Canım benim sen zaten ergen genc kız gibisinOglusuna alınan minik hediyelerin lafı bile olmaz,,bizden minik minik hatırlar olsun istedik odasında Mahirin Insallah biran once yeniden bulusuruz
Canım çooookk teşekkür ederim güzel dileklerin ve sözlerin için
Birdahaki buluşmada demirbaş listesinde olucaksın bak sensiz olmaz
Herkese iyi sabahlar annişlerDün gece resmen sızmışım yemeği yiyip
Sabahtan beri biangelin alıntılarını okuyorum gözlerim yoruldu walla:111:
GÜnün yarısı da geçmiş oldu böylece
Pınardaaaa: vişne reçeli yaptım dün, sulu oldu,,kapatmadan önce limon da ekledim ama pek iç açıcı değil sonuç:26:
Sende en son reçel yaptın ya fikrin var mı canım?Kurtarılma ihtimali varmı 2kg vişne reçelinin
Mutlu günler
nice mutlu yıllara 444 senelere işlaa sağlıkla
yakışır fıstıklararesimlere daha bakmadım bakcem işla
ay inanmıyom kıs herkesten beklerdim am asenden asla bir yaşıma daha girdim
ne diyek allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bol bol sabır ıhsan etsin :18::18:
aynen bacın çok şaırdım 1 hafta gelmiyom neler olyo
ben senden 3 bile beklerdeim hatta kendimden de ama siyahleleden asla çektikleri hamileyken sonrasında allah tamamına erdirsin
hee datlu davşanmış tam bir tazmanya canavarı oldu benım tavşan
başın saolsun bacım ah ne yapcan taktir ilahi mekanı cennet olsun
kız kuaför anılarını kitap yaparsan ilk ben alcam hee
cerenede bi kısmet olmuyo sacını kestirmek:26: ama yakışıo
saol meleğim
lahanan çorbası bilmiyom (annem güsel yapar )ama güzel sarma sararım sana ama gittimişsin bile uzaklara taaa gene
allah eşinle fıstığınla bir ömür yaşlanmayı nasip etsin kendi kadar güsel kalbi olan iyilik meleği
tavşanımın d.ğünü fotoşlarına baktıkca hep dilimizdesin sen
nice 2222 senelerebacım sevdiklerinle daha sonra kutlarsınız canısı yeterki sağlık olsun
ay ne düşünceli kocan var bacım eniştemize saygılarelindeki pırlantanın kıymetini bilyo
kıs nerden buldun o kadar vişneyi ben bu senne vişnenın V sini görmedim :26:afiyet şeker olsun
ALINTI 1
tamda yazıcaktım benden hızlı davrandın
yok be hayatım korunmaya devam ama rabbim ol derse yapcak bişey yok benle dogum yapan bir arkadasım 2.ye hamile suan
cogu seyi okuyamadım üzgünüm
bizde tatile gittik kastamonuya gezdik tozduk geldik havası denizi herseyi cok güzeldi
hepinizi özledim ama kk cok zamanımı alıyordu hiçbir sey yapamıyordum oyuzden ara verdim
hamile olan yokmu hala hani hemen kalıcak olanlar nerdeler
"ilk doğum sezaryen olursa gerisi de sezaryen olur" şeklinde Allah'ın bir emri yok aslında
fekat anne karnı katman katman kesilip dikildiği için, fazla basınç artmasına gelemiyor. yani yeniden doğum yaparsanız, bu doğum da normal olursa, ıkınma esnasında rahmin yıltılma olasılığı yüksek zira ıkınma dediğimiz şey, karın içi basıncın çok çok çok artması. doğum olayının telafisi veya geri dönüşü olmadığı için, böyle bir yıltılma durumunda hem bebek sefil olacak hem de annenin orası burası iyice kesilip yıltılacaktır. bu yüzden doktorlar, sezaryen sonrası normal doğuma, riskleri fazla olduğu için pek yanaşmıyor. hatta ülkemizde bu yaklaşım, bir kural halini almış durumda.
ama, ecnebi memleketlerinde "bazı durumlarda" sezaryen sonrası normal doğum olabiliyor. fakat bu da, ilk sezaryen dikişlerinin nasıl atıldığına, annenin kaslarının güçlülüğüne, iki doğum arasındaki zaman aralığına vs bağlı. bazı kadınların kasları pelte gibi olup dikişleri ilk ıkınmada yıltılabiliyor veya ilk doğumda dikişler garip şekilde atıldığından normal doğum esnasında rahim buralaradan yırtılabiliyor.
demem o ki, sezaryen sonrası normal doğum yapılabilir ama riskleri yüksek. ama Allah'ın işi belli de olmaz, ikinci bebeğinizde sezaryen planlanan günden önce sancılarınız gelir ve siz hemen hastaneye girer girmez doğurabilirsiniz de(şahsen benim tek ümidim böyle bir doğum. SEZARYENİ HAKETMEDİM BEEENNN!!! NORMAL OLABİLİRDİDİDİDİDİDİİİİ BENİ O GÖMLEKLE NEREYE GÖTÜRÜYORSUNUZNUZNUZNUZ)
Tatlım reçeli tekrar kaynatırsan rengi epey koyulaşır,hoş görünmez haliyle.Eskiler güneşte bekletirlerdi(belki işe yarar).Sulu kıvamı sevmiyorsan eğer naçizane tavsiyem şerbet ya da vişne suyu olarak değerlendirmendir.Ya da kalsın buzdolabında arada vişneli turta yapacağın zaman kullanırsın.Annem reçel ve turşu konusunda ustadır benim de kahvaltılarda vazgeçilmezimdir.Ben kaynamaya başlayınca her 10 dk bir yemek kaşığı alır dolapta kıvamı olmuş mu diye bekletirim kıvam yoğunsa eğer limon tuznu da atar(annem hep limon tuzu katar,reçele meyvenin rengini verir)1-2 dk kaynatır sonra ocaktan alırım.
siyahlale hanım hamile
Topiğin ilklerinden POSEİDON adlı arkadaş sezaryen sonrası normal doğum yapmıştı,tabi yurt dışında yaşıyordu.Aslında hep aklımdaydı doğum sonrasında bir daha gelmedi,ne yaptı acaba?
HADİ YA KAÇ AYLIK cok sevindim hayırlı olsun Allah kucagına almayı nasip etsinamin
bende hatırlıyorum yapcam dedi yapmıstı bizede bilgi veriyordu ama sonra ugramadı gercekten
mesajınızı, biangel_kujum hanımın alıntısında gördüm ve sonuna kadar okudum. tamı tamına aynı şey benim de başıma gelmişti ama ben o sahnede, ufacıcık ve acele bir fön işi olan ama inatla sırasını vermeyen müşteriyi bekleyen masum kız rolündeyimgöl kenarında lüküs bir otelde sünnet düğününe gideceğiz. üzerimde aaabiye olmasa da çok şık bir kıyafet var. 5 dakikalık bir fön çektireceğim. kadına yalvardım yakardım ama anlatamadım. süklüm püklüm kıyafetiyle gelmiş, kaş-dudak üstü ve saçı yapılacakmış da, çooook kısa sürermiş de.... "anlatamıyorum galiba" dedim. "çok acelem var, düğüne gidiyorum ve sadece fön çektireceğim. dikkat ederseniz de saçlarım zaten düz. sadece kurutulup şekil verilecek" anlamadı insafsız kadın sonra mı? o şımşık kıyafetimin üstünde, banyodan çıktığım gibi aceleyle bağladığım saçımla düğüne gittim
hani aynı şehirde olsak, o insafsız kadın Babyceren mi diye şüpheleneceğim
bende hatırlıyorum yapcam dedi yapmıstı bizede bilgi veriyordu ama sonra ugramadı gercekten
ahh dostum senin olayın çok farklı..aynı şey degil..benim dedigim bayanın çocugu yok kocası yok erkenden gelseydi o benim sorunum degil..zaten çağla durmuyo yerimi vermem dogru olmazdı..ki çocugum olmasa bile yerimi vermezdim çünkü çok kabaca sıramı istedi..
ayrıca acelesi olan insan saat 7 de evden çıkıp gitmiş..kuaför söyledi..
aman neyse boşver..
kujum yine döktürmüşsün neşe getirdin topige eline saglık..
beykozda gelmiş hoşgelmiş..
ben hiç iyi degilim..aglamaktan gözlerim şişti..sabah sabah cerenle papaz olduk..geldi sabahın köründe hepimizi uyardı..
sonra çağlayı düşürdü sonra saç toplama toka takma kavgası ettik sonrada dayanamadım patladım..
o ara eşim aradı cerenin aglamasını duydu ne oldu dedi bende anlattım..bir lafı beni mahvetmeye yetti..
ne oruç kaldı ne bişey..
telefonu yüzüne kapattım arıyo açmıyorum..
depresyonun dibindeyim anlayacagınız..
benim günüm kötü başladı sizinki güzel geçsin diyorum..hoşçakalın..
HADİ YA KAÇ AYLIK cok sevindim hayırlı olsun Allah kucagına almayı nasip etsinamin
topiğe biri uğramıştı. söylediğiniz şekilde doğum kontrolü uygulayıp da, sürpriz hamileleri eleştiren bir eşi varmış ve tam olarak aynı şekilde hamile kalmıştıya kızlar bu süpriz hamilelik nasıl oluyor geri cekilmeyle korunuyorum hiç kacmadı mesela kacsa eşim bilir dimi siz hiç kaçırmadıgı halde hamile kalan tanıyormusunuz merak içersindeyimde
dile kolay ama üzülme canım,,hepimizin her zaman başında olan durumlarben hiç iyi degilim..aglamaktan gözlerim şişti..sabah sabah cerenle papaz olduk..geldi sabahın köründe hepimizi uyardı..
sonra çağlayı düşürdü sonra saç toplama toka takma kavgası ettik sonrada dayanamadım patladım..
o ara eşim aradı cerenin aglamasını duydu ne oldu dedi bende anlattım..bir lafı beni mahvetmeye yetti..
ne oruç kaldı ne bişey..
telefonu yüzüne kapattım arıyo açmıyorum..
depresyonun dibindeyim anlayacagınız..
benim günüm kötü başladı sizinki güzel geçsin diyorum..hoşçakalın..
Beykozum biz iyiyizde senin yüzünü gören cennetlik wallamutlu annecim hosbulduk nasılsınız enes memeye cok sardı gece gündüz memede birde koltuklara tırmanıyor ısırıyor tam azman oldu
topiğe biri uğramıştı. söylediğiniz şekilde doğum kontrolü uygulayıp da, sürpriz hamileleri eleştiren bir eşi varmış ve tam olarak aynı şekilde hamile kalmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?