Iyi pazarlar kıslar benim göbiş çıkmaya başladı (16+3) daha once konuşuldu mu bilmiyorum ama çatlak önleyici olarak ne öneriyorsunuz?hangi marka kakao yağını nerden almalıyım?
Iyi pazarlar kıslar benim göbiş çıkmaya başladı (16+3) daha once konuşuldu mu bilmiyorum ama çatlak önleyici olarak ne öneriyorsunuz?hangi marka kakao yağını nerden almalıyım?
canim ben bi kac gundur kasintilarim baslayinca bebek yagini kullanmaya basladim cok guzel nemlendiriyo hatta gosguslerimede kullaniyorum tavsiye eden cok olmustu insallah catlamayiz
Hiim benim bikosede vardı. Yani kakao yagina filan gerek yok mu diyosunuz kizlar?
kuzum aynen ben de göbek deliğime yakın şiş çıkıntılı bir yer hissediyorum sanırım ayaklarıkendi nabzını duyuyor olabilir misin?
ben göbek deliğimn civarında kendi nabzımı hissediyorum mesela
gerçi bebişin yerini azçok biliyorum genelde kafası sağda ayaklarıyla göbek deli.ğimin 5-10cm sol tarafını tepikliyo
avcumu oraya koyuyorum başlarda kabarıp kabarıp alçalıyordu artık güpletmeye başladı
dün ilk defa kocaman bir tekme yedim hem ağladım hem dua ettim hem güldüm çok acayipti =)
Allah bize de nasip etsin o zamanları sağlıklı şekilde inşallah. bi tanıdığım 8.5 aylıkken göbüşüne tık tık vururdu bebişi de içerden ya elini ya ayağını oraya koyardı. Allahım muhteşem birşey yaaselamunaleykum canlar nasılsınız? ben bugun delı gıbı temızlık yaptım suan yoruldugumu hıssettım oglusu uyuttum bıraz kıtap okudum baktım saat 3 e gelıyo bırazdan yemek koy et al sana yıne aksam olduhareketlerden bahsetmıssınız yıne bıraz zaman ılerleyınce en zevklılerını gorucez yan yatınca ayaklarının ne kadar net hareket ettıgı ellerını uzatıp karnını germesı sende ıtınce gerı elını cekmesı o kadar gzuel seyler kı hele son aylara dogru ınsanın karnı nasıl dalgalanıyo sıgamıyo tabı cocuk napsın
kızlar durup dururken dişim kanadı :s bu aralar ilaçlarımı düzensiz içtim evdeki huzursuz ortam yüzünden ondan mı oldu acaba :s
peynirim cevizim sütüm eksik olmuyordu neden böyle olmuş olabilir diye araştırırken Acıbadem KOcaeli Hastanesi doktorunun yazısını buldum. zaten hepsini konuştuk zaman zaman ama topluca ekleyeyim dedim:
Bunları yapın:
Zengin kalsiyum kaynağı olan süt, yoğurt ve peynir tüketin.
Her gün 1 adet yumurta ya da 1 porsiyon etli sebze, kuru baklagil yemeye özen gösterin.
Kuru baklagil ve bulgur karışımı yemekleri C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerle beraber tüketin
Zengin vitamin kaynağı olan taze, sebze ve meyveleri düzenli olarak her gün yiyin.
Sebzelerin, makarna ve kuru baklagillerin haşlama sularını dökmeyin, bunları değerlendirin.
Şeker yerine demir açısından zengin olan pekmezi seçin.
Yiyecekleri hazırlarken ellerinizin temizliğine büyük özen gösterin. Sebze ve meyveleri iyice yıkayın, gerekirse sirkeli suda bekletin.
Bunları yapmayın:
Kansızlığı önlemek amacıyla yemeklerle birlikte çay içmeyin, eğer çok içmek istiyorsanız yemekten 1-2 saat sonra ve açık olarak tercih edin
Hazır meyve suları, kolalı ve gazlı içecekleri mümkünse hiç tüketmeyin. Taze meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemeyi seçin.
Çiğ ve füme et ve balıkları, katkı maddeleriyle hazırlanmış salam, sucuk ve sosisleri hatta hazır gıdaları yemeyin.
Kafeinli içecekleri (kahve ve çay) günde en fazla 2 bardakla sınırlayın, mümkünse hiç içmeyin.
Sigara ve alkolü tamamen unutun. Sigara dumanı olan yerlerde bulunmayın.
ne güzel işte eşin işleri yapmaya gönüllüyken sen de söz dinle yorma kendini. senin için önemsiz kolay dediğin işler bile belki zarar verebilir yorar seni. ben de hiç bilmiyorum canımın kıymetini herşeyi kendim yapım istiorumdün eşim prinçlerin hamileler için tehlikeli olduğunu duymuş tutturdu artık yemiyosun diye
genelde pilav yaparım ekmek pek yemem pilav yerim ekmek yerine
çok pimpirikli bi eşim var hala temizlik yaptırmıyo kendi yapıyo ama içimede sinmiyo yaptığı iş birşeyde diyemiyorum
oda haklı gerçi ilk bebeğimi kaybettim bunda kanamam oldu hastanede yattım adam şimdi birşeye ellettirmiyo
süpürge bulaşık çamaşır herşeyi adamcağız yapıyo
cnm çok güzel isim benceAnnişler benim kızımın adıda Eylül olacak inşallah..:)
tatlım hiç anneler günü diye düşünmemiştim yaakızlar bebeklerimiz bize anneler günü hediyesi olucak mayıs anneleri çok şanslı bence.
bebek hareketlerinden bahsetmişsiniz ben 3 hafta öncesi bikaç kez hissetmiştim bebişimi şimdi yok bişey çikolata yiyom elimi koyup bekliyorum hiç kıpraşma yok.bide 2.bebek daha fazla hissetmem gerekirken bende gık yok bu aralar.
ben hıssetmek degılde emın olmak ıstıyorum. hadı oglum okkalı bı tekme at artık anneyeeee :))))
eline sağlık canım afiyet bal şeker olsun. baklagiller bizlere çook faydalıkızlar iyi akşamlar
bu gün kendime cok besleyici bir corba yaptım tarifini yazayım tam kış corbası ve cok lezzetli olmuştum
yarım kilo bugdayı yarım bardak nohur ve yarım bardak kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıp sabah güzelce haşladım bol suda içine birazda buzlukta mısır vardı ondan koydum hepsini pişirdim bir tavada 1 soganı pembeleşinceye kadar kavurdum yağda 1 yk salça ekledim haşladıgım bakliyatlara döktüm o şekilde de bir 10 dk kadar pişirdim 1 çay kaşıgı karabiber 1 çay kasıgı pul biber biraz nane ve kekik attım cok lezzetli oldu şimdi de bir tabak yedim ekmeksiz tafsiye ederim haftada 1 yapıcam artık bunu
slm kızlar :)
biz bugün detaylı ult.girdik hersey çok iyidi.kızımız 22cm ve 364 gr olmus.bu arada biraz iri olacak sanırım
isim bulamadım ne yapacağım:44::44::44::44::44:
eee oynamaya gelmiş kınaya annesi ne yapsın otursun muGüzel mayıs anneleriii bende de damar atması gibi seyirmeler oluyorHatta geçenlerde kuzenin kınasına gitmiştim müziğine etkisiylemidir nedir baya oldu seyirmeler benimkide içerde göbek atıyodu galiba Aşırı sese tepki verdi resmen
gunaydinlar kizlaaaaaar dun doktora gittim aksamdi randevum ve bebisim yine cok iyi acmadi kapatti bacaklarini ama doktor ben kiza benzettim kesin bisey degil ama bence oyle gibi falan dedi ,yaa gene kesin ogrenemedim inatci bebegim oynadi durdu ama onu gormek cok guzeldi,bi kez daha dua ettim orda rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu,bu ay 1.5 kilo almisim iyi dedi doktor toplamada 4 kilo oldu insallah daha fazla almam:26::26:
Benimkiler de kendini göstermedi 18. Haftaya kadar ,ben kızlar kendisini geç gösterir tezine inanmaya başlıyorum çünkü geç öğrenenlerin genelde kız çıkıyor.
günaydın kızlarrrr alışverişlerinizi yapmaya başladınız mı ben daha bişey almadım..bu arada 17 hafta olmuş maşallah bize:)
canım sabırlı ol 15-20 dk tuvalette tutup beklermiş annem benibu arada gunaydın kızlar hepınıze nasılsını?ben 3 gundur ogluma tuvalet egıtımıne basladım bakalım ne kadarda basarılı olcaz koselerde yakalayıp tuvalete goturuyorum dakka bası anne ac ac dıyo arkası gelmıyo ustumuzu basımızı ıslatıp cıkıyoz tuvaletten
slm kızlar umarım herkes iyidir iki gündür giremedim yazılar birikmiş yine valla henüz gecmişi okumadım umarım herkesin ve bebişlerinin keyfi yerindedir benim cuma günü ultrason randevum vardı ne kadar heyecanla bekliyordum biliyosunuz belki cinsiyetini ögrenirim diye dün sabaha karsı felaket bi mide agrısıyla uyandım resmen ölüyorum dedim yeşil renkte resmen zehir su kustum hala o kusmaların etkisinden bogazım agrıyo hemen acile gittik bana serum taktılar hamile oldugum için bişe yapamayacaklarını söylediler serum beni rahatlatmayınca ki hala kusuyodum bulantılarım için igne istedim seruma igne vurdular bi parca kendime geldim serumla birlikte ultrasona girdim dr cok uyuz biriydi bebegim hakkında bana hiç bişey söylemedi göstermedi bile benimde konuscak dermanım bile yoktu sadece bebegim iyimi diyebildim cok sükür agzından iyi lafı cıkabildi sonucları kadın dogomdan alcaksın dedi beni gönderdi kadın doguma gittim bebegimde hicbi problem olmadıgını herseyin normal oldugunu söylediler tekrar acile gecip serumun bitmesini bekledim aksamüstü serm bitti eve geldim kendimi bilmez sekilde uyumusum bugünde bi parca daha iyiyim hastalandıgımamı yanıyım bebegimin cinsiyetini ögrenmeyi bırak bebegimi göremediğimemi yanıyım bilmiyorum bebegimi görmem ayın 20sine kaldı işte böyle sizinde kafanızı sisirdim sanırım kusurabakmayın öpüyorum sizleri ve bebişlerinizi kendinize cok iyi bakın
kızlar arkadaşım için sizden bilgi almak istiyorum.
19 haftalık hamile düzensiz bi kaç defa kasılma yaşamış
aranızda kasılma yaşayan varmı.bu haftalarda düzensiz olanlar normalmiş ama sizlerede sormak istedim
herkese hayırlı doğumlar olsun inşallah
burda grupta biri söylemişti devlet hastaneleri kız çocuk olduğunu görürlerse geç söylüyorlarmış. hala erkek çocuk sevdasına kızları hiçe sayan bir toplum olduğumuzu düşünerek... ne acı..bide ben birşey farkettim devlet hastanelerinde daha geç söylüyolar eltimin 6. ayda söylediler
çok edepli benim çocuğum eliyle bile kapadı hep bacak arasını misa ne etçem ben merak ettikçe o inat ediyoo(
Merhaba kızlar bayadir ugrayamiyordum.bugün kontrolum vardı. Bugüne kadarki hesaplara ve kontrollerde gore 16+2 deyiz diye biliyordum ama bugün ultrason ekranında17+1 yazdı bu nasıl oldu? Sat 18 ağustos ben bebisi görme heyecanıyla doktora sormayı unutmuşum. Bu arada henüz 12 haftalikken erkek demişti ve bugün de aynı şeyi söyledi.çok şükür herssey yolindaymis bebiş 252 gram. Bütün bebiş ve annelere sağlık diliyorum.
Merhaba kıslar,
Bugün kontrolümüze gittik 11. haftada erkeğe benziyor demişti bugün %100 erkek dedi :))) Pipisi gösterdi ama ben anlamadım kiBizim ufaklığın yüzü dönüktü göremedik paşamın yüzünü ama bacakları kolları hatta kaburgalarını bilem gördük :)
Ya kıslar benim pleasentge hala aşağıda tam rahmi kapatmış bu aydan sonra yukarı çıkması gerekiyor dedi inş. çıkacak..Eğer çıkmazsa kanamalara yol açarmış. Ve kesinlikle sezeryan Allah göstermesin erken doğumda olabilirmiş birçok bayan doğurana kadar yatıyormuşVarmı böyle durumda olan???????
Birde doktorum 1,5 ay sonra ağrıntılı ultrason istedi. Sanırım büyük araştırma hastanelerinde yapılıyor..Sadece kontrol amaçlı istedi..Bakalım nerde yaptırırız bilmiyorum şuan için...Yaptıran ya da yaptıracak olan var mı????
Slm kizlar bugun kimseciklar yok burda herkes dinleniyo sanirim.Cuma gunu randevumuz vardi kendi dr.da degildi kalp dr.da detayli ultrason yapildi bu kadar erken niye diyeceksiniz hemen aciklayayim benim ilk bebegimin kalbinde problem vardi o yuzden bunda erkenden bakilmasi gerekiyordi Allahima cok sukurler olsun hersey yolundaymis butun organlarina bakti ölctu hepsini cok sukur iyi hepsi....veeeeee oglusumun yolda oldugunu söyledi.Birdaha 4 hafta sonra tekrar detayli bakilacak o zamana beyni daha buyumus olacakmis ve diger organlari tabi tekrar bakilacak onuda atlattikmi cok sukur oglusumu beklicez sadece...Bu arada oglusumun boyu 12 cm kilosuda 150 gr. mis.Doktor onunda haftasina göre normal oldugunu söyledi
Slm kizlar bugun kimseciklar yok burda herkes dinleniyo sanirim.Cuma gunu randevumuz vardi kendi dr.da degildi kalp dr.da detayli ultrason yapildi bu kadar erken niye diyeceksiniz hemen aciklayayim benim ilk bebegimin kalbinde problem vardi o yuzden bunda erkenden bakilmasi gerekiyordi Allahima cok sukurler olsun hersey yolundaymis butun organlarina bakti ölctu hepsini cok sukur iyi hepsi....veeeeee oglusumun yolda oldugunu söyledi.Birdaha 4 hafta sonra tekrar detayli bakilacak o zamana beyni daha buyumus olacakmis ve diger organlari tabi tekrar bakilacak onuda atlattikmi cok sukur oglusumu beklicez sadece...Bu arada oglusumun boyu 12 cm kilosuda 150 gr. mis.Doktor onunda haftasina göre normal oldugunu söyledi
günaydın güzel mayıs anneleri hayırlı güzel bir hafta diliyorum herkes için
saat 9:00 da randevumuz var dualarınızı bekliyoruz inş. güzel haberlerle döneriz cok öptük herkesi
canlarım gunaydınn biz hafta sonu diş ağrısından gözümüzü açamadık parol içtim ama banamısın demedııı en sonunda dun aksam gıttım dişçiyee güvenli dönemdesın dedı kanal tedavısıne baslayalım dedıı fılm cekmeden basladık kanal tedavısınee bakalımm gebelıkte diş tedavısı yaptıran varmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?