2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun doktoruna bi sor istersen yanma oluyo diye bize yasak baştan sona kadar Allah kocişime sabır versin

Canım ben hamur işi yemiştim saat 8 gibi annemde çok az atıştırdım,yemez olaydım midem fena yandı,eve gelince de midem rahatsız olunca peynir ekmek filan geçiştirdim öyle hafif olsun diye,
tuzludan mı acabasen ne yedin canım?

canım gözün aydın pıtlar başlamış, bende aynı yerde ilk hissetmeye başladım geneldede orda oluyor biraz ser vursun gör bakalım maşallah bebişlerimize

kızlarrr biri beni durdursunn bu işler yığıldı iyice yazdıkalrınızı ara ara sayfayı yenileyip okuyorum ama cvp veremiyorum yarım saat sonra çıkıcam allah nasip ederse....Ben hamile kalmadan önce böbreklerim için tahlil yaptırmıştım kontrol amaçlı o zamana idrar yollarımda iltihap gözüküyodu doktor istersen ilaç veryim ama günde en az 3 lt su iç her gün muhakkak dedi o zaman geçirir dedi bunun en kolay tedavisi su yani...
Benimde akıntım oluyo ama doktorum sormuştu ilişki sırasında yanma oluyo mu ve koku ve kaşıntı var mı diye bunların hiç biri yok bende ama genede tedirgin oluyorum bide üşütünce daha çok artıyo ay çok uzun yazdım :)

Selam bayanlar,

Uzun zamandır foruma sadece yazılanları okuyacak kadar zaman ayırabiliyordum işler yüzünden birşey yazacak zaman bile bulamıyorum. :84::126:
Zaten bütün gün bu tempoda çalıştıktan sonra bide eve gidip toparla, yemek yap, bulaşık vs derken bayılıp kalıyorum.
Hamilelikle ilgili tek farkında olduğum zamanlar doktordaki ultrason zamanları
Biran önce hareketlerini hissetmeye başlarsam sanırım olaya biraz daha inandıracağım kendimi.
Uzak kaldığım dönemde neler oldu biraz onlardan bahsediyim;
Daha önce bahsettiğim burun kemiği küçüklüğü geri döndü ve Cuma günü başka bir doktora 4'lü teste gidiyorum. Benim için dua edin sonuçlarım iyi çıkar umarım.
Başka bir yakınımız olan doktorla konuştuğumda burun kemiği hiç oluşmamışsa sorun olabilir ama o bile senin yaşında dert değil geriden gelebilir, ki senin durumunda kemik var ve gün geçtikçe büyüyor seni biraz korkutmuşlar için rahat olsun dedi... (Demesi kolay olmuyor işte neyse...)
Bebeğimizle ilgili ilk alışverişimizi de yaptık. Bebeğime kıyafet bile almadan kocamla çok gezip dolaştığımızdan pusetimizi aldık. Daha önce güvenlik nedenlerinden dolayı anakucağını kesinlikle Maxi-cosi alacağımı söylemiştim, ona ve bizim gezi mekanlarımıza uygun olarak Neo Concord aldık. Bence süper oldu... Akşam imkan bulursam bir fotosunu çeker koyarım.
Bu arada göbeğimde artık baya belli olmaya başladı artık insanlar hamilemisin demeye başladı. Zaten düğmesi kapanmayan pantolonlarımdan da bunu kolayca anlayabiliyorum...

Hepinizi iyi haberleri için tebrik ediyorum, sıkıntısı olanlarda umarım en kısa zamanda kurtulur ve güzel güzel hamiş günlerinin tadını çıkarır

kızlarrrrrrrrrr

bende çizelgemi yaptım nasıl olmuş...
çok tatlııııı olmus
canım gözün aydın pıtlar başlamış, bende aynı yerde ilk hissetmeye başladım geneldede orda oluyor biraz ser vursun gör bakalım maşallah bebişlerimize
sağol canım ama diyorumya emin olamıyorum akşamdan beri dinliyorum kendimi tekrar olurmu diye ama daha bişi yok...
bende akşam kayınvalidemdeydim, genel yediklerim sıradandı sölemiyim şimdi,,, ama bitek farklı yoğurtlu biber vardı sadece bir tabaktı ortada salata gibi,herkes ucundan alabildi,çünkü aşırı acıydı, ama ben yana yana yedim hemde baya, belki zararlı ama napiim, sofradan kalktığımda hala deli gibi yanıyodum...ben ona yoruyorum...bugün mesela iş yerinde pasta yedim,diyolarya tatlı yiyince kıpırdıyo diye,ama hiçbişi olmadı

yaaaa benim kaynana da öle oğluşum deyip duruyo eşime seviyo onu salak salak hareketler yapıyo aklıma geldikçe sinir oluyorum...ben hamileyim mide bulantılarım geçmedi daha kendi yicem yemeği bile yapamıyorum benden yemek bekliyo hanımefendii...

belki sen hissetmiyosundur ne kadarlık hamilesin..ben tatlı veya çikolata yediğim zaman kızım hemen hareketleniyoo...normalde de bayağı hareketli...

belki sen hissetmiyosundur ne kadarlık hamilesin..ben tatlı veya çikolata yediğim zaman kızım hemen hareketleniyoo...normalde de bayağı hareketli...

ne bilim canım ya pek hissetmiyorum,hele tatlıya hiç tepki verdiğini sanmıyorum, birde sanırım sen benden 1 hafta öndesin ondanda olabilir seninki...

mutluyummmmm,sevgi006,askocuk,ilkim81,babymerve,hayel1,esraayhan,srdrhly kızlar iyi dilekleriniz için hepinizede çooook teşekkür ediyoruz oğluşumla
Rabbim hepimizide korusun,gerçekten bu tür şeyler çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.

kızlar canım çok sıkılıyo birkaç gündür. hiçbirşeye adapte olamıyorum. herşey çok sıkıcı.... günlerdir yazdıklarınızı okuyorum ama bişey yazamıyorum.

Eminim sıkıntılı ruh halin hamilelik hormonlarından kaynaklanıyordur.Hepimiz dönem dönem böyle günler geçiriyoruz.
Önerim biraz ruhunu rahatlatacak şeylerle ilgilenmen

Ben 19 haftalığım ve 3 kilo aldım.Cildimde çok kuru olduğu için bebek yağı sürdüğüm halde çatladım maalesef.

Canım içinde bulunduğun sıkıntılı durumu çok ama çok iyi anlıyorum.Geçen hafta bende risk nedeniyle detaylı ultrasona girdim ve kuş gibi hafifledim çok şükür.İnşaallah sen de bebeğinini sağlıklı olduğu haberini alınca benim gibi rahatlayacaksın.
Rabbime sığın ve bol bol dua et.Allahın izni ile herşey çok güzel olacak.
Bu arada aldığın puset ve anakucağıda hayırlı olsun canım

kızlar bu isimlerden hangisi daha güzel buğlem.büşra.berfin.betül.belinay.ceylin...

Kendi ismim diye söylemiyorum ama Betül ismi gerçekten çok anlamlı.
Hem çok fazla duyulmamış,hemde hiç eskimeyen bir isim.
Eğer ismim Betül olmasaydı ve kızım olacak olsaydı mutlaka bu isimi düşünürdüm.

Bu arada anlamları yanlış olarak bilinen isimler buğlem,ceylin ve belinayın gerçek anlamları ise şöyleymiş:
Belinay
Çoğu sitede Belinay'in anlamı ‘Peygamber Çiçeği’ olarak belirtilmiştir, fakat bu kesinlikle yanlıştır.
Belinay ‘Peygamber Çiçeği’ anlamına gelmeyen ve Kuran-i-Kerim’de yer almayan bir isimdir!

Kuran Arapça yazıldığı için Kuran’da geçen her kelimenin, her ismin kökeni Arapçadır.
Fakat Belinay’ın kökeni Türkçedir. Burdan anlaşıldığı gibi bu ismin Kuran’da geçmesi imkansız.
Belinay aynı Selenay,Sevilay ve Doğanay gibi birleşik bir isim.
Sevilay ismini örnek olarak alıyorum. Sevilay ‘sevilen ay, ay gibi sevil’ anlamına gelir.
Belinay ise belinmek+ay kelimelerinden birleştirilmiştir. Eski bir kelime olan ‘belinmek’, ‘bölünmek’ anlamına gelir.Bu yüzden Belinay da ‘belinen ay, bölünen ay, ay gibi belin, ay gibi bölün’ anlamını taşır.

Buğlem
Internette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut'

Ceylin
Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.

maşallah sayfalar almış başını gitmiş
kızlar 10 gündür bende hissediyorum artık hareketlerini yarınca karnım dalgalanıyor otururken tepikliyor
akşam eşime dedim kulagını daya bakalım kalp sesi geliyor mu diye 20. haftada duyulurmuş eşim bir kalp sesi var dedi ama senın mi bebeğim mi çözemedim dedi kulagı karnımdayken bebeğim güzel bir tepikte babasına attı eşim ilk kez o kadar net hisssetti cok sevindi allah isteyen herkeslere yaşatsın
kızlar 16. haftamda benimde plasenta aşagıdaydı bu gidişime 19. haftada sağdaydı aşagaıda olmaması yeterli plasentanın

Selam kıslar, ben bu akşam servisteyken mideme doğru 2 tane tekme yedim sanki...Ne yapacağımı şaşırdım..Hem çok yukarda değil mi kendime gelemedim hala yaa bebeğim miydi o benim acaba??Başka ne olabilirkiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…