kızlar bende mayıs ikizler annesiyim bende eylülden sonra tek bakacam nasıl bakacam bilmiyorum ama inanıyorum tek bakacağıma....bu arada ankarada olan var mı bana çocuk doktoru önerirmisiniz..........
kızlar nasılsınız iyimisiniz? sesler cıkamıyor bakıyorum. benım kızm bu gece uyumuyor. bende ayagımda sallarken sızlerın hatrını sorayım dedım.
bu arada rota aşınızı yaptırdınızmı? bız yaptırmadık. sanırım 3. ayda yaptırılıyor. bız kacırdık galıba.
bayram sonrası evıme gıttım kızlar. 10 yasında yegenım vardı yanımda. eh fena sayılmazdı evdekı halımız. bu haftada yanlız gıdıcem eve.yardımcı tutmuştuk. gelemıycekmış. bakalım durrum ne olacak.
nili_fer aramıza hoşgeldin. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
sevgili liman rota aşısını 2. ayda yapıyorlar biz yaptırdık 2. dozu ise 4.ayda yapılacak. ikizler bizde ses soluk bırakmıyorki :)))) foruma girip yazışalım :))))). ama ne olursa olsun onlar için herşeye katlanılıyooo. rabbim tüm annelere ve bebişlere saglık sıhhat versin yeterkiii
senin kızların doktor kontrollleri nasıl gidiyo kiloları nasıl. benim kızlar 3 ay + 11 günlükler daha yeni 5 kilo oldular. Kiloları düşük ama çok şükür saglıkları yerinde bide uyku düzenleri olsa ahh ahhhh :))))) ben kızlara çok fazla mama vermiyorum daha çok emziriyorum. senin sütün nasıl mama alıyolar mı .seni ve tüm ikiz annelerini öpüyorum
merhaba canım. sanırım ben artık asıyı yaptıramııycam. kendı saglık ocagımızada gıtmedıgımız ıcın hatırlatan olmadı.
evet canım onlar ıcın herseye katlanılıyor. rabbım hepimize saglık sıhhat versın.
5 gun sonra kontrolumuz var. ben onlarla tartıya cıkıyorum. eger dogru ıse 6 kıloya ulastık sukur. ama 4 ayımız bıtmek uzere canım.
ben gunde 1 veya 2 kez mama verıyorum. zaten mamayıda pek sevmıyorlar. bosta olsa meme emmek onlar ıcın daha ıyı gelıyor.
bu arada ben 2 gundur cok rahatsızım kızlar. kızlarım gunduz cok yorulunca gece emmeye kalkmadılar ve goğsumde sut kırılması oldu. ateslenıyorum. cok halsızım. ne yapıcam bılmıyorum gecmedı bır turlu. acildekı dr. genel cerraha gıt dedı. ben kokrtum henuz gıtmeıdm. ıyıleşmeyı beklıyorum. geçsin dıye sureklı sagıyorum. bazıları sutu verme dıyor. bazılarıda ver dıyor. ne yapıcam bılmıyorum. sütüm zaten kızlarım ıcın cok degerlı. dokmeye kıyamıyorum.basına boyle bısey gelen varmı?
hepinizi çoook öpüyorum...
Çok geçmiş olsun liman benim başıma böyle birşey gelmedi. allah yardımcın olsun acil şifalar versin.senin kızlar yorgunluktan değilde artık gece uykularına başlamış olmasınlar.benim kızlardan biri bazen gece çok güzel uyuyoo bazen uyumuyoo. uyanmadıklarındada ben gece 1 yada 2 kez sagıyorum. mamayı günde 3 yada 4 kez veriyorum.kızlarımın biri memede süt bitince çıldırıyo çok aglıyo sütüde mamayıda seviyo ama 2 ölçek mama veriyorum. sütüüm artsın diye herşeyi deniyorumm.(sıvı alıyorum bol bol çay su incir vs.)önceleri 3 saatte bir sagıyodum hemde emiyorlardı şimdi ise gündüz uyandıklarında ve agladıklarında mamadan önce muhakkak emziriyorum gece 1 yada 2 kez sagıyorum. bizimkiler 3,5 aylık oldular.seninkiler kaç ölçek mama alıyolar mama oranını sen mi belirledin yoksa doktor mu belirliyo. bizimkini ilk günden beri doktor belirledi.tekrar geçmiş olsun kendine dikkat et . öpüldünnn
merhaba canım. sanırım ben artık asıyı yaptıramııycam. kendı saglık ocagımızada gıtmedıgımız ıcın hatırlatan olmadı.
evet canım onlar ıcın herseye katlanılıyor. rabbım hepimize saglık sıhhat versın.
5 gun sonra kontrolumuz var. ben onlarla tartıya cıkıyorum. eger dogru ıse 6 kıloya ulastık sukur. ama 4 ayımız bıtmek uzere canım.
ben gunde 1 veya 2 kez mama verıyorum. zaten mamayıda pek sevmıyorlar. bosta olsa meme emmek onlar ıcın daha ıyı gelıyor.
bu arada ben 2 gundur cok rahatsızım kızlar. kızlarım gunduz cok yorulunca gece emmeye kalkmadılar ve goğsumde sut kırılması oldu. ateslenıyorum. cok halsızım. ne yapıcam bılmıyorum gecmedı bır turlu. acildekı dr. genel cerraha gıt dedı. ben kokrtum henuz gıtmeıdm. ıyıleşmeyı beklıyorum. geçsin dıye sureklı sagıyorum. bazıları sutu verme dıyor. bazılarıda ver dıyor. ne yapıcam bılmıyorum. sütüm zaten kızlarım ıcın cok degerlı. dokmeye kıyamıyorum.basına boyle bısey gelen varmı?
hepinizi çoook öpüyorum...
telmacım buyukler sut kırılması dıyor dr.lar ıltıhap dıyor. aynı seyden bahsedıyoruz. nettede mastit dıye geciyor.
ama ben buyuklere ınanıyorum. cunku nedense sut cok olunca içilmiyorsa oluyor. iltihap olsa emzirilmez, emzirmekle gecıyor denılıyor canım. rabbım kımseye gostermesın.
benım kızlarımın bı sorunu var. ellerını emmek ıstıyorlar. hele acıkınca bir elini dıger elliyle agzına bastırıyorlar. elınımı ısıran agzınımı kanatan ararsanız. sonrada acılarından aglıyorlar. sizinkilerdede varmı boyle bı sorun kızlar. hala parmaklarını guzelce bulup ememıyorlar. emziğede bı turlu alıştıramadım. uykuları gelınce ellerını tutup emzık verıyorum emzıgıde bı elımle tutuyorum agızlarında. bıde ayaklarımda sallıyorum. sırtım cok agrıyor boyle oluncada. tavsıyelerınız varmı? gece hala 2 saatte bır uyanıyoruz. gunduz uykularımız mama saatımız felanda yok. 4 ay bıtıyor ya. ne yapıcam bılmedım. en kotusude ayakta sallama meselesı
sevgili liman 2. aydan itibaren ellerini emmeleri normalmiş emerek tanıyacaklar herşeyi dedi doktorumuz.tırnaklarını iyice kes emsin zararı olmaz emziğe alışmadılarsa.benimkilerde açta olsalar tokta olsalar bazen tek ellerini bazen iki ellerini emiyolar. ben emzik vermedim henüz memeyi unuturlar diyee. doktor 3. aydan sonra verebilirsin dedi emzikle memenin arasındaki farkı artık bilir dedi ama ben korkumdan veremiyorum.en azından altı ay emsinler istiyorum.
sütüm zaten yetmiyoo( bide emmezlerse naparım diye korkuyorum. ayakta sallamaya gelince keşke en baştan alıştırmasaydın .kayınvalidem bir kez ayagına alıp sallamaya kalktı istemedim.beşikte sallamaya alıştırdım hepp en azından ikisini rahat sallıyorum. pusetede alıştırmamaya gayret ediyorum. ben bazen ikisini aynı anda emzirip uyutuyorum beşiğe koyunca mızmızlanırlarsa sallıyorum.onların uykularının gelmesini bekliyorum çogu zaman belli ediyolar uyku istediklerini çogu zaman zorlamıyorum uyusunlar diye gündüzleri.
gece daha rahat uyuyolar gündüz uyanık olurlarsa.gece yatırırken ellerini emmesinler istiyorsan yarım kundak yap yani ellerini sar. bir iki gün dene bakalım işe yarıyacak mı. benim küçük kızım ellerinden korkuyo sıçrıyo uykuya dalmakta zorlanıyo yarımkundak yapıyorum rahat uyuyo bazen gece açıyoo ama işe yarıyo. kundak için tülbent kullan ben öyle yapıyorum. çok sıcak olmasın diye.akşam mama miktarını artırabilirsin tok olunca daha geç uyanırlarr. tekrar geçmiş olsun kendine dikkat et.öpüldünn
sevgili liman 2. aydan itibaren ellerini emmeleri normalmiş emerek tanıyacaklar herşeyi dedi doktorumuz.tırnaklarını iyice kes emsin zararı olmaz emziğe alışmadılarsa.benimkilerde açta olsalar tokta olsalar bazen tek ellerini bazen iki ellerini emiyolar. ben emzik vermedim henüz memeyi unuturlar diyee. doktor 3. aydan sonra verebilirsin dedi emzikle memenin arasındaki farkı artık bilir dedi ama ben korkumdan veremiyorum.en azından altı ay emsinler istiyorum.
sütüm zaten yetmiyoo( bide emmezlerse naparım diye korkuyorum. ayakta sallamaya gelince keşke en baştan alıştırmasaydın .kayınvalidem bir kez ayagına alıp sallamaya kalktı istemedim.beşikte sallamaya alıştırdım hepp en azından ikisini rahat sallıyorum. pusetede alıştırmamaya gayret ediyorum. ben bazen ikisini aynı anda emzirip uyutuyorum beşiğe koyunca mızmızlanırlarsa sallıyorum.onların uykularının gelmesini bekliyorum çogu zaman belli ediyolar uyku istediklerini çogu zaman zorlamıyorum uyusunlar diye gündüzleri.
gece daha rahat uyuyolar gündüz uyanık olurlarsa.gece yatırırken ellerini emmesinler istiyorsan yarım kundak yap yani ellerini sar. bir iki gün dene bakalım işe yarıyacak mı. benim küçük kızım ellerinden korkuyo sıçrıyo uykuya dalmakta zorlanıyo yarımkundak yapıyorum rahat uyuyo bazen gece açıyoo ama işe yarıyo. kundak için tülbent kullan ben öyle yapıyorum. çok sıcak olmasın diye.akşam mama miktarını artırabilirsin tok olunca daha geç uyanırlarr. tekrar geçmiş olsun kendine dikkat et.öpüldünn
canım kiloları gayet iyi benin kızım 7800 oglum 7500 gr olmuslar doktor dogum kılolarına göre iyi kilo almışlar dedi .Slm kızlar bızde 3 aylık knt yapıldı kızlarım boy 61 kg 5400gr olmuslar bana az geldı sanı ıller cok sukur sımdılık bu kadar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?