2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bir şikayette benden kızlar:( bu durum yeni konuşulmuştu ece doğduğundan beri her gün kaka yaptı artık günde 2 defaya düştü ama arada bir kez yapıyor ve muhakkak bellerinden çıkıyor:( dün gece 5:30 da emzirmeye kalktım bir başladı yanardağdan fışkıran lavlar gibi eşim gürültüsüne kalktı o saatte bütün üstünü değiştir üşüdü de odamızda bir koku gülermisin ağlarmısın:) tabi hanfendinin uykusuda kaçtı 9 kadar idare ettim eşim halimi görünce git yat dedi sağolsun 2 saat uyumuşum kendime geldim. benim eşim yardımcı oluyor şimdi hakkını yemeyim o da olmasa:(

bir şikayette benden kızlar:( bu durum yeni konuşulmuştu ece doğduğundan beri her gün kaka yaptı artık günde 2 defaya düştü ama arada bir kez yapıyor ve muhakkak bellerinden çıkıyor:( dün gece 5:30 da emzirmeye kalktım bir başladı yanardağdan fışkıran lavlar gibi eşim gürültüsüne kalktı o saatte bütün üstünü değiştir üşüdü de odamızda bir koku gülermisin ağlarmısın:) tabi hanfendinin uykusuda kaçtı 9 kadar idare ettim eşim halimi görünce git yat dedi sağolsun 2 saat uyumuşum kendime geldim. benim eşim yardımcı oluyor şimdi hakkını yemeyim o da olmasa:(

Dogru yaa çok kokuyor ...havalarda sogudu cam açıp artık havalandıramıyorumda oyle kaka kokusu ile başbaşa mis mis :))
bizimkinin kaka saati var hiç şaşmaz her gun bir defa sabah saat 6 gibi yapar o saate kadar debellenir durur yaptıktan sonra rahatlar ve gulucukler nazlanmalarımız başlar ..
Cnm maşallah eşine sana yardımcı olmasını taktir ettim iyi miş abimiz allah daim etsin bu guzel alışkanlığını..

Bu satırları size ağlayarak yazıyorum çünkü sinirlerim çok bozuldu...O kadar yorgunluk yetmiyormuş gibi şimdide haber geldi ki kaynanagil yola çıkmış geliyorlarmış.
Evin hali harap...buzdolabı tam takır...Yemek desen daha kahvaltı yapmaya zamanım olmadı...Kayra mız mız sabah beri 3 takım kıyafet değiştirdim kusması yüzünden.Benim yatağım ve kendi yatağın kusmuk içinde.Ortalıkta tozlar uçuşuyor.Kurumuş yerine yerleşecek çamaşırlar orda burda,lavabolar 1 haftadır yıkanmamış........Daha sayacak çok şey var ama...

Ya insan yola çıkmadan önce haber vermez mi yaa...Hiç mi düşünemiyorlar bunu..
BENİM ŞU HAYATTA EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY PLANSIZLIK...Nitekim onlarda bugün planda yoklardı ama 2 -3 saatlik uykuyla onlara hizmet etmem gerekecek.Kocamada bağırdım çağırdım bir güzel ama ne fayda.Daha 1 saat sürecek olan toplantısından sonra anca eve gelecek.Başım çatlıyor yaa ooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
O kadar kizdim ki bana geliyorlar sanki!
Bence buyuk densizlik.
Esine de mi haber vermemisler?
Soyle tatli dille BILSEYDIM HAZIRLANIRDIM COCUKLU EV MASLUM BIR DASHASKINE HABER VERIRSENIZ DAHA RAHAT OLUR desen gucenmezler herhalde
Ben gerginlik cikmasini istemem ama boyle plansiz islere de gicik olurum
kızlar selam, pazartesi hızlı bir şekilde işe başladım, bugün bile gelmek zorunda kaldım, nasıl kalkıcam bunca işin altından bilmiyorum, offfffffffffffffff, toparlamak zaman alacak galiba, biyolog kıyafetleri ulaştırıcam sana aklımda unutmadım canım öpüyorum hepinizi
Tatlim bu ne hiz sen de mi ozel sektordeydin? Ufakliga kim bakiyor alistiniz mi?
Offf turuncum yaaa,çok üzüldüm adına..
Ben de bugün inanır mısın kızıma eşşek sıpası dedim çünkü artık dayanacak gücüm kalmadı,benim kız ikinci öğünnde emmek istemeyince ben sıkarak zorla verdim o da sinir yapıp hepsini kustu.Valla içimden gelmeyerek sesimi yükselttim çıldıracağım yoksa.Oysa sabah güne ne güzel başlamıştım.Bütün bunlara rağmen seni çok iyi anladığım için yakınımda olsaydın kendi derdimi bırakıp senle ilgilenirdim.
Valla şu kaynanayı boşver geldiklerinde umduklarını değil bulduklarını yesinler.Sen psikolojini rahat tut zaten sütün akıcı değil zarar verme kendine lütfen.Benim kızı artık ayağımda uyutuyorum akşam olunca da tekrar ayağımda uyutup yatağına bırakıyorum.İstersen sen de bir dene rahat edersin.Olmadı eşin bir günlüğüne izin alsın Kayrayla daha çok vakit geçirsin sen de kendinle ilgilenirsin hiç olmazsa.
Bak sana şunu söyleyeyim sen şu kv ye bir şekilde ilet zamansız habersiz gelmesin diye yoksa devamı hep gelir canım.Ya da bir daha habersiz gelmemesi için evi olduğu gibi dağınık bırak hazırlıksız olduğunu anlasın.Yemek olarak da koy önlerine menemen çay makarna vb.Daha ne olsun.Olmadı kendi yapsın.Bence eşinin haberi vardır ama neyse...Ortalığı bulandırmayayım.Ay ne fettan biriyim yaaaa:1:Eee NE YAPAYIM HAYAT VE İNSANLAR BENİ ZORLA KÖTÜLEŞTİRDİ...
Bence hic de fettan degilsin ektiklerini biciyorlar benim de cok hevesim kirildi boyle cat kapi gelseler hicbirsey hazirlamam esime lahmacun aldirir lafimi da soyledim
Eee cok firin ekmek yedirdiler sagolsunlar!

Şu çocuk biraz daha büyük olsaydı kesin poposuna güzel bir patlatmıştım !!!!!
Delirtti beni artık delirttii.
En sonunda zıvanadan çıktım yani !!!
1 haftadır sabır ede ede bittim ve artık dayanamıyorum.Oturdum az önce bir güzel ağladım ama rahatlamak ne mümkün.Şuan ki asabiyetimle ve gerginliğimle çocuğumla dahi ilgilenmek istemiyorum.

Kayra bey iyice tuhaflaştı.Akşam 7de yatmak için huysuzlanıyor,gözleri kızarıyor fakat yatakta uykuya dalana kadar 2 saat nerdeyse debeleniyor.10 dakika dalıyor ve gözlerini dahi uykudan açamazken geri uyanıyor.Tekrar uyutuyorum bin bir zahmet,15 dakika sonra tekrar gözler açılıyor.Bu şekilde çabalayarak uykuya geçiyor ve gecenin hangi zamanı olursa olsun oyun için uyanıyor.Önceki gece saat 4te,dün saat 1de,bu gece saat 3 te uyandı.Yatağında bırakıyorum kendi kendine oynasın diye ama yok.Kıçını yırtıyorr !!
Sallıyorum,pışpışlıyorum,koynuma alıyorum,karnını doyurup uyutuyorum ama 15 dakika sürmüyor geri uyanıp oynamaya başlıyor.Halbuki çok uykusu olduğuda belli.Bu gece 3 te kalktı ve 5 e kadar kah ağladı,kah bağırdı,kah oynadı...En sonunda 5te uyudu dedim ama 5.30da geri ayaklandı.Artık babası dayanamadı kalktı 7ye kadar oynattı ve uyuttu ama bu seferde 7.30da geri uyandı.
Elimde süt şişesiyle peşinde dolanıp duruyorum öyle.Karnı açsa doyurayım diye veriyorum biberonu ama onuda içmiyor.Şu saat oldu hala biberondaki duruyor beyimiz içmek istemediği için.

Gündüzleri 1.30 saat oynayıp 45 dakika uyumayı tercih ederken sırf bu gece uyanmaları yüzünden bin bir şekle girerek 2 saat oynatıp yatırdım,akşam erken yatmaması için yine şebeklikler yaptım ama dün akşam 6da kalkmış olmasına rağmen 7de tekrar uyumak için mızmızlanıp durdu.Gözlerini kaşıyor,kaşları kızarıyor ve huysuzlanıyor.Mecburen banyosunu yaptırıp yatırdım ama olmuyor işte yine olmuyor.

Yememe sorunu ise ayrıyeten sinirlerimi bozuyor...Gece demiyorum gündüz demiyorum zarıl zarıl öten makinayla süt sağıyorum ama paşamız beğenipte içmiyor bileee.

Ben ki uykusuzluktan nefret ederim.Uykusuz kaldığım gün bekarken ev halkı sesini çıkaramazdı,evlendikten sonra da eşim sesini çıkaramaz oldu.İnanın 1 haftadır bu uykusuzluğa ve yorgunluğa sabır ettim ama artık çatladım.
Gerginlik ve sinir deli ediyor beni !
Bugünü nasıl akşam edeceğim bilmiyorum !!

turuncucuğum sana teselli olsun diye yazıyorum moralini bozma bak benim oğlan 2 ay hiç uyumadı gece gündüz 15 er dakkalık uykularla durdu durmadığında hep kucakta zıplamak hoplamak istedi şuan bile ki artık bu düzelmiş hali yarım saat uyur gündüzleri gece saat başı kalkar kendi kendine oynamak durmak bilmez devamlı ya kucakta ya onla konuşacaksın uykusu geldiğinde sanki çocuğa cimcik atmışsın gibi birden ağlar ne mem alır ne sallama fayda eder daha yazimmiii seninki 1 haftadır böyle kendini gerdikçe bebeğin daha huzursuz olur bu bi dönem bende artık alıştım huysuz muysuz büyüyorlar yıprandım yorgunum ama olsun sağlıklı olsunda geçiyor bu günler ama şunu farkettim ben delirdikçe bebğimde huysuzlaştı ben sakin yaklaşınca oda sakinleşti sonuçta bi gülüşleriyle tüm geçmişi siliveriyorlar sabırlı ol ya da benim gibi olmaya çalış...:16:

Ne çaresi,kadın evinde fare olduğunu kabul etmiyor ki....
Şu ilacı sor canım ya ben kullanmadan tedbirimi alayım.

canım bız bugun doktordaydık kızıma kan testı yapıldı ve demir kesikliği yokmus doktoruda damla yok dedi, bebeklerde kan almayı sevmeyız ama 6. ayda yıne bakarız gerek yoksa kullanmayız yıne dedi biz demir ilacı kullanmıyoruz, bende hiç kullanmamıştım zaten demir, ama kızımın kullanmamasına daha mutlu oldum tabi hele kusma olaylarını düşününce

benm kuzu diş çıkarıyo her halde her belirti var huzursuz salya akıyo kulağında eli. her şeyi ağzına gtötürüyo elimi parmağıma yüzümü çenemi nereyi bulursa:) daha çok erken değilmi . görünürde damagında birşey yok.

bence doktora bir göster istersen diş olayını benim dişlerim 4. ayda çıkmış mesela annem hep kızın sana çekmez inş deyip durur bellide olmaz yani 4 aylıkkende çıkabiliyor dişler

off anne olmak ne zor şeymiş. durup dururken sulu yeşil kaka da neyin nesi?:26:

canım bende burada turuncu'dan duymustum yeşil kaka karnın iyi doydugunu gösterirmiş demişti, benimkide dün yeşil kakalıydı

TURUNCU canım valla bende ani misafirler konusunda çok şanssıızımdır çok iyi anlıyorum seni ve stresini paylaşıyorum canım buradan ne yapabilirsek zaten başka:( allah yardım etsin hem sana hem kayra bebeğe canım

canım bız bugun doktordaydık kızıma kan testı yapıldı ve demir kesikliği yokmus doktoruda damla yok dedi, bebeklerde kan almayı sevmeyız ama 6. ayda yıne bakarız gerek yoksa kullanmayız yıne dedi biz demir ilacı kullanmıyoruz, bende hiç kullanmamıştım zaten demir, ama kızımın kullanmamasına daha mutlu oldum tabi hele kusma olaylarını düşününce

bence doktora bir göster istersen diş olayını benim dişlerim 4. ayda çıkmış mesela annem hep kızın sana çekmez inş deyip durur bellide olmaz yani 4 aylıkkende çıkabiliyor dişler

canım bende burada turuncu'dan duymustum yeşil kaka karnın iyi doydugunu gösterirmiş demişti, benimkide dün yeşil kakalıydı

TURUNCU canım valla bende ani misafirler konusunda çok şanssıızımdır çok iyi anlıyorum seni ve stresini paylaşıyorum canım buradan ne yapabilirsek zaten başka:( allah yardım etsin hem sana hem kayra bebeğe canım

Tamam canım sağol,ben de bir doktora sorayım.

Şu çocuk biraz daha büyük olsaydı kesin poposuna güzel bir patlatmıştım !!!!!
Delirtti beni artık delirttii.
En sonunda zıvanadan çıktım yani !!!
1 haftadır sabır ede ede bittim ve artık dayanamıyorum.Oturdum az önce bir güzel ağladım ama rahatlamak ne mümkün.Şuan ki asabiyetimle ve gerginliğimle çocuğumla dahi ilgilenmek istemiyorum.

Kayra bey iyice tuhaflaştı.Akşam 7de yatmak için huysuzlanıyor,gözleri kızarıyor fakat yatakta uykuya dalana kadar 2 saat nerdeyse debeleniyor.10 dakika dalıyor ve gözlerini dahi uykudan açamazken geri uyanıyor.Tekrar uyutuyorum bin bir zahmet,15 dakika sonra tekrar gözler açılıyor.Bu şekilde çabalayarak uykuya geçiyor ve gecenin hangi zamanı olursa olsun oyun için uyanıyor.Önceki gece saat 4te,dün saat 1de,bu gece saat 3 te uyandı.Yatağında bırakıyorum kendi kendine oynasın diye ama yok.Kıçını yırtıyorr !!
Sallıyorum,pışpışlıyorum,koynuma alıyorum,karnını doyurup uyutuyorum ama 15 dakika sürmüyor geri uyanıp oynamaya başlıyor.Halbuki çok uykusu olduğuda belli.Bu gece 3 te kalktı ve 5 e kadar kah ağladı,kah bağırdı,kah oynadı...En sonunda 5te uyudu dedim ama 5.30da geri ayaklandı.Artık babası dayanamadı kalktı 7ye kadar oynattı ve uyuttu ama bu seferde 7.30da geri uyandı.
Elimde süt şişesiyle peşinde dolanıp duruyorum öyle.Karnı açsa doyurayım diye veriyorum biberonu ama onuda içmiyor.Şu saat oldu hala biberondaki duruyor beyimiz içmek istemediği için.

Gündüzleri 1.30 saat oynayıp 45 dakika uyumayı tercih ederken sırf bu gece uyanmaları yüzünden bin bir şekle girerek 2 saat oynatıp yatırdım,akşam erken yatmaması için yine şebeklikler yaptım ama dün akşam 6da kalkmış olmasına rağmen 7de tekrar uyumak için mızmızlanıp durdu.Gözlerini kaşıyor,kaşları kızarıyor ve huysuzlanıyor.Mecburen banyosunu yaptırıp yatırdım ama olmuyor işte yine olmuyor.

Yememe sorunu ise ayrıyeten sinirlerimi bozuyor...Gece demiyorum gündüz demiyorum zarıl zarıl öten makinayla süt sağıyorum ama paşamız beğenipte içmiyor bileee.

Ben ki uykusuzluktan nefret ederim.Uykusuz kaldığım gün bekarken ev halkı sesini çıkaramazdı,evlendikten sonra da eşim sesini çıkaramaz oldu.İnanın 1 haftadır bu uykusuzluğa ve yorgunluğa sabır ettim ama artık çatladım.
Gerginlik ve sinir deli ediyor beni !
Bugünü nasıl akşam edeceğim bilmiyorum !!

Yaa kıyamam sana öyle içten yazmışsın ki kendimi yerine koyabildim inşallah biranönce düzelir Kayra. Çözüm olarak bişey diyemicem sen zaten her şeyi denemişsindir ama eşinin birazda olsa yardımcı olması ne iyi. Benimki pek ellemez de. Bide ne dicem sen Kayranın her iyi durumunu burda yazma istersen belki nazara geliyordur çocuk. Sonucta kaç kişi okuyoruz burda maşaallah diyen var demeyen var sözüm meclisten dışarı kimse alınmasında hepimiz için diyorum bebişlerin her iyi halini anlatmayalım sırf burda değil her yerde.

canım muayene etti bişeyi yok dedi çok şükür.parmağını çok sokuyo ağzına bebim ki hatta öyle sokuyoki öğürüyo dr.da ondan kusuyodur dedi damakları kaşınıyo olabilir dedi bişey yokmuş yani

TURUNCU canım inan hepimizin bebişleri öyle bu bi geçiş dönemi uyumak istiyodur uyuyamıyodur dilleri yokki yavrucakların damakları
kaşınıyodur bi yerleri ağrıyodur.inan bizimkilerde aynı ve benim evimde aynı kalkmış kaçıyo.

kv gilde çok münasebetsizmiş yanii ben bebekli eve misafir gelenlere uyuz oluyorum.ya biz fırsat bulup evi toplayamıyoruz yemek yiyemiyoruz tuvalete bile gidemiyoruz misafir de bunu anlasın ya bide habersiz gelmek de ne oluyormuş bakayım ben müsait miyim canım misafir istiyo mu :47::47::47::47::47::47: ayy bu aralar çocuğumuzu bile zor çekiyoruz anlayışlı olsunlar azcık ya en başta da kocalarımız zaten onlar bize değer verseler biz bu kadar yorgunken kendileri istemez misafiri:47::47:

Diyetisyene başladım saatli yemem gerekiyor ama ne mümkün öğünlerin hepsi birbirine karışıyor daha bugün 7de yemem akşam yemeğimi saat 9 olmuş eşim 5 te gelmiş yemiş yemeğini (ona ayrı kendime ayrı hazırlıyorum artık) çocuk durmuyor demiyor durdurayım koymuş koltuğa oturuyor yanında neyse acıkmıştı mamasını yaptım yedirirmisin dedim yaaa yok sen yedir dedi bir sinirlendim bir sinirlendim salak dedim üstüne basa basa ama çok sinirliydim babalık bumu dedim 2 dk al kucağına sev oyna mız mız edince hemen annesiiii durmuyor diye peşimden getir. Sinir oluyorum bu duruma ama istemediğinden yapmıyor yoksa yapamadığından değil fizik tedaviye gittim 15 gün her gün kendisi kapıda 1 saat baktı yeri geldi uyudu yeri geldi mamasını içirdi gazını çıkardı yeri geldi huysuzlandı ağladı koridorda gezdirdi ben duydum. İstese yapar ama YAPMIYORRRRRRRRRRRRRR.

benm kuzu diş çıkarıyo her halde her belirti var huzursuz salya akıyo kulağında eli. her şeyi ağzına gtötürüyo elimi parmağıma yüzümü çenemi nereyi bulursa:) daha çok erken değilmi . görünürde damagında birşey yok.

Benimkide öyle yapıyor alt cenede beyazlama var ama bu dişten mi aceba bilemedim daha ayın 25inde 4 aylık olcak Ervam. Parmağımla kaşıyınca bekliyor hoşuna gidiyor. Çok erken değil mi yaa??

iyi akşamlar herkese.

göz dr.u yine damla verdi sol gözümüz için ve yapabileceğim masajları gösterdi.
gelmişken göz muayenesi yapalım dedi ve kızım hipermetrop çıktı, uzağı göremiyor mu dedim, yok yakını göremiyor dedi :1: en son lisede görmüştüm ne bilim ben. ama bu dönem için çok normal, çoğu bebekte olan bir durummuş. zaten doğru düzgün dr.a ve cihaza bakmadı ya neyse :))
göz rengimiz de hala renkli gibi duruyor, kahverengiye dönmez büyük ihtimal ama yine de belli olmaz dedi.

özellikle bizim gibi ailede gözlük kullananlar veya bebişinin göz sağlığını merak edenler için söylüyorum 11. ayda muayeneye bekliyorum dedi. tam 11. ayda çünkü daha büyüyünce bebiş durmuyormuş özellikle o ayda görmek istiyormuş.

tüm bebişlere sağlıklı günler diliyoruz :16:

Ya canım benimkininde doğduğundan beri gözleri çapaklı hatta sabah uyandıgında o kadar capak oluyorki resmen mercimek büyüklüğünde alıyorum onu ordan kurumuş iyice. Geçer dedi doktorlar gecmezse ufak bir ameliyat dedi damla falan vermedi aslında bende kullanmak istemiyorum damla falan ama bakalım daha vakitleri var bu arada en çok sinir olduğum şey her görenin 1. Ayyy bu çocuk ağladımıı (bazen gözleri kızarık ve sulu olduğu için) 2. Bebekler üşütünce gözleri çapaklanır gece üşütüyormu aceba (kimisi rüzgar yiyince) 3. Gözüne bişey mi kaçırdın. 4. Bu çocun gözü bozuk bana çekmiş (eşim der bunu onunda gözleri çok çapaklanır) demesi. Bende artık alıştım kanalları tıkalı diyorum ısrarlı davrananlara doğduğundan beri böyle diyorum dışarı mı çıktı 40 vs vs.. Ama şunu söylicektim anne sütü damlattım biraz gözlerine sanki iyi geldi bugün daha az çapaklandı. Bundan sonra devam edicem bakalım iyi olcakmı.

iyi akşamlar herkese.

gelmişken göz muayenesi yapalım dedi ve kızım hipermetrop çıktı, uzağı göremiyor mu dedim, yok yakını göremiyor dedi :1: en son lisede görmüştüm ne bilim ben. ama bu dönem için çok normal, çoğu bebekte olan bir durummuş. zaten doğru düzgün dr.a ve cihaza bakmadı ya neyse :))
göz rengimiz de hala renkli gibi duruyor, kahverengiye dönmez büyük ihtimal ama yine de belli olmaz dedi.

özellikle bizim gibi ailede gözlük kullananlar veya bebişinin göz sağlığını merak edenler için söylüyorum 11. ayda muayeneye bekliyorum dedi. tam 11. ayda çünkü daha büyüyünce bebiş durmuyormuş özellikle o ayda görmek istiyormuş.

canım çok geçmiş olsun çapak olayı zor gerçekten, buarada bende kızımı göz doktoruna götürmeliyim çünkü benim gözler astigmat ve göz doktorum ısrarla bebeğimi ilk altı ayda mutlaka göz doktoruna götürmemi istemişti biranönce götürsem iyi olacak küçücükken gözlük takan çocuklar vardır ya ne tatlı oluyorlar ama yinede gözlük gerektirecek bir durum olmasını hiç istemem allah önce sağlık versin bebeklerimize inş

Kızlar hepinize iyi geceler. Ben de mayıs annesıyım ve aslında eylul 2011 den beri sizleri aralıksız okuyorum ama yazmak bugüne kısmet oldu.Hıc diyaloga gırmemıs olsamda tek tek hepinizi sanki akrabam gıbı hıssedıyorum. Eger kabul ederseniz bundan sonra bende aranızda olmak ısıtıyorum. Güle güle buyutelım bebeklerımızı ...

Kızlar hepinize iyi geceler. Ben de mayıs annesıyım ve aslında eylul 2011 den beri sizleri aralıksız okuyorum ama yazmak bugüne kısmet oldu.Hıc diyaloga gırmemıs olsamda tek tek hepinizi sanki akrabam gıbı hıssedıyorum. Eger kabul ederseniz bundan sonra bende aranızda olmak ısıtıyorum. Güle güle buyutelım bebeklerımızı ...

hosgeldin aramıza canım :16:

Günaydın kızlar.
Herkez uyuyorken süt sağayım dedim....
Hepinizede beni anladığınız ve duygularınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Dün gerçekten kabus gibi bir güne başlayınca ipleri iyice elden bıraktım.Kayra bile benim yüzümden çok huysuzdu...
Şu aralar hepinizinde benzer uyku sorunları ile uğraştığını görünce biraz da olsa rahatladım diyebilirim...Malum benim oğlan akşam 7den sabah 6ya kadar uyuyan bir bebekken birden böyle uykusu değişince afalladım.Üstüne uykusuzluğumda etkilenince kendimi bile tanıyamadım...

Misafirin habersiz gelmesi meselesine gelince...Ben misafire yedirip içirmeyi çok severim,hiç biri gözüme gelmez ama plansız programsız gelen misafiride hiiiiç sevmem...Nitekim kaynanagilde normalde haftaya geleceklerdi.Ben de her gün bir odayı temizlersem onlar gelmeye işlerim biter diye hesap ediyordum ama olmadı...Dün yola çıktıktan sonra oğullarını aramışlar biz geliyoruz diye.Eşimde onlardan sonra hemen bana hbr verdi ki çok iyi bilir plansız durumlardan nefret ettiğimi.
Her neyse o sinirle başladım evi toparlamaya ama Kayra ile ilgilenemediğim için çocuk ortada sürekli ağladı.Bi onu avuttum bi temizlik yaptım...Tabi beni bu duruma düşürenlerede çok kızdım.Sonra eşim geldi yardıma ve onlar gelmeye 5 dakika kala banyoya girdim ve bitmişti herşey.Yemeği yetiştiremedim ama eşimde zaten "boşver hbr vermeden gelirlerse yemeksiz kalırlar"dedi...Hatta onlar geldikten sonra ben yemek yaparken onların yanında "ben sana demedim mi yemek yapma diye"dedi :1:
Ben de tabi her cümleden sonra "biz sizi haftaya bekliyorduk ,o yüzden hiç hazırlığım yok " diyerek laf attım...Bekar görümcelerim çok yardımcı oluyorlar,onları çok seviyorum ama yinede böyle olmamalıydı..
Artık gidene kadar vurgularım habersiz gelmelerini....:19:

turuncu
cnm ya benzer durumu bende yaşadım eşimin amcası yengesi çocukları eşleri onların çocuklarıı ...
eşimi aramışlar ama eşim tekrar aramadıkları için gelmezler dedi...
benm evimde aynı şekilde toparlanacaktı banyoyu ayaklandırmıştım duvarları ovulcaktı fln neysee:)
dün bizde de bir telaş bir yandan sularım kesikkkikramlık hazırlıyorum su yok
temizlik yapıyorum su yokkk
arada asya 3 gündür yıkanmamıştı onuda yıkadım damacana suyuyla...
kızım ilgi bekliyorrr
aman cidden tedbirsizlik çok zor yahuuu bundan sonra buzluğa börek fln yapıp koyiyim diyorum hiç sevmem öyle ama mecburum sanırım...
bu geceye kadar halada daha suyum yokkkk :):):)

uykusuzluk sorunuda 2 hafta önce bende vardı ya çıldırıyordum...
naparsam uyumadı geceleri uyandı sürekli mızırdandııı
yazdım buraya sayfalarca 15 gün sürdü ama geçti çok şükür...
çok zor gerçekten insan napıcanı şaşırıyorr hemde sinirden deli oluyorrr...offffff
geçer inş cnmmm

hoşgeldin şekerimmmm:)

Canın sağolsun Beykozcum haklısın uzaksın epey nerde ise anadolu yakasının taaa obur ucundasın kismet diyelim ..ne yapalım Beykozsuz buluşma yapacaz demek hımmm :((

Cnm geçmiş olsun valla bebekte bunu Dr anlayabıldıyse helal olsun... hipermetrop oldugunu anlamak pek kolay değil
benimde miyop um vardı bir goz 2.50 diğeride 2.75 idi laserle ameliyat oldum geçti gitti bu yuzden goz sorunları artık dert değil allah başka buyuk dermansız dert vermesin inş.
Bu arada merak ettim bu çoçukların göz renkleri tam ne zaman oturucak bilen varmı aranızda...
teşekkür ederim. elinde bir cihaz vardı canım, bebek ona baksın diye babasının elinde de oyuncak :1: herkes bir yandan bakması için kızıma şebeklik yapıyor :9: valla dedim sizin işiniz de sormuş, dr.un yarasını açmış oldum :)))

bizimki de öyle heryerden taşan kakalar yapıyor premium care aldım, o baya çekiyor canım. eşine de maşallah ama benim eşim de sağolsun çok iyi oyalayamasa da ilgileniyor kızıyla yine de, nadiren uyutabiliyor kızımı, buna da şükür napalım :16: (hevesini kırmak istemiyorum ben ama dün dr. bile eşime bebiş elinize yakışmadı diyor :9:)
cnm burda kimisi kakası beklemiş olduğundan kimisi çok doyduğundan yeşil oluyor demişti. bu arada benim bebişim hep sulu yapıyor, annem sulu yapmazsa rahat çıkaramaz diyor, doğruluk payı var sanırım.
yine de için rahat etmezse dr.a bir göster istersen :34:
Yaa kıyamam sana öyle içten yazmışsın ki kendimi yerine koyabildim inşallah biranönce düzelir Kayra. Çözüm olarak bişey diyemicem sen zaten her şeyi denemişsindir ama eşinin birazda olsa yardımcı olması ne iyi. Benimki pek ellemez de. Bide ne dicem sen Kayranın her iyi durumunu burda yazma istersen belki nazara geliyordur çocuk. Sonucta kaç kişi okuyoruz burda maşaallah diyen var demeyen var sözüm meclisten dışarı kimse alınmasında hepimiz için diyorum bebişlerin her iyi halini anlatmayalım sırf burda değil her yerde.

Diyetisyene başladım saatli yemem gerekiyor ama ne mümkün öğünlerin hepsi birbirine karışıyor daha bugün 7de yemem akşam yemeğimi saat 9 olmuş eşim 5 te gelmiş yemiş yemeğini (ona ayrı kendime ayrı hazırlıyorum artık) çocuk durmuyor demiyor durdurayım koymuş koltuğa oturuyor yanında neyse acıkmıştı mamasını yaptım yedirirmisin dedim yaaa yok sen yedir dedi bir sinirlendim bir sinirlendim salak dedim üstüne basa basa ama çok sinirliydim babalık bumu dedim 2 dk al kucağına sev oyna mız mız edince hemen annesiiii durmuyor diye peşimden getir. Sinir oluyorum bu duruma ama istemediğinden yapmıyor yoksa yapamadığından değil fizik tedaviye gittim 15 gün her gün kendisi kapıda 1 saat baktı yeri geldi uyudu yeri geldi mamasını içirdi gazını çıkardı yeri geldi huysuzlandı ağladı koridorda gezdirdi ben duydum. İstese yapar ama YAPMIYORRRRRRRRRRRRRR.

Benimkide öyle yapıyor alt cenede beyazlama var ama bu dişten mi aceba bilemedim daha ayın 25inde 4 aylık olcak Ervam. Parmağımla kaşıyınca bekliyor hoşuna gidiyor. Çok erken değil mi yaa??

Ya canım benimkininde doğduğundan beri gözleri çapaklı hatta sabah uyandıgında o kadar capak oluyorki resmen mercimek büyüklüğünde alıyorum onu ordan kurumuş iyice. Geçer dedi doktorlar gecmezse ufak bir ameliyat dedi damla falan vermedi aslında bende kullanmak istemiyorum damla falan ama bakalım daha vakitleri var bu arada en çok sinir olduğum şey her görenin 1. Ayyy bu çocuk ağladımıı (bazen gözleri kızarık ve sulu olduğu için) 2. Bebekler üşütünce gözleri çapaklanır gece üşütüyormu aceba (kimisi rüzgar yiyince) 3. Gözüne bişey mi kaçırdın. 4. Bu çocun gözü bozuk bana çekmiş (eşim der bunu onunda gözleri çok çapaklanır) demesi. Bende artık alıştım kanalları tıkalı diyorum ısrarlı davrananlara doğduğundan beri böyle diyorum dışarı mı çıktı 40 vs vs.. Ama şunu söylicektim anne sütü damlattım biraz gözlerine sanki iyi geldi bugün daha az çapaklandı. Bundan sonra devam edicem bakalım iyi olcakmı.
evet ya her uyandığında temizliyorum..
ama bize herkes normal ya, dr.a bile gitmenize gerek yok, geçiyor o diyor.. dr.da masaj yap 1 yaşına kadar geçer büyük ihtimal diyor. damlanın zararı olmadığını söyledi. kuruyunca tüm etkisi geçiyormuş, kalıcı bir yanı da yok. ben de o operasyonu gerek görmüyorum, inşallah kendiliğinden geçer.
bu arada dr. sütle silme sakın dedi, nedenini de açıkladı ama unuttum, kaynamış soğumuş suyla silinecekmiş, ben öyle yapıyordum zaten, bilgin olsun canım.
hoşgeldin canım.. güzel paylaşımlar dilerim..

Bu satırları size ağlayarak yazıyorum çünkü sinirlerim çok bozuldu...O kadar yorgunluk yetmiyormuş gibi şimdide haber geldi ki kaynanagil yola çıkmış geliyorlarmış.
Evin hali harap...buzdolabı tam takır...Yemek desen daha kahvaltı yapmaya zamanım olmadı...Kayra mız mız sabah beri 3 takım kıyafet değiştirdim kusması yüzünden.Benim yatağım ve kendi yatağın kusmuk içinde.Ortalıkta tozlar uçuşuyor.Kurumuş yerine yerleşecek çamaşırlar orda burda,lavabolar 1 haftadır yıkanmamış........Daha sayacak çok şey var ama...

Ya insan yola çıkmadan önce haber vermez mi yaa...Hiç mi düşünemiyorlar bunu..
BENİM ŞU HAYATTA EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY PLANSIZLIK...Nitekim onlarda bugün planda yoklardı ama 2 -3 saatlik uykuyla onlara hizmet etmem gerekecek.Kocamada bağırdım çağırdım bir güzel ama ne fayda.Daha 1 saat sürecek olan toplantısından sonra anca eve gelecek.Başım çatlıyor yaa ooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
canım kolaylıklar diliyorum
gerçekten insanın cocugu dursa ev işi hiç bişey ama o huzursuz olunca annenınde kolu kanadı kitleniyor
habersiz misafirden bende nefret ederim hatta eşim bazen bir yere gidecegimiz zaman haber vermeyelim şimdi biz gelecegiz diye birsürü zahmet edecekler der:20:
ama ben mutlaka haber verir giderim çünkü banada biri öyle gelse kızarım
uyku durumlarını9z nasıl kızlar bizimki ne güzel gece uykuları vardı 6- 7 saat aralıksız uyur emziririm tekrar uyurdu şimdi nasılda bozuldu hersey nekadar çabuk huy değiştirorlar yahu dün gece yarım saatte bir kalktı sarhos gibiydim yat kalk yat kalk saat kaçtı ne yaptım bilmiorum en son 5 ti eşim bu yatagında uyumucak al yanına ben salona gidiorum dedi yanıma yatırdım biraz uyuduk ama biuyandum ayak ucumda nasıl gitmiş oraya allah korumus bitık daha gitse düşücek üüüüüüü:84: neden böle uykusu bozuldu
gece uykusu cok degerli gerçekten hem anne hem bebek için benim kızımda birkaç gün cok sık uyandı ışıgı açmadım hemen emzirdim koydum salladım uyudu
şükürler olsun gece uykumuzda bir sıkıntı yok
hatta gündüz uykularını en fazla 40 dk uyurdu şimdi uyanıyor hiç karışmıyorum tekrar uyuyor 1,5 saat kadar uyuyor
yıkayıp uyuttugumda 3 saat uyudugu oluyor prensesimin
kızlar uyanınca hemen almayın biraz bekleyin tekrar dalabiliyorlar

iyi akşamlar herkese.

canım cok geçmiş olsun
benım dr. 6 ayda göz muaynesi var demişti
demek 11. ay ideali
benim kızımda cok kaka yapıyor aynen sırtımıza cıkmadıgı gün yok bezden mi acaba diyorum bende
ama doyan cocuk cok kaka yaparmış inş. öyledir
cok şanslıyız canım eşimizde yardım etmezse cok zor işimiz
allah eksikliklerini göstermesin

canım hep aynı şekilde yapacaklar diye bişey yokki
bebek senin yediğinden de etkilenir o yüzden de yeşil yapmış olabilir

Günaydın kızlar.
Herkez uyuyorken süt sağayım dedim....
Hepinizede beni anladığınız ve duygularınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Dün gerçekten kabus gibi bir güne başlayınca ipleri iyice elden bıraktım.Kayra bile benim yüzümden çok huysuzdu...
Şu aralar hepinizinde benzer uyku sorunları ile uğraştığını görünce biraz da olsa rahatladım diyebilirim...Malum benim oğlan akşam 7den sabah 6ya kadar uyuyan bir bebekken birden böyle uykusu değişince afalladım.Üstüne uykusuzluğumda etkilenince kendimi bile tanıyamadım...

Misafirin habersiz gelmesi meselesine gelince...Ben misafire yedirip içirmeyi çok severim,hiç biri gözüme gelmez ama plansız programsız gelen misafiride hiiiiç sevmem...Nitekim kaynanagilde normalde haftaya geleceklerdi.Ben de her gün bir odayı temizlersem onlar gelmeye işlerim biter diye hesap ediyordum ama olmadı...Dün yola çıktıktan sonra oğullarını aramışlar biz geliyoruz diye.Eşimde onlardan sonra hemen bana hbr verdi ki çok iyi bilir plansız durumlardan nefret ettiğimi.
Her neyse o sinirle başladım evi toparlamaya ama Kayra ile ilgilenemediğim için çocuk ortada sürekli ağladı.Bi onu avuttum bi temizlik yaptım...Tabi beni bu duruma düşürenlerede çok kızdım.Sonra eşim geldi yardıma ve onlar gelmeye 5 dakika kala banyoya girdim ve bitmişti herşey.Yemeği yetiştiremedim ama eşimde zaten "boşver hbr vermeden gelirlerse yemeksiz kalırlar"dedi...Hatta onlar geldikten sonra ben yemek yaparken onların yanında "ben sana demedim mi yemek yapma diye"dedi :1:
Ben de tabi her cümleden sonra "biz sizi haftaya bekliyorduk ,o yüzden hiç hazırlığım yok " diyerek laf attım...Bekar görümcelerim çok yardımcı oluyorlar,onları çok seviyorum ama yinede böyle olmamalıydı..
Artık gidene kadar vurgularım habersiz gelmelerini....:19:

eşini alkışlıyorum turuncu :46::46::46::46:
senin yanında olması cok hoş
eve misafir gelince bebeklerin düzenide cok bozuluyor aynı şekilde biz bir yere gidincede kızım oldu olalı mümkün mertebe evde olmaya calışıyorum ki kızım güzel beslensin uyusun diye
boşver sen kendini cok yıpratma ne güzel görümcelerin iyiymiş onlar yapsınlar sen kayrayı ihmal etme git gide huzursuz olur paşa:50:

bebişleri gece az uyanan anneler
eger bebeğin az kilo almasından şikayetçiyseniz o uyanmıyorsa szi alın gögsünüze emsin
ben bu ay öyle yaptım sanırım kızım bu ay 1 kilo almış olacak
gecen ay sadece 400 gr almıştı artık o uyanmadan emzirip yatırıyorum faydasını gördük biz

bebişleri gece az uyanan anneler
eger bebeğin az kilo almasından şikayetçiyseniz o uyanmıyorsa szi alın gögsünüze emsin
ben bu ay öyle yaptım sanırım kızım bu ay 1 kilo almış olacak
gecen ay sadece 400 gr almıştı artık o uyanmadan emzirip yatırıyorum faydasını gördük biz

kaç saat uyuyordu ki cnmmm?????? merak etiim...
birde gece yatarken mesela diyelim 23:30 da yatıcaz ama bebiş uyuyooo
ben alıyorum altını değiştiriyorum bolca kremliyorum sabaha kadar değiştirmediğimdenn
sonra emziriyorum...
böylece 5'e kadar fln uyuyooo:) yani bu asya gibi gece sık uyanan bebek anneleri için mucizevi bir olayyy:)
benden de bu gelsin bariii :emir_bebek:

kızlar gunaydin. ybenim kızımda doğduktan 15 gün sonra capaklanma başladı doktorum bu güne kadar ara vererek 3 ayrı marka ilaç verdi. ilk tobraset iki göze 4 defa 2 damla, gecmeyince aynı sekilde bu sefer netira yine gecmeyince tekrar tobraset. cuma günkü kontrolde arada sırada da olsa olduğu için bu sefer günde 2 kere fucithalmic verdi. kullanmaya başladım şimdilik birşey yok ama bir kez bile olursa hemen haber vermemi istedi. kendi doktorunun haricinde ailemde de hep cocuk doktorları ve ecz bulunmasına rağmen geçiremedim anacim geçiremedim. Cumartesi göz Prof. olan bı yakınımla karşılaştık. gözüne yaptığımız masajı sadece sanki pınarlardaki suyu aşağı siyirir gibi yapmamin yeterli olacağını söyledi . ihmal etmememi çünkü şimdi en önemli vakti olduğunu ekledi. bu yeni masaja başladım artık çünkü digeri ne kadar tırnaklarım kısa da olsa beni sanki pis kötü birşey yapıyormuşum gibi hissettiriyor. biraz uzun oldu ama bildiklerimi paylaşmak istedim.

günaydın kızlar.geçmişi oku oku anca bitirebildim..öncelikle mayıs bebeklerinin hepsine maşallahh nasılda değişip büyüdüler geçen sene bu zaman bi fasülye tanesiydi onlar:9:zaman ne kadar çabuk geçiyo..

kış hazırlaklarından bahsetmişsiniz..benim konserve fasülyeler bozuldu:(yeniden yaptım dondurucuya koydum en sağlıklısı dondurucuymuş emeklerim ziyan oldu:43:kuzuma bibersiz domates yaptım bize 500 grlık kavanozlara yapmıştım Tarık Buğraya 250 grlık kavanoza yaptım çok şeker oldular kendi gibi mini mini:)yavruma ev yapımı peyni ve pekmez kullanıcam ikisinide kvden satın aldık (oğlundan kg başı 3 lira fazladan aldı euheuh)tabii bende telefonda hemen cevabımı verdim..para dosttan kazanılır hesabı oldu seninkide dedim ama bunları torunun kullanıcak bildiğin halde işi ticarete dökmen beni şaşırttı kırıldım anne dedim açıklama yapmasını beklemeden iyi akşamlar dedim telefonu eşime verdim o günden beri görüşmüyorum:110:benim annem torunum katkısız doğal şeyler yesin diye didinip dururken kendileri para peşinde çok sinirlerim bozuldu:47:tarhanayıda annem bi komşusuna sipariş vermiş acısız yapıcak kuzuma..geriyede yazın olan ve kışın bulamayacağımız meyveler kalıyo..onuda marmelat kıvamında yapıp kavanozlarda saklayabiliriz diye düşündüm..bi kaç gün önce denemek için incirle yaptım şekersiz çok güzel olmuş:56:şeftaliylede aynı şekilde hem bize hem Tarık Buğraya şekerli ve şekersiz olarak yapmayı düşünüyorum..

turuncu kv lere ben bile çok sinirlendim..seni çok iyi anlıyorum ama gelmişler yapıcak bi şey yok artık hem görümcelerinde yardım ediyolarmış sen sadece Kayrayla ilgilen gerisini onlara bırak:34:

bu arada benimde çok sinirlerim bozuk Tarık Buğranın emmemek için direnişleri,uyku düzeninin bozulması benide çileden çıkardı..bi kaç gündür bende oturup ağlıyorum:43:kendi sütümü kaşıkla verdim onuda kabul etmiyo,en sonunda pes ettim yine biberon verdim..unutmuş biberon emmeyi tutamadı unuttuğunu görünce çok sevindim:1:biraz ağzına sıktım sütü içmedi ağzını açık tutuyo sıpa yutmasın diye:1:mama verdim,mamayıda unutmuş:1:midesini bulandırdı..hep ağlama modunda gezmeyi seviyo diye dışarı çıkardık dün..dışarda uyuyan çocuk 5 dk bile uyumadı hep mızıldandı..gece uyku aralarında da hep mızmızlanıyo..bende bi hevesle düzelsin diye bekliyorum...bu arada benim minnoş meeee demeyi öğrendi:1:habire kuzu gibi meeee diyip duruyo :52:bizden şimdilik bu kadar çok yazdım farkındayım:1:ama bi kaç gündür yoktum ona sayın artık şekerler:34:oğlum kızlarınızı bende sizleri öpüyorum:1:

Tamam canım sağol,ben de bir doktora sorayım.
cnm öğrenince burdan paylaşırmısın bizdede var bu sorun:18:

h.g. cnm güle güle büyüt :16:

Back
X