Kızlar benide iki üç ün önce aradılar 19 undan sonra e bebek mağazasından alıcam hediye paketimiii acaba neler gelicek
2012 mayıs anneleri diye aratırsan face te geliyor canım grubumuz. hepinizi bekleriz.
link atmıştım tatlım ama grup dışarı kapalı olduğundan sanırım öyle açılmıyo 2012 mayıs anneleri diye arattır çıkması lazım
zeynepcim yaşadıklarını anlayabiliyorum neden bu aileler bu kadar umursamaz oluyo , bizim düğünümüz sırasındada ne aradı ne sordu misafir gibiydiler şimdide 5.ayıma giriyorum 5 kere aramamıştır napiyosun nasıl gidiyo canın bişey istiyo mu diye , haftada bir akşam gidiyoruz onlara 2 saat oturup kalkıyoruz...Eşyaları düğünümüzü hep eşimle beraber yaptık ama başkasına anlatılırken onuda ardan ALDIK diye bahsederler insan sinir oluyo ama eşim için susuyorum oda fark etmiyo mu ediyo tabikide..Keşke kendi kızına davrandığı gibi davranabilse diyorum bazen ama bende anneme davrandığım gibi ona asla olamam insanın içine o soğukluk giriyo bi kere işte na yapsan boşş artık kafama takmıyorum onlarıı çok şükür ikimide çalışyoruz borcumuz harcımız yok onlara muhtaç değiliz seviyeli bi şekilde görüşüyoruz hepsi bu.
evetttt benide az önce aradılar adres teyidi için geliyor galibaaaaa yaşasın
ben eşime hiç kıyamadığımdan hiçbir dönemde sitem etmedim. çok şükür 10-15bin almasam da ayda kimseye muhtaç olmadan herşeyimizi kendimiz yaptık bundan güzel mutluluk mu olur.
ama işte bu dönemde sıkıntıya sokmalarına tahammülüm yok.
size yazarken eşim aradı ağlamıştım anladı.
ben bile zor dayanıyorum bazen biliyorsun halledicem dedi. sıkı sıkı tembihledim sakın gitmelerini ima etme diye. ben senle dertleşebilsem yeter durcaklar tabi oğullarının evi başkalarına anlatıp onları kötü duruma düşürmek istemiyorum dedim.
kendimize biraz alan açsak yetecek sanırım. onu da planladık. yalnız çıkınca bozuluyorlar normalde. indirim dönemi ben ağırlaşmadan bebeğin bazı temel eşyalarını almak için alışverişe çıkıyorum/z diyerek nefes alıcaz. o zaman gücenmezler çünkü gel desek bile gelmezler alışveriş sevmiyorlar.
Allahım ezanlar okunurken senden aramıza huzur ve sıcaklık vermeni diliyorum.
ne eşim ne onlar ne ben üzülelim
canım anlattıkların bana o kdar tanıdık geldıkı benım esımın aılesıde baska sehırdee esımle benım yasadgıım sehırde tanıstık ve evlenmeye karar verdık ama esımın aılesı hıc bıseye karısmadı hatta esmın aldıgı bılezıklerı kendılerı takmıs gıbı gösterdılerrr yanı herseyı bız yaptık esımleee ev kurmak dugun yapmak kolay degılll ınanın kredı cektık onu ödüyoruzzz allaha sukur calısyoruzz esımde bende ama hıcbısey yapmamıs olmaları benımde zoruma gıttııı esım aılemın durumu yok dedııı dugun arefesınde kayınbabam 20 bın lıraya araba aldı dusun yanıııı dugun salonun parasına kadar bız ödedık hatta benım bırıkmıs paramla dızıldı evvv esımı sevmesem katlanmazdım evettt cok skur kafam rahatttt uzagımdalarrrr benım tavrımda bana gösterılen degere göre vallaa arada ararım sorarım okadar kayınvalıdem laf sokar hatta aramıosun dıyee calısıom yogunum dıyorummm calısan gelın aldılar ya kafaları rahatttt esım babasının adını koymayı ıstıo emınım ogluma ama koymucamı bılıooo ses etmıo artık kayınvaldem koymustur adını demıyoo ya bana bende ıstemıyorum acıkcası dogumdan sonra gelsınler görmeye ben en azından 20 gun toparlanıp kendıme gelmek ıstıyorum bu dönemı annemle atlatmak istiorumm hatta açık açık dıcem sonra gelın dıyee cunku bana faydadan cok zararları olurrr ama calısmaya baslayınca cagırcam sureklı gelsın kalsın bı ay baksın bebegee torun sahıbı olmak kolay degıl esımede dedım annem tek basına bakamaz bakıcı tutarız yada annen gelır dedım sadece bayramlarda sevmek degıl babanne olmakkk............
kızlar nedir bu prima çılgınlığı ben hiç bilmiyorum bana da bir yol göstterin nolur cahil kaldımmm
çok garip. biz şimdiden oğlumuz olcak gelin alıcaz diye konuşur olduk eşimle.
garibim diyor ki ben babam gibi yatarak çocuk büyütmücem oğluma kapı gibi baba olucam diye.
inşallah Allah nasip eder o günleri.
ev alma işini öne çektik harıl harıl ev bakıyoruz bir an önce düzenli bir hayatımız olsun onlara daha fazla imkan sunabilelim diye.
bi de ben defter tutuyorum, insan yaşlandıkça unutuyor bazı yaşadıklarını, aynı hataları yapabiliyor. oğlun evlenince yapılmayacaklar, kızın okurken yapılmayacaklar falan filan =)
o kadar yazdım yazdım ama içim cız ediyor şimdi, böyle sözler dışında da bir kötülükleri yok çok şükür. neler duyuyoruz büyü yaptıranlar evin anahtarını isteyip gelin çalışırken gün yapanlar vs vs yine de çok şükür halimize..
onlar da bizim gibi heveslerle büyüttüler oğullarını kızlarını
keşke böyle şeyler yaşanmasa
Amaaaaan canım boşversene,ona gelene kadar daha zararlı neler var
Gözünaydın canım ,ben de 4lü test sonucumu bekliyorum inşallah iyi çıkar.
Canım kusura bakma ama onların bu yaptıkları dini bahane edip sömürüp bişeylerin arkasına sığınan cahil insanların yaptıklarından farklı birşey değil,allah inancı olan insan bir kere malını mülkünü sevdiklerinde paylaşır.Yazık ya bunu yaptığın kendi evladın.Yazıktır günahtır ya çok sinirlendim.Ben bizimkinlerin ellerini ayaklarını öpeyim valla gidip,hiçbişeyimizi eksik etmediler,ne eşya borcu ödedik ne düğün borcu ödedik zengin insanlarda değiller birde.
ay aglamana içim tuhaf oldu cagresizlik yukarı tükürsen bıyık asagı tükürsen sakal laflar ve yasananlar insan ilgi bekliyor derdin paradan degil gelip ilgilense fiskos yapıp seni deli etmese bebek için heyecan yapsa sunu alalım buna bakalım dese sana anne sıcaklıgını hissettirse eminim bir cöp dahi almasa yada eskiden yapmadıkları gözüne batmaz ama nerdeeeeee
azademel beykoz sevgi006 ekins mutluyumm ve diğer tümm mayıs teyzelerimm
annem foruma ağlayarak girdi gülerek çıkıyor hepinize çoook teşekküyy edeyimm
ona bıraksam daha yazdıkça yazacak ama ben çok sıkıldım azcık gezmek istiyorum
hepinizi ve arkadaşlarımı kocamann öpüyorummm 1-2 saat sonra görüşürüüzzz
bu öpücük de benden kızçelerinize gelsin
kızlar biz 19+5teyiz ve özel sigorta limitim dolduğu için detaylı usg'yi ocak'ın ilk haftası yaptırmayı düşünüyordum. o hafta 24.haftada olacağız fakat doktorumla görüştüm 23ü geçirmeyelim diyor
detaylı usg bakan başka bir yerle görüştüm onlar da 22yi geçirmemek iyidir şeklinde bilgi verdi
bu konuda bilginiz var mı?
ne yapayım bilemedim çocuğuma feda olsun ama 1 haftayla birşey kaybetmeyeceksem o parayla bir eksiğini gideririm diye düşünüyorum:26::97:
annemin başı çok ağyıyo teyceleyim ona bi akıl verin n'oluyyy
inci güsel hem de çok....
canım benimde dündü doğumgünüm....öyleyse nice mutlu yıllara bize....sevdiklerimiz ve bebişlerimizle.....
canım anlattıkların bana o kdar tanıdık geldıkı benım esımın aılesıde baska sehırdee esımle benım yasadgıım sehırde tanıstık ve evlenmeye karar verdık ama esımın aılesı hıc bıseye karısmadı hatta esmın aldıgı bılezıklerı kendılerı takmıs gıbı gösterdılerrr yanı herseyı bız yaptık esımleee ev kurmak dugun yapmak kolay degılll ınanın kredı cektık onu ödüyoruzzz allaha sukur calısyoruzz esımde bende ama hıcbısey yapmamıs olmaları benımde zoruma gıttııı esım aılemın durumu yok dedııı dugun arefesınde kayınbabam 20 bın lıraya araba aldı dusun yanıııı dugun salonun parasına kadar bız ödedık hatta benım bırıkmıs paramla dızıldı evvv esımı sevmesem katlanmazdım evettt cok skur kafam rahatttt uzagımdalarrrr benım tavrımda bana gösterılen degere göre vallaa arada ararım sorarım okadar kayınvalıdem laf sokar hatta aramıosun dıyee calısıom yogunum dıyorummm calısan gelın aldılar ya kafaları rahatttt esım babasının adını koymayı ıstıo emınım ogluma ama koymucamı bılıooo ses etmıo artık kayınvaldem koymustur adını demıyoo ya bana bende ıstemıyorum acıkcası dogumdan sonra gelsınler görmeye ben en azından 20 gun toparlanıp kendıme gelmek ıstıyorum bu dönemı annemle atlatmak istiorumm hatta açık açık dıcem sonra gelın dıyee cunku bana faydadan cok zararları olurrr ama calısmaya baslayınca cagırcam sureklı gelsın kalsın bı ay baksın bebegee torun sahıbı olmak kolay degıl esımede dedım annem tek basına bakamaz bakıcı tutarız yada annen gelır dedım sadece bayramlarda sevmek degıl babanne olmakkk............
canım ideal şartlarda dediklerinde çok haklısın ama bizimkilerle durumumuz biraz karışık. anlatıp konuyu dağıtmak istememiştim ama çok kısa özet geçersem bundan sonra paylaşacağım sıkıntılarımda yaşananları bileceğiniz için yorumlarınızı rahatlıkla alabilirim.
eşimin ailesi bize yakın fakat farklı bir şehirde oturuyor. eşimle çalıştığımız yerde tanıştık ve kısa sürede evlenmeye karar verdik. ne nişan döneminde ne düğün döneminde 1 kere, hiç abartmıyorum bir kere bile ne yapılacak diye sormamıştır. ne bize ne oğluna.
alışverişe gidileceği zaman çağırırdık hep beraber olalım diye, misafir gibi gezerdi bizimle şunu da ben alayım demezdi.
nişan takısı fln hiç girmiyorum oralara. demişimdir, özenerek bir iğne aldıklarını görmedim.
biz sülalelerindeki herkese bohça hazırladık.
annem çok hamarat ve heveslidir bohçayı alan akrabalar (eşimin akrabaları) hayrete düştüler 2 yıllık evliyiz hala metheder teşekkür ederler.
bize, daha doğrusu sadece bana ise gele gele 20sene önce alınmış bir (evet sadece 1) tülbent, 20den daha fazla sene önce alınmış havlu takımı, pazarda satılan kalın yamuk dikişli fiskos örtüsü mü desem bohça mı desem ne olduğu anlaşılmayan bir kumaş,... arada düşündüm unuttuğum var mı diye ama yok, bu kadar :)
hiçbirinin bir kenarında incecik örgü olsun oya olsun el emeği olmayan milattan kalma şeyler. hiçbirini ihtiyacı olanlara bile veremedim kullanılacak gibi olmadıklarından, hiç abartmıyorum.
annem kendi kardeşlerine falan bohça verilmediği için kendi gidip eksikleri alıp sanki eşimin ailesi yollamış gibi verdi hepsine.
düğün deseniz, biz yaşadığımız şehirde yapmak istedik, onlar kendi memleketlerinde de istedi, tamam dedim nolcak, meğer herşeyi bize yaptıracaklarmış.
biz burda pastalı düğün yaptık 2 düğün bütçeyi sarsacak diye, orda ille yemekli ve şehrin en iyi salonunu istediler. hatta kendileri rez. falan yaptırmış. benim canıma minnet tabi ne güzel salon diye seviniyorum meğer 5kuruş ödeyecekleri yokmuş. palyaçolar tutuldu yemekler orkestralar sanatçılar. hepsini paşa paşa biz ödedik. 5kuruş ya, 5kuruş dahi görmedik.
takılarımı bile eşime aldırdılar. oğlan evlendiriyoruz diye hava atıp dururken oğullarını hiç düşünmediler.
babam ordaki düğün için 2 otobüs tuttu eşimiz dostumuz gelsin yalnız kalmayalım diye, burdaki düğüne de annesiyle babasından başka kimse gelmedi.
size hiç abartmadan söylüyorum, ne evimde ne düğünümde ne çeyizimde 5 kuruş katkıları olmadı. kuruşu geçtim manevi destekleri bile olmadı. misafir gibi geldiler gittiler.
evlendik, her ay gittik, haftasonunu orda geçirdik, her dönüşte gözyaşı, dayanamıyoruz işe gitmeyin kalın diyebilecek kadar abartı hasret naraları.
eşim diyene kadar 3 evleri olduğunu bilmiyordum. evlerine girince yokluk içindeler zannediyordum ama içyüzünü yavaş yavaş öğrendim.
anneme ve babama göre bunlar dünyalık, fani şeyler. şeytanın oyunları. o yüzden onlar paralarını asla dünyalık şeye harcamazlarmış. evde nerdeyse bozuk olmayan elektrikli alet yok ama tamirci bile çağırmıyorlar.
Peygamber Efendimiz de yokluk çekmiş falan diyorlar bahane olarak.
en son elektrikli süpürge bozuldu. dua ederek düzeltmeye çalıştılar.
ne zaman azıcık parasal hesap yapsak ve duysalar hep 'ayda 10-15 milyar alıyosunuzdur di mi' derler. inanmazlar yani.
güler geçeriz, yapacak birşey yok, konuş konuş anlatamadık.
inançlı olmak, Allah yolunda dünyalık heveslerden vazgeçebilmek şüphesiz ki çok güzel
ama bunu temel ihtiyaçlarından kısarak, ailenin evlatlarının rızkından kısarak mı yapmak gerekir?
nefsime yenik düşmemek için çok hocaya sordum, farklı farklı cemaatlerden hocalara, diyanet işlerine.
elimden geleni yaptım kızlar. götürdüğüm herşeyi torununun çeyizine koyması son damla oldu, hiçbirşey götürmüyorum artık.
5 aydır hamileyim 1 aydır onlarlayım. daha 1 kere istediğin birşey var mı diye sormadı bana. hep oğluna sorar. dışarı çıkmak falan ne mümkün. israf ediyorsunuz diye laf söylerler. 1 gece başbaşa dışarı çıktık eşimle, surat astılar. beraber çıkalım deyince sanki günaha ortak ediyomuşuz gibi yine laf söylerler.
yatak odam dışında hiçbir yere karışamıyorum. kendi düzenlerini kurdular. şunu şöyle yapıyoruz biz deyince de biz böyle yapıyoruz derler. şunu yanlış koymuşsunuz deyince hakim misin savcı mı herkes hata yapar nolmuş yani derler.
hamile olduğumu duyunca erkek olacak dediler. adını bile belirlediler. cinsiyetini öğrenince kandırdık kıza dedik sesleri buz gibi oldu. sonra doğruyu söyledik zaten biliyoduk dediler sevinç heyecan falan yok. biz adını belirlemedik ama onlar hep eren diyor. 'biz koyduk bile siz düşünün durun'. temiz kalpli oldukları için onlara adı da cinsiyeti de görünmüş herkese böyle diyorlar. ben oğluşum prensim derken onların tarafta herkes eren diyor. telefon eden eren nasıl diye soruyor. adı belli yani, ne koyarsak koyalım eren dicekler.
eşim de farkında ama yine de anne baba. bazen çok daralıyor evimde rahat etmeyi özledim diyor bazen de biz de yaşlanıcaz deyip teselli ediyor.
oğlum bunları yazarken üzüldüğümü hissetmesin diye müzik de açtım o yüzden cümlelerim devrik ve biraz karışık olabilir kusuruma bakmayın.
sabır taşına dönmüş bir anne adayından bu kadar...
kafanızı şişirdim...
içim öyle dolu ki...
bu konuyu çok uzatıp konumuzu karıştırmıcam kızlar. turuncuya anlatırken içimde ne varsa yazdım tekrar özür dilerim keyfinizi kaçırırsam eğer...
aaaa canim senin doguù gununde kutlu olsun sagllikli,mutlu ve bebisinle nice yillara insallah
canim simdiki bazi aileler hazira konmak istiyorlar ,kimden duyduysam bu boyle oyle eskisi gibi hevesli oglan evlendiriyoruz yapalim edelim hazirlayalim dusuncesi kalmamis cogu kolunu bile kipirdatmiyor, tabi istisnalar var onlari ayri tutuyorum ama cogu isin kolayina kacmaya basladi nasilsa gelinde oglanda calisiyor kendileri alsin yapsin etsinler diye dusunuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?