2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

işlerim bitti yemeklerim hazır işte karşınızdayım
dün menümü paylaşmıştım ama içimden geldi bi daha yazim:)tavuklu şehriyeli yoğurtlu çorba/karnıyarık/pirinç pilavı/sigara böreği/cacık
bu gün çok susadım ben yaaiftar vaktinde su içmekten eminim bu yaptıklarımın hiç birini yiyemiycem
bu arada 1 kg daha vermişim :124:

bende soran herkese 2 yaşında yürüycek benim yavrum diyorum:)
tarık buğrada da yürüme isteği yok tutup yürütmeye çalışıyoruz ama kendini bırakıyo hemen
yürüyen minik bebişlere nasıl hevesleniyorum çok tatlı gözüküyolar
bekleyelim bakalım vakti zamanı geldiğinde yürüycek kuzularımız:)
tarık buğrada babacı babası kapıdsan içeri girdiği anda beni unutuyo akşama kadar sürekli beni gördüğü için sıkılıyo benden diye teselli ediyorum kendimi
babasına gittiği vakit aynı gamzeli kzum gibi vahşileşiyor tokatları yapıştırıyor 2 taraftan saçlarını tutup öpüyo
bu günki menünde güzelmiş canım hemde basit kaydedilmiştir

demek senin fıstıkta tembellerden:)
tarık buğrada tutunarak sıralıyo fakat elini bırakmaya cesareti yok..dün 6-7 sn kadar tek başına ayakta durdu nasıl sevindim
benim yeğenimin dişi geç çıkmıştı 16 aylıktı dişçiye götürdüler biraz daha bekleyin dedi dr 10 gün sonrasında dişi çıkmıştı:)
kilosu persentil ortalamasındaysa takma kafana canım..günlük menünüz nasıl?

canım dememem mi gece uyukuya dalmadan,uyku arasında,uyanıkken hepsini denedim kabul etmiyor biberonla içmeyi
böreğin harika gözüküyoo oruç oruç yapılırmı kujummm kara vicdanlı kujummm
bu arada evlilik çizelgendeki öküs aşk böceğimi yeni gördüm gözümden yaş akıyo şu anda gülmekten
çok tatlısın

Cnm ins kismet olurda geliriz inan bende cok isterim..koftemin dagilma sebebini bilmiyorum valla yoguruyorum ve ayricada kisik ateste pisiyorum ama nafile ..aslinda bana biri soyle sulu kofte tarifi verse ne makbule gecer bilseniz...belki ben tarifi yanlis uyguluyorumdur sizinkileride denemek isterim...

Gunduz acligimi Mahirimi yiyerek gideriyorum oglan bu yuzden sapsala dondu sonu nereye varir bak iste orasini bilemiyorum :))

◾3 adet patates
◾200 gr. köftelik kıyma
◾1 yemek kşğı un
◾1 adet yumurta
◾maydanoz
◾2 adet kuru soğan
◾tuz,kekik,kimyon
◾ karabiber
◾1 yemek k. salça,1 tatlı kaşğıbiber salçası
◾1 adet domates
5 su bardağı sıcak su
◾zeytinyağı

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı:

Köfteyi hazırlamak için derin bir kaba kıymayı koy, üzerine unu, ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş bir adet soğanı, yumurtayı, tuz ,biber,kimyon ve kekik katıp köfteyi yoğur ve 15 dk. dinlendirin. Daha sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde koparıp hafifçe bastırarak köfte şekli ver. Köfteleri bir tavada kızgın yağda kızart.

Başka bir tencereye bir adet soğanı içine doğrayıp koyun ve az biraz kavur, doğranmış domatesi salçayı ,kekik,karabiber,pul biber ve biraz da tuz katıp bir iki karıştırın daha sonra patatesleri soyup birer santim uzun olarak doğra ve tencereye koy bir iki dakika karıştırıp sıcak suyu kat. Kaynamaya başladıktan sonra hazırladığın köfteleri koy yaklaşık yarım saat pişir.AFİYEY OLSUUUN .

Son düzenleme:
Bugünkü menüm de karışık dolma vardı,cacık ve dünden çorbam kalmıştı...

Bian gel kujum,döktürmüşsüntepsiyi de kocaamaaan çekmiş de serivermiş önümüzekomşun olaydım affetmezdim

selamnasılsınız şekerler
artık gündüz giremiyorumhiç vaktim olmuyo
ayrıca gelip saçma sapan şeyler yazmaktanda korkuyorummalum başa vuruyo bu oruç:)
hejarcım ve tatlıcadım cigerlerim kuzularınız elbet yürüyecek aceleye gerek yok:)yürüyünce peşinde koşturacaksınız
oturun rahatınıza bakın daha ne istiyosunuz:)şaka bi yana bu kadar beklediniz az kaldı garii yürümeleri yakındır
alyelinde ufaklıgı daha yürümüyormuş benim cadı cerenimde 14 aylık yürüdü normal canım hatta komşunun oglu 16 aylık yürüdü
şimdi canavar gibi maşallahhayırlısı olsun..
zada seni geçen günlerde rüyamda görmüştüm hatta yazacaktım unuttum:26:seninle buluşmuşuzpark gibi bir yerdi..
çok kibar hatunmuşsunbende incelecem diye iki büklüm olmuşum:)gerisini hatırlamıyorum canım
melegimbambucanmutlukujumazraecetalaycikirokko

beybim,maşallah çağlanın gelişimi süper Allah nazarlardan korusun..bizimki hala tarık buğra gibi yerinde sayıyor
Azraececiğim nasıl oldun,hiç ses vermiyorsun?

ya ben?:26:

benim bugünkü menüm tatlıcadınınkine benziyo:)
karnıyarık,şariyeli pirinç pilavı,kıymalı makarna(çocuklar için),salata ve yogurt
tatlı olarak züngül

yarın iftara misafirlerim var..menü şöyle olacak:
aşür
öcce(mücver)
çorba(ne çorbası daha belli degil)
humus
salata
milli içecegimiz ayran:)
tatlı olarak güllaç(ben yapacam)
+ su,kola,çay,meyve

bana kolay gelsin

beybim,maşallah çağlanın gelişimi süper Allah nazarlardan korusun..bizimki hala tarık buğra gibi yerinde sayıyor
Azraececiğim nasıl oldun,hiç ses vermiyorsun?
çok sagol teyzesi:)sizinkiler yerinde saymıyo bize blöf yapıyolar:)bi ataga geçecekler bizimkileri sollıycaklar :))
benim kızımda fazla konuşmuyo ben ne yapıyım:26:
tam yazdım yolladım baktım adını aşagıda gördümtüh dedim pınardamı nasıl unuturum
pınardapınardapınardaaaaaaa

Kujumm ellerine saglik valla cok guzel geliyor gozume boregin bir nefeste tepsiyi mideme yollayabilirim dusun artik ne kadar cok ac oldugumu...

çamaşırları asıp geliyorumha bide balkondayken ufak bir işim olabilir
sonrada su içerimsonrada belki....
neyse geliyorum ben:)))

cnm tariff icin cok sagol ama bu tarifi ben ilk defa deniyor olucam herhalde cunku ben boyle yapmiyordum kizartmadan sicak suya atiyordum patates evt bende koyuyorum digger kisimlari benzer gibi ama yinede degisik yontem denemekte fayda var
.)

çamaşırları asıp geliyorumha bide balkondayken ufak bir işim olabilir
sonrada su içerimsonrada belki....
neyse geliyorum ben:)))

Hain dondon daha orucunu acamamis garipler var :)) bende soframi kurup orucumu acip gelicem ins..bir is daha var oglan halan ayakta uyumadi onuda uyutmam lazim (

Hain dondon daha orucunu acamamis garipler var :)) bende soframi kurup orucumu acip gelicem ins..bir is daha var oglan halan ayakta uyumadi onuda uyutmam lazim (

ay canım sorryçok pardonaşırı derecede özürsenin orucu unutmuşum ben:26:
ya ama iyide herkes birsürü yemek tarifi veriyo
menü paylaşıyokujum börek resmi koymuş
neden sadece bana domdom dedinyoksa sen beni artık sevmiyomusunnnnnn

ilkim15 nerelerde mesaj attım cevap vermedi:44:acaba artık beni begenmiyormu:44:
ckirokkoyuda göremedim:26na bagırmayı çemkirmeyi çok özledim:)
olurda yazımı okursan sana mesajım bu47:)
yok okumassan zaten seni yarın ararımpişman olursun
annezeynep nerde:26:yeni araştırmalar içindemi:)topigin filozofu:)benim içinde birşey araştırırmısın canım,
mesela ben emziriyorum diye pek inek sütüne agırlık vermiyorum:26:sence ne kadar içmeli..
kestane kebap acele cevap:)
turuncu zaten annesine gidecegini söylemişti:44:
edacık :26:
gönül2000sayfam:26:
pembepapatya:26: böyle biri yoktu dimi:))

yandan çarklı bendeniz gelmiş bulunmaktayım:) neşe ablamlar bugün ordu evine geçtiler eşyaları izmire gitti 1 hafta daha burada kalmak zorundalar ben çok ısrar ettim bizde kalmaları için ama kabul etmediler. tabi benim için çok zor oluyordu ama Rabbim yardım ediyordu parol da sağolsun en büyük destekçim:) dün çok güzel bir arkadaşımızdan destek aldım bana çok büyük moral verdi. sağolsun şekerimşerbetim aradı rahatsızlığım hakkında yapabileceklerimi söyledi ve çok iyi oldu. sarı şekerim şimalimin sesinide duydum kuşların peşinde bağırıyordu:)) bir kez daha anladım ki iyi ki sizleri tanımışım.

Gece kuşlarım hello
Doya doya su içtimde kendime geldim ohh bee

Beybim; senin öcceyi ablamada öğrettim o da muptelası oldu hatta bu gün yaptı:)
Canım şu yürüme olayını Tarık Buğra hafif olsa İnan hiç takmıycam yürüsünde peşinde koşmaya razıyım zayıflarım hemde
Yürüme dışında çok şükür bi sıkıntımız yok motoru iyi kuzumun:) şu aşûr nasıl yapılıyormuş bi bakim malzemelerine güzelse bende yapim

ya bizim klimanın kumandası kayıp:44:sabahtır arıyorum yokk
kujum sizin oyuncak sepetine baksanaacaba ordan çıkarmı ki:86:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…