2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

slm arkadaslar 3.5 aylık olduk çok şükür bir sıkıntımız yok tek sorunumuz mama saatlerımız uyku saatlerımız daha duzenleyemedım
cıpskolam hayırlısı olsun canım bol bol emzirmeye çalıs sutün artar inşallah bırde ben kuru incir kürüne başladım şımdı onu yapıyorum bıraz arttı sütüm 2. aydan sonra yalnız basıma bakmaya baslayınca ıkısı bırlıkte uyanınca mama vermek zorunda kaldım tabı bu seferde suum ıyıce azaldı sımdı ise ilaç niyetine az da olsa verıyorum.ek gıdaya baslamadım ama önümüzdeki hafta yogurt -meyve- sebze corbası sıralamasıyla baslıycam bakalım senin başlamana daha ck var canım ama 40 gunden sonra her şeyin tadına baktırmanı tavsıye ederım ben o sekılde yaptım .
limancım ben yalnız basıma bakıyorum çok şükür zorlanmıyorum tek zorlandıgım sey uykusuzluk gece uyumayınca gunduz halım kalmıyordu:) ama artık gece uykuları az da olsa duzene gırmeye basladı uykumu alınca onlarla daha guzel ılgılenebılıyorum ayrıca evdekı işlerimide yapabiliyorum sende yalnız kalsan tek basına ıdare edebılırsın ailenin destegının olması cok guzel ama bızlerınde bır hayatı var:)) ınsan yalnız kalıp bebişleri ile çekirdek aile olmanın tadını cıkarmak ıstıyor bende öncelikle mama saatlerını duzenlıycem çünkü benimkiler 1-2 ölcü mama yiyorlar tabı karınları doymuyor yarım saat sonra tekrar mama ıstoyorlar karınları doydugu zamanda uyuyup kalıyorlar zaten .
hepinizin bebişlerini ve sizleri öpüyorum

kızlar bende mayıs ikizler annesiyim bende eylülden sonra tek bakacam nasıl bakacam bilmiyorum ama inanıyorum tek bakacağıma....bu arada ankarada olan var mı bana çocuk doktoru önerirmisiniz..........

kızlar bende mayıs ikizler annesiyim bende eylülden sonra tek bakacam nasıl bakacam bilmiyorum ama inanıyorum tek bakacağıma....bu arada ankarada olan var mı bana çocuk doktoru önerirmisiniz..........

Ben ankaradayim nill fer Baskent hastanesinde dogum yaptım. İlk ay oraya goturduk ama pek memnun kalmadık.
2. Aydan itibaren Gazi unv de profesör esra Onal var. Özel koru hastanesinde calisiyo. Muayene ücreti yüksek ama biz cok memnunuz düşünürsen onu tavsiye ederim.Allah kolaylık versin tüm annelere. Bende Eylül'de rapor alacağım sonrasında ücretsiz izin bazen kayinvalimle bazende yalnız bakicam.

kızlar nasılsınız iyimisiniz? sesler cıkamıyor bakıyorum. benım kızm bu gece uyumuyor. bende ayagımda sallarken sızlerın hatrını sorayım dedım.
bu arada rota aşınızı yaptırdınızmı? bız yaptırmadık. sanırım 3. ayda yaptırılıyor. bız kacırdık galıba.

bayram sonrası evıme gıttım kızlar. 10 yasında yegenım vardı yanımda. eh fena sayılmazdı evdekı halımız. bu haftada yanlız gıdıcem eve.yardımcı tutmuştuk. gelemıycekmış. bakalım durrum ne olacak.
nili_fer aramıza hoşgeldin. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

sevgili liman rota aşısını 2. ayda yapıyorlar biz yaptırdık 2. dozu ise 4.ayda yapılacak. ikizler bizde ses soluk bırakmıyorki :)))) foruma girip yazışalım :))))). ama ne olursa olsun onlar için herşeye katlanılıyooo. rabbim tüm annelere ve bebişlere saglık sıhhat versin yeterkiii
senin kızların doktor kontrollleri nasıl gidiyo kiloları nasıl. benim kızlar 3 ay + 11 günlükler daha yeni 5 kilo oldular. Kiloları düşük ama çok şükür saglıkları yerinde bide uyku düzenleri olsa ahh ahhhh :))))) ben kızlara çok fazla mama vermiyorum daha çok emziriyorum. senin sütün nasıl mama alıyolar mı .seni ve tüm ikiz annelerini öpüyorum

merhaba canım. sanırım ben artık asıyı yaptıramııycam. kendı saglık ocagımızada gıtmedıgımız ıcın hatırlatan olmadı.
evet canım onlar ıcın herseye katlanılıyor. rabbım hepimize saglık sıhhat versın.

5 gun sonra kontrolumuz var. ben onlarla tartıya cıkıyorum. eger dogru ıse 6 kıloya ulastık sukur. ama 4 ayımız bıtmek uzere canım.
ben gunde 1 veya 2 kez mama verıyorum. zaten mamayıda pek sevmıyorlar. bosta olsa meme emmek onlar ıcın daha ıyı gelıyor.

bu arada ben 2 gundur cok rahatsızım kızlar. kızlarım gunduz cok yorulunca gece emmeye kalkmadılar ve goğsumde sut kırılması oldu. ateslenıyorum. cok halsızım. ne yapıcam bılmıyorum gecmedı bır turlu. acildekı dr. genel cerraha gıt dedı. ben kokrtum henuz gıtmeıdm. ıyıleşmeyı beklıyorum. geçsin dıye sureklı sagıyorum. bazıları sutu verme dıyor. bazılarıda ver dıyor. ne yapıcam bılmıyorum. sütüm zaten kızlarım ıcın cok degerlı. dokmeye kıyamıyorum. basına boyle bısey gelen varmı?
hepinizi çoook öpüyorum...

Çok geçmiş olsun liman benim başıma böyle birşey gelmedi. allah yardımcın olsun acil şifalar versin.senin kızlar yorgunluktan değilde artık gece uykularına başlamış olmasınlar.benim kızlardan biri bazen gece çok güzel uyuyoo bazen uyumuyoo. uyanmadıklarındada ben gece 1 yada 2 kez sagıyorum. mamayı günde 3 yada 4 kez veriyorum.kızlarımın biri memede süt bitince çıldırıyo çok aglıyo sütüde mamayıda seviyo ama 2 ölçek mama veriyorum. sütüüm artsın diye herşeyi deniyorumm.(sıvı alıyorum bol bol çay su incir vs.)önceleri 3 saatte bir sagıyodum hemde emiyorlardı şimdi ise gündüz uyandıklarında ve agladıklarında mamadan önce muhakkak emziriyorum gece 1 yada 2 kez sagıyorum. bizimkiler 3,5 aylık oldular.seninkiler kaç ölçek mama alıyolar mama oranını sen mi belirledin yoksa doktor mu belirliyo. bizimkini ilk günden beri doktor belirledi.tekrar geçmiş olsun kendine dikkat et . öpüldünnn

teşekkür ederim canım. bugun ateşlenmem geçti Allaha şükür. göğsumde agrı var oda azaldı bayağı. keske gece uykuları uzasa artık. bıraz gezıp dolasınca kızlar yoruluyo. ne zaman arabayla yolculuk yapsak yatmadan 12 gıbı emzırıyorum. bıde saat 5 te kalkıyorlar genelde. koye gıttım. bol bol ıncır yeyınce sutumde cogalmış. kızlarda emmeyınce olan oldu ıste. neysekı daha ıyıyım artık.

benımde kızların bırı memede sut yoksa aynen cıldırıyor. mamayı hıc sevmıyor. bugun bıraz yoruldum evde kendımede ıyı bakamadım. hemen sutum azaldı. cok cabuk fark edıyo. bugun 3 kez mama verdım. bizim henuz cocuk dr.muz yok. sadece aıle hekımımıze gıdıyoruz oda kontrol ve asıya. mamayı ben kafama gore verıyorum. kucuk kız pek sevmıyor 60 ccyı gecmıyor içtigi. buyuk kızımda 90 cc anca bıtırıyor.

Limancigim gecmis olsun. Sut kirilmasi nedir bilmiyorum ama bende de sütü tam emmediklerinden iltihap olmustu. 2 gun atesim 39-40larda gezdi. Antibiyotik kullanmak zorunda kaldim.

Bizim kizlar da 3 ay 3 haftalık oldular. Ben de yogunluktan foruma giremiyorum. Girsem bile yazamıyorum. Gunde 3-4 saatimi de ise ayirmak zorundayim. Gunduzleri bakıcımız var ama 3 cocuk, is ve ev zor yetisiyorum.

Bizim kızlar nedense az emiyor. Hala sutu bitiremiyorlar. Kilo alımları da normalin alt sınırında. 4 aylık kontrolde bakalım ne çıkacak. Süt için alkolsüz birayı tavsiye ederim. Anında üretim yapıyor. Ben hatta tadını sevdigim halde, korkumdan içemiyorum, çünkü çok süt olunca da bebeklerin bogazına tıkanıyor.

Bizim kızlar sürekli uyuyor ya da uyumak istiyor. Söyle keyifli oldukları günde 1-2 saat ancaktır. belki uykuları düzene girince bu süre uzayacak. geceleri hala sancıdan iyi uyuyamıyorlar. Öyle çığlık çığlığa ağlamaları bitti ama gece 2-3ten sonra kıvranmaya başlıyorlar sabaha kadar pış pış istiyorlar.zaten uykuya dalmaları da sorun. Gece 7-8 gibi uyutulmak sitiyorlar ama uykuya geçtiklari saat 10-11. Yataga koyar koymaz ya da 10 dk sonra uyanıyorlar. Cocuk başına gecede 10 kez uyuyorum. Ama gündüz çok rahat ikisini birden yatağa koyup sallayınca uyuyorlar.

Herkese kolay gelsin...

telmacım buyukler sut kırılması dıyor dr.lar ıltıhap dıyor. aynı seyden bahsedıyoruz. nettede mastit dıye geciyor.
ama ben buyuklere ınanıyorum. cunku nedense sut cok olunca içilmiyorsa oluyor. iltihap olsa emzirilmez, emzirmekle gecıyor denılıyor canım. rabbım kımseye gostermesın.
benım kızlarımın bı sorunu var. ellerını emmek ıstıyorlar. hele acıkınca bir elini dıger elliyle agzına bastırıyorlar. elınımı ısıran agzınımı kanatan ararsanız. sonrada acılarından aglıyorlar. sizinkilerdede varmı boyle bı sorun kızlar. hala parmaklarını guzelce bulup ememıyorlar. emziğede bı turlu alıştıramadım. uykuları gelınce ellerını tutup emzık verıyorum emzıgıde bı elımle tutuyorum agızlarında. bıde ayaklarımda sallıyorum. sırtım cok agrıyor boyle oluncada. tavsıyelerınız varmı? gece hala 2 saatte bır uyanıyoruz. gunduz uykularımız mama saatımız felanda yok. 4 ay bıtıyor ya. ne yapıcam bılmedım. en kotusude ayakta sallama meselesı

sevgili liman 2. aydan itibaren ellerini emmeleri normalmiş emerek tanıyacaklar herşeyi dedi doktorumuz.tırnaklarını iyice kes emsin zararı olmaz emziğe alışmadılarsa.benimkilerde açta olsalar tokta olsalar bazen tek ellerini bazen iki ellerini emiyolar. ben emzik vermedim henüz memeyi unuturlar diyee. doktor 3. aydan sonra verebilirsin dedi emzikle memenin arasındaki farkı artık bilir dedi ama ben korkumdan veremiyorum.en azından altı ay emsinler istiyorum.
sütüm zaten yetmiyoo ( bide emmezlerse naparım diye korkuyorum. ayakta sallamaya gelince keşke en baştan alıştırmasaydın .kayınvalidem bir kez ayagına alıp sallamaya kalktı istemedim.beşikte sallamaya alıştırdım hepp en azından ikisini rahat sallıyorum. pusetede alıştırmamaya gayret ediyorum. ben bazen ikisini aynı anda emzirip uyutuyorum beşiğe koyunca mızmızlanırlarsa sallıyorum.onların uykularının gelmesini bekliyorum çogu zaman belli ediyolar uyku istediklerini çogu zaman zorlamıyorum uyusunlar diye gündüzleri.
gece daha rahat uyuyolar gündüz uyanık olurlarsa.gece yatırırken ellerini emmesinler istiyorsan yarım kundak yap yani ellerini sar. bir iki gün dene bakalım işe yarıyacak mı. benim küçük kızım ellerinden korkuyo sıçrıyo uykuya dalmakta zorlanıyo yarımkundak yapıyorum rahat uyuyo bazen gece açıyoo ama işe yarıyo. kundak için tülbent kullan ben öyle yapıyorum. çok sıcak olmasın diye.akşam mama miktarını artırabilirsin tok olunca daha geç uyanırlarr. tekrar geçmiş olsun kendine dikkat et.öpüldünn

slm kızlar bizde bugün tam 44 günlk olduk çok şükür 1.ay aşılarımızıda olduk çok şükür ates olmadı 2.ay asıları ateş yapıyor diyolar sizde oldumu bide asıya gitmeden yarım saat önce ateş düşürücü fitil verin diyorlar sizler yaptızınmı veya neler yaptınız?? kızlarım 3700 olmuşlar çok şükür bu arada kızlarımın dili pamukçuk oldu çok kötüydü burtan okuduk kulak pamuğunu zayin yağına batırdım dilini sürttüm çok şükür baya çıktı çok az kaldı sizinde önerileriniz varmıı??

slm cnm benim kzlarıma emzik alıştırdım valla çok işe yarıyor yoksa durmuyorlar sallama konusundada annem alıştırdı ayakta uyuyorlar çok zor ikiz büyütmek valla birini memede birini emzikler ayagımda sallaya sallaya uyutuyorum evde müzik hep açık sese alışsınlar bende arada kundak yapıyorum çok işe yarıyor elleri oynamayınca hemen uyuyorlar bende ince tülbent kullanıyorum

Bizimkiler de parmakçı. Uykuları gelince direk parmak emmeye başlıyorlar. Büyük kızım da parmak emiyordu, 1,5 yasina gelince kendiliginden birakti. sanirim bir sonem ihtiyac duyuyorlar. Biz de her gun baska sey yapiyoruz uyutmak icin. Bazen ayakta sallama, bazen yataklarinda sallama bazen de yuzukoyun yatirip pispislama.

Geceleyin kim uyanirsa onu emziriyordum bu nedenle pek uyku uyumamıyordum. Bu hafta biri uyaninca yatmadan oburunu de emzirmeye basladim. Tam faydasini goremedim zira gaz sancilarindan hala uyaniyorlar sık sık. belki gazları bitince düzen alır.

Doktorumuz yavas yavas ek besine gecmemizi onerdi. Sut yetmedigi yerde mama yerine kasikla corba meyve suyu vs vermemizi tavsiye etti. Bakalim tutacak mi? Doktorumuzun ikiz bebek baktigini hic sanmiyorum. Teori ile pratik bazen ortusmeyebiliyor. Olmazsa biberonla mama verecegim. Defne'ye meme yaninda Aptamil veriyordum 2 yasina kadar. Suyu bile kasikla ve bardakla vermemizi tavsiye etti. Ona da meyve suyu ile birlikte bu hafta basladik. Haftaya da corbalara gececegiz.

Herkese kolay gelsin. Kuzucuklara opucukler.

Merhaba Mayıs anneleri
Biliyorum hepiniz cok yogunsunuz ve yorgunsunuz fakat topigimiz cok gerilere düşmüş .
Bende bayram vesilesi ile bir seyler yazmak istedim. Sizlerin ve kuzucuklarin Bayramı'nı kutluyorum. Rabbim herkese coluguyla çocuğuyla nice bayramlar görmeyi nasip etsin. Hepinize kucak dolusu sevgiler...

ii bayramlar kızlar biz 3 aylık olduk hala gelen giden yok nerelerdesiniz arkadaslar arada gelin.

selam kızlar hepınızı cok ozledık. pc basında zaman gecırmeyıde tabi :)
kızçelerle iyi gidiyor hayat. sizin nasıl gıdıyor anlatın bakalım. kızlarıma tek basıma bakıyorum.
yardımcı işi yattı. (bulamadıkta ondan) bugun asıdan geldık. 6. ayı doldurmak uzereyız.
yurutece yenı yenı bınmeye basladık. herseyın tadına bakıyoruz. 2 gundurde
corba yemeye basladık. brokolı corbası guzel bır secım oldu.
gobek desenız hala duruyor. fazladan 7 kılomuzuda koruyoruz.
bizden şimdilik bu kadar. sizlerde anlatın bakalım. neler yapıyorsunuz. keyıflerınız nasıl?
uykularınız duzene gırdımı. bizim henuz gırmedı. hergunumuz farklı gıdıyoruz. bakalım ne zamana kadar.
Hepiniz Allaha emanet olun...

Slm kızlar bızde 3 aylık knt yapıldı kızlarım boy 61 kg 5400gr olmuslar bana az geldı sanı ıller cok sukur sımdılık bu kadar...

slm cıpkolam. bence kıloları gayet ıyı. 5. aya kadar her ay 800 gr kadar alıyorlarsa hıc takma kafana.

kızlar durumlarınız nasıl benden vahımsınız galıba. ne gelen var ne gıden.
benım Azra kızımın 1. dışı cıkıyor. ananesı gordu dısını. diş hedıyesınıde aldı tabi.
ilk adım ayakkabısı oldu kızımın. bakalım 2. ayakkabıyı Erva'ya kim alıcak :)
sızge gelışmeler nasıl?

Slm kızlar bızde 3 aylık knt yapıldı kızlarım boy 61 kg 5400gr olmuslar bana az geldı sanı ıller cok sukur sımdılık bu kadar...
canım kiloları gayet iyi benin kızım 7800 oglum 7500 gr olmuslar doktor dogum kılolarına göre iyi kilo almışlar dedi .

kızlar durumlarınız nasıl benden vahımsınız galıba. ne gelen var ne gıden.
benım Azra kızımın 1. dışı cıkıyor. ananesı gordu dısını. diş hedıyesınıde aldı tabi.
ilk adım ayakkabısı oldu kızımın. bakalım 2. ayakkabıyı Erva'ya kim alıcak :)
sızge gelışmeler nasıl?[/QUOTE]

dişiniz hayırlı olsun limancım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…