Günaydın güzel arkadaslarım benimmmmm....haftayı ortaladık cok sukur...
6482. sayfa acılmıyor bende okuyamadım..ne yazıyor dıede merak edıorum ama evden bakarım artık...
herkese huzurlu bir gun dılıyorummm...
Defneme kocaman maşşallah annesi Allahım nazarlardan saklasın..şimdikiler buyumuste kuculmus valla..
canım evet şilenin girişindeki kızılcaköyde bir köy evimiz var..kocamanda bir bahçemiz var o yüzden çocuklar çok eğleniyorlar orda..Ada içinde iyi oluyor çünkü bizim evin orda cocugu cıkartıp oynatacağım bir yer yok önümüz cevre yolu köyde ise dilediği gibi koşturuyor..bu yaz sık sık gidicez gibi...
günaydın arkadaşlarım tatlı kuzularım
uzun zaman oldu girmeyeli buraya sizleri çok özledim
umarım herkesler iyidir
geçmişi okuyamadım biz iyiyiz şükür
ama dedem çok hasta günlerdir onun yanındayız kanser hastası,7 aydır çekiyor
çok çok zor durumda ne olur dua edin sizde kızlar memlekete gitmek istiyor çok uzak
dayımlarla yarın yola çıkacaklar 16 saat falan umarım yetişirde son kez görür doğduğu büyüdüğü yeri..
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin çok çok zor..
geçen günde kv tansiyon ilaçlaarını aksattı diye kriz geçirdi iki gün onun yanındaydık,iyi şükür o da
bu yazın ortasında hiç su içmiyor gün boyu nasıl dayanıyor anlamıyorum drda demiş vücut çok susuz kalmış
bende kilo verdim 58 oldum canım hiç bişey istemiyor sıcaklardan habire su içiyorum
oğluşumunun yürüme çabası yok hala ama yere çok daha sağlam basıyor Rabbim ol dediği zaman olacak inşallah
bizden haberler böyle..
OrhaN Cemal sünnet oldu mu,olduysa iyileşmiştir bile
bütün kuzular iyidir inşallah biri özet geçse aslında hiç fena olmaz
Hepimizinkiler benzer moddalar sanırımBeni daha asansördeyken başlıyor çığlıklara Eve girmeden bazen attee diyip duruyor
gidip günlük süt alıyoruz birlikte,,birde ben evdeysem korkunç karıştırıyor dolapları döküyor ve mızmız oluyor...Ama bakıcı teyzemizde, bazen bıraktığım dedemizde hep aynı şeyi söylüyorlar,,sen yokken böyle bu kadar yapmıyor diyorlar:44:Ben mutfaktaysam mesela illa dolaplar acılır içindekiler boşaltılır,banyodaysam çöp kovasına gider illa, yatak odasındaysam çekmeceleri karıştırır,
sürekli karıştırma halinde benleyken sanırım benden intikam alıyor çalışıyorum diyeNormalde böyle bu kadar abartılı davranmayıp yanımdayken sürekli biyerlere çıkmaya çalışması,prizlere gitmesi acaba dikkat çekmek için mi yapıyor dicem ama zaten sürekli onunla konuşma ilgilenme halindeyim evdeyken..Salata yaparken bile sıkılsa işimi gücümü bırakıyorum hemen oyuna yöneliyorum kızımla.Mesla bakıcı teyzeyle bebek arabasıyla parka gidip geliyorlar rahatça ama ben kızımla ve bebek arabasındayken eline oylanacağı yada kemireceği bişey vermeden sokağı bile bitiremiyorum,,dün gece mesela bir gezişimiz vardı Fatihi, uyuyana kadar çığlık çığlığa inmek istedi yine Beni görenler go-kart yapıtığımı düşünmüşlerdir
Sizde durumlar nedir bacılar
chihiro hanım yanlışınız var. defneciğimin ishali geçti. zaten ishal değilmiş ki.. kreşten aldığımdan beri bi daha yapmadı. dişle alakalı diye düşünüyorum. geçmişi iyi okuyunuz piliizzz :)
cikicogum yazı tahtana benide yazmışsıntam okuyamadım işla güzel birşeyler yazmışsın dostum
ben senin için herzaman sevecen ılımlı ve güzel şeyler yazıyorum biliyosun dimi:)
haa bu arada yarın sabah kardeşim kocaelinden geliyyy:))çok muyluyukkkk:))
işte böylee
Dün okumuştum alttaki yazıyı,,sanırım macunsuz olarak başlayacağım öğretmeye yakındadiş macunu ve fırçası araştırması yapan var mı?
şakayı bırak valla seviyorumsizin, benim için hep "sevgi dolu" cümleler yazdığınızı cümle alem biliyor Babyceren hanım
hatta benim için yazdıklarınızı okuyunca "bu ne sevgi aaaah" diyor ve Allah'a sizi karşıma çıkarıp sonsuz bir "dostluğun" temelini attırdığı için şükrediyorum
yazı tahtamda ise "BABYCEREN HANIM, GECE GECE DONDURMA YEMİŞSİNİZ. HABER YAYINA HAZIRLANDIĞI ŞU DAKİKALARDA MİNİK MİNİK YAĞLARINIZ OLUŞMUŞ OLACAK (HEH HEH HEH)" nevinden bir cümle yazmıştım
diş macunu ve fırçası araştırması yapan var mı?
diş macunu ve fırçası araştırması yapan var mı?
çağla hiç biberonla birşey içmedi..bende bir tane alıp dolaba atmıştım..1 haftadır içine su koyup verdim hoşuna gitti..
bugünde içine sütle cicibebe yapıp verdim50 cc kadar içti buda bi şey dimi:)çünkü hiç içmiyodu:)
işlaa böyle ögrenirde içer..elinde biberonla süt içerken uyuyan çocuklara hayranım
çağlada öyle olsun istiyorum
işte böyle
Dün okumuştum alttaki yazıyı,,sanırım macunsuz olarak başlayacağım öğretmeye yakında
Diş temizliğinin diş fırçası yerine, sabah ve gece beslenmeleri sonrası, temiz nemli bir tülbent yada gazlı bezle yapılması yeterli olacaktır. Ebeveynler bu yaşta diş temizliğinin zor ve gereksiz olduğu şeklinde bir kanıya sahiptir. Hâlbuki diş çürüğüne neden olan mikroorganizmalar ilk dişlerin sürmesiyle birlikte ağız boşluğuna yerleşirler.
1-1,5 yaş civarında kesici dişler tamamlandıktan sonra yumuşak, küçükbaşlı bir diş fırçası ile fırçalama yapılmalıdır. Üç yaşına kadar macunsuz fırçalama yapılmalıdır. Zira bebekler flor içeren macunları yutarlar ve bu da vücutta fazla flor birikimine yol açar. İki yaş civarında bir çocuk diş fırçasını kendi kullanıp fırçalama yapmak ister. Bu yaştaki bir çocuğun bilinçli fırçalama yapacak düzeyde motor fonksiyonlarının gelişmediği bilinmeli ve fırçalama sonrası bir de ebeveyn kendi fırçalamalıdır. Bu dönemde dişlerde yaygın çürükler oluşmuşsa miktarı az olmak koşuluyla (mercimek kadar) 1-1,5 yaşından itibaren florürlü diş macunu önerilebilir.
Anne ve babaların çocuklarına örnek olmaları için, beraber diş fırçalamaları ve fırçalama süresini mümkün olduğunca uzun tutmaları önerilir. Özellikle şekerli gıdaların alınmasından hemen sonra dişlerin fırçalanması çürük oluşumunun önlenmesi açısından etkilidir. Diş fırçaları 3-4 ayda bir hijyen açısından ve fırça kıllarının deforme olmaları nedeniyle, yenisi ile değiştirilmelidir.
özel olarak araştırma yapmadım ama biz diş fırçalarken, onun eline de bir fırça veriyoruz ki alışsın şimdiden. gerçi topu topu 2 tane 1/2 dişi var ama ben yine de alışsın istiyorum
şakayı bırak valla seviyorumçok sıcak yaaaaa pöfffffffffff..
dondurma bende yag yapmaz canım:)kas yapar:)heh heh heeeehhhhh
daha çok erken degilmi canım:26:2 yaşında başlıycaz..
cerene anwayın fırçasını kullanıyorum..macunda caillou diye bir macunumuz var:))
ya kızlar onu bunu bırakın ben şimdi pazara gidiyorumben dönene kadar bana ''fırında peynirli makarna'' tarifi yazın..
nette baktım begenmedim..denenmiş tarifi süper,muhteşem,asla kimseye vermek istemediginiz tarif istiyorum:))
hadi gariiii
ya kızlar onu bunu bırakın ben şimdi pazara gidiyorumben dönene kadar bana ''fırında peynirli makarna'' tarifi yazın..
nette baktım begenmedim..denenmiş tarifi süper,muhteşem,asla kimseye vermek istemediginiz tarif istiyorum:))
hadi gariiii
ayyy unnadoda see kai run diye bi marka var ayakkabılara bayıldım. öyle güzel renkler modeller var ki.. ama ilk defa duyuyorum. sizler duymuş muydunuz? güzel gorunuyoama blemedim
daha önce de görmüştüm. 160 tl'den 99.9'a düşmüş yaşasıııın demiştim
modeller çok güzel ve rahat görünüyor. gerçekten çok beğendim ama biraz tuzlu geldi :26:
bir de bebek ayakkabısı almak için interneti tercih etmesek mi :26armak ucunda boşluk kaldı mı, içinde rahat mı, eğilip bükülüyor mu, ağır olmasın vs dertleri var çünküm :26:
geçmi kaldım diyosun:18:çağla zaten bardaktan su meyvesuyu içebiliyo yani doguştan var o yetenegiTatilde 2/2,5 yaşında çok şirin bi kız bebek görmüştüm,,yemek yiyorduk,annesi biberona süt koydu almanca bişeyler söyledi
bebek pusetine gidip eline biberonunu alıp içti ve bitirince kalkmadan uyuduÇok hoşuma gitmişti benimde
Ben sabah akşam biberonla inek sütü veriyorum,,kendi içebiliyor ama sabahları yatağında sütünü içip bitirince ayağa kalkıp babaaa babaa diye bağırıyorbiz yanına gidince de biberonu yere atar bitti deyip
Çok özeniyorum bende ya,,Çağlacım belki öğrenir de Miranın birgün sütünü içip hele kii kendi uyuyabileceği fikri
Başlagıç için 50cc süper maşallah boncuğuma ama şu da var cicim artık bardağa geçmemiz gereken bir dönemdeyken biberonla vermen doğru mu acaba?? Yani merak ettim ondan soruyorum
ben fırçalarken çağlada beni izliyo onunda hoşuna gidiyo ama bilemedim erken gibi geldi:26:yok canım erken değil. alışkanlık kazanması için tam zamanı diye düşünüyorum.
ben fırçalarken defnenin çok hoşuna gidiyo gülerek izliyo... sanırım ben de macunsuz da olsa başlıcam. unnadoda rocs ta indirim var. orda görünce aklıma geldi.. sorayım dedim. ben bloglarda bi araştırayım bakayım...
1 paketten az barilla tagliatelle makarna
1 paket milföy,
tereyağ(eritilecek),kaşar,karabiber,beyaz peynir,pulbiber,biraz ılık süt,ince doğranmış maydanoz
milföyleri merdaneyle aç iyice(2-3 milföy yetiyor altına),,fırın tepsisine 1 sıra diz şekerim tepsinin altını kapla,
makarnayı biraz pişir tam pişmesin sert olsun,,ayrı bir kapta yukarda yazdığım diğer karışımları karıştır
makarnayı süzünce bu karışımla karıştır,tepsiye dök,üzerini kalan milföylerle kapla yeniden(bu milföyler de merdaneyle açılacak)
üzerine yumurta sarısı sür,çörekotu yada susam ekle fırında160C üstü kızarana kadar pişir,,beğenmeyen olursa kiiiii asla olmaz çünkü su böreği gibi oluyor,,bırak yemesinafiyet olsun
not: makarnanın yassı ve uzun olması tarifin adeta su böreği gibi olmasını sağlıyor,,başka makarnayla da yapılabilir.
Ben arkadaşlarım oturmaya geldiğinde de yaparım bazen istek üzerine,,çok güzel oluyor ama makarna 1 paketten az olucak unutma ki içi şişmesin
geçmi kaldım diyosun:18:çağla zaten bardaktan su meyvesuyu içebiliyo yani doguştan var o yetenegi
biberonlu bebekleri çok seviyorumçağlada öyle olsun istiyorum çok şeymi istiyorum
mirayada afferim diyorum:)biberondan işi bitince tabiki atacakbaşka ne yapacak ki
hımmm süperrrren kısa sürede deneyecegim zira haftaya büyük baş misafirlerim var hepsi sosyete
özel birşeyler sunmak istiyorumbunuda yazdım bi kenara cicim
işlaaa yapabilirimmm de rezil olmammmm
teşekkür ederim canımsenden başka kimse yardımcı olmadı bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?