2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Allah askına neyin nerde yetiştigini nerden biliyoruzki sadece omu zararlı yedigin herseyde kimyasal bişey var takmayın bukadar sakınan göze çöp batar ama zaten bişey olcaksa o gelip seni bulur pirinc degil makarnadan yada hormonlu ilaclı sebzelerden içini rahat tut Allahım sana emanetiz agır kaldırma cok yorulma suyu iç yemek konusunda hiçbişeyi biz yetiştirmedigimiz için bilemicez cnm

canım ideal şartlarda dediklerinde çok haklısın ama bizimkilerle durumumuz biraz karışık. anlatıp konuyu dağıtmak istememiştim ama çok kısa özet geçersem bundan sonra paylaşacağım sıkıntılarımda yaşananları bileceğiniz için yorumlarınızı rahatlıkla alabilirim.

eşimin ailesi bize yakın fakat farklı bir şehirde oturuyor. eşimle çalıştığımız yerde tanıştık ve kısa sürede evlenmeye karar verdik. ne nişan döneminde ne düğün döneminde 1 kere, hiç abartmıyorum bir kere bile ne yapılacak diye sormamıştır. ne bize ne oğluna.
alışverişe gidileceği zaman çağırırdık hep beraber olalım diye, misafir gibi gezerdi bizimle şunu da ben alayım demezdi.
nişan takısı fln hiç girmiyorum oralara. demişimdir, özenerek bir iğne aldıklarını görmedim.
biz sülalelerindeki herkese bohça hazırladık.
annem çok hamarat ve heveslidir bohçayı alan akrabalar (eşimin akrabaları) hayrete düştüler 2 yıllık evliyiz hala metheder teşekkür ederler.
bize, daha doğrusu sadece bana ise gele gele 20sene önce alınmış bir (evet sadece 1) tülbent, 20den daha fazla sene önce alınmış havlu takımı, pazarda satılan kalın yamuk dikişli fiskos örtüsü mü desem bohça mı desem ne olduğu anlaşılmayan bir kumaş,... arada düşündüm unuttuğum var mı diye ama yok, bu kadar :)
hiçbirinin bir kenarında incecik örgü olsun oya olsun el emeği olmayan milattan kalma şeyler. hiçbirini ihtiyacı olanlara bile veremedim kullanılacak gibi olmadıklarından, hiç abartmıyorum.
annem kendi kardeşlerine falan bohça verilmediği için kendi gidip eksikleri alıp sanki eşimin ailesi yollamış gibi verdi hepsine.
düğün deseniz, biz yaşadığımız şehirde yapmak istedik, onlar kendi memleketlerinde de istedi, tamam dedim nolcak, meğer herşeyi bize yaptıracaklarmış.
biz burda pastalı düğün yaptık 2 düğün bütçeyi sarsacak diye, orda ille yemekli ve şehrin en iyi salonunu istediler. hatta kendileri rez. falan yaptırmış. benim canıma minnet tabi ne güzel salon diye seviniyorum meğer 5kuruş ödeyecekleri yokmuş. palyaçolar tutuldu yemekler orkestralar sanatçılar. hepsini paşa paşa biz ödedik. 5kuruş ya, 5kuruş dahi görmedik.
takılarımı bile eşime aldırdılar. oğlan evlendiriyoruz diye hava atıp dururken oğullarını hiç düşünmediler.
babam ordaki düğün için 2 otobüs tuttu eşimiz dostumuz gelsin yalnız kalmayalım diye, burdaki düğüne de annesiyle babasından başka kimse gelmedi.
size hiç abartmadan söylüyorum, ne evimde ne düğünümde ne çeyizimde 5 kuruş katkıları olmadı. kuruşu geçtim manevi destekleri bile olmadı. misafir gibi geldiler gittiler.
evlendik, her ay gittik, haftasonunu orda geçirdik, her dönüşte gözyaşı, dayanamıyoruz işe gitmeyin kalın diyebilecek kadar abartı hasret naraları.
eşim diyene kadar 3 evleri olduğunu bilmiyordum. evlerine girince yokluk içindeler zannediyordum ama içyüzünü yavaş yavaş öğrendim.
anneme ve babama göre bunlar dünyalık, fani şeyler. şeytanın oyunları. o yüzden onlar paralarını asla dünyalık şeye harcamazlarmış. evde nerdeyse bozuk olmayan elektrikli alet yok ama tamirci bile çağırmıyorlar.
Peygamber Efendimiz de yokluk çekmiş falan diyorlar bahane olarak.
en son elektrikli süpürge bozuldu. dua ederek düzeltmeye çalıştılar.

ne zaman azıcık parasal hesap yapsak ve duysalar hep 'ayda 10-15 milyar alıyosunuzdur di mi' derler. inanmazlar yani.
güler geçeriz, yapacak birşey yok, konuş konuş anlatamadık.

inançlı olmak, Allah yolunda dünyalık heveslerden vazgeçebilmek şüphesiz ki çok güzel
ama bunu temel ihtiyaçlarından kısarak, ailenin evlatlarının rızkından kısarak mı yapmak gerekir?

nefsime yenik düşmemek için çok hocaya sordum, farklı farklı cemaatlerden hocalara, diyanet işlerine.
elimden geleni yaptım kızlar. götürdüğüm herşeyi torununun çeyizine koyması son damla oldu, hiçbirşey götürmüyorum artık.

5 aydır hamileyim 1 aydır onlarlayım. daha 1 kere istediğin birşey var mı diye sormadı bana. hep oğluna sorar. dışarı çıkmak falan ne mümkün. israf ediyorsunuz diye laf söylerler. 1 gece başbaşa dışarı çıktık eşimle, surat astılar. beraber çıkalım deyince sanki günaha ortak ediyomuşuz gibi yine laf söylerler.

yatak odam dışında hiçbir yere karışamıyorum. kendi düzenlerini kurdular. şunu şöyle yapıyoruz biz deyince de biz böyle yapıyoruz derler. şunu yanlış koymuşsunuz deyince hakim misin savcı mı herkes hata yapar nolmuş yani derler.

hamile olduğumu duyunca erkek olacak dediler. adını bile belirlediler. cinsiyetini öğrenince kandırdık kıza dedik sesleri buz gibi oldu. sonra doğruyu söyledik zaten biliyoduk dediler sevinç heyecan falan yok. biz adını belirlemedik ama onlar hep eren diyor. 'biz koyduk bile siz düşünün durun'. temiz kalpli oldukları için onlara adı da cinsiyeti de görünmüş herkese böyle diyorlar. ben oğluşum prensim derken onların tarafta herkes eren diyor. telefon eden eren nasıl diye soruyor. adı belli yani, ne koyarsak koyalım eren dicekler.

eşim de farkında ama yine de anne baba. bazen çok daralıyor evimde rahat etmeyi özledim diyor bazen de biz de yaşlanıcaz deyip teselli ediyor.

oğlum bunları yazarken üzüldüğümü hissetmesin diye müzik de açtım o yüzden cümlelerim devrik ve biraz karışık olabilir kusuruma bakmayın.
sabır taşına dönmüş bir anne adayından bu kadar...
kafanızı şişirdim...
içim öyle dolu ki...

bu konuyu çok uzatıp konumuzu karıştırmıcam kızlar. turuncuya anlatırken içimde ne varsa yazdım tekrar özür dilerim keyfinizi kaçırırsam eğer...

günaydınnnnn kızlaaarrr
bu sabah işe çok zor geldim valla ayaklarım geri geri gitti, hem uykum var hemde çok yorgun hissediyorum, dövülmüş gibi....

Canim ya Allah kolaylik versin sana ve calisan tum anne adaylarina cok iyi biliyorum hamileyken calismanin ne kadar zor oldugunu.Ben evde oldugum halde kendimi öyle yorgun öyle halsiz hissediyorumki ya dfaha yeni birseyler yedim ev kalk gidelim diyor napicam bilmiyorum seytan git isine ugrasma benimle diyerek kalkicam herhalde bugun islerimi halletmem lazimki yarin 9 da randevumuz var yarina birsey birakmamam gerekiyo yani

Canim ne guzel sanirim 3 kisi oldu yarin bebislerimizin cinsiyetlerini ögrenecek tabi gösterirlerse bizimde yarin randevumuz kendi dr.da degil kalp dr.da ama dr.um söyleyebilecegini söyledi o dr.da..Sende benim gibiydin sanirimcanim benimde mide bulantilarim cok yogundu bende serum aldim hep ve en sonunda dr.um bir hap verdi bulanti icin o cok iyi gelmisti yeni yeni birakmaya calisiyorum daha dogrusu bulantilarim cok sukur cok hafifledi bende simdiye kadar nerdeeeee ne yiyebilirsem onu yedim ac kalmamak adina yani ne sut ictim ne yogurt vsss.... ama simdi gunde en az bir bardak icmeye calisiyorum tamamen bir kendime gelebilsem elimden geldigi kadar herseyden yemege calisicam ins..

sana katılıyorum cnm o kdar pimpirikli degılım vallaa yemek konusundaa güzelce yıkayın sebzelerı pirinciii hıcbısey olmaz allahın izniyle ya herseyı kafaya takmayalım bence canım

tatlım kendini hiç ama hiç üzme sakın kimse için değmez. Bunlara benzere şeyler bende yaşadım maddi konularda aynılar seni çok ama çok iyi anlıyorum.

bence hiç devrik degil yasıyor gibi oldum ve eşinin ailesine cok kızdım bunlara kendine müslüman derler bide dinden bahsediyolar zaten su dinimizi araya dinden anlamayan insanlar sokar ya sinir olurum ben eskiden yaslıları tonton ara bulan güzel sözler söleyen beyaz saf temiz insanlar sanırdım simdi yaslılarda ara bozucu(cogunlugu hepsi degil) bide ogullarına oglum oglum yaparlarki arada karıscakları konularda ogulları karsı cıkamasın kadın kötülügüne sölemiyor olsun die ben öle insanlar tanıyorum ve bende bir erkek annesi olcam teyzeleri:)))

canım anlattıkların bana o kdar tanıdık geldıkı benım esımın aılesıde baska sehırdee esımle benım yasadgıım sehırde tanıstık ve evlenmeye karar verdık ama esımın aılesı hıc bıseye karısmadı hatta esmın aldıgı bılezıklerı kendılerı takmıs gıbı gösterdılerrr yanı herseyı bız yaptık esımleee ev kurmak dugun yapmak kolay degılll ınanın kredı cektık onu ödüyoruzzz allaha sukur calısyoruzz esımde bende ama hıcbısey yapmamıs olmaları benımde zoruma gıttııı esım aılemın durumu yok dedııı dugun arefesınde kayınbabam 20 bın lıraya araba aldı dusun yanıııı dugun salonun parasına kadar bız ödedık hatta benım bırıkmıs paramla dızıldı evvv esımı sevmesem katlanmazdım evettt cok skur kafam rahatttt uzagımdalarrrr benım tavrımda bana gösterılen degere göre vallaa arada ararım sorarım okadar kayınvalıdem laf sokar hatta aramıosun dıyee calısıom yogunum dıyorummm calısan gelın aldılar ya kafaları rahatttt esım babasının adını koymayı ıstıo emınım ogluma ama koymucamı bılıooo ses etmıo artık kayınvaldem koymustur adını demıyoo ya bana bende ıstemıyorum acıkcası dogumdan sonra gelsınler görmeye ben en azından 20 gun toparlanıp kendıme gelmek ıstıyorum bu dönemı annemle atlatmak istiorumm hatta açık açık dıcem sonra gelın dıyee cunku bana faydadan cok zararları olurrr ama calısmaya baslayınca cagırcam sureklı gelsın kalsın bı ay baksın bebegee torun sahıbı olmak kolay degıl esımede dedım annem tek basına bakamaz bakıcı tutarız yada annen gelır dedım sadece bayramlarda sevmek degıl babanne olmakkk............

tatlım kendini hiç ama hiç üzme sakın kimse için değmez. Bunlara benzere şeyler bende yaşadım maddi konularda aynılar seni çok ama çok iyi anlıyorum.

çok sağol canım... normalde çok takmıyordum ama hamileyken olunca cnm çok sıkılıyor günlerdir istediklerini yapıyor diyorlar ben susuyorum içim şişti resmen.

az önce eve geldim izin alıp, annem komşuya gidecekmiş, babama 'o doktora fln gider nasılsa sen dur evde' diyor fısır fısır.

kendi evimde rahat yok anlıcanız.

ben de fotoğraf makinamı alıp dışarı çıkıcam şimdi.

tekrar çok sağol

zeynepcim yaşadıklarını anlayabiliyorum neden bu aileler bu kadar umursamaz oluyo , bizim düğünümüz sırasındada ne aradı ne sordu misafir gibiydiler şimdide 5.ayıma giriyorum 5 kere aramamıştır napiyosun nasıl gidiyo canın bişey istiyo mu diye , haftada bir akşam gidiyoruz onlara 2 saat oturup kalkıyoruz...Eşyaları düğünümüzü hep eşimle beraber yaptık ama başkasına anlatılırken onuda ardan ALDIK diye bahsederler insan sinir oluyo ama eşim için susuyorum oda fark etmiyo mu ediyo tabikide..Keşke kendi kızına davrandığı gibi davranabilse diyorum bazen ama bende anneme davrandığım gibi ona asla olamam insanın içine o soğukluk giriyo bi kere işte na yapsan boşş artık kafama takmıyorum onlarıı çok şükür ikimide çalışyoruz borcumuz harcımız yok onlara muhtaç değiliz seviyeli bi şekilde görüşüyoruz hepsi bu.

ben eşime hiç kıyamadığımdan hiçbir dönemde sitem etmedim. çok şükür 10-15bin almasam da ayda kimseye muhtaç olmadan herşeyimizi kendimiz yaptık bundan güzel mutluluk mu olur.
ama işte bu dönemde sıkıntıya sokmalarına tahammülüm yok.

size yazarken eşim aradı ağlamıştım anladı.
ben bile zor dayanıyorum bazen biliyorsun halledicem dedi. sıkı sıkı tembihledim sakın gitmelerini ima etme diye. ben senle dertleşebilsem yeter durcaklar tabi oğullarının evi başkalarına anlatıp onları kötü duruma düşürmek istemiyorum dedim.

kendimize biraz alan açsak yetecek sanırım. onu da planladık. yalnız çıkınca bozuluyorlar normalde. indirim dönemi ben ağırlaşmadan bebeğin bazı temel eşyalarını almak için alışverişe çıkıyorum/z diyerek nefes alıcaz. o zaman gücenmezler çünkü gel desek bile gelmezler alışveriş sevmiyorlar.

Allahım ezanlar okunurken senden aramıza huzur ve sıcaklık vermeni diliyorum.
ne eşim ne onlar ne ben üzülelim

Amaaaaan canım boşversene,ona gelene kadar daha zararlı neler var

üçlü test sonucumda ıyı cıkmıs çok sukurrrr cok mutluyummmm:)
Gözünaydın canım ,ben de 4lü test sonucumu bekliyorum inşallah iyi çıkar.

Canım kusura bakma ama onların bu yaptıkları dini bahane edip sömürüp bişeylerin arkasına sığınan cahil insanların yaptıklarından farklı birşey değil,allah inancı olan insan bir kere malını mülkünü sevdiklerinde paylaşır.Yazık ya bunu yaptığın kendi evladın.Yazıktır günahtır ya çok sinirlendim.Ben bizimkinlerin ellerini ayaklarını öpeyim valla gidip,hiçbişeyimizi eksik etmediler,ne eşya borcu ödedik ne düğün borcu ödedik zengin insanlarda değiller birde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…