2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Tatlım reçeli tekrar kaynatırsan rengi epey koyulaşır,hoş görünmez haliyle.Eskiler güneşte bekletirlerdi(belki işe yarar).Sulu kıvamı sevmiyorsan eğer naçizane tavsiyem şerbet ya da vişne suyu olarak değerlendirmendir.Ya da kalsın buzdolabında arada vişneli turta yapacağın zaman kullanırsın.Annem reçel ve turşu konusunda ustadır benim de kahvaltılarda vazgeçilmezimdir.Ben kaynamaya başlayınca her 10 dk bir yemek kaşığı alır dolapta kıvamı olmuş mu diye bekletirim kıvam yoğunsa eğer limon tuznu da atar(annem hep limon tuzu katar,reçele meyvenin rengini verir)1-2 dk kaynatır sonra ocaktan alırım.

Tatlım bizim evin hemen arkasında pazar var,her çarşamba alışverişi oradan yaparız.

siyahlale hanım hamile

Topiğin ilklerinden POSEİDON adlı arkadaş sezaryen sonrası normal doğum yapmıştı,tabi yurt dışında yaşıyordu.Aslında hep aklımdaydı doğum sonrasında bir daha gelmedi,ne yaptı acaba?

Chiriho hanım bir ara şu çinli ve japon aktör ve filmlerden bahsetmek istiyorum sana,çok meraklıyım çünkü..üstelik hayranı olduklarımda var,fakat şu an doğa ayağımı dürtüyor gitmem lazım...

Acayip sulu sulu değil ama pek içime de sinmedi,,tekrar kaynatmam artık,,gelene gidene ramazan hediyesi veririm biter
Şerbete çevirmek benimde aklıma geldi turta da süper fikir,,yine de danışayım dedim,,sağol canım
Allahtan kalan 1kiloyu bende derin donrucuya koydum şerbetlik,,yoksa her yer cıvıklı reçel olacaktı

Beykooooz hoşgeldin canım

Topiğin ilklerinden POSEİDON adlı arkadaş sezaryen sonrası normal doğum yapmıştı,tabi yurt dışında yaşıyordu.Aslında hep aklımdaydı doğum sonrasında bir daha gelmedi,ne yaptı acaba?

bende hatırlıyorum yapcam dedi yapmıstı bizede bilgi veriyordu ama sonra ugramadı gercekten

ahh dostum senin olayın çok farklı..aynı şey degil..benim dedigim bayanın çocugu yok kocası yok erkenden gelseydi o benim sorunum degil..zaten çağla durmuyo yerimi vermem dogru olmazdı..ki çocugum olmasa bile yerimi vermezdim çünkü çok kabaca sıramı istedi..
ayrıca acelesi olan insan saat 7 de evden çıkıp gitmiş..kuaför söyledi..
aman neyse boşver..

kujum yine döktürmüşsün neşe getirdin topige eline saglık..
beykozda gelmiş hoşgelmiş..

ben hiç iyi degilim..aglamaktan gözlerim şişti..sabah sabah cerenle papaz olduk..geldi sabahın köründe hepimizi uyardı..
sonra çağlayı düşürdü sonra saç toplama toka takma kavgası ettik sonrada dayanamadım patladım..
o ara eşim aradı cerenin aglamasını duydu ne oldu dedi bende anlattım..bir lafı beni mahvetmeye yetti..
ne oruç kaldı ne bişey..
telefonu yüzüne kapattım arıyo açmıyorum..
depresyonun dibindeyim anlayacagınız..
benim günüm kötü başladı sizinki güzel geçsin diyorum..hoşçakalın..

bende hatırlıyorum yapcam dedi yapmıstı bizede bilgi veriyordu ama sonra ugramadı gercekten

konuyla ilgili bir ecnebi yayınını okuyorum. kısaca özetlemeye çalışacağım. azzzzzzz soooraaaa

uzun bir yazıyı kısaltarak çevirdim. buyrun afiyet olsun:

[h=3]Ecnebi memleketlerinde, VBAC (Vaginal Birth After Cesarean-Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum) giderek yaygınlaşmaya başlıyor.[/h][h=3]Kadınlar şu nedenlerle VBAC (Vaginal Birth After Cesarean-Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum) tercih ediyorlar:[/h][h=3]-daha az komplikasyon:
sezaryene göre daha az kanama olur ama başarısız bir VBAC, en kötü sezaryenden bile kötüdür ve çok daha büyük kanamalar olacağı unutulmamalıdır[/h][h=3]- daha kısa sürede iyileşme:
tekrarlanan VBAC’tan daha kısa sürede iyileşme görülür. Yani 2. veya 3. sezaryen olmanızdan daha kısa zamanda iyileşirsiniz VBAC olursanız.[/h][h=3]- tekrarlayan sezaryene göre, bebeğinizi emzirmeniz daha kolay olur.[/h][h=3]- tekrarlayan sezaryen gibi, doğum sınırı koymaz. Tekrarlayan sezaryende en fazla 3 çocuk yapabilirken, VBAC’la çok daha fazla çocuk yapabilirsiniz. (Ölü doğumlar veya doğumdan sonraki bebek ölümlerini dikkate aldığınızda, doğum sayısının sınırlı olması gerçekten aileler için yıpratıcı olabiliyor. Depremler yada doğal felaketlerde bütün çocuklarını kaybedip, yeniden çocuk sahibi olabilen normal doğum yapan kadınların ne şanslı olduğunu düşününüz)[/h][h=3]VBAC’ta başarı oranların yükselten faktörler:[/h][h=3]-VBAC öncesi sadece 1 sezaryen olmanız[/h][h=3]-Hamileliğinizin normal gelişmesi ve bebeğinizin sağlıklı doğmuş olması[/h][h=3]-Sezaryen için tıbbi bir gerekliliğin olmaması (annede kas hastalığı veye yüksek tansiyon gibi)[/h][h=3]-Önceki sezaryen doğumunuzun normal ve zamanında başlaması, sezaryenin sonradan yapılmış olması[/h][h=3]-Varsa, Sezaryenden önceki bebeklerinizin normal doğmuş olması (yani başınızdan bir normal doğum geçmesi)[/h][h=3]VBAC’ta başarı oranların düşüren faktörler:[/h][h=3]-erken doğum[/h][h=3]-normalin üstünde iri bebek[/h][h=3]-2 veya daha fazla sezaryen olmak ve hiç normal doğum yapmamış olmak[/h][h=3]Herhangi ciddi bir rahatsızlığınız varsa (kanama problemleri, yüksek tansiyon, kas hastalıkları, pıhtılaşma sorunları, kalp yetmezliği vs) veya önceki doğumunuzda üterin yırtılması olmuşsa VBAC kesinlikle önerilmiyor.[/h]

dostum kötü olmuş :26: üzüldüm :26:

mutlu annecim hosbulduk nasılsınız enes memeye cok sardı gece gündüz memede birde koltuklara tırmanıyor ısırıyor tam azman oldu

ya kızlar bu süpriz hamilelik nasıl oluyor geri cekilmeyle korunuyorum hiç kacmadı mesela kacsa eşim bilir dimi siz hiç kaçırmadıgı halde hamile kalan tanıyormusunuz merak içersindeyimde

HADİ YA KAÇ AYLIK cok sevindim hayırlı olsun Allah kucagına almayı nasip etsinamin

son gördüğüme göre siyahlale 2014 mart anneleri topiğine "hamileym" yazmış. demekki 2014 mayıs annesi olacak bu da demektir ki, 1 aylık filan hamile :44:

ya kızlar bu süpriz hamilelik nasıl oluyor geri cekilmeyle korunuyorum hiç kacmadı mesela kacsa eşim bilir dimi siz hiç kaçırmadıgı halde hamile kalan tanıyormusunuz merak içersindeyimde
topiğe biri uğramıştı. söylediğiniz şekilde doğum kontrolü uygulayıp da, sürpriz hamileleri eleştiren bir eşi varmış ve tam olarak aynı şekilde hamile kalmıştı

dile kolay ama üzülme canım,,hepimizin her zaman başında olan durumlarsen 2 çocukla evi idare ederken,,anlamadan dinlemeden kırıcı olmuş enişteakşam hatasının farkına varır,gönlünü alıverir seninCerenin haraketleri de yaşına göre oldukça normal,,seninde töleranslı bir anne olduğuna eminim ama arada böyle tahhülsüzlük olabiliyor
Sen Ceren'i öpersin,enişte de seni öper eee bende Çağlayı öperim olur biter
mutlu annecim hosbulduk nasılsınız enes memeye cok sardı gece gündüz memede birde koltuklara tırmanıyor ısırıyor tam azman oldu
Beykozum biz iyiyizde senin yüzünü gören cennetlik wallaBir gittin pir gittin,,Enesi çok özledik yeni hallerini ekle de görelim sarı şekerimizi Bizim minnoşlar da azman walla,,kız haliye evi talan ediyor Mira Hepsinin sağlığı yerinde çok şükür Afacanlık diz boyu çoğunda tabi akıllı uslu bebişler de var
C.tesi üsküdarda buluştuk ve meleğim de geldi ingiltereden,,keşke sende olsaydın,,kulaklarını çınlattık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…