2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim canım feyzanura da çok geçmiş olsun. Maalesef bizim insanımız gerçekten çok düşüncesiz. Çok klasik olacak ama gerçekten önemli olan sağlıklı olması.
Amin canım benim çok güzel bi dua gerçekten. Senin de doğum günün kutlu olsun tatlım nice mutlu senelere....
Amin canım çok teşekkür ederim kayranın daha iyi olmasına çok sevindim umarım günden güne hiçbir şeyi kalmaz yakışıklı kuzumun.

İnşallah tatlım çok teşekkür ederim.

Kızlar bestenin vücudunda ateş sonrası döküntüler(kızarıklıklar) oluşmuştu. İki gün denize soktum hiçbir şey kalmadı. Gerçekten deniz mucizevi bir şey. Deniz imkanı yoksa evde hazırlanan tuzlu su da çok iyi geliyomuş. Bilginize...
Ayrıca geçmiş olun dilekleriniz için tekrar çok teşekkür ederim benim güzel arkadaşlarım sizi seviyorum

Kizlar selam cook yorgunum bugun 2kere serum taktilar kosturmaktan halsiz dustum

Oglusumun da enerjisine diyecek yok masallah hizina yetismek ne mumkun sanki hizli cekimde izliyoruz keratayi :)

BABYCEREn balim bence de biberon yerine bardakla ver
Biberon disarida fln cok rahat belki ama nihayetinde ideal duruma gecmek icin o aliskanligi biraktirman gerekecek

TURUNCUcum size de cok gecmis olsun bagislikligi iyice guclensin kucuk pasanin

Bu arada NAGIHANa cevabinda sut icin ust limit yok yazmissin ya ben birkac gundur bu konuyu arastiriyordum ve kesinlikle ihtiyaci olandan fazla icirmemekte kararliyim
Sut ve kalsiyum iceren diger besinler vucudun demir emilimini etkiliyor
TRde sut icirip tok tutmak aliskanlik oldugu icin cocuklarda daha fazla kansizlik goruluyormus mesela
biz et olan ogunlerimizden sutu her daim uzak tutuyoruz
Gordugum icin ogrendigimi paylasmak istedim buradaki bebislerin hepsi yegenim gibi o yuzden gunluk sut tuketimlerinde asiriya kacilmamasini hatirlatmak istedim

Opuyorum hepinizi hala halsizligim tavanlarda

güzel filmdi yaneyse buda bitti
aklıma geldide melegim nerdesin canım:26:kaç gündür yoksun:26:
tatlıcadı ya sen :26:
annezeynep ha pardon sen burdasın:))
peki ya mutlu:26:en son 5 saat önce yazmış:18:
şekersizzzzz şekerim

hayırdır canım serum falan:26:tabi çok yogun çalışıyosun:26:geçmiş olsun arkadaşım..
dinlen birazsen bize lazımsın
tamam biberon yok:26:size katılıyorum haklısınız(mutlu) saygılar
iyiki varsınız bilgi paylaşıp birbirimize dogru-yalnış yardımcı olabiliyoruz..
kendine dikkat et tatlım

akşam ne yemek yapıyım diye düşünürken mutlunun verdigi tarifi denedim:))
nasıl yaptıgımı görseniz acırdınız banabi çağlanın peşinde bide makarnaların peşindeydim
çağla koltukta indir getir makarnayı yap tekrar git çağlayı indirpöfff başım döndüüü:111::111:
yaptım şekerim ama aceleyle böyle oldukeserken kalıp gibi çıkmadıama tadını begendim
normalde eşim ve ceren peynirli makarna sevmez ama onlarda yediler çok begendiler
cigerim olmuşmu sen begendinmiböylemi oluyo

Tatlım geçmiş olsun,bak uyarmadı deme son zamanlardaki tempolu çalışman beraberinde tükenmişlik sendromu yaratabilirEee artık bunca yoğunluğun ardından çoook güzel bir tatili hakediyorsun...

Güzel görünüyor,ellerine sağlık canım.Kalıp gibi çıkmadı demişsin acaba tepsiyi yağlamadın mı?:26:Ya da malzemesi fazla mı geldi:26:Neyse biraz daha kusur bulursam beybi bana şöyle bakar

Altıncı hastalık nedir?

Altıncı hastalık, özellikle bebeklerde çok sık rastlanılan, bulaşıcı bir virüs enfeksiyonudur. Altıncı hastalık havadan geçen damlalarla bebeğe bulaşan ve genelde bir ila 2 yaş arasındaki bebeklerde görülen bir hastalıktır. Altıncı hastalığa sebep olan mikrop herpes virüsü familyasından gelmektedir. Bebek virüsle temasa geçtikten ortalama 1 hafta ile 2 hafta arasında belirtilerini yaşamaya başlar.

Altıncı hastalık belirtileri nelerdir?

Altıncı hastalık ilk başlarda belirtilerini gösterse de aniden 40 derece ateşle kendini belli eder. Bebeğin yüksek ateşi ortalama 3–4 gün sonra kendiliğinden düşer. Fakat bu esnada kesinlikle ateşin kendiliğinde geçmesi beklenmemeli ve doktora gidilmelidir. Hastalık esnasında yine birkaç gün içinde yok olacak olan suçiçeğine benzeyen kırmızı lekeler ve deri döküntüleri ve yüksek ateşe bağlı kramplar gözlenir. Döküntü başladığı anda altıncı hastalığın bulaşma riski kalmamış demektir. Genelde 3 yaşına kadar bebeklerin yüzde 95 i altıncı hastalığı atlatır ve bu hastalığa karşı bağışıklık kazanarak bir daha altıncı hastalığa yakalanmazlar.

altıncı hastalık

Altıncı hastalık teşhisi

Altıncı hastalık kızamık, suçiçeği hastalığı ile çok karıştırılan bir hastalıktır. Bu sebeple bebekte söz konusu şikâyetler başladığı zaman kesinlikle doktora götürülmeli ve doktorun teşhis etmesi sağlanmalıdır.

Altıncı hastalık tedavisi

Altıncı hastalık bir virüs hastalığı olduğu için belirgin bir tedavisi yoktur. Yükselen ateşi düşürülmeye çalışılır çünkü yüksek ateşin önüne geçilmezse bebeğin havale geçirmesi söz konusu olabilir. Bolca sıvı tüketmesi sağlanır.

bak bu tuzlu su olayını babaannem de söylemişti... bestenin kızarıklıklarının geçmesine çok sevindim...

sanırım azraece şuan aglıyokuzey cemreyi öptü
ve film bittiben bile duygulandım
üzülme arkadaşım

hadi yaa... bak finali izliyim bari diyodum ama benim uyuş x oyun oynuyodu deli gibi. ben de takıldım öle kendi kendime... bol bol uyanan kızoşa kalktım meme verdim.. bi dizi bile izleyemiyorum yahu. çıldırıciiimmmm

çok geçmiş olsun yahu... çok yorma kendini. bu tempodan belliydi zaten bi gun düşüp kalacağın... neyse allah beterinden korusun.
süt konusuna ben de katılıyorum. gerçi benim cadı günlük sütü sevmedi diye bi daha zorlamadım ama yoğurt da yemiyodu şimdi kaşık kaşık götürüyo. aman diyim dilimi ısıriim ama valla dün akşam etin yanında yoğurt da yedi. daha dikkatli olmalıyım.

yeni geldim cicim.. dun akşam baktım kimsecikler yoktu bi daha da açmadım.. demek kuzey cemreyi öptü.. wuhuuuuuuuuuu beybii

çok güzel gorunuyo tadını da sevdilerse tamam işte daha ne olsun. ya ben yemek yapma özürlüyüm arkadaşlar yaa. ne pişirsem diye düşünmekten ve pişirmekten nefret ediyorum. basit yemekler yapıyorum hep. (misafir olduğu zamanlar hariç)
köfte-et-tavuk(ızgara ya da tavada) bi de makarna bi de kızarmış patates.. öyle sulu yemek pek pişmez bizim evde. eşim sevmiyor. çorba bile içmez. ben arada kendime yapıyorum. defne okulda genelde sebze ve kuru baklagillerden yediği için evde et yemesine ozen gösteriyorum. zaten benim uyuş x de etçil... napıcamı şaşırdım valla...

günaydın arkadaşlarım. muhtemelen birazdan toplantıya gircem ama olsun. çıkınca okurum artık napiim.. çok yazın sayfalar biriksin olur mu. şu yazın ve sıcakların rehavetini bi atın üstünüzden bi silkelenin yaaaaaaaaaaa...

hepinizi öpüyorum.

Canım geçmiş olsun,,dikkat et kendine
Yoğunlugun yorgunluk olarak geri donuyor,,enerji drink falan iç arada cicim
Omerimi çok öperim

Ellerine sağlık arakadaşım
Lezzetinden şüphem yoktu afiyet olsun canım,,detay vereyim hemen sana: alttaki milföyleri açınca, tepsi dışına biraz taşırırsan
makarnayı koyunca paketler gibi içe toplarsan hamuru,,üstteki hamurla da aynı şekilde kapanışı yaparsan kenarları hamursuz kalmayacak ve çok daha güzel görüntü olacaktır Birde sanırım sen spagetti model makarna/fırın makarna kullandın,,misafirine yaparken ise marketlerde bulunuyor şu resimdeki tarzda tagliatelle kullan canım çok daha profosyönel oluyor.1 paketten az kullanıyoruz tabi Eşinin ve Cerenciğimin sevmesi süperrBende iftar menüme koyacağım canım çok çekti bu arada,,keserken kalıp gibi çıkmamışya,,yağını mı az ekledin acaba:44:normalde kek börek gibi kesiyorum ben tabi makarnadan da kaynaklanmış olabilir

Günaydın cicimMesajından anladığım kadarıyla sen biangeli çağırıyorsunMalum, en çok biangel sayfa biriktirir
Bende özledim valla nerde bu kızlar nerde bu devlet
Meleğiiim nerdesin canım

sanırım azraece şuan aglıyokuzey cemreyi öptü
ve film bittiben bile duygulandım
üzülme arkadaşım

azraece? bizim azraece hanım olsa gerek de, Kuzey ve Cemre kim :26: öpmesi neden ağlatıyor ki :26:uzak kalıp mı kavuştular yoksa zaten yakındılar da kız mı yüz vermiyordu :26:yoksa yüz vermeyen oğlan mı :26:

geçmi kaldım diyosun:18:çağla zaten bardaktan su meyvesuyu içebiliyo yani doguştan var o yetenegi
biberonlu bebekleri çok seviyorumçağlada öyle olsun istiyorumçok şeymi istiyorum

biberon yerine bardaktan içen çocuğu biberona alıştırmakla dertsiz başınıza dert alırsınız, benden söylemesi aziz dostum

biberona alıştırıp sonra da biberonu bıraktırmaya çalışacaksınız, hiç mantıklı değil

Orhan Cemal de bardaktan içiyor hatta bardaktan kendi içebiliyor. biberona alıştırmayı hiiiiç düşünmüyorum

kaldı ki, biberonla uyuyan yada gereğinden fazla biberon emen çocuklarda damak bozuklukları ve erken diş çürümeleri de oluyor

Hepiciğinize selam

Öncelikle doğum gunu ve gecmış olsun dıleklerınız ıçın co cok cok cok tesekkur ederız.(tek tek alıntı yapamadım şuan ıçın sorry)
ıyıyız sadece halsiziz.rotanın sınırından donduk.rota olmadıgımız ıcın mutluyuz.ama doğum gunumuzde boyle aksılık yasadıgımız ıçın buruguz...anasının kısmetını almış kızım benım de ılk doğum gunum yapılamamış.hazılıklar apılmış misafırler gelmiş babaannemlerle aynı evde yasıyomuşuz o gun babaannem bızı evden kovmus.gelen mısafırler esyaları toplamış babam ev bulmuş ve ogun tasınılarak bı doğum gunu resmım olamamış:)
yorgunluk ve uzuntuden benden 2.80 yattım,hatta babamız resmetmiş albume koydum
şimdi kv bızde kalıyo sağolsun evı cekip cevırıyo.
bade halıyle ıstahsz yorgun durgun ve rejımdesanki çok kilolu bı cocuktu da....

Neyse
annezeynep de hastaymış gecmiş olsun kendıne dıkkat et bu cocukların bıze ıhtıyacı var
sekerızyesılcay(off nıckın cok uzun) dış fırcasından bahsedılmış bız dışlerı 4 ledığımızden berı rocs dış fırcası kllanıyoruz tavsıye ederım.ben fırcalarken onun da fırcasını ıslatıp eline verıyorum o da fırcalıyo kendını.bırde senın kım oldugunu buldum,hatta ekins ın de bezsız bebekte gordumbabyneo nun bambu alıştrma külodunu da tavsıye ederım ayrıca
şimdilik bu kadar...ben kaçmak zorundayım kv var kızıma da oğlen ıçın bışiyler hazırlayım,uyuyo meleğim şimdi...

köşeminderi tekrar geçmiş olsun bade en kısa zamanda toparlanır inş.bizde dün ura yürüyüş yapılan çim sahaya gittik bizim bıdık çok mutluydu çimlerde bi oraya bi buraya koştu.köpek vardı köpeği kovaladı yoruldu bu sefer emeklemeye başladı.eve geldiğimizde saat 9 du biz yorgunluktan bitap düştük bizim sıpa da tık yok nasıl bi enerji maşallah oğluşuma.akşam diziniz son bölümünü bende izlemek istedim ama ağırlaşan gözkapaklarıma hakim olamadım.
bende amwayın diş fırçasını aldım.daha başlamadık .
fırın makarnayı bende çok severim hele bol malzemeliyse bide lazanya yapma planım var inş.

Tekrar gecmiş olsun. Rota asısını yaptırmıs mıydın?

Demek beni buldun :) ekle o zaman şekerim :) kaynasalım :) ben de rocs düşünmüştüm. Ama oral b ye karar verdim. Bi arkadasım diş hekimi tavsiyesiyle almış. Bakalım...

Amanın yakalanmışız

hımmmm, ne yapsam ne yapsam :44:

Orhan Cemal'in sünnet yemeğini (düğün değil) Ramazan'dan hemen önceki haftasonu yapmayı planlıyorduk ama ablamların tatilde olması ve o haftasonu teyzemin torununun sünnet yemeği olması hasebiyle yemeği okulların açılmasından hemen önceki haftasonuna almak durumunda kaldık. belki de iyi oldu. dersime daha iyi çalışırım bu süre zarfında

kiralık çadır, masa-sandalye, çay makinası, sünnet tahtı vs işleriyle uğraşıyorum. şimdiden bir ön bütçe hazırlayayım da, sonradan hesapsızlık olmasın diyorum.

olmuşken bir salon tutsak da orda yapsak diye düşünüyoruz ama bildiğiniz kenar mahalle kızı olduğumdan akrabalarım pek anlamaz düğün salonu vs işlerinden. lüküs otel tutsam bile "ayyy hiç rahat edemedik valla, annesinin bahçesinde yapsa ne güzel ayaklarımızı uzatıp bağıra bağıra muhabbet ederdik, çoluk çocuk da koştururdu caaanıııım" diye şikayet ederler
dolayısıyla yine annemin bahçesinin yolu göründü bize. parti çadırı kurulacak, masa-sandalye kiralanacak, çay makinası vs kurulacak, badem şekerleri yaptırılacak, lokumluk (mutlu_anne hanımdan "esinlenme") alınacak, davetiye bastırılacak vs vs vs...
kimseler yokken, rahat rahat hesabımı yapayım, notlarımı alayım dimi

kendi düğünümü de, elimde bir excell çıktısıyla hazırlamıştım yönetici asistanı gibi, elimde yapılacaklar listesi, yaptıkça tik atıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…