2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Meleğim canım Mahirime çok geçmiş olsun.. allah yardımcın olsun güzelim.. Gurbette tek başına hiç kolay değil dimi.. Canım benim inşallah hemen toparlar kendini..

Nagişim size de geçmiş olsun.. Off şu kışı hiç sevmiyorum daha havalar tam anlamıyla soğumadı bile hemen başladı ufaklıklar hastalanmaya.. Sen de kendine dikkat et.. bu soğuklarda yürüyerek gitme işe.. Sizlere de acil şifalar diliyorum canım

Yeni saçın hayırlı olsun şeker.. Hemen foto isteriz.. bizde görelim valla meraktan çatlarız

Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı cumalar :)

Ohh be haftanın son gününü gördük çok şükür.. 2 gün oğlumlayım şimdi yaşasıııınn..

Bu akşam kayınvalidem ve kayınpederim geliyor Bursadan.. Kaan'ı çok özlemişler görmek istemişler buyrun gelin tabi dedim.. Akşamdan yemeklerimi hazırladım.. annem bugün sadace ufak hazırlıkları yapacak..

Neyse biraz çalışayım bari.. Geççi hiç içimden gelmiyor ama (

GÜnaydın güzel anneler

Meleğim canım acil şifalar dilerim,çabucak iyileşin inşallah
Nagihan Yaren Nur'a da geçmiş olsun canımKış gelince hastalıklar arttı yine
Azraece aşurenizi Allah kabul etsin canım...

Kızlar Mira'da sensör var galiba,gece benim yatağa başımı koymamla uyanıyor,sabah uyanıp sessiz sedasız odadan çıkayım derken de arkamdan bir ses annneeeee...Aynı saatte uyuyup uyanıyoruz dolayısıyla çok yoruldum birkaç gündür
gece saat 3te ben ağlamaya başladım yorgunluktan sanırım,eşimi uyandırdım ayağına verdim sallıyordu..sonra da ben uyuyakalmışımYorgun olunca da hiçbirşeye konsantre olamıyorum malesef
Neyseki bugün cumabiraz uykumu alıp yavrumla güzel vakit geçirmekten başka hiçbirşey istemiyorum h.sonu

Babycim yeni saçların çok güzel olmuşçok beğendim canım

Meleğim sen sormuştun dimi,biz sadece bez ile tartılıyoruz canım...

Kitap önereyim çocuklara;yenmez yırtılmaz olanlardan,mandolin yayınları:bebeğimin ilk kelimelerini tavsiye ediyorum:128:
çok eğitici ve konuşmaya yardımcı oldu bizde. ayrıca, net yayınları: evde çok iş var,güzel bir gün kitaplarını da severek inceliyoruz öğreniyoruz
Farklı kitap önerisi olan var mı kızlar?

Herkese hayırlı cumalar

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden sadece biri yanına şemsiye almıştı:
BU İNANÇTIR!

Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Hiçbirisi düşmekten korkmaz, düşeceklerini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onları tutacaktır:
BU GÜVENDİR!

Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair bir garanti yoktur. Ancak yine de yarına dair planlar yaparız:
BU ÜMİTTİR!

Ve eğer bu üçü varsa hayat güzeldir!

İnancınız yoksa,güven duygunuz eksikse, ümidiniz bitmişse hayatınızla ilgili çok önemli bir şeyi aramakla ömrünüzü harcarsınız; sevgiyi!

İnanmazsanız sevemezsiniz, çünkü kimseye inanamazsınız.Sizi sevebileceklerine, sizin de sevilecek bir insan olduğunuza inanamazsınız. Ömrünüz boyunca kendi kendinize bile inanmayışınızın suçunu hep başkalarında ararsınız.
Güvenmezseniz, kimseye arkanızı dönemezsiniz ve kimse size sırt sırta gelecek kadar yakınlaşamaz. Güvenmediğiniz hiç kimseyi de sevemezsiniz. Tek başına sevgi konuk olmaz yüreğinizin ıssız bahçelerine.
Ümit etmezseniz, ertesi güne uyanmak için bir sebebiniz olmaz. Beklemezsiniz kimseyi ve kimse beklemez sizi. Oysa hayatın kendisi ümittir. Yaşama sebebimizi kaybederiz ümidimizi yitirdiğimizde.

Hayatımız aslında bu üç şeyden ibarettir.İnancımız,güvenimiz ve ümidimiz olmazsa hayata dair hiçbir şeyimiz olmaz.Hayatınıza sahip çıkın.
Yanlış insanlarla karşılaşma ihtimaline rağmen güvenmeden, inanmadan, ümit etmeden nasıl doğru insanları bulabiliriz ki? Ve güzel olan da yanlışlar arasında doğru olanı bulmak,yani hayat denilen koskocaman yapbozun içinde bizi asıl tamamlayan insanları bulmak değil midir?
Siz de bir bakın bakalım hayatınıza, bu üç şeyden eksik olan var mı?
Varsa, bilin ki eksiği tamamlamadan yapboz tamamlanmayacak.

aaaa naptın yaa yazıkkk

18.ay aşısı yaptıran anneciklere bi sorum olacak,çocuk felciaşısı agızdan kaç damla verdiler:26:
çaglaya 2 damla damlattılar dogrumudur:26:

evet 2 damla verdi bizim hemşire de...

aşıyı 2 damla yaptılar bizim hemşireler de.
"şu Suriyeliler" dediğiniz insanlar, ülkelerinde iç savaş çıkmış, herşeyleri yağmalanmış, çocuklarına yedirecek birşey bulamayıp, aç-susuz kilometrelerce yol yürüyüp ülkemize sığınmış insanlar. kendinizi onların yerine hiç koydunuz mu? onların yerinde siz de olabilirdiniz, sizin de ülkenizde savaş olabilirdi ve komşu ülkeye sığınan siz olabilirdiniz. sahip olduğumuz bu imkanlar sonsuza kadar sürmeyebilir, rahat döşeklerimizde sonsuza kadar yatamayabiliriz, düşmez kalkmaz bir Allah demişler. mesajınızdaki nefret söylemini son derece yadırgıyorum ve sizi bir anne olarak, komşu ülkede fahiş fiyata 1 odada kalan 20 kişilik ailelerin patatesten başka yiyecek bulamamasını düşünmeye davet ediyorum...

söyleyeceklerim bu kadar... hoşçakalın...

Sizi bugün biraz asabi gördüm chihiro79 Hanım..

Baby Hanım kötü bişey söylememiş ki.. Ben de neden şimdi onu savunma pozisyonuna girdim onu da anlamış değilim ama..
Tabiki hiç birimiz savaş istemiyoruz.. Tabiki dünyadaki tüm çocukların eşit şartlarda büyümesini, hakettikleri tüm güzellikleri yaşamasını istiyoruz bizde..
Ama Babynin de haklı olduğu yerler var diye düşünüyorum..

Sonuçta sana kapılarını açmış bir ülkeye geliyorsun.. Yardımlar sonsuz.. buna rağmen çalışmıyorsun, yemeğin, hastanen vb hizmetlerin karşılanıyor.. Çevre halkına huzursuzluk verecek hareketlerde bulunuyorsun vs vs .. Nankörlük etmesinler bence..

Verilen nimetlerden faydalanmayı denesinler.. Hazıra beklemesinler çalışmak için çabalasınlar.. Senin onların çocuklarını düşündüğün kadar acaba kendileri düşünüyor mu? Ben pek emin değilim ...

benim hepsine sözüm yok,sizi buraya davet ediyorum gelip bi görün ancak öyle anlarsınız..hepsine maaş baglanmış,hepsinin sıgınacak evi var,hastanede ben saatlerce 2 çocukla sıra beklerken onlar sıra beklemeden önüme geçebiliyolar,gün boyu avm de geziyolar bu para nerden acaba,,bebek arabalarını görseniz şok olursunuz hepsi son model..erkeklerinin bakışlarından rahatsız olmamız çokmu tuhaf?,,bazı kadınlarının bazı yuvaları yıkmaları çokmu normal?,çocuklarımın her yıl onların yüzünden fazla aşı olması çokmu güzel??
hastanelerde hemşirelere sözlü ve elle taciz etmeleri çokmu normal?
evet çok muhtaç olanlar var ve biz el birligiyle zaten onlara yardım ediyoruz..mesela abimlere temzilige suriyeli bir bayan geliyo,ben çağlanın küçülenlerini ona veriyorum,geçen topladıgım peluş oyuncaklarıda o suriyeli kadına yolladım,ben bunları söylemiyorum buraya da yazmadım yapılan iyiylik söylenmez,,
kimseyede nefret bir şekilde söylem yapmadım,,hepsinide aynı kefeye koymuyoruum,,senin tuzun kuru bilemessin..
neyse daha fazla uzatmıycam ha patatesten başka bişey bulamıyolarmış vallahi sana diyecek bişey bulamıyorum,,
kızım beni bekliyo okula gidecez telden okurken girip yazmak istedim,,
suriyelileri bu kadar koruyacagına onlara bir yardımda bulun,herkesin agzı laf yapar önemli olan icraat...

Empati, sadece karşımızdaki kişinin ne düşündüğünü ve ne hissettiğini "anlayıp" bunu ona bildirmektir. Bunu en sağlıklı şekilde yapabilmenin yolu da bir an için karşımızdaki kişinin ayakkabılarını giymekten geçer. Empati, olaylara onun gözüyle bakıp, onun ne düşünüp ne hissettiğini anlayabilmektir.
Ona hak vermeyebiliriz hatta onu hatalı buluyor olabiliriz; o an onun duygularına ortak olmayız ama onu "anlarız"; ne düşündüğünü, ne hissettiğini anlarız, sadece anlarız. Onu yargılamadan, neden öyle davrandığını anladığımızı hissettiririz.
Çikirokko sen sanırım yazılanları anlayamıyorsun,dolayısıyla empati kuramıyorsun babynin yazdığı noktadanHalbuki zeki kızzın vesselam yine bizi mi kekliyosun

ya kadın yasadıgını yazmıs
onlara okadar imkan veren devlet önce kendi fakirini beslesin
burda iş yapmayana aş varmı
sokaklarda aclıktan ölen yaslıları cocukları unutmayın
suriyelilere yardım edilir
ama aynı sartlarda edilir
ben bekliyorsam oda beklicek
ben calısarak kazanıyorsam oda öle kazanıcak
sonucta kimse kusura bakmasın
eşim calısmasa annem babamdan baska kimse devlette gel otur sen zordasın sana maas verelim demez
gelip hastaneden okadar kişinin önüne gecmesi saglanmamalı
böyle devlet yüzüne kendi ülkemizde gurbetci gibi yasamaya baslıcaz yakındır

slm kızlar bende aşı için sizlere soracaktım ptesi aşımız var.3 taneydi dimi 18 ay aşısı unutmuşum bile :)
bu arada suriye mevzusuna girilmiş bende çoğunluk gb düşünüyorum elbette savaş kötü o durumda olmaları kötü ama devlet kendi halkına bu kadar sahip çıkmazken kendimi kıskançlık duygusuna kapılmış öz evlat gb düşünüyorum.

Bu mesajını yeni okudum valla kaçırmişim ehuehue
Saatler olsun saçını gule güle uzat yalnız biz daha önceki halini görmeyi beklerken bu hızlı oldu yaw neyse inş bu halini görürüz tekrar kestirmeden

ya arkadaşlar konu nereye gitmiş.özelliklede baybceren ve chiciro karşı karşıya gelmesi beni çok şaşırttı.daha bu sabah eşimle bu konuyu konuştuk suriyede 15bin çocuk ölmüş arkadaşlar bu bilginin üstüne söyleyecek bişeyim yok.ama her millette olduğu gibi suistimal edenlerde vardır.bizim milletimiz çok yüce bi millet bizden başka kimse sahip çıkmıyor onlara eminim herkez elinden geleni yapıyor gerek fiili gerek kalbi.
şimdi konuyla alakası yok ama benim için çok önemli bi bilgi paylaşıcam sizlerle
alıntıdır.Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği “elevit” adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi “evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur”

Bunu duyduktan sonraki sorum ” Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı?” oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.

Sürüye konusunda fazla bilgim yok bende herkes gibi okuyorum ve dinliyorum ..bu konuda en iyi bilen kanımca baby gibi içinde bulunup onları yakından gören olucaktır ...daha evvelde rahmetli Turgut Özal I'n Irak'tan kaçanlara sınırları açması ile ve onların çoğu bizi sonradan sırtımızdan vurması şeklinde oldu ...ne ilginçtîr ki besle kargayı oysun gözünü deyimine çok inanıyorum bizede hep olan o maalesef .allah göstermesin bizde savaş çıksa idi hangi ülke acaba açardı kapıları çok merak ediyorum ... Bizim ülkenin bu gibi durumlarda uygulayacağı bir politikası olmalı yoksa ülkemiz yol geçen hanına döner ve gelen vurur giden vurur...hay Allah bende nerden nereye geldim dimi sorry

Son düzenleme:

aaaaa nasıl insanlar ya baska e vitamini olan seymi yokmus
bilmeden içtigimiz için günah sayılmıyor ama ben içmem bundan sonra
Allahım daha neler bilmeden yemiş içmişizdir
sen koru rabbim :26:

aaaaa nasıl insanlar ya baska e vitamini olan seymi yokmus
bilmeden içtigimiz için günah sayılmıyor ama ben içmem bundan sonra
Allahım daha neler bilmeden yemiş içmişizdir
sen koru rabbim :26:

bende senin gibi şok geçirdim ve tiksindim arkasındanda dua ettim inş. içmemişimdir diye.domuz geni insana en çok benzeyen genmiş arkadaşım.artık hergün neyin içinden ne çıkacak diye geriliyoruz.şaşıramıyorum bile.bu haberi daha demin bi blogta okudum ve hepimizin bilgisinin olması gerektiğini düşündüm.

dogru diyorsun hayatım
türkün türkten baska dostu yok bosuna dememişler
baksana türklügü kabul etmeyenler içten yiyor zaten bizi
yardım etsin ama bukadar fırsat vermekte ne
madem bukadar bonkörüz neden aç insanımız cok
tek basına evlerde sokaklarda ölenler bunlar insan degilmi ya
onlar türk cumhuriyetinin insanı degilmi
sigorta yok diye ilac alamayan hastaneye gidemeyen cok
şimdi ne bu suriyeli aşkı
oda insan ama benim vatanımdakilerde insan
ben adil bulmuyorummmm kim ne derse desin

selam,okuldan geldik ceren çok güzel oynadıiyikide dogurmuşum kuşumu
suriye konusuna bir daha girmek istemiyorum cihihiroya lütfen kendini bizim yerimize koy,herşey tv de göründügü gibi degil,,
mutlununda dedigi gibi empati yap.belinde silahla gezen yabancıların arasında ne kadar kendini güvende hissedersin bi düşün..bana laf attıklarında eşim bunu duysa adamın üstüne yürüse ne olur?benim çocuklarım babasız kalmazmı,buna hakları varmı?zaten savaştan çıkmışlar gözleri birşeyi görmez..bilen bilir burası medeniyetler şehri antakya biz burda alevisiyle,hristiyanı ve musevisiyle yıllardır kardeş gibi yaşıyoruz,suriyelilerimi aramıza almıycaz evet alırız ama önce insan olsunlar..hakları benden üstün olamaz,,ancak benle eşit olabilir..
evet muhtaç çok insan var ki suriyelileri geçtim kendi memleketlimden de muhtaç çok biz burda yardım ediyoruz nereye kadar,,sende öyle uzaktan konuşma elini cebine atta yardım et insanlara,,zormu gelir?
ha bide demişsin ne olacagımızı tabikide bilemeyiz burdada savaş çıkabilir acaba hangi devlet bize kapısını açacak?diyelim ki açtı eger benim kocam ordan bi kadına sarkıntılık yapacaksa Allah onun belasını versin,eger ben yabancı bir erkegin yuvasını yıkacaksam Allah benimde belamı versin..neyse bu konu burda kapansın çok sıkıldım..
dedigim gibi madem bu kadar merhametlisin onlara yardım et..umarım bunu yaparsın..
ha burdaki suriyeli sayısı 150 binin üstünde haberiniz olsun..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…