2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tatlıcadıcım vallahi canım cok ıstedi sulu köfte yapıcam..saol tatlımmm

Şimdiden afiyet olsun şekerim
Senin için yemek düşünürken benimde canım karnıyarık istedi bende yarın karnıyarık yapıcam yanınada bu günkü yaptığım çorba kalır bir de pilav, cacık tamamdır :13:

BabyCeren enişteye ve cerene kızmışsın sanırım şimdi daha iyisin ama,bazen erkekler anlamıyor işte evde 2 çocukla ilgilenmek evle ilgilenmek kocayla ilgilenmek çok çok zor,kendine bile zman ayıramıyorsun çoğu zaman ama ben seni hep takdir etmişimdir,genç,dinamik,eğlenceli zarif bir anne olduğun için
Çağlamın dişleri hayırlı olsun bizde 6 dişde takılıp kaldık:18:

beykoz ve yavrukedi hoşgeldiniz canım,tatiliniz güzel geçmiş ne güzel

Tatlıcadım geçmiş olsun sana ve Tarık Buğrama Allahım beterinden saklasın

oruç nasıl gidiyor kızlar alışabildiniz mi özellikle çalışan annellr Allah yardımcınız olsun

ben bugün sadece çorba yapıcam diğer yemeklerim var

ayran çorbası
köfteli mantar sote
şehriyeli pirinç pilavı
zeytinyağlı fasülye
salata

bugün çok sevdiğim bir arkadaşım aradı daha doğrusu mesaj attı çocuk aldırmanın dinen sakıncasını sormuş
hamileymiş,şimdi 8 aylık bir kızı var,eşiyle ve eşinin akrabalarıyla sorunları var bebeği istemiyor sanırım inşallah Allah hayırlı bir kapı açar çok üzüldüm ona bebeği aldırmak istiyormuş uzun uzun mesajlar yazdım umarım doğru kararı verir..

Kızlar emine bederin forumuna dönmüş burası yahu
yemekler çarpışıyor menüler gözümde dönüyor şuanda:111:
en şanlı benim bugün çünkü iftarda evde değilim hehehee
fönümü çektirip kızımı alıp davete icabet ediciiiimm
yarında izmite gidiyorum bir aksilik olmazsa,,haftasonu da annem yapar ben yerim
ama tabi yarın akşam anneme sulu köfte yaptıracağım çünkü benimde çok canım istedi şuan
biyerim şişmese bari o zamana kadar

canım benim Allah sanada kolaylık versin inşallah
güzel geçsin iftar yemeğiniz

ohh barbunya cacık karpuz kanat missss..hepside cok guzel...afiyet olsun simdiden...
kanatı nasıl yapıorsun kızartmamı fırınmı

teflon tavada yağsız olarak, kekik-köri karışımına bulayarak kızartıyorum

bir de, aslında menüm gerçekçi olmadı. hayır yalan söyledim anlamında değil şöyleki: bu yemeklerin hepsini tabiki hazırlıyorum ama eşim ve ben 1 çeşitten fazla yemek yiyemiyoruz. yani sofrada 2 çeşit olursa kafamız karışıyor ve ne yiyeceğimizi bilemiyoruz. bu söylediğim çeşitleri biraz da Orhan Cemal ve Ramazan için hazırlayacağım (Orhan, Cemal ve Ramazan diye 3 tane oğlum varmış gibi oldu )

not: 2 yemeği beraber yiyemediğim gibi, 2 işi de aynı anda yapamam. mesela yürürken sakız çiğnemek gibi. yürürsem ağzım burnum yamulur, sakız iğneyemem. sakız çiğnersem yürürken ayaklarım dolanır

oruç nasıl gidiyor kızlar alışabildiniz mi özellikle çalışan annellr Allah yardımcınız olsun

Ramazan'ın ilk günü sabah regl oldum ama akşama kadar birşey yiyip içmedim. hiç acıkmadım ve susamadım

bugün de birşey yiyip iç(e)medim ve hiç açlık-susuzluk çekmiyorum

bu arada açlık ve susuzluğa rağmen sütüm hiç azalmadı maşallah.
süt olsun diye şimdiye kadar o suları boşuna mı içtim yani:26:

Selamm
dün ,chıhıro nun"cocukları tasımaktan artık kas yaptık o yuzden kolundaki agrı farklıdır"demesıyle dank ettı bana ve dr gıttım
meslek hastalığı boyun düzlesmem varmış.normal ınsanın boynu hafıf c seklındeyken benimk sopa yumuş gıbıydı röntgende...buna ek emzirirken boyun bukukluğundesinir sıkışmış o da sol koluma vurmuş.boyunluk hap ve krem verdı...bde bu sıcakta sıcak havlu sarckmışım
bıde badişkoya sandalet bakıodum ama ayaklarının ustu etlı model uyduramıodum bıde 2 ay gıycegı bıseye de cok para vermek gelmıodu ıcımden.dun bunları yenı komsumuzla konuşurken "gıydırısen bızde var"dedı koştu getırdı hemide ceyocok mutlu oldum.

Ayyy bıde babamların kiracısı evden cıktı babamla nnem bakmaaya gıttıler eve.ev korkunç durumdaymış..mutfakta mangal yakılmış yuh artık dedım yaaa cok uzuldum.cıkan oğrencıydı.bızde oğrencı olduk bısuru oğrencı evı gorduk arkadaslarımıza gıttık.bu kadarını ılk kez duydum pes yanı

Sorma canım babamların da başına benzer bir şey geldi;kiracısı hemşehrimiz olmasına karşın 2 odanın duvarını delmişti(soba borusu geçirmek için).Babam artık tövbeli,bir daha hemşehrilerine ev vermiyor.

Bu aarada iftar menüm:KETE,MERCİMEK ÇORBASI,YOĞURTLU SEMİZ OTU SALATASI.

DÜNATATESLİ SULU KÖFTE,PİLAV,YARMA ÇORBASI,KARPUZ VARDI.
HANİ FİKİR VEREYİM DEDİM

Çocuğu doğurmak ve karnını doyurmak önemli değildir. Önemli olan çocuğun gönlünü doyurmaktır. Farkında olmadan çocuklarımıza karşı öyle sözler söylüyoruz ki, yıllarca hatta bir ömür boyu sürecek kişilik bozukluklarına ve özgüven yoksunluğuna yol açabiliyoruz.

Amerika'da bir mucit profesöre, kendisini diğer insanlardan farklı kılan sebebi soruyorlar, başarısının sırrını söylemesini istiyorlar. Çok ilginç bir cevap veriyor :

"Başarımın sırrı annemin 6 yaşımdayken bana takındığı bir tavırdır. 6 yaşımdayken buzdolabından süt alırken süt şişesini düşürüp kırdım.

Annem olayı görünce beni dövmedi, kızmadı. Aaaa Henri sütten ne güzel bir göl oluşturmuşsun. Bu gölde benimle biraz oynamak ister misin?"

Bir süre oynadıktan sonra annem :

"Biliyor musun Henri, herkes kendi yaptığı şeyleri kendisi toplamalıdır. Şimdi bu süt gölünü temizlemek için benden sünger mi istersin, havlu mu ?"
Elimden geldiğince dökülen sütü temizledikten sonra annem beni bahçeye çıkardı. Süt şişesinin, düşürmeden nasıl taşınacağını bana gösterdi. Bu olay benim diğer insanlardan farklı olmamı sağlamıştır"

Evet, mucit profesör başarısının sırrını bu şekilde ifade ediyor. Bu olay sadece ona mahsus bir özellik değildir. Onun annesi büyük bir eğitimcidir. Çocuğunun kendisine olan güven duygusunu yıkmadan bir şey öğretmiştir.

Şunu kabul etmeliyiz ki, hata yapmaktan korkan bir insan hiçbir şey yapamaz. Çocuğun hata yapmaktan korkmayacağı bir ortam oluşturmak biz büyüklerin en büyük görevlerinden biridir. Böylece çocuğun girişimcilik ruhunu öldürmemiş oluruz.

Bugün toplumumuzdaki kişilik bozukluklarının sebebi ailelerin eğitim hatalarıdır.

Kızlar süt sağdığım için azaldığını daha çok farkedebiliyorum,bu bakımdan kızıma artık inek sütü içiriyorumınar'ın 1 yaş üstü çocuk devam sütü.sizce uygun mu.eve taze sağılmış inek sütü alıyoruz fakat kızım alışamadı bir türlü ayrıca ısıttığım vakit hemen kaymak tutuyor dolayısıyla biberon tıkandığı için doğa da sinirlenip içmiyor.sizce ne içirebilirim.pınarınki uygun mu?

Son düzenleme:

bildiğim kadarıyla arkadaslar çogunlukta pınarın cocuk sutu ıle gunluk sut kullanıyolar.ben sokak sutu alıyorum içmese de her akşam hazırlıyorum.kaynattığım sutu şişeye koyup dolaba atıyorum bu aşamada varsa temi bi tulbent ile sıseye aktarabılursın kaymak ıçın.ben biberona koyarken çay suzgeci ile kaymagından arındırıyorum...yani yöntem basit

ohh hatuna bak fön çektirip iftara gidiyor...bide hafta sonuda anesine gidiyor harbi şanslısın günün deil haftanın şanslısı ilan ediyorum seni..

canım benim inşallah cok güzel gecer iftarınız..arada bir dısarda yemek güzel oluyor...hafta sonuda anneciğine terbiyeli sulu köfte yaptır benim suan gözümün önünden gitmiyor çok severim..

gecmış olsun cnm...kiracınızada yuh yani evde mangalmı yakılırmıs..allam ya ne insanlar var...

Bu aarada iftar menüm:KETE,MERCİMEK ÇORBASI,YOĞURTLU SEMİZ OTU SALATASI.

DÜNATATESLİ SULU KÖFTE,PİLAV,YARMA ÇORBASI,KARPUZ VARDI.
HANİ FİKİR VEREYİM DEDİM

pınardacım senin ayrıyetten tarif vermen lazım...ben bilmiyorum kete yapmayı yarma yapmayı ama....ara ara tarifte ver şekerim

tatlım aslında keteye biz burada kıymalı hamur kızartması derizyarma çorbası da;
1 su brd yarma
1subrd haşlanmış nohut
1 yumurta sarısı
6 su brd.su
2 su brd yoğurt
nane tuz,zeytinyağı
2 kaşık un.
yoğurdu,unu,yumurtayı karıştır.Tencerede nohut ve yarmaya 6 su brd.kaynar suyu ekle, 1 dk.kaynat.adından yoğurt terbiyesine azar azar kaynar sudan koy,çünkü yoğurdun kesilmemesi gerekiyorsonrasında terbiyeyi nohutlu tencereye ekle.15 dk kaynat.ayrı bir tavada zeytinyağında nane pişir ve çorbaya dök ocağı kapat.afiyetler olsun

kıyamam yaw of ne zor durum allah kolaylık versin okurken bile tuaf oldum

hayırlı iftarlar bacım oh süper hediye işinide halletmşsin senden kaçmazdı zaten becerikli şey senı

ay sultanahmet geçen sene bende eşimle hep giderdim ben karşıyı özledim galiba

tatilin güzel geçmesnıne çok sevindim oh sağ salım yeniden burdasınız hoşgeldin

hım yer banada uygundur işla öle yakın bi yer olur kocalar gıcıklık yapmaz
hala oluyorummmmmmmmmmmmmmmm

amanın gözün aydın ben 2 kez hala oldum güzel bi duygu ama teyze olamıcam hiç

ay aldırmakmı of yaw ramazan ramzan hemde işla aldırmaz bir mucize olurda

işla yeniden çoğalır bacım bolbol su iç bende pınar 6/12 bağladım tavşan 9 aylıkken bıraktı memeşi şimdi 1 yaş üstü ile devam ediyorum

aldım tarifi tşkr

ay çok susadım bu gün içim yanıo akşam kola içmeme lazım yaktı benı iftarı tek yapcam X yetişemio anamlar iftara kaçtı tekim tek

menü:

salata

bir kutu ton balığı

su su suuuuuuuuuuuuuuu

he irmik tatlısı var ekmek yemicem onu yicem yemekten sonra

tek yemek yemekten nefret edio

hepinize hayırlı iftarlar

Son düzenleme:

Ne guzel tatiliniz guzel gecmis...Sinemise yaramista ohh cok sevimdim valla...sekerim ben malasef suan ingilteredeyim senin kizlarla bulusmamiza gelecegini dusunmustum ama gelmedin ( kismet degilmis diyelim artik seneye diyecem ama o zamana kim kala kim gide dimi :))

Tuh yaa yazik olmus gercekten insanin ev sahibi olmasi bile dert yaa..ne olsakta huzura kavussak ecep diyesi geliyor insanin:44:

Oh oh masallah keyfinize.. bizim yerimizede ye cnm anne yemegi her sekilde harika olur kesin...
Sulu kofte yi ben tutturamiyorum hep dagiliyor nedense acaba kiymasinimi iyi secemiyorum...
Fonlu iftarda iyi olur kanimca daha evvel acliktan hic cektirmeyi dusunemedigim icin yorum yapiyorum ama sana cok cok yakisicagina adim kadar eminim...

Ben halan iftar bekliyorum ...sahurla iftar arasi nerde ise bir ogun kadar bile vakit yok o kadar kisa ki tam tamina 6 saat off anacim 18 saat yeme icme yapmadan durabiliyomusuz demek...
Kizlar oglum gozume cok datlu geliyor onu yesem orucum bozulurmu...cok acimda :))

selambugün hiç pcyi açamadım susuzluktan önümü göremedim..bide ceren sigara böregi istedi
ta markete yürüdük döndük öldüm yorgunluktanbütün gün suuu suuu diye sayıkladım:))
iftarda taze fasulye,pilav,sigara böregi,salata ve ayran vardı..
herzaman yedigim miktarın yarısını bile yiyemeden sofradan kalktım
çünkü 5 bardak suyu nefes almadan içtim:))

yavrukedi hala oluyomuşsun ne mutlu sana:)ben halayım ve yigenimi çok seviyorum
ama kujum gibi bende teyze olamıycam ona yanıyorum
nagişim yarennurun aglamasına dayanamamışsın okurken ben bile dayanamadım:26:inşallah hemen alışır annanesine..
mutlu akşam hazır yemege gidiyomuşsun:)gerçi bu saate yemek falan kalmamıştır ama afiyet olsun canım
kujum tarafımdan çok seviliyosun:))
yine beynim durdu:44:başka kime yazcaktım unuttum:)

Dogamiza anesinin sutu iyi geliyor kesin ama inek sutunede gecmek lazim tabii haklisin...ben ist da oldugum sure zarfinda pinarin organic kutu sutunu aldik kullandik cnm...pasterizo sutun sorun olmuyacagini dusunuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…