2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aman yaa tam alıntılayıp cevap yazacaktım, toplantı çıktı ona gittim.
ne güzelmiş köy evi. gidin tabi zeynebim de siz de eğlenin dinlenin bi güzel :) ohhh

hoş geldin hejar.. dedene çok geçmiş olsun. çok uzuldum.
ne güzel kilo vermişsin. merak etme aras eymen de yürür yakında. hepimizin sürpriz oldu sonuçta. defne de aylarca sıraladı ama 10 gundur yürüyo. kendini bayaa geliştirdi :)

chihiro hanım yanlışınız var. defneciğimin ishali geçti. zaten ishal değilmiş ki.. kreşten aldığımdan beri bi daha yapmadı. dişle alakalı diye düşünüyorum. geçmişi iyi okuyunuz piliizzz :)

ayy başka ne yazcaktım hatırlamıyorum. araya toplantı girdi kafa gitti...

mutlucum defne bebek arabasında duruyo şimdilik ama karnı aç ve meme falan istiyosa huysuzluk yapıp ağlıyo. onun dışında sıkıntı yok gibi. ama diğer arabada (hepimzin bindiği binek oto olan ) oto koltuğuna zor oturuyor hiç istemiyo. 5-10 dk dan fazla sürerse ağlamaya baslıyo. bu konuyu napıcam bilmiyorum ben de...

Canım babaannemin durumu idare eder imiş.Hem yaşlı,hemde tansiyon,şeker,kalp ve böbrek yetmezliği var iken by-pass oldu.Haliyle iyileşmesi de uzun zaman alacak gibi.Ben yarın kısmet olursa annemlere gideceğim.Gidince görürüm...

Kayra da hem huysuz hem mızmız hem de meraklı.Evde oyuncaklar artık hiç ilgisini çekmiyor.Nasıl oyun yapacağımızı şaşırıyorum artık.
Çekmece dolap karıştırmasına izin veriyorum ama ondan da çabuk sıkılıyor.Su ile oynamayı seviyor ama gün boyu da suyla oynanmaz ki.
En son büyük hamur leğenine biraz ince bulgur biraz pirinç,mercimek ve kuru fasülye koydum.Kumla oynar gibi epey oynadı ama bir kaç gün sonra ondan da sıkıldı.Bir an önce oyun hamuru ile oynayacak veya boyama yapacak döneme girmek istiyorum çünkü oyun üretemiyorum artık :)))
Ev işi yaptırmıyor,yemeğin başına ise hiç geçemiyorum.Ocakta neler olduğunu merak edip kucak istiyor.Tezgaha oturtuyorum ama artık tutunmadan ayağa kalkmayı öğrendiği için kaşla göz arasında ayağa kalkabiliyor.Anlayacağın her işim yarım kalıyor :))
Gün içerisinde babası öğrenci olmadığı için kendi okuluna götürüyor 1-2 saat.Orda boş alanda dilediği gibi koşup eğleniyor.Kum havuzunda kum banyosu yapıyor :).
Akşam üstü zamanımız olursa tekrar parka çıkıyoruz.
Bebek arabasını çok uzun zamandır kullanmıyoruz.Onun yerine doğum günümüzde hediye gelen kraftın bisikleti ile gidiyoruz her yere.Çok mızmızlanıp sıkılınca kucağa alıyoruz,yürütüyoruz.Sonra tekrar bisiklet.Zilini çala çala eğleniyor işte :)
Bebek arabasında dediğin gibi eline oyalanacak veya kemirecek bir şeyler vermesem kıyameti koparıyor.
Araç koltuğumuzda ise daha uyumlu.Tabi uzun yolculuklarda sıkılıyor ama şehir içi gezmelerimizde üzmüyor bizi.

geçmişi okumadığımdan değil de, çooooook geriden takip ettiğimden olacak

yakında, Demirel başbakan olmuş diye haber verirsem şaşmayın malum yaşım bayağı var

herkese merababiraz mola veriyim diyip pc yi açtım:126:birazdan pazara gidecem..
hejarcımda gelmiş hoşgelmişdeden için Allah hayırlısını versin canım..
herkesler bebeklerinin motorundan bahsetmiş bende bahsediyim o zaman
ben çağlayla pek oyun oynayamıyorumhemen sıkılıyorumama cerenle çok güzel kuduruyolar:)
eger istedigi olmassa cereni ısırıyo:18:cerende aglıyo ve oyun bitiyo:)
kapı açıldıgında 5.viteste kapıya koşuyodişarı çıkmak için can atıyo:)dişarda bebek arabası yürüdügü
müddetçe ses çıkarmıyo ama durdugu an başlıyo çıkma çabalarınaçarsıda kucakta gezmeyi daha çok seviyo,hemde benim
kucagımdababasına gitmiyocerende bebek arabasına binip geziyo:)herkes cerene böylebakıyo..
suyla oynamaya bayılıyoruzlegoları çok güzel bozuyor ama hala takmayı beceremiyo:)
anne,baba,abbaaa, ımmaa(su),uffff(sıcak su),mammaaaa,memmemmmm ve hadi diyebiliyo..ha bide auris diyo
tvdeki reklamdan ögrenmiş:))
acayip karıştırıyoyeryere çıkıp inip döküyo saçıyobtün günüm arkasını toplamakla geçiyor..
daha birsürü şey varda aklıma gelmiyyyy:))

çağla hiç biberonla birşey içmedi..bende bir tane alıp dolaba atmıştım..1 haftadır içine su koyup verdim hoşuna gitti..
bugünde içine sütle cicibebe yapıp verdim50 cc kadar içtibuda bi şey dimi:)çünkü hiç içmiyodu:)
işlaa böyle ögrenirde içer..elinde biberonla süt içerken uyuyan çocuklara hayranım
çağlada öyle olsun istiyorum
işte böyle

cikicogum yazı tahtana benide yazmışsıntam okuyamadım işla güzel birşeyler yazmışsın dostum
ben senin için herzaman sevecen ılımlı ve güzel şeyler yazıyorum biliyosun dimi:)
haa bu arada yarın sabah kardeşim kocaelinden geliyyy:))çok muyluyukkkk:))
işte böylee

sizin, benim için hep "sevgi dolu" cümleler yazdığınızı cümle alem biliyor Babyceren hanım
hatta benim için yazdıklarınızı okuyunca "bu ne sevgi aaaah" diyor ve Allah'a sizi karşıma çıkarıp sonsuz bir "dostluğun" temelini attırdığı için şükrediyorum

yazı tahtamda ise "BABYCEREN HANIM, GECE GECE DONDURMA YEMİŞSİNİZ. HABER YAYINA HAZIRLANDIĞI ŞU DAKİKALARDA MİNİK MİNİK YAĞLARINIZ OLUŞMUŞ OLACAK (HEH HEH HEH)" nevinden bir cümle yazmıştım

diş macunu ve fırçası araştırması yapan var mı?
Dün okumuştum alttaki yazıyı,,sanırım macunsuz olarak başlayacağım öğretmeye yakında

Diş temizliğinin diş fırçası yerine, sabah ve gece beslenmeleri sonrası, temiz nemli bir tülbent yada gazlı bezle yapılması yeterli olacaktır. Ebeveynler bu yaşta diş temizliğinin zor ve gereksiz olduğu şeklinde bir kanıya sahiptir. Hâlbuki diş çürüğüne neden olan mikroorganizmalar ilk dişlerin sürmesiyle birlikte ağız boşluğuna yerleşirler.

1-1,5 yaş civarında kesici dişler tamamlandıktan sonra yumuşak, küçükbaşlı bir diş fırçası ile fırçalama yapılmalıdır. Üç yaşına kadar macunsuz fırçalama yapılmalıdır. Zira bebekler flor içeren macunları yutarlar ve bu da vücutta fazla flor birikimine yol açar. İki yaş civarında bir çocuk diş fırçasını kendi kullanıp fırçalama yapmak ister. Bu yaştaki bir çocuğun bilinçli fırçalama yapacak düzeyde motor fonksiyonlarının gelişmediği bilinmeli ve fırçalama sonrası bir de ebeveyn kendi fırçalamalıdır. Bu dönemde dişlerde yaygın çürükler oluşmuşsa miktarı az olmak koşuluyla (mercimek kadar) 1-1,5 yaşından itibaren florürlü diş macunu önerilebilir.

Anne ve babaların çocuklarına örnek olmaları için, beraber diş fırçalamaları ve fırçalama süresini mümkün olduğunca uzun tutmaları önerilir. Özellikle şekerli gıdaların alınmasından hemen sonra dişlerin fırçalanması çürük oluşumunun önlenmesi açısından etkilidir. Diş fırçaları 3-4 ayda bir hijyen açısından ve fırça kıllarının deforme olmaları nedeniyle, yenisi ile değiştirilmelidir.

şakayı bırak valla seviyorumçok sıcak yaaaaa pöfffffffffff..
dondurma bende yag yapmaz canım:)kas yapar:)heh heh heeeehhhhh
diş macunu ve fırçası araştırması yapan var mı?

daha çok erken degilmi canım:26:2 yaşında başlıycaz..
cerene anwayın fırçasını kullanıyorum..macunda caillou diye bir macunumuz var:))

ya kızlar onu bunu bırakın ben şimdi pazara gidiyorumben dönene kadar bana ''fırında peynirli makarna'' tarifi yazın..
nette baktım begenmedim..denenmiş tarifi süper,muhteşem,asla kimseye vermek istemediginiz tarif istiyorum:))
hadi gariiii

Tatilde 2/2,5 yaşında çok şirin bi kız bebek görmüştüm,,yemek yiyorduk,annesi biberona süt koydu almanca bişeyler söyledi
bebek pusetine gidip eline biberonunu alıp içti ve bitirince kalkmadan uyuduÇok hoşuma gitmişti benimde
Ben sabah akşam biberonla inek sütü veriyorum,,kendi içebiliyor ama sabahları yatağında sütünü içip bitirince ayağa kalkıp babaaa babaa diye bağırıyorbiz yanına gidince de biberonu yere atar bitti deyip
Çok özeniyorum bende ya,,Çağlacım belki öğrenir de Miranın birgün sütünü içip hele kii kendi uyuyabileceği fikri
Başlagıç için 50cc süper maşallah boncuğuma ama şu da var cicim artık bardağa geçmemiz gereken bir dönemdeyken biberonla vermen doğru mu acaba?? Yani merak ettim ondan soruyorum

özel olarak araştırma yapmadım ama biz diş fırçalarken, onun eline de bir fırça veriyoruz ki alışsın şimdiden. gerçi topu topu 2 tane 1/2 dişi var ama ben yine de alışsın istiyorum

yok canım erken değil. alışkanlık kazanması için tam zamanı diye düşünüyorum.

ben fırçalarken defnenin çok hoşuna gidiyo gülerek izliyo... sanırım ben de macunsuz da olsa başlıcam. unnadoda rocs ta indirim var. orda görünce aklıma geldi.. sorayım dedim. ben bloglarda bi araştırayım bakayım...

1 paketten az barilla tagliatelle makarna
1 paket milföy,
tereyağ(eritilecek),kaşar,karabiber,beyaz peynir,pulbiber,biraz ılık süt,ince doğranmış maydanoz

milföyleri merdaneyle aç iyice(2-3 milföy yetiyor altına),,fırın tepsisine 1 sıra diz şekerim tepsinin altını kapla,
makarnayı biraz pişir tam pişmesin sert olsun,,ayrı bir kapta yukarda yazdığım diğer karışımları karıştır
makarnayı süzünce bu karışımla karıştır,tepsiye dök,üzerini kalan milföylerle kapla yeniden(bu milföyler de merdaneyle açılacak)
üzerine yumurta sarısı sür,çörekotu yada susam ekle fırında160C üstü kızarana kadar pişir,,beğenmeyen olursa kiiiii asla olmaz çünkü su böreği gibi oluyor,,bırak yemesin afiyet olsun
not: makarnanın yassı ve uzun olması tarifin adeta su böreği gibi olmasını sağlıyor,,başka makarnayla da yapılabilir.

Ben arkadaşlarım oturmaya geldiğinde de yaparım bazen istek üzerine,,çok güzel oluyor ama makarna 1 paketten az olucak unutma ki içi şişmesin

Son düzenleme:
ayyy unnadoda see kai run diye bi marka var ayakkabılara bayıldım. öyle güzel renkler modeller var ki.. ama ilk defa duyuyorum. sizler duymuş muydunuz? güzel gorunuyoama blemedim

ayyy unnadoda see kai run diye bi marka var ayakkabılara bayıldım. öyle güzel renkler modeller var ki.. ama ilk defa duyuyorum. sizler duymuş muydunuz? güzel gorunuyoama blemedim

daha önce de görmüştüm. 160 tl'den 99.9'a düşmüş yaşasıııın demiştim

modeller çok güzel ve rahat görünüyor. gerçekten çok beğendim ama biraz tuzlu geldi :26:

bir de bebek ayakkabısı almak için interneti tercih etmesek mi :26armak ucunda boşluk kaldı mı, içinde rahat mı, eğilip bükülüyor mu, ağır olmasın vs dertleri var çünküm :26:

ben defnenin pediped ayakkabılarını netten aldım. ama öncesinde istinyepark avm de jujube mağazasında ayağına giydirdim denedim ve indirime girince netten aldım çok mu akıllıyım ne bu markanın da turkiyede satısı var mı acaba? gerçi evet çok pahalı bence de. ama çok cici renkler ve modeller...

geçmi kaldım diyosun:18:çağla zaten bardaktan su meyvesuyu içebiliyo yani doguştan var o yetenegi
biberonlu bebekleri çok seviyorumçağlada öyle olsun istiyorumçok şeymi istiyorum
mirayada afferim diyorum:)biberondan işi bitince tabiki atacakbaşka ne yapacak ki
ben fırçalarken çağlada beni izliyo onunda hoşuna gidiyo ama bilemedim erken gibi geldi:26:
sen bilirsin şekerim

hımmm süperrrren kısa sürede deneyecegim zira haftaya büyük baş misafirlerim varhepsi sosyete
özel birşeyler sunmak istiyorumbunuda yazdım bi kenara cicim
işlaaa yapabilirimmm de rezil olmammmm
teşekkür ederim canımsenden başka kimse yardımcı olmadı bana

pazara gittim geldimhava çok sıcakmış yaaapiştik valla..
şimdide yemek yapma zamanıkeşke eşim aşçı olsaydı ya
hep yemegi o yapsaydı
pöffffhırrrrrrrrrrrr
hadi ben kaçar

Bende emzikli bebeleri çok seviyorum da napayım şimdi benimki de emzik tutmadı
Çağlacım da sütünü bardakla içsin sonra uyusun alıştırma bu saatten sonra sırf sen seviyosun diye
Kendin iç biberondan sende babycerensinya

dene bu tarifi madem sosyetik misafirler attır yanına bide tiramisu havalı olsun
ben sana portakallı ördek tarifi de veririm canım aşırı sosyetik,,sen iste yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…