merhaba arkadaşım, gebeliğin hayırlı olsun öncelikle, seninle gebelik tarihimiz aynı, sana bikaç sorum olacak, ilk kontrolünü oldunmu, keseyi gördünmü, kalp atışını duydunmu duymadıysan ne zaman gideceksin, benim de kafam çok karışık:44:
merhaba canım senin hamileleiğin de hayırlı olsun.ben yarın gideceğim ilk kontrolüme inşallah keseyi görebiliriz kalp atışlarını duyamayız herhalde.hatta bana keseyi belki de göremeyebilirsin diyen arkadaşlarım oldu yani erken olabilirmiş ama inşallah görürüz de içim biraz rahatlar.sen nezman gitmeyi düşünüyorsun.yarın doktordan gelince yazarım yine
yarın görürsün canım ben keseyi 4+5 de gördüm, bayramdan sonraki pazartesi kalp atışlarını duymaya çağırdı doktor, senin ağrın falan var mı
merhaba canim,
Benim su an 8 haftalik su an.. amin canim insallah hayirlisi olsun hakkimizda... Benimde mide bulantilarim oluyor ama öyle cikaracak kadar kötü degil Allaha sükür. Simdilerde baya hafifledi...doktor zaten bir kac haftaya kadar iyice hafifler dedi... Onun disinda pek bir sorun yok su an..
Sende dikkat et kendine canim... sevgiler[/QUOTE
]merhaba tatlım epey oldu görüşmeyeli, nasılsın. kızların hepsi ben yokken nette bakıyorum. ne güzel ama muhabbetteleri hep kaçırmışımbenim akşamları inanılmaz uykum geliyor. 9 da yatıyorum. sabahta erken kalkıyorum tabi. inanır mısın canım deli gibi etsiz çiğ köfte dürüm çekiyordu. 1,5 dürümü yuvarladım mideye. resmen kısır gibi bulgurlu ekşili şeyler istiyor canım. sen ne durumdasın?
tekrar merhaba canim,
evet görüsmeyeli baya oldu...bende arada girebiliyorum nete, gündüz pek vaktim olmuyor, annemlerde oldugum zaman. Benim öyle uyku problemim yok Allaha sükür), gece gec yatiyorum sabahta haliyle gec kalkiyorum. Benim canim gecen aksam dondurma cekti ne hikmetse, bir kac gündür cekiyordu aslinda..hani su tv de reklamlarda cikiyor ya sürekli , iste o dondurmayi göre göre canim cekti - gecen aksam annemlerde döndügümüzde dogruuu acik dondurmaci aramaya gittik esimle - Allahtanda bulduk bir tane, tam kapatmalarina 20 dk varmis ... bizim burada hayat aksam 8 gibi durar, yani acik yer pek bulunmaz, sadece kafe icilecek yerler, barlar, restorantlar falan acik oluyo...
Mide bulantilarim hafifledi, sadece cok acikirsam o zaman kötü oluyo.. arada sirada meyve ile gecistirmeye calisiyorum... ne bilim bazen karnim acayip sisiyor, sanki 4-5 aylik hamileymisim gibi... sende nasil varmi göbek??
Canim senin bir daha ki kontrol ne zaman? Benim ki 14 eylül... bugün kan testi yaptirdim, sonuclar pazartesi cikacak..bir daha ki kontrolde götürecegim..insallah bir sorun cikmaz...
canim kendine dikkat et sende...görüsmek haberlesmek dilegiyle... sevgiler
merhaba canim, Allah hayirli ugurlu etsin hamisligini...insallah sag salim kucagina almayi da nasip eder Rabbim...selamlarmeraba bende nisan annesi olucam Allah kısmet ederse
kızlar geldim dr bebeğimin kalp atşlarını duydum ama çlokda mutlu değilim kalp atışları yavaşmış bayramdan sonra tekrar gideceğim
merhaba Ada2535,Merhabalar Hatice,
Benim de dün tam 8 hafta doldu ne tesadüf :) birlikte doğurucaz sanırım :)
Sevgiler bizden..
merhaba , bende bugün doktora gittim benimde kalp atışları duyuldu ama bana yavaş yada normal diye birşey söylemedi .. neden olabileceğini geç döllenme veya abdominal bakma ile ilgili vs.. gibi birşeyler söyledimi ? ALLAH sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .
Mehabalar,
Bana da önce 8 Nisan sonra 6 Nisan dedi doktor doğum için:) Normal istiyorum inşallah mümkün olur.. Sen ne düşünüyorsun? Mide bulantılarım bugüne kadar çok yoğundu ama bugün çok iyi hissediyorum iştahla kahvaltı yaptım, birden böyle düzelmesi beni korkuttu açıkçası doktora gitmemize daha bir hafta var :/ normal midir bu acaba ? :)
Merhaba , normal doğum en sağlıklısı umarım şansın yaver gider ve normal doğum yapabilirsin. Miğde bulantıları bendede başladı ancak arada kendimi çok iyi hissediyorum . Doktorum yemekle ilgili sıkıntı yapma sadece kandan besleniyor şimdilik problem olmaz dedi .. sende de bir problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası :)
bende dün gece öğrendim hamile olduğumu ocak ayında bi düşük yaptım rabbim herkese hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah doğumla ilgili yazı okuyup kendini korkutan arkadaşlara bi tavsiyem var bırakın kendinizi korkutmayı Allahım o günleri göstersin yeterki sağlıklı hayırlı olsun gerisi boş hepimizin canı tatlı ama o melekler için biraz canımız yanmış çok mu bu arada benimde 26 nisan gözüküyor
Teşekkür ederim Psikolo::) B
Benim korkum beslenmesiyle ilgili değil bebeğin sağlığıyla ilgili, bugün hiç midem bulanmadı, ama dün progesteron'u almayı unutmuşum ondan mı bulanmadı diye düşünmüyor değilim ?:) Umarım dediğin gibi şansımız yaver gider de normal bir süreç ve doğum yaşarız. Senin ne kadar oldu?
merhaba canım hamiş oldugumuzu aynı gun ogrenmısız:) kac haftalık senın bebiş..benım gec dollenmeden dolayı dogum nısan mı mayıs mı olcak cozemedım:)
peppe geçmiş olsun canım lekelenmeler önemli olmayabiliyormuş tabi tersi de doğru ama bu süreçte doktorlar kesin yatak istirahati ve çoğunlukla hormon ilacı veriyorlar. benim doktorum parça gelmediği sürece ilaç kullanıp istirahat etmekten başka bir şey yapmama gerek olmadığını söyledi. kistleri olan kadınların bir sorun olmamasına rağmen gebeliklerinde lekelenme yaşadıklarını okumuştum, belki sadece bu yüzdendir ama sen yine de dikkatli ol. doktor konusunda ise sana nacizane tavsiyem seninle açıkça konuşmayacak tüm sorularını cevaplamayacak ve yeterince bilgilendirmeyecek doktorla bu sürece devam etme. gebelik başlamadan önce sadece hazırlık döneminde 4 jinekolog değiştirdim ve üçü Ankara'nın adı çok ünlü olmuş doğum doktorları. fakat hasta ile konuşmaktan aciz olabiliyorlar. zaten duygusal olarak biraz hassas döneme giriyoruz bence böyle bir doktorla hiç kendini üzme, başka birini bul. doktorun iyi olsa bile kullandığı ekipman cihazlar iyi olmayabilir ve bu yüzden senin için risk yaratabilecek durumları gereken zamandan geç farkedebilir. inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun, hepimiz bebeklerimize kavuşuruz ve bu küçük sıkıntılar geride kalır.merhaba;
3 gün önce evde yaptığım test neticesi hamile olduğunu öğrenmiş ve bayram ertesi doktora gitmeyi tasarlamıştım. ancak kasıklarımdaki batmalar arttı ve bayram tatili öncesi bir kontrol olayım dedim ve bugün doktora gittim. son adet tarihime göre 5+6yım. gerçi doktor sormadı sat falan. direkt ultrasonla baktı. göbekten ultrasonda "belli belirsiz bir kese görünüyor" dedi. vajinal ultrasondaysa keseyi gayet belirgin gördü.
hastaneye gitmeden önce azıcık kahverengiye çalan bir akıntı olmuştu. vajinal ultrasondan sonra doktor da farketti. beta hcg'ye baktılar bugün, 7165 çıktı. pazartesi sabah tekrar bakılacak. iki değer arasında olumlu gelişme varsa sorunun olmadığını anlayacakmışız. gittiğim doktor çok ketum bir bayandı. hiçbir açıklama yapmadı. sağ kasığımdaki ağrıdan bahsedince ultrasonla yumurtalıklarıma baktı. ama bir yorum da yapmadı. daha önce kistlerim oluyordu yumurtalıklarda, ben söyledim ama doktorda gene ses yok. test sonucunu bekleyelim dedi.
açıkçası doktor meselesini bayramdan sonraya erteleme sebebim biraz araştırıp muayenehaneden doğru dürüst randevu almaktı. ama kaygılarım sonucu bugün soluğu çok da bilmediğim bir hastanede aldım. kaygılarım daha da arttı. çok az da olsa kahverengimsi akıntı devam ediyor gibi. kötüye yormak istemiyorum ama gerçekten endişeliyim.
canım benim şuan 5+2 hayırlısı olsun bitanem senin bebeğinde :) Rabbim kucağımıza almayı nasip eder inşallah sağ salim
slm arkadaşlar.....bende nisan annesi olucam kısmetse 2 ci bebeğim .aralık annesiydim kızımda şimdi bide nisan annesi olalım bakalım....ama sezeryanla doğum yapıcağım için mart ta da doğabilir kuzum hayırlı sağlıklı evlatlar olurlar inşallah....
hayırlı olsun inşallah sağlıkla gelsin bebeğin. daha önceki doğum sezeryan olduğu için mi yine öyle yapacaksın? ben de sezeryana fikir olarak daha yakınım ama hayırlısı henüz çok erken
peppe geçmiş olsun canım lekelenmeler önemli olmayabiliyormuş tabi tersi de doğru ama bu süreçte doktorlar kesin yatak istirahati ve çoğunlukla hormon ilacı veriyorlar. benim doktorum parça gelmediği sürece ilaç kullanıp istirahat etmekten başka bir şey yapmama gerek olmadığını söyledi. kistleri olan kadınların bir sorun olmamasına rağmen gebeliklerinde lekelenme yaşadıklarını okumuştum, belki sadece bu yüzdendir ama sen yine de dikkatli ol. doktor konusunda ise sana nacizane tavsiyem seninle açıkça konuşmayacak tüm sorularını cevaplamayacak ve yeterince bilgilendirmeyecek doktorla bu sürece devam etme. gebelik başlamadan önce sadece hazırlık döneminde 4 jinekolog değiştirdim ve üçü Ankara'nın adı çok ünlü olmuş doğum doktorları. fakat hasta ile konuşmaktan aciz olabiliyorlar. zaten duygusal olarak biraz hassas döneme giriyoruz bence böyle bir doktorla hiç kendini üzme, başka birini bul. doktorun iyi olsa bile kullandığı ekipman cihazlar iyi olmayabilir ve bu yüzden senin için risk yaratabilecek durumları gereken zamandan geç farkedebilir. inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun, hepimiz bebeklerimize kavuşuruz ve bu küçük sıkıntılar geride kalır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?