 2.çocuktan sonra bu iş yerinden vınnnnn
Evimin kadını,çocuklarımın anası olmak istiyorum
MUTLU YILLAR BİANGEEEEEELLL:118::119::121::124:İYİKİ DOĞDUN GÜZEL ANNE,EĞLENCELİ ARKADAŞ,XMENIN HATUNU
NİCE MUTLU YAŞLARA KUŞUM

Gelmiş geçmiş olsun canım Babannen nasıl oldu?
Haklısın canım,,sıkmıyorum artık canımı ama çok üzüldüm elde değilAllah beterinden korusun

Herkese iyi sabahlar annekuşlar
Beşiktaş ceza aldı diye evde baba tarafından sessizlik hakimdibende kıza akşam yemek masasında
cimbom dedirttim evde terör estirdi kociş
Dün akşam bebek arabasıyla Fatih turu attırdım kızıma,,arabada uyudu eve tam geldik uyandıııı
gerisini zaten biliyorsunuzhep aynı hikaye
Herkese çok güzel bir gün diliyorumRabbim evlatlarımızı korusun

günaydın arkadaşlarım tatlı kuzularım
uzun zaman oldu girmeyeli buraya sizleri çok özledim
umarım herkesler iyidir
geçmişi okuyamadım biz iyiyiz şükür
ama dedem çok hasta günlerdir onun yanındayız kanser hastası,7 aydır çekiyor
çok çok zor durumda ne olur dua edin sizde kızlar memlekete gitmek istiyor çok uzak
dayımlarla yarın yola çıkacaklar 16 saat falan umarım yetişirde son kez görür doğduğu büyüdüğü yeri..
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin çok çok zor..
geçen günde kv tansiyon ilaçlaarını aksattı diye kriz geçirdi iki gün onun yanındaydık,iyi şükür o da
bu yazın ortasında hiç su içmiyor gün boyu nasıl dayanıyor anlamıyorum drda demiş vücut çok susuz kalmış
bende kilo verdim 58 oldum canım hiç bişey istemiyor sıcaklardan habire su içiyorum
oğluşumunun yürüme çabası yok hala ama yere çok daha sağlam basıyor Rabbim ol dediği zaman olacak inşallah
bizden haberler böyle..
OrhaN Cemal sünnet oldu mu,olduysa iyileşmiştir bile
bütün kuzular iyidir inşallah biri özet geçse aslında hiç fena olmaz

haber yayına hazırlandığı sıralarda, hejar hanım mesaj yazarak, iyi olduğunu belirtmiştir. mesajımdaki bu maddeyi düzeltirim.

Eklentiler

• $mesajım.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 35
Hejarcım seni merak ettik hepimizDedeye acil şifalar dilerim canım,,Rabbim hakkında hayırlısını versin
dedeciğininKv.ne de geçmiş olsun canım.
Tatlı oğluşunun da yürümesi yakındır inşallah

Hejarcım seni merak ettik hepimizDedeye acil şifalar dilerim canım,,Rabbim hakkında hayırlısını versin
dedeciğininKv.ne de geçmiş olsun canım.
Tatlı oğluşunun da yürümesi yakındır inşallah

teşekür ederim canım benim,zaten merak ettiğinizi tahmin ettim
iyi yürekli arkadaşlarım iyi ki varsınızsizi çok seviyorum
oğluşumun yürümesine var dahasağlıklı olsunda napalım geç yürüyen bebişlerden olucak oğlum

hoşgeldiniz Hejar hanım,sizi merak etmiştik doğrusu. yoğun günler geçirmişsiniz. Allah yardımcınız olsun diyorum ve hemen aklımda kalan özetlere geçiyorum:

(Arabistan'a çalışmaya giden babasının eve döndüğü gün, her olup biteni bir solukta anlatan muhbir çocuklar gibi hissediyorum kendimi )
-- Planner hanım, tatile çıktı
-- Babyceren hanım yeni bir ultra mega pahalı telefon ve elbise aldı.:18:
-- Kaan artık yürüyor
-- Mira artık yürüyor
-- Orhan Cemal artık yürüyor
-- Defne Karen ishal ve henüz geçmedi sanırım
-- Dilberege hanım, 15 yıldır çalıştığı firmasından uzak mesafe nedeniyle ayrılıyor
-- Turuncu hanım piknikte telefonunu çaldırdı. Kayra'nın iştahı biraz düzeldi dolayısıyla Turuncu hanım da yeni yeni tarifler arıyor
-- Biangel_Kujum hanımın doğumgünü bugün
-- Azraece hanımın kv'si bir süre konuk oldu ve araları gayet iyiydi bu arada Ece'nin yeni fotolarını yükledi
-- Pınarda hanım, 4+4+4 sistemi dolayısıyla okul değiştirme işleriyle uğraşıyor bu aralar. hayırlısı olur inşallah :26:
-- Orhan Cemal sünnet oldu. sünnetten 2 saat sonra koşup oynamaya başladı. ertesi gün tamamen normale döndü
-- anneZEYNEP hanım bu aralar yoğun. dün kaçamak olarak mesaj yazabildi

Mira bir anda yürüdü babalar gününde en güzel hediyeyi verdi bize
10 gündür yürüyoruz teyzesi Geç erken diye bişey yokmuş,,bir makalede okumuştum,bir aksilik hastalık olmadığı sürece her bebek konuşur ve yürürmüş,,doğuştan gelen bir yetenekmiş,,Rabbim ol demeden olmuyor evet,,Mira mesela aylardır emekliyordu,
tutunarak sıralıyordu ama yürümüyordu,,bir anda olduDarısı Aras Eymen'e ve yürümeye başlayacak tüm bebişlere inşallahBizde seni çok seviyoruz

süper olmuş bu özet ben yokken baya gelişmeler olmuşözet için teşekkürler
Orhan Cemalin sünnetide hayırlı olsun Allah damatlığını göstersin maşallah zorluk çıkarmamış neyse en azından sünnet aklımızdan çıkmış oldu,orhan cemal,mira ve kaancımının yürümleri hayırlı olsun hep hayırlı yerlere gitsin o minik ayakları inşallah..

ne güzel süper bir babalar günü hediyesi olmuş maşallah boncuk prensesime
öyle tabi dr bize öyle demişti,bazı bebekler daha hevesli oluyor yürümek için bazıları daha rahat biizimki rahat kategorisinde
sıralama falan yok emeklemede yok sadece tutunuyor bence benim oğluşum bir anda kalkıp yürüyecek
Miracımın yürümeside hayırlı olsun hep hayırlara gitsin ayakları inşallah

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, ebeveynlere şarkı söylemelerini, tekerleme ve bilmece oyunu oynamalarını ve oyuncak hayvanları konuşturmak gibi yöntemleri öneriyor.

Erişkinlerin erken dönemden itibaren bebekle ilgilenmesi, konuşması, söylediklerini mimiklerle desteklemesi ile bebeğin taklit ederek dili öğrenmeye başladığını belirten Doç. Dr. Bıyıklı, özellikle anne tarafından sunulan sözel uyaranların dil gelişimini olumlu yönde desteklediğini söylüyor.

Doç. Dr. Bıyıklı, çocukla konuşmak, oyun oynamak, kitap okumak dil gelişimi için çok önemlidir diyerek, “Ebeveyn çocuk ile konuşmalı, çocuğu dinlediğini belli etmelidir. Çocuk seslere karşılık verdiğinde cesaretlendirilmeli, memnuniyet belli edilerek olumlu geri bildirim yapmalıdır. Böylece çocuk öğrenmeye, denemeye teşvik edilmiş olur. Çok kalabalık ve gürültü olmayan yerlerde oyun oynamak, sesler çıkarmak daha uygundur” diye konuşuyor.

Hangi oyun ya da oyuncak dil gelişimine faydalı?

- Şarkı söylemek.
- Tekerleme ve bilmeceler söylemek.
- Oyuncak telefon, mikrofon gibi konuşma ve şarkı söyleyebilecekleri oyuncaklar.
- Birlikte yapılan aktivitelerin anlatılması.
- Sayı saymaca (1-10’a kadar).
- Resimli kitap okumak, anlatmak, bu sırada sorular sormak. Köpek nerede? Elmayı gösterir misin? vb.
- Oyuncak hayvanları ya da kuklaları konuşturmak.

Televizyon ve bilgisayar oyunu neden zararlı?

- Çocuğun dil gelişimi olumsuz etkilenir.
- Sosyal iletişim becerileri gelişmesi önlenir.
- Duygu durumunda olumsuz etkilenme olur (korku, kaygı, hırçınlık gibi).
- Beyin gelişimine olumsuz etki nedeni ile Algısal – Motor becerilerde; dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, okumaya isteksizlik gibi gecikme ve sorunlar gelişebilir.
- Görme problemleri, duruş bozuklukları, hareketsizlik ve buna bağlı şişmanlık sorunları ortaya çıkabilir.

bu aralar Aras Eymen sürekli bıcır bıcır birşeyler anlatıyor
dıgıl dıgıl,gudii dudiii,dediiiiiii ve daha neler neler ben aaa deyince o da beni taklit ediyor
kitaplara bayılıyorbabaya çok düşkün ,babayı görünce gözü beni görmüyor sıpanın

bu sabah oğlum ağlayarak sıçradı yatağından gözlerinden yaş gelmiyor ama çok korkmuş gibiydi kucağıma aldım hemen gözlerini açtı
beni görünce güldü sarıldı sonra tekrar uyudu kuzum,sanırım rüya gördü yavrum ama çok korkmuştu ne gördüyse artık

günaydın mutlu cevabın için sağol,hejar çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin,kujum doğum günün kutlu olsun eminim 18 yaşına basıyorsundur saklamana gerek yok.benim oğlum 1 dk durmuyor peşinde koşmaktan yorulduk.sabah 6 akşam 10.30 uyku saatleri hariç sanki evde küçük bi kaplan yavrusu var.onu izlerken ben yoruluyorum.ne yapacağımı şaşırdım şimdiden böyleyse galiba sonumuz pertt

Hepimizinkiler benzer moddalar sanırımBeni daha asansördeyken başlıyor çığlıklara Eve girmeden bazen attee diyip duruyor
gidip günlük süt alıyoruz birlikte,,birde ben evdeysem korkunç karıştırıyor dolapları döküyor ve mızmız oluyor...Ama bakıcı teyzemizde, bazen bıraktığım dedemizde hep aynı şeyi söylüyorlar,,sen yokken böyle bu kadar yapmıyor diyorlar:44:Ben mutfaktaysam mesela illa dolaplar acılır içindekiler boşaltılır,banyodaysam çöp kovasına gider illa, yatak odasındaysam çekmeceleri karıştırır,
sürekli karıştırma halinde benleyken sanırım benden intikam alıyor çalışıyorum diye Normalde böyle bu kadar abartılı davranmayıp yanımdayken sürekli biyerlere çıkmaya çalışması,prizlere gitmesi acaba dikkat çekmek için mi yapıyor dicem ama zaten sürekli onunla konuşma ilgilenme halindeyim evdeyken..Salata yaparken bile sıkılsa işimi gücümü bırakıyorum hemen oyuna yöneliyorum kızımla.Mesla bakıcı teyzeyle bebek arabasıyla parka gidip geliyorlar rahatça ama ben kızımla ve bebek arabasındayken eline oylanacağı yada kemireceği bişey vermeden sokağı bile bitiremiyorum,,dün gece mesela bir gezişimiz vardı Fatihi, uyuyana kadar çığlık çığlığa inmek istedi yine Beni görenler go-kart yapıtığımı düşünmüşlerdir
Sizde durumlar nedir bacılar

Sizde durumlar nedir bacılar

sabah erkenden babasıyla anneannesine gidiyor. anneannesinin ev bahçeli, sokağı da bol çocuklu olduğu için akşama kadar bahçe-sokak arasında mekik dokuyor. eve geldiğinde zaten eli yüzü kir içinde, kıyafetleri toz-toprak oluyor. yine de babası yakınımızdaki parka götürüyor. parkta mıcır taşları başından aşağı boca ettiğinden olacak, bezinin içinden bile taşlar çıkıyor eve geldiklerinde

banyo yaptırıyorum, üzerini değiştiriyorum. yemek hazırlanırken evi turluyor ama pek birşey karıştırmıyor. bir ara çok karıştırmıştı, müdahele etmemiştim. sanırım merakı gitti :26: yine de ufak tefek kurcalamaları oluyor ama pek birşey demiyorum. huysuz vs değil.

bebek arabasında yorgunsa çok güzel oturuyor değilse inmek için çabalıyor. bulunduğumuz yere göre indirip yürütüyorum yada kucağıma alıyorum.

haftasonu hep beraber daha büyük parklara yada mesire yerlerine gidip yürüyoruz. huysuzluk hiç yapmıyor ama oraya buraya yürüyor, merak ettiği şeylere doğru koşuyor vs. engellemiyorum, ben de o tarafa gidiyorum.

evde de, heryere girip çıkabiliyor. kırılacak dökülecek pek eşya yok zaten, o yüzden peşinde koşmam gerekmiyor çok şükür. genelde benim olduğum yerlere gelip, yaptığım işe karışıyor. ben de destek oluyorum. canı sıkılırsa kalkıp gidiyor başka odalara

bizde durum özet böyle: huysuz vs değil ama meraklı. merakı da ordan burdan atlayıp zıplama şeklinden ziyade evirip çevirip inceleme şeklinde...

Maşallah Orhan Cemal'eAkıllı bıdık
Benimki çok meraklı çokta karıştırıyor:18:Kimse evine istemez bizi ondan zaten hep bana geliyorlar sanırım
Heryere dokunmak istiyor,her çekmeceyi açar,akşam mesela salata kaşıklarının olduğu çekmeceden bulduğu plastik çatalı almış
saçını tarıyorduTarağada benziyordu Benim evimde de çok aksesuar yok ama yine de sehpa üzerinde abajurum var mesela,onu kafasına takmaya çalışırEğer evde sesi gelmiyorsa mutlaka bi yeri deşiyordur,,birde bu arda mutfak bezlerine taktı
sürekli biyerleri siliyor,,önce ağzını sonra buzdolabını sonra ayakkabısınıTemiz olucak kızım çok temiz
kimseye söylemeyin ben çok karıştırırmışım küçükkengörümcem eşimin hiçbiryeri karıştırmadığını söylüyor
annesine çekmiş benim kızım

bizim oral dönem hala bitmedi sanırım yeni gördüğü şeyleri hemen ağzına hoop.bir iki defa ansızın küçük çakıl yutmuşluğu var.birde hala kağıt yiyoruz malesef.bir sabah bi öğleden sonra bide akşamları çıkıyoruz.evde vakit geçmiyor.yeni yaramazlığımız ısırma neremizi bulursa anında sivrisinek gibi ansızın bütün gücüyle ısırıyor heryerim mosmor.bizimle yetinmedi kısa kollara yeni geçtiğimiz için çocuk vücuduyla tanıştı geçen gün dizini ısırmaya çalışıyor güleyim mi ağlayayım mı. kendine has bişeyi yap deyince yapmıyor sonra kendiliğinden yapıyor o yüzden eğitim şart

Ayyy kıyamam ben sanaÇok mu ısırıyor Musab BilalKeşfediyor annesi,,inşallah tatlı gelmiyordur etin
yoksa yandın wallaCanım benim ya yerim o dizini onunEğitim şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…