merhaba ada2535,
hayirli olsun canim hamileligin, seninle ayni kaderi paylasiyorum bende..senin tedirginligini gayet iyi anlayabiliyorum.. Allah büyük sen kalbini ferah tut, kendini fazla yorma. benim bu 3cü hamileligim, ben 2 kere ayni 7ci haftada bebeklerimi kaybettim. Ama bu sefer Allaha sükürler olsun ki, simdi iyiyim... sende kendine dikkat et. Doktor ilac verdiyse onlari kullan ve bol bol dinlen..
tekrar hayirli olsun canim..sevgiler selamlar
kızlar sizler hamile olduğunuzu nasıl öğrendiniz?
benimki çok acayip oldu. adetimi geçince testleri tüketmeyi başladım bir gebelik 1haftada belli olur mu? bizimkinin yolda olduğunu anlamamız tam 1hafta sürdü. ilk teste ikinci çizgiyi görmedik sonra aaa sanki ışıkta dikkatli bakınca hafif bişi var gibi...3gün sonra bir tane daha yine siliğinden bir çizgi bir türlü eşimle birbirimize sarılıp bebeğimiz geliyo diye sevinemedik.sonra testi çöpe atacaktım baktım bayağı bayağı belli ama bu seferde 5dakkayı geçti hatalı olabilir diye yine muallakta kaldık. e dedik gidip kan testi yapalım ondada günlerden cuma pazartesi çıkar dediler ancak sonuç ama biz çatladık meraktan, sağlık ocağındaki hemşire buradada yapalım bi idrar testi dedi yaptık tamam dedi gebesin. niyeyse bizdede var bi gariplik tebrik edip gayet resmi yanaktan öpüştük inanamadığımızdan olsa gerek. yine dayanamayıp akşam özel hastanede kan testi yaptırdık ultrasyondanda bakıldı kese göründü diğer günde kanda çıktı.evde değildim kaynanamlardaydım kaynanamın durun hemen sevinmeyin aman sakın kimseye söylemeyin daha erken biraz bekleyin sözleri gölgesinde sevincimi pek yaşadığımı söyleyemem. ama akşam yatağa yatıp elimi göbeğime koyup içimden onunla konuşuyorum ve çok mutlu oluyorm...
son adetime göre bebek daha büyük ama kan testine göre tam 7.haftayı tamamladık.öğrendiğimizde evde deyildik kan testinide tatilde yaptırdık 5haftalıkken kalp atışını gördük maaşallah erken canlanmış sizinki dediler çok sevindik.
bu arada ben hala doktorumu seçemedim[/QUOTEbiz biraz erken öğrendik 5 haftalığız şuan cumartesi doktora gideceğiz seninki gibi olursa belki biz de kalp atışlarını duyarız ama genellikle daha geç duyuluyormuş sanırım.ben de kalp atışlarını duymadan tam sevinemiyorum.allah hepimize tamamına ermeyi nasip etsin inşallah
Teşekkür ederim çok, anladığım kadarıyla 7-8. haftalar tehlikeli.. Folic Asid ve progynex verdi doktor, kullanıyorum, okul açılana kadar da dinleniyorum :) mide bulantım çok fazla çıkarmıyorum ama yemeklere yaklaşamıyorum bile yiyebildiklerimde oldukça rahatsız ediyor, doğal bir süreç bu sanırım, benim gibi geçiren arkadaşlar vardır herhalde ?
Senin kaç haftalık? Hep böyle iyi sağlıkla kalırsınız umarım... Hayırlısı olsun hepimiz için.
merhaba canim,
Benim su an 8 haftalik su an.. amin canim insallah hayirlisi olsun hakkimizda... Benimde mide bulantilarim oluyor ama öyle cikaracak kadar kötü degil Allaha sükür. Simdilerde baya hafifledi...doktor zaten bir kac haftaya kadar iyice hafifler dedi... Onun disinda pek bir sorun yok su an..
Sende dikkat et kendine canim... sevgiler[/QUOTE
]merhaba tatlım epey oldu görüşmeyeli, nasılsın. kızların hepsi ben yokken nette bakıyorum. ne güzel ama muhabbetteleri hep kaçırmışımbenim akşamları inanılmaz uykum geliyor. 9 da yatıyorum. sabahta erken kalkıyorum tabi. inanır mısın canım deli gibi etsiz çiğ köfte dürüm çekiyordu. 1,5 dürümü yuvarladım mideye. resmen kısır gibi bulgurlu ekşili şeyler istiyor canım. sen ne durumdasın?
merhaba canim,
Benim su an 8 haftalik su an.. amin canim insallah hayirlisi olsun hakkimizda... Benimde mide bulantilarim oluyor ama öyle cikaracak kadar kötü degil Allaha sükür. Simdilerde baya hafifledi...doktor zaten bir kac haftaya kadar iyice hafifler dedi... Onun disinda pek bir sorun yok su an..
Sende dikkat et kendine canim... sevgiler[/QUOTE
]merhaba tatlım epey oldu görüşmeyeli, nasılsın. kızların hepsi ben yokken nette bakıyorum. ne güzel ama muhabbetteleri hep kaçırmışımbenim akşamları inanılmaz uykum geliyor. 9 da yatıyorum. sabahta erken kalkıyorum tabi. inanır mısın canım deli gibi etsiz çiğ köfte dürüm çekiyordu. 1,5 dürümü yuvarladım mideye. resmen kısır gibi bulgurlu ekşili şeyler istiyor canım. sen ne durumdasın?
ahh ahh o çiğ köfte kaç gündür aklımda ama ben de kabızlık çekiyorum onun için güvenip te alıp yiyemiyorum
ahh ahh o çiğ köfte kaç gündür aklımda ama ben de kabızlık çekiyorum onun için güvenip te alıp yiyemiyorum
O zaman mutlaka posalı kayısı, şeftali falan ye, süt iç canım. valla öyle aş erdimki oturup gece vakti evde kendim yaptım. yana yana öyle yedimki ertesi gün akşama kadar midem mhvoldu. ama ben hala çiğ köfte derdindeydim. şaka gibi. korkumdan artık 1 gün bekledim midem normale döndü öyle yedim. hakkaten ya tadımlık ye ya da bünyeni biraz düzelt öyle ye tatlım.
Kızlar bugun inş allah bana en güzel kandil hediyesi verecek dualarınız esirgemeyin kalp atışlarını duymak için gideceğiz inş duyarız sevincim o zaman olacak hep içimde bi şüpe vardı inş rabbim bugun o şüpheleri bitirecek
merhaba güzel anneler,
bu gün 7+1 oldukk. dün yediğim yemek hala ağzıma geliyor miğdemi bulandırıyor. normalde sevdiğim dokunmayan yemekler nasıl olurda bana bunu yaparlar sevdiklerim dokunuyor rahatsız ediyor sevmediklerimi zaten hiç yiyemiyorum...
kızlar bir sorum var akıntılarınız ne alemde benim çok akıntı oluyor mecbur sevmediğim halde günlük ped kullanıyorum ve ondan bile taştığı oluyor birden geliyor ve acaba kanama mı oldu diye tuvalete koşturup ödümü koparıyor. tecrübeliler normal mi bu?
kızlar geldim dr bebeğimin kalp atşlarını duydum ama çlokda mutlu değilim kalp atışları yavaşmış bayramdan sonra tekrar gideceğim
merhaba canim,
Sende dikkat et kendine canim... sevgiler
kızlar geldim dr bebeğimin kalp atşlarını duydum ama çlokda mutlu değilim kalp atışları yavaşmış bayramdan sonra tekrar gideceğim
merhaba güzel anneler,
bu gün 7+1 oldukk. dün yediğim yemek hala ağzıma geliyor miğdemi bulandırıyor. normalde sevdiğim dokunmayan yemekler nasıl olurda bana bunu yaparlar sevdiklerim dokunuyor rahatsız ediyor sevmediklerimi zaten hiç yiyemiyorum...
kızlar bir sorum var akıntılarınız ne alemde benim çok akıntı oluyor mecbur sevmediğim halde günlük ped kullanıyorum ve ondan bile taştığı oluyor birden geliyor ve acaba kanama mı oldu diye tuvalete koşturup ödümü koparıyor. tecrübeliler normal mi bu?
MERHABA, akıntı olması çok normal diye biliyorum istersen aşağıdaki yazıyı bir oku umarım yardımcı olur..
Akıntı
Gebelikte östrojen salgısı önemli ölçüde artar. Bu nedenle daha önceden hiç akıntı şikayetiniz olmasa bile gebelikte günlük ped kullanacak şiddette koyu kıvamlı ve açık renkli vajinal akıntı ortaya çıkabilir. Akıntınız beyaz renkli ya da renksiz ise, kötü koku içermiyorsa, beraberinde kaşıntı, idrar yaparken yanma ve ağrı gibi belirtiler yoksa bu büyük olasılıkla fizyolojik bir akıntıdır. Fizyolojik olmayan akıntıların nedeni vajinit ya da diğer genital sistem enfeksiyonları olabileceği gibi, özellikle ileri gebelik haftalarında sizin akıntı sandığınız sıvı erken membran rüptürü (suların erken gelmesi) neticesinde boşalmaya devam eden amnios sıvısı da olabilir!
Öneri: Kötü kokulu, sarı-kahverengi-kanlı-kırmızı-yeşil gibi rengi olan bir akıntınız varsa, akıntınız "su gibiyse (bacaklara kadar giden bir akıntının basit bir nedene bağlı olma olasılığı çok düşüktür)", ek şikayetleriniz varsa mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
ayy canım aynen ben de senin gibiyim biz daha küçüğüz ama akıntım da belirgin şekilde artış var ben de arada kanama oluyor diye ödüm kopuyor.allahım sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de göstersin inşallah
canım teşekkürler bunu paylaştığın çok iyi olmuş.
canım umutsuzluğa kapılma sakın bol bol dua et bu gece inşallah bayramdan sonra güzel haberler verirsin bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?