2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım çikolata yemişmiydin gitmeden önce? Çikolata yiyince çok hareketli oluyormuş diyorlar.. Birde 3lü test yaptı mı doktorun...
yok canım ya, hatta 2-3 aydır ilk defa dün çikolata yedim diyebilirim onda da mutfağa gitmek zor geldi eşimin çikolatasını kaptım gecenin bi yarısı
tadını unutmuşum ne güzel bişeymiş o öyle şimdi bi daha yicemmm

başlarda hazır gıdalardan o kadar uzak duruyordum ki, şimdi de az yiyorum ama bazen dayanamıyorum iştahımız açıldı çok şükür

3lü yapmadı bana, 4lü yaptı ama alt limitin de altında çıktı çok şükür, sonsuz şükür!!

açken kıpırdamıyo benimki, ya da karnımın getginliği azalıyor diye hissetmiyorum
ama karnımı bir doyurayım çıstak çıstak

bu arada ben nisan annesi mi olcam acaba ya dün aile hekimim 28nisan dedi :26:
ne zaman gelirse başımızın üstünde aetık nisan da olsa mayıs da olsa, ben fahri mayıs annesiyim ama =)

bende kac aydan sonra ılk defa gecen gun yedım cıkolata tadını unutmusum hakkaten ınsan sevdıklerınden bıle tıksınıyor valla. ben sadece ıkılı test yaptırdım dıgerlerını yaptırmadım Allah'ım korusun ıyı sonuc gelsede gelmesede ınsanın kafasına sıkıntı gerılıyorum

ya sankı boyle kucuk bı kabartı oluyo gormuyosun ama hıssedıyosun bagısak hareketlerı olunca dalgalanıyo farklı galıba ıkısı ya evet evet farklı

yok öyle kabarma olmuyo canım ya sanki içerde tırmanıyo tırmanıyo böyle
içerde bişeyler olduğu kesin oluyo böyle batma falan oluyo garip anlatamıyorumkii

aç kalınca yapıyo valla doyunca hiç tıkı yok bende bir mayıs sonu bi haziran başı çıkıyo bende haziran mayıs dolaşıyorum

kızlar durup dururken dişim kanadı :s bu aralar ilaçlarımı düzensiz içtim evdeki huzursuz ortam yüzünden ondan mı oldu acaba :s

peynirim cevizim sütüm eksik olmuyordu neden böyle olmuş olabilir diye araştırırken Acıbadem KOcaeli Hastanesi doktorunun yazısını buldum. zaten hepsini konuştuk zaman zaman ama topluca ekleyeyim dedim:

Bunları yapın:
Zengin kalsiyum kaynağı olan süt, yoğurt ve peynir tüketin.
Her gün 1 adet yumurta ya da 1 porsiyon etli sebze, kuru baklagil yemeye özen gösterin.
Kuru baklagil ve bulgur karışımı yemekleri C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerle beraber tüketin
Zengin vitamin kaynağı olan taze, sebze ve meyveleri düzenli olarak her gün yiyin.
Sebzelerin, makarna ve kuru baklagillerin haşlama sularını dökmeyin, bunları değerlendirin.
Şeker yerine demir açısından zengin olan pekmezi seçin.
Yiyecekleri hazırlarken ellerinizin temizliğine büyük özen gösterin. Sebze ve meyveleri iyice yıkayın, gerekirse sirkeli suda bekletin.

Bunları yapmayın:
Kansızlığı önlemek amacıyla yemeklerle birlikte çay içmeyin, eğer çok içmek istiyorsanız yemekten 1-2 saat sonra ve açık olarak tercih edin
Hazır meyve suları, kolalı ve gazlı içecekleri mümkünse hiç tüketmeyin. Taze meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemeyi seçin.
Çiğ ve füme et ve balıkları, katkı maddeleriyle hazırlanmış salam, sucuk ve sosisleri hatta hazır gıdaları yemeyin.
Kafeinli içecekleri (kahve ve çay) günde en fazla 2 bardakla sınırlayın, mümkünse hiç içmeyin.
Sigara ve alkolü tamamen unutun. Sigara dumanı olan yerlerde bulunmayın.

benım mayısta erken gelmese barı sezeryan olcaz mayısın 10 u gıbı alır heralde

benım mayısta erken gelmese barı sezeryan olcaz mayısın 10 u gıbı alır heralde

ya 1-2 haziran çıkıyo yada 29-30 mayıs kız benimki cinsiyetide belli oldu bu hafta sezeryan istemiyorum ama kısmet tabi kızlar birazda erken olur diyolar mayıs ortası gelir gibi benim badem kısmet artık

ya 1-2 haziran çıkıyo yada 29-30 mayıs kız benimki cinsiyetide belli oldu bu hafta sezeryan istemiyorum ama kısmet tabi kızlar birazda erken olur diyolar mayıs ortası gelir gibi benim badem kısmet artık

hayırlısı olsun canım ya ben mecburen sezeryan oldum tansıyonum yukseldı dogumda ama rahat oldum dort gun olmustu amelıyat olalı kalktım ısımı gucumu yaptım hıc rahatsızlanmadım ne gaz sancısı ne baska bısey hıc bısey yasamadım hamdolsun Rabbım'e ınsallah bundada oyle olur cok zor olur yoksa evde bıde ufaklık olunca oyle onu dusunuyorum ya

canlarım ben kacar yemegımı yapayım sımdı mehmet uyanırsa onla ugrasmaktan yapamam hadı hepınızı opuyorum meleklere ıyı bakın ınsallah Allah'a emanetsınız...

dün eşim prinçlerin hamileler için tehlikeli olduğunu duymuş tutturdu artık yemiyosun diye
genelde pilav yaparım ekmek pek yemem pilav yerim ekmek yerine

çok pimpirikli bi eşim var hala temizlik yaptırmıyo kendi yapıyo ama içimede sinmiyo yaptığı iş birşeyde diyemiyorum

oda haklı gerçi ilk bebeğimi kaybettim bunda kanamam oldu hastanede yattım adam şimdi birşeye ellettirmiyo

süpürge bulaşık çamaşır herşeyi adamcağız yapıyo

benım babannemın adı raziyee

damla, DAMLA -bu esnada telafuz ediyorum :)-
damla hanım, damla abla, damlaaa gell

ay çok güzel oldu
üzerine bir sürü anlam yüklemeye müsait isimleri seviyorum

Beğendiğinize sevindim kızlar,rahmetli annemle aramızda konuşurduk bazen,annem kızın olursa DAMLA,PINAR filan koyarsın diyordu,onun istediği isim olsun istedim,doğum tarihide annemin doğum gününe denk geliyor zaten.

ne güzel seni ve bebeğini düşünüp işlerine yardım etmesi
ofiste arkadaşım var ilk 3 ayı onun da çok zor geçti eşi odunun tekiydi tezgahtan salatayı alıp masaya koymazmış ille arkadaşım yapacak önüne koyacakmış
inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırsınız bu dönemi cnm

pirinç konusunu merak ettim şimdi, ben genelde protein ağırşlıklı beslenmeye çalışıyorum ama pilav da yiyorum haftada 1 kere fln:s

sağolsun evin bütün işlerini yapar.. bende tam tersi çok severim 2de bir yaparım genelde amann onu yeme bunu yeme ben pek inanmıyorumm

Bu arada Yağmur ismi de çok güzel esracım ben çok seviyorum ama en yakın arkadaşım koydu ondan ben koymak istemedim,
bi arkadaşım da ADA koydu,belki hoşunuza gider kızlar...

oo masallah cnmm ne guzel senı dusunen bı es kıymetını bıl bence benım esımıde senın esının yanına göndersek keske de bıraz bıseyler ögrense... benımkı tam eski kafaaa vallaaa görsenız o hamıle sankı herseyı ayagına bekler yorgun olur heppp flnn bunalıom bazen vallaaa

ne güzel sende çok güzel bi hatırası olacak, canım seni üzmek istemem ama anneni zamansız yada bi kaza sonucu falanmı kaybettin?

ne mutlu sana en şanslı kadın modelisin valla, darısı başımıza....

ne güzel eşinin yardım etmesi olmadı ayda bir kadın alsan belki içine iyice siner....
benimki vallahi yardım etmeyi bırak bide dağıtıyo bazen geliyolar ağlama krizine falan giriyorum 2 çocuk büyütücem yani bu gidişle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…