arkadaşlar çok erken olduğunu biliyorum ve ayrıca Allah hayırlı sağlıklısını versin kız erkek önemli değil tabi de.. cinsiyet konusunda hiç tahmininiz ya da içinize doğması gibi bir durum var mı? ben dün gece rüyamda gördüm ve içime merak düştü birden
MERHABA, akıntı olması çok normal diye biliyorum istersen aşağıdaki yazıyı bir oku umarım yardımcı olur..
Akıntı
Gebelikte östrojen salgısı önemli ölçüde artar. Bu nedenle daha önceden hiç akıntı şikayetiniz olmasa bile gebelikte günlük ped kullanacak şiddette koyu kıvamlı ve açık renkli vajinal akıntı ortaya çıkabilir. Akıntınız beyaz renkli ya da renksiz ise, kötü koku içermiyorsa, beraberinde kaşıntı, idrar yaparken yanma ve ağrı gibi belirtiler yoksa bu büyük olasılıkla fizyolojik bir akıntıdır. Fizyolojik olmayan akıntıların nedeni vajinit ya da diğer genital sistem enfeksiyonları olabileceği gibi, özellikle ileri gebelik haftalarında sizin akıntı sandığınız sıvı erken membran rüptürü (suların erken gelmesi) neticesinde boşalmaya devam eden amnios sıvısı da olabilir!
Öneri: Kötü kokulu, sarı-kahverengi-kanlı-kırmızı-yeşil gibi rengi olan bir akıntınız varsa, akıntınız "su gibiyse (bacaklara kadar giden bir akıntının basit bir nedene bağlı olma olasılığı çok düşüktür)", ek şikayetleriniz varsa mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
kızlar geldim dr bebeğimin kalp atşlarını duydum ama çlokda mutlu değilim kalp atışları yavaşmış bayramdan sonra tekrar gideceğim
merhaba nisan anneleri,
7+3.günüme iyi başladım şimdide iyiyim ama kasıklarımda batma ve ağrı var vede eve süpürge açılması lazım uzundur içime sinecek bir temizlik yapamıyorum.
sabah tartıldım hamileliği öğrendiğimden bu güne 3kilo vermişim, neyseki ilk aylar önemli değil bir iki kilo alınıp verilebilir diyorlar ya inşalah öyledir. kızlar bana sağlık ocağında ebe kayıtımı yaparken kanımın düşük olduğunu söyledi multivitamin verdi aç karnıma içmeye. ama önce doktorada bir söylim dedim sonrada tatilden sonra gidecem ya başlimde yok derse bırakırım dedim ama yutmamla çıkarmam bir oldu şimdi hapın kutusu bile miğdemi bulandırıyor.
slm arkadaşlar.....bende nisan annesi olucam kısmetse 2 ci bebeğim .aralık annesiydim kızımda şimdi bide nisan annesi olalım bakalım....ama sezeryanla doğum yapıcağım için mart ta da doğabilir kuzum hayırlı sağlıklı evlatlar olurlar inşallah....
hayırlı olsun inşallah sağlıkla gelsin bebeğin. daha önceki doğum sezeryan olduğu için mi yine öyle yapacaksın? ben de sezeryana fikir olarak daha yakınım ama hayırlısı henüz çok erken
merhaba Hatice teşekkür ederim benim de ilk bebeğim olacak inşallah. Yatak istirahatine ve progestana devam ediyorum şimdilik. Sezeryan konusunda olmazsa olmaz düşüncesinde değilim öncelikle bebeğimin sağlığı elbette, ama bunu düşündüren şey ailemde tüm kadınların normal doğum yapması ve bunun sıkıntısını hala yaşıyor olmaları. Şöyleki hala annem halam ve kuzenlerim hepsi hapşurduklarında idrar sıkıntısı yaşıyorlar. Bir de doğumda illa ki dikiş ve kesik olacak. Oramda olmamasını tercih ederim. Zaten yaş kilo dolayısıyla doktorum büyük ihtimalle sezeryana yönlendirecektir diyorum ama hayırlısı nasıl olacaksa öyle olsun. Sezeryan olursam epidural ya da spinal anestezi vs düşünebilirim. İnşallah sağlıkla o günlere kadar bir gelelim de. Sen neden sezeryana yakın hissediyorsun canım?merhaba Askmelegi,
hayirli olsun canim hamileligin, insallah sende sag salim kucagina alirsin bebisini.. Kizini da Allah bagislasin. Sen niye birinci dogumunda sezeryan olmustun? Sezeryanla ilgili senin tecrübelerin nelerdir?
merhaba drusella,
sen nasilsin iyimisin, nasil gidiyor hamislik? Seninde ilk bebegin mi ? Senin sezeryana yakin olmanin sebebi nedir? Cünkü bende ona yakinim ama doktorla görüsecegim bakalim zamani gelince...
Hakkimizda hayirlisi neyse o olsun... sevgiler...
[COLOR="#FF0000"]mERHABA KIZLAR BENDE ARANIZA KATILDIM :)
benim fasülyem 6 haftalık oldu bugün... sizin bebişleriniz kaç haftalık ne kadarlık ? ve hangi testleri yaptırdınız paylaşalım....[/COLOR]
[COLOR="#FF0000"]mERHABA KIZLAR BENDE ARANIZA KATILDIM :)
benim fasülyem 6 haftalık oldu bugün... sizin bebişleriniz kaç haftalık ne kadarlık ? ve hangi testleri yaptırdınız paylaşalım....[/COLOR]
selam arkadaşlar. yeni anne adayları sizler de hoş geldiniz. bugün kan pıhtılaşması bozukluğum olduğunu öğrendim ve doktorum clexane iğneye başladı. benimle aynı durumda olan nisan anne adayı arkadaşımız var mı?
merhaba arkadaslar..Bende bugun araniza katildim hamileligimin 7 haftasindayim.Allahin izniyle nisan 24 gorunuyor dogum.Allahim hepimize hayirlisiyla dunyaya getirmeyi nasip etsin.AMIN
bendeki belirtiler midem bulaniyor ögleden sonralari yogunlukta.birde surekli uyumak istioyrum ve hizla kilo aliyorum
bu kadar hizli kilo almak normalmi arkadaslar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?