ya arkadaşlar konu nereye gitmiş.özelliklede baybceren ve chiciro karşı karşıya gelmesi beni çok şaşırttı.daha bu sabah eşimle bu konuyu konuştuk suriyede 15bin çocuk ölmüş arkadaşlar bu bilginin üstüne söyleyecek bişeyim yok.ama her millette olduğu gibi suistimal edenlerde vardır.bizim milletimiz çok yüce bi millet bizden başka kimse sahip çıkmıyor onlara eminim herkez elinden geleni yapıyor gerek fiili gerek kalbi.
şimdi konuyla alakası yok ama benim için çok önemli bi bilgi paylaşıcam sizlerle
alıntıdır.Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği elevit adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur
Bunu duyduktan sonraki sorum Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı? oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.
bende senin gibi şok geçirdim ve tiksindim arkasındanda dua ettim inş. içmemişimdir diye.domuz geni insana en çok benzeyen genmiş arkadaşım.artık hergün neyin içinden ne çıkacak diye geriliyoruz.şaşıramıyorum bile.bu haberi daha demin bi blogta okudum ve hepimizin bilgisinin olması gerektiğini düşündüm.
selam,okuldan geldik ceren çok güzel oynadıiyikide dogurmuşum kuşumu
suriye konusuna bir daha girmek istemiyorum cihihiroya lütfen kendini bizim yerimize koy,herşey tv de göründügü gibi degil,,
mutlununda dedigi gibi empati yap.belinde silahla gezen yabancıların arasında ne kadar kendini güvende hissedersin bi düşün..bana laf attıklarında eşim bunu duysa adamın üstüne yürüse ne olur?benim çocuklarım babasız kalmazmı,buna hakları varmı?zaten savaştan çıkmışlar gözleri birşeyi görmez..bilen bilir burası medeniyetler şehri antakya biz burda alevisiyle,hristiyanı ve musevisiyle yıllardır kardeş gibi yaşıyoruz,suriyelilerimi aramıza almıycaz evet alırız ama önce insan olsunlar..hakları benden üstün olamaz,,ancak benle eşit olabilir..
evet muhtaç çok insan var ki suriyelileri geçtim kendi memleketlimden de muhtaç çok biz burda yardım ediyoruz nereye kadar,,sende öyle uzaktan konuşma elini cebine atta yardım et insanlara,,zormu gelir?
ha bide demişsin ne olacagımızı tabikide bilemeyiz burdada savaş çıkabilir acaba hangi devlet bize kapısını açacak?diyelim ki açtı eger benim kocam ordan bi kadına sarkıntılık yapacaksa Allah onun belasını versin,eger ben yabancı bir erkegin yuvasını yıkacaksam Allah benimde belamı versin..neyse bu konu burda kapansın çok sıkıldım..
dedigim gibi madem bu kadar merhametlisin onlara yardım et..umarım bunu yaparsın..
ha burdaki suriyeli sayısı 150 binin üstünde haberiniz olsun..
çağlanın ögle uykusu kaçtı çok huysuzlandı,,az önce yatırdım..
sabah çok telaştım gittim peynir aldım pogaça yaptım 2 tepsi hepsinide okula götürdüm,,ben zannediyorum ki orda herkes birlikte yiycek:))megerse götürdügümüz şeyleri bize parayla satacaklarmışbir sürü kek börek
gittim kendi götürdügüm pogaçadan 3 tane aldım 3 lira verdim iyimi
keşke vermeden alaydım içinden
okula yardımmış:))
neyse dünyanın parasını topladılariyi iş valla:)
cerende çok güzel oynadıminik fare oldular popolarını salladılar en güzel benim kızım kıvırdı kime çekmiş bilemiyorum:))
ben kaçıyorum herkeze iyi haftasonları ve tatiller.
Sanada CNm bizim hafta sonumuz hastanede geçicek sanırım çünkü mahir çok kötüleşiyor yarın sabah iş o olucak..bütün kuzulara sağlık ve sizlerede huzur diliyorum ..
Çok geçmiş olsun meleğim.. Ay üzüldüm Mahirim için kuzum yaa.. Allah acil şifa versin canım..
Meleğim canım sen balıkyağı veriyormusun Mahire.. Ben bu hafta Kaan'a vermeye başladım çok da severek içiyor ve sanırım iştahını da etkiledi maşallah güzel yemek yiyor.. Hani sen Mahirin iştahsızlığından şikayetçisin ya bir dene istersen
ii geceler kızlar...nasılsınız..biz hiç ii değiliz...hastayız...bu arada hasta bebişlere Allah acil şifalar versin...meleğim mahirde hasta galiba ..geçmiş olsun...çağatayda hasta çarşambadan beri...önce sadece ateşi vardı dişten dedim ama şimdi burnu akıyo,boğazları tıkalı yavrumun seside çıkmıyo yemek de yemiyo..halsiz falan işte offf ya...size şeyi sorcaktım..bu boğazdaki balgam için ne yapıyodunuz...burda birçok kez paylaşıldı ama şu an hatırlamıyorum....bunların dışında günlerim çok yoğun koşturmakla geçiyo...iş güç...sizleri eskisi gibi takip edemiyorum...arada telden okuyorum ama yazamıyorum...çocuk büyütmek ne zor işmiş onu bu aralar daha iyi anlıyorum hele bir de hastalarsa(((...
CNm sizede çok geçmiş olsun evet MAhirde de sizdeki gibi belirtiler var yarın erkenden doktora götürecez, Çarşambadan başladı ve halan kötü işin tuhafı evde herkes hasta oldu
Kizlar gecmisi okumaya çalışıyorum yorum yapamıyorum.
Yaren nur icin bu çocuk çok hastalaniyor tarzi dusunceleriniz bazi yakinlarimiz esim vr benim de ayni fikirde oldugumuz gercek.
Bunu arastirmaliyiz ama nasil olur bilmiyorum. Mesela bugün aksam burnu akıyor du. Bakici teyze grip olmuş maskeliydi ama hemen kapmis sanirim. Bu kizin ust solunum ve boşaltım sistemi hassas.ozellikle ust solunum. Ne yapsam bilemedim ama hic yatmaz oyle asiri halsizlesmez. Biraz mizmiz oldugu zamanlar olmuştur mesela bu son bogaz enfeksiyonunda.istah olayi falan
Neyse dra danismam lazim.ama ayakta ve bazen ilacli bazen ilacsiz atlatmasi bagisiklik sistemi nin iyi oldugunu da gostrrmez mi yanlis mi düşünüyorum?
Insallah yarina siddetlenmez ve cabuk gecer.
Bu arada bugun kuzumda bucuklu yasina girdi:)))))
YAREN NUR ARTIK 1, 5 YASINDAAAAAAAAA:)))
Bu aksam minik bir pasta ile kutlama yapacaktik ama esim gec gelecegi icin yapmadk.
Yarin hani su ikiz bebeklrrini kaybeden bir arkadasim vardi ya o simdi doğurdu 3 gunluk oglusumuz var.adi ÇINAR. cok tatli bisey.yarjn aksam gormeye gideceZ mis mis kokuyordur simdi o. Esim de bende koklamak için sabirsizlaniyoruz.taze bebek kokusu:))) kizima da orda kucuk bir kutlamA yapacagiz.artik mumlari ufleyebilir herhalde:)))
Bendn haber 78e düştüm sonunda en son 4 sene once bu kilodaydm ve bugun olmayan bir kot pantolonuma daha kavustum.cok mutluyum iyiki de atmamisim:))))
Asimizi haftaya olacaz bakalim.
Simdilik benden bu kadar öpüyorum hepinizi.
Ne güzel sey kizim diyebilmek (erkek annelrri icin de oglum diyebilmek tabiki) Rabbim güzel günler gostersin onlara.
Iyi geceler. ...
Sagol CNm sizede çok geçmiş olsun ayrıca yaren Nur a baktırman bendece çok iyi olur bu kadar hafta olmasının sebebi bana kalırsa vücut direncinin az olması bunun için ne yapalır diye danışalıbilirCnm cok gecmis olsun sizde hastaymisdibiz. Lutfrn ihmal etmeyin. Havalar iste.etrafta mikrop kaynıyor. Bizim nesil curuk bence ben oyle düşünüyorum.
O kadar sIk hasta oluyoruz ki degisik degisik
Acil sifa dilerim Rabbimiz den. Evde herkes hasta olunca olmuyor hele ki anne hastaysa. Allah dusurmesin..cok öptüm seni ve mahirini.
Ecesu elif cnm size de çok geçmiş olsun. Bir tatli kasigo hakiki zeytinyagi ve limonun kendi sindendamlatilan 6 damla kadar limon icir üzerine de ilik su sicaga yakin.tez zamanda sifa versin AllAhim.
Iyi geceler
Kizlar gecmisi okumaya çalışıyorum yorum yapamıyorum.
Yaren nur icin bu çocuk çok hastalaniyor tarzi dusunceleriniz bazi yakinlarimiz esim vr benim de ayni fikirde oldugumuz gercek.
Bunu arastirmaliyiz ama nasil olur bilmiyorum. Mesela bugün aksam burnu akıyor du. Bakici teyze grip olmuş maskeliydi ama hemen kapmis sanirim. Bu kizin ust solunum ve boşaltım sistemi hassas.ozellikle ust solunum. Ne yapsam bilemedim ama hic yatmaz oyle asiri halsizlesmez. Biraz mizmiz oldugu zamanlar olmuştur mesela bu son bogaz enfeksiyonunda.istah olayi falan
Neyse dra danismam lazim.ama ayakta ve bazen ilacli bazen ilacsiz atlatmasi bagisiklik sistemi nin iyi oldugunu da gostrrmez mi yanlis mi düşünüyorum?
Insallah yarina siddetlenmez ve cabuk gecer.
Bu arada bugun kuzumda bucuklu yasina girdi:)))))
YAREN NUR ARTIK 1, 5 YASINDAAAAAAAAA:)))
Bu aksam minik bir pasta ile kutlama yapacaktik ama esim gec gelecegi icin yapmadk.
Yarin hani su ikiz bebeklrrini kaybeden bir arkadasim vardi ya o simdi doğurdu 3 gunluk oglusumuz var.adi ÇINAR. cok tatli bisey.yarjn aksam gormeye gideceZ mis mis kokuyordur simdi o. Esim de bende koklamak için sabirsizlaniyoruz.taze bebek kokusu:))) kizima da orda kucuk bir kutlamA yapacagiz.artik mumlari ufleyebilir herhalde:)))
Bendn haber 78e düştüm sonunda en son 4 sene once bu kilodaydm ve bugun olmayan bir kot pantolonuma daha kavustum.cok mutluyum iyiki de atmamisim:))))
Asimizi haftaya olacaz bakalim.
Simdilik benden bu kadar öpüyorum hepinizi.
Ne güzel sey kizim diyebilmek (erkek annelrri icin de oglum diyebilmek tabiki) Rabbim güzel günler gostersin onlara.
Iyi geceler. ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?