nerdeyse 3 buçuk aydır çağlanın 1 dişi bile çıkmamıştı..8 dişte takılıp kalmıştık
dün gece elimi agzına bi attım,alt yan dişlerindden 2si çıkmış:)
sanırım 1 tanesi 1 hafta kadar önce çünkü baya ele geliyodu..digeride çok yeni olmalı
sadece ucu elime degdi..
bizde dişlerimizi 10 a tamamladık çok şükür
toplamda 20 diş çıkıyodu dimi:44:yarısından kurtulduk:)
melegim canım saatten eminmisin ya çok geç:26:burda 08.04 te ezan okunuyo ona bile can dayanmıyo..
Allah yardımcınız olsun canım..
evt cnm eminim dun hatta diyanetin verdigi sayfaya baktim ve bir kac yerden de teyir ettirdim..ben halan bekliyorum yaw...agliyacam simdi :))
canım saat 9.26 yazmışım ee şimdi saat kaç orda:26:hala oruçmusun:))
burda saat 23.20 oldu..
hay Allah ya:26:biz yarınki oruca başlıcaz nerdeyse:))
Bugun 9:24 imis hatta bir dk kalmis hadi ben acimda gelem olurmu...suan burda saat 9:22 ordan iki saat gerideyiz da :))
tatlıcadım cigerim ne yaptın ayagına ya:26:geçmiş olsun..
sendede biraz sakarlık var dimi:))
ama damadıma çok üzüldüm kıyamam koltuktan düşmüş..çağlada bütün gün koltuk tepelerinde
hatta yetmezmiş gibi bide mutfak masasında geziyo:)bizim yatagada çıkıp iniyo:18:
elim yüregimde geziyorum..daha düşmedi ama düşecek diye çok korkuyorum..
bu yüzden yorgunlugum 2 katına çıktı
neyse ben kaçar çok uykum var
iyi geceler şekerler ve şeker topakları:)
x mende uyumaya gitti..şimdi horlamaya başlar bende bütün gece onu tekmeler dururum:)
intikamım acı olacak
ama damadıma çok üzüldüm kıyamam koltuktan düşmüş..çağlada bütün gün koltuk tepelerinde
hatta yetmezmiş gibi bide mutfak masasında geziyo:)bizim yatagada çıkıp iniyo:18:
x mende uyumaya gitti..şimdi horlamaya başlar bende bütün gece onu tekmeler dururum:)
intikamım acı olacak
Slm tatlışlarr
Takip edemedim yine topiği geçen gün ayağımı burktum ayağım balon gibi
Bu günde morluğu iyice yayıldı üstüne basamıyorum hala aksilik Tarık buğranında kudurukluğu arttı
Gördüğü her yüksek yere tırmanmak istiyo bu gün koltuktan düştü kuzum
Hiç bi şey olmamış gibi tırmanmaya devam etti:)
Ramazan nasıl gidiyo şekerler
Çalışan herkese Allah yardım etsin
Beni ilk gün susuzluk çok etkiledi orucumu açtıktan sonra eşimin saydığı kadarıyla 14 bardak su içmişim
Bu gün çok iyiydim..balkon derdi olanlarada kolaylıklar diliyorum:)
Buluşma fotolarına bakamadım ya kudurdum resmen
Şimdi görünce daha bi kudurdum çok kıskandım
Hepiniz çok güzelsiniz
Dilberege manken gibisin maşallah canım sana
Nagişim süzülmüş iyice
Mutlum çok güzelsinnn
Zadam süpersin
Meleğim evine dönüşsün bile Mahir'im çok tatlı öptüm ikinizide
"ilk doğum sezaryen olursa gerisi de sezaryen olur" şeklinde Allah'ın bir emri yok aslında
fekat anne karnı katman katman kesilip dikildiği için, fazla basınç artmasına gelemiyor. yani yeniden doğum yaparsanız, bu doğum da normal olursa, ıkınma esnasında rahmin yıltılma olasılığı yüksek zira ıkınma dediğimiz şey, karın içi basıncın çok çok çok artması. doğum olayının telafisi veya geri dönüşü olmadığı için, böyle bir yıltılma durumunda hem bebek sefil olacak hem de annenin orası burası iyice kesilip yıltılacaktır. bu yüzden doktorlar, sezaryen sonrası normal doğuma, riskleri fazla olduğu için pek yanaşmıyor. hatta ülkemizde bu yaklaşım, bir kural halini almış durumda.
ama, ecnebi memleketlerinde "bazı durumlarda" sezaryen sonrası normal doğum olabiliyor. fakat bu da, ilk sezaryen dikişlerinin nasıl atıldığına, annenin kaslarının güçlülüğüne, iki doğum arasındaki zaman aralığına vs bağlı. bazı kadınların kasları pelte gibi olup dikişleri ilk ıkınmada yıltılabiliyor veya ilk doğumda dikişler garip şekilde atıldığından normal doğum esnasında rahim buralaradan yırtılabiliyor.
demem o ki, sezaryen sonrası normal doğum yapılabilir ama riskleri yüksek. ama Allah'ın işi belli de olmaz, ikinci bebeğinizde sezaryen planlanan günden önce sancılarınız gelir ve siz hemen hastaneye girer girmez doğurabilirsiniz de(şahsen benim tek ümidim böyle bir doğum. SEZARYENİ HAKETMEDİM BEEENNN!!! NORMAL OLABİLİRDİDİDİDİDİDİİİİ BENİ O GÖMLEKLE NEREYE GÖTÜRÜYORSUNUZNUZNUZNUZ)
tamda yazıcaktım benden hızlı davrandın
yok be hayatım korunmaya devam ama rabbim ol derse yapcak bişey yok benle dogum yapan bir arkadasım 2.ye hamile suan
cogu seyi okuyamadım üzgünüm
bizde tatile gittik kastamonuya gezdik tozduk geldik havası denizi herseyi cok güzeldi
hepinizi özledim ama kk cok zamanımı alıyordu hiçbir sey yapamıyordum oyuzden ara verdim
hamile olan yokmu hala hani hemen kalıcak olanlar nerdeler
Tatlım bizim evin hemen arkasında pazar var,her çarşamba alışverişi oradan yaparız.
ahh dostum senin olayın çok farklı..aynı şey degil..benim dedigim bayanın çocugu yok kocası yok erkenden gelseydi o benim sorunum degil..zaten çağla durmuyo yerimi vermem dogru olmazdı..ki çocugum olmasa bile yerimi vermezdim çünkü çok kabaca sıramı istedi..
ayrıca acelesi olan insan saat 7 de evden çıkıp gitmiş..kuaför söyledi..
aman neyse boşver..
kujum yine döktürmüşsün neşe getirdin topige eline saglık..
beykozda gelmiş hoşgelmiş..
ben hiç iyi degilim..aglamaktan gözlerim şişti..sabah sabah cerenle papaz olduk..geldi sabahın köründe hepimizi uyardı..
sonra çağlayı düşürdü sonra saç toplama toka takma kavgası ettik sonrada dayanamadım patladım..
o ara eşim aradı cerenin aglamasını duydu ne oldu dedi bende anlattım..bir lafı beni mahvetmeye yetti..
ne oruç kaldı ne bişey..
telefonu yüzüne kapattım arıyo açmıyorum..
depresyonun dibindeyim anlayacagınız..
benim günüm kötü başladı sizinki güzel geçsin diyorum..hoşçakalın..
konuyla ilgili bir ecnebi yayınını okuyorum. kısaca özetlemeye çalışacağım. azzzzzzz soooraaaa
uzun bir yazıyı kısaltarak çevirdim. buyrun afiyet olsun:
[h=3]Ecnebi memleketlerinde, VBAC (Vaginal Birth After Cesarean-Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum) giderek yaygınlaşmaya başlıyor.[/h][h=3]Kadınlar şu nedenlerle VBAC (Vaginal Birth After Cesarean-Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum) tercih ediyorlar:[/h][h=3]-daha az komplikasyon:
sezaryene göre daha az kanama olur ama başarısız bir VBAC, en kötü sezaryenden bile kötüdür ve çok daha büyük kanamalar olacağı unutulmamalıdır[/h][h=3]- daha kısa sürede iyileşme:
tekrarlanan VBAC’tan daha kısa sürede iyileşme görülür. Yani 2. veya 3. sezaryen olmanızdan daha kısa zamanda iyileşirsiniz VBAC olursanız.[/h][h=3]- tekrarlayan sezaryene göre, bebeğinizi emzirmeniz daha kolay olur.[/h][h=3]- tekrarlayan sezaryen gibi, doğum sınırı koymaz. Tekrarlayan sezaryende en fazla 3 çocuk yapabilirken, VBAC’la çok daha fazla çocuk yapabilirsiniz. (Ölü doğumlar veya doğumdan sonraki bebek ölümlerini dikkate aldığınızda, doğum sayısının sınırlı olması gerçekten aileler için yıpratıcı olabiliyor. Depremler yada doğal felaketlerde bütün çocuklarını kaybedip, yeniden çocuk sahibi olabilen normal doğum yapan kadınların ne şanslı olduğunu düşününüz)[/h][h=3]VBAC’ta başarı oranların yükselten faktörler:[/h][h=3]-VBAC öncesi sadece 1 sezaryen olmanız[/h][h=3]-Hamileliğinizin normal gelişmesi ve bebeğinizin sağlıklı doğmuş olması[/h][h=3]-Sezaryen için tıbbi bir gerekliliğin olmaması (annede kas hastalığı veye yüksek tansiyon gibi)[/h][h=3]-Önceki sezaryen doğumunuzun normal ve zamanında başlaması, sezaryenin sonradan yapılmış olması[/h][h=3]-Varsa, Sezaryenden önceki bebeklerinizin normal doğmuş olması (yani başınızdan bir normal doğum geçmesi)[/h][h=3]VBAC’ta başarı oranların düşüren faktörler:[/h][h=3]-erken doğum[/h][h=3]-normalin üstünde iri bebek[/h][h=3]-2 veya daha fazla sezaryen olmak ve hiç normal doğum yapmamış olmak[/h][h=3]Herhangi ciddi bir rahatsızlığınız varsa (kanama problemleri, yüksek tansiyon, kas hastalıkları, pıhtılaşma sorunları, kalp yetmezliği vs) veya önceki doğumunuzda üterin yırtılması olmuşsa VBAC kesinlikle önerilmiyor.[/h]
ya kızlar bu süpriz hamilelik nasıl oluyor geri cekilmeyle korunuyorum hiç kacmadı mesela kacsa eşim bilir dimi siz hiç kaçırmadıgı halde hamile kalan tanıyormusunuz merak içersindeyimde
bilse de size söyler mi
sizleri çok seviyorum ne güzel moral oluyosunuz
evet bugün çok üzgündüm çok mutsuzdum x aradı durdu açmadım telaşlandı eve geldi:))oh olsun..
efendim ben yalnış anlamışmışımmmmanlayacagınız çevir kazı yanmasın yaptı
yemedim ama peki tamam dedim hala surat yapıyorum
ceren bugünlerde beni çok üzüyo hiç söz dinlemiyor,inatlıgı üstünde..okul kapanınca evde oturmak onu baya sıktı..
yapacak birşeyide yokonuda anlıyorum ama söz dinlememesi beni çileden çıkarıyo..
neyse konuyu kapattım ama hala kırgınım..
pınardacım sende atışmışsın boşver bu x lerin hepsi öküs men:)
depresyonda degilim ama heran girebilirim:)
beykozum ben daha öncede yazmıştım ama sanırım unutmuşsun,benim çağlam sürpriz yumurta:)
bizde geri çekilmeyle korunuyorduk..kaçtımı kaçmadımı bunu bende eşimde bilemeyiz:26:
ama hamile kaldımkaçmasa nasıl hamile kalacam o da var dimi:)
iyiki sürprizim olmuş ve doğmuş hergün Allah a şükrediyorum bize çağlayı verdigi için
nerdeyse 3 buçuk aydır çağlanın 1 dişi bile çıkmamıştı..8 dişte takılıp kalmıştık
dün gece elimi agzına bi attım,alt yan dişlerindden 2si çıkmış:)
sanırım 1 tanesi 1 hafta kadar önce çünkü baya ele geliyodu..digeride çok yeni olmalı
sadece ucu elime degdi..
bizde dişlerimizi 10 a tamamladık çok şükür
toplamda 20 diş çıkıyodu dimi:44:yarısından kurtulduk:)
Beybim herseyin yoluna girmesine sevindim. Dişlere de masallah yarısı gitmiş ohh valla. Biz de sekizledik iki hafta kadar önce.
Bi yığın camasır yıkandı ütü yapıyorum parca parca. Zaten sıcak fenalık bastı iyice.
Slm tatlışlarr
Takip edemedim yine topiği geçen gün ayağımı burktum ayağım balon gibi
Bu günde morluğu iyice yayıldı üstüne basamıyorum hala aksilik Tarık buğranında kudurukluğu arttı
Gördüğü her yüksek yere tırmanmak istiyo bu gün koltuktan düştü kuzum
Hiç bi şey olmamış gibi tırmanmaya devam etti:)
Ramazan nasıl gidiyo şekerler
Çalışan herkese Allah yardım etsin
Beni ilk gün susuzluk çok etkiledi orucumu açtıktan sonra eşimin saydığı kadarıyla 14 bardak su içmişim
Bu gün çok iyiydim..balkon derdi olanlarada kolaylıklar diliyorum:)
Buluşma fotolarına bakamadım ya kudurdum resmen
Şimdi görünce daha bi kudurdum çok kıskandım
Hepiniz çok güzelsiniz
Dilberege manken gibisin maşallah canım sana
Nagişim süzülmüş iyice
Mutlum çok güzelsinnn
Zadam süpersin
Meleğim evine dönüşsün bile Mahir'im çok tatlı öptüm ikinizide
intikamım acı olacak
Double gecmis olsun cnm..ayagin umarim daha fazla sismez..
Tarik Bugrada ayni bizim usak gibi daldan dala konar seklinde demek :)) dusme olayi bizimde bugun oldu yerde arabasini surerken icinden tirginlanip kafasini yere vurdu ...normalde aglamaz ama baba yaninda idi yaa kiyameti kopardi sipa..simarik ne yapcaksin :))
Bizim bulusmamiz super oldu cnm...seni hic bir bulusmada goremiyoruz hayirdir bu gizemin bir sirri varmi sekerim...
Canım benim yaaa,,,bize her sabah işe gelirken evde bırakırken zor oluyor birde Yaren Nur'un böyle ağlaması beni de üzdü..Bugün erkenciyim. Yani bu mesaja başladığımda saat 08:15. Sabaha sabah canım sıkıldı. Yarren Nuru ananesine bırakıyorum. Bu 3. Sabah. İlk gün problem çıkarmadı ama dün ve bugün olayın farkında olduğu için. Eteklerime yapışıyor bırakmayayım diye ağlıyor. Kucağımdan inmiyor. Tırmanıyor. İndirsem güç bela tekrardan yapışıyor. Oyuncaklarla oyalayıp kaçtım dün. Ama arkamdan 2 dk sonra farkedip çok ağlamış. Kapılara gidip anneee diye yırtmış kendini kuzum. Gün içinde de ağlamaklı geçirmiş hep. Aklına estikçe kapıya gidip gidip ağlamış. Bense çok kotuyum .
Bu sabah da yine aynı şeyleri yasadık. Aradım şimdi çok kotu ağlıyor. Ben berbat durumdayım. Sesimi duydu daha çok ağladı. Kahretsin yaa... Çocuğumu üzüyorum resmen. İlk defa kendi evimizden başka bir yerde böyle bakılmak zorunda kaldı. Böyle olacağını tahmin etmemiştim. Çok kotuyum çok bir çıkış yolu arıyorum bulamıyorum. Yavrum benim ya çok üzgünüm .
Allah ayırmasın yavrularımızdan bizi .
çok berbatım çok....
Kızzzzzllaaaarrr heyoo ben geldimm :80: :80:
özledim sizi yahuu
su inanılmaz soğuk olmasına rağmen bizimki ordaki çocukları görünce hiç sesini çıkarmadısimitle bir mutlu oldu anlatamam size
resmen keyfe geldi ya harikaydıyavrumuzu alıp açıldık biraz birde ne görelim sinemis uyuyo
denizin ortasında keyiften kızım kestirdi biz gülmekten yarıldık tabi
işte boyle kızlarrr siz neler yaptınız biz yokken
buluşulmuş galiba çok fazla okuyamadım ama çok sevindim olmayı çok isterdim
meleğim hala istanbulda mısın?
herkese hayırlı ramazanlar diliyorum çok şükür oruçla şuan aramız iyiinşallah boyle gider
akşama menüler paylaşılsın ozaman herkese iyi günler diliyorum
Bugün erkenciyim. Yani bu mesaja başladığımda saat 08:15. Sabaha sabah canım sıkıldı. Yarren Nuru ananesine bırakıyorum. Bu 3. Sabah. İlk gün problem çıkarmadı ama dün ve bugün olayın farkında olduğu için. Eteklerime yapışıyor bırakmayayım diye ağlıyor. Kucağımdan inmiyor. Tırmanıyor. İndirsem güç bela tekrardan yapışıyor. Oyuncaklarla oyalayıp kaçtım dün. Ama arkamdan 2 dk sonra farkedip çok ağlamış. Kapılara gidip anneee diye yırtmış kendini kuzum. Gün içinde de ağlamaklı geçirmiş hep. Aklına estikçe kapıya gidip gidip ağlamış. Bense çok kotuyum .
Bu sabah da yine aynı şeyleri yasadık. Aradım şimdi çok kotu ağlıyor. Ben berbat durumdayım. Sesimi duydu daha çok ağladı. Kahretsin yaa... Çocuğumu üzüyorum resmen. İlk defa kendi evimizden başka bir yerde böyle bakılmak zorunda kaldı. Böyle olacağını tahmin etmemiştim. Çok kotuyum çok bir çıkış yolu arıyorum bulamıyorum. Yavrum benim ya çok üzgünüm .
Allah ayırmasın yavrularımızdan bizi .
çok berbatım çok....
Kızzzzzllaaaarrr heyoo ben geldimm :80: :80:
özledim sizi yahuu
güzel bir tatil geçirdik şükürler olsun sorunsuz sağlıklı
genelde bizim sorunlar dönüşte oluyo şuan grevde kızımanladığım kadarıyla
bana alıştığı için dönüşlerde adaptasyon sorunu yaşıyor bende oyleyım tabiki
birbirimize çok alıştıkneyse ortamı duygusallaştırmadan kısaca tatilimizden bahsedeyim
öncelikle izmir'de tatilimizin ilk gününden son gününe kadar (10 gün )sinemis benim kollarımdaydı çünkü
bebek arabasını ve babasını reddettive ben kızımı taşımaktan olimpiyatlara katılacak kıvamdayım
bacağıma yapıştı sürekli ben eşimin kucağına verdikçe arkadan yürüdümki beni görmesin ve kucağıma gelmesin
epey kovalamaca oynadık yani
Antalya tatilinde denizden ve aldığımız simitten hoşlanmadığı için eşimin ısrarına rağmen yanıma almadım
ve tabiki pişman oldummaşallah denizi çok sevdi kızım çeşme ayayorgiye gittik orada su soğuk oluyor
girmez diye düşündüm ama çıkmak istemedi kuzucuğumtabi biz kucaktan kucağa 4 kişi onu eğlendirdik
simit olmadığı için uzağada götüremedik daha sonra gittiğimizde kafama koydum birinden isteyeceğim bir tur diye
ama sinemis sağolsun birinin simidine abanmak suretiyle elinden aldısağolsun kadıncağız kızının kolluğu var diye bize verdi
su inanılmaz soğuk olmasına rağmen bizimki ordaki çocukları görünce hiç sesini çıkarmadısimitle bir mutlu oldu anlatamam size
resmen keyfe geldi ya harikaydıyavrumuzu alıp açıldık biraz birde ne görelim sinemis uyuyo
denizin ortasında keyiften kızım kestirdi biz gülmekten yarıldık tabi
işte boyle kızlarrr siz neler yaptınız biz yokken
buluşulmuş galiba çok fazla okuyamadım ama çok sevindim olmayı çok isterdim
meleğim hala istanbulda mısın?
herkese hayırlı ramazanlar diliyorum çok şükür oruçla şuan aramız iyiinşallah boyle gider
akşama menüler paylaşılsın ozaman herkese iyi günler diliyorum
Sinemisin denizin ortasında uyumasına koptum resmen
Tatilinizin güzel geçmesine çok sevindim canım
Buluştuk kaynaştık walla süperdi,, hemde üsküdarda
Bayram sonu eşli piknik org. var haberin olsun
Gerçi sen yine bi tatil patlatırsın bayram sonunda
cnm ne güzel doya doya tatil yapmışsınız ohh ohh sefanız olsun... tatilinizin guzel gecmesıne cok sevındım..sinemisin denizin ortasında uyuması süpermiş
bizde seni özledik..kulaklarını cınlattık
bide cnm antalyada hangi otele gıttınız..memnun kaldınızmı..bende yer bakıorumda..
beykozum ben daha öncede yazmıştım ama sanırım unutmuşsun,benim çağlam sürpriz yumurta:)
bizde geri çekilmeyle korunuyorduk..kaçtımı kaçmadımı bunu bende eşimde bilemeyiz:26:
ama hamile kaldımkaçmasa nasıl hamile kalacam o da var dimi:)
iyiki sürprizim olmuş ve doğmuş hergün Allah a şükrediyorum bize çağlayı verdigi için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?