2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar yeri gelmişken ben de bahsedeyim. annem geçen ay ev vergi ile ilgili bi konu için belediyeye gidiyor ve orada kömür yardımı için bekleyen genç bir kız görüyor. kızın yanında bi erkek çocuğu 6-7 yaşlarında. annem teşkilattı belediyeydi yıllarca aktif siyasetle ilgilendiği için bu tür durumlarda inceleme yapar gidip az buçuk ağzını arıyo ve şok geçiriyo. genk kız dediği benimle yaşıt 86 doğumlu 3 çocuk annesi. memleketlerinde geçinememişler iş bulur çocukları doğru düzgün yaşatırız diyip ist'a göç etmişler ama burda tek bir tanıdıkları bile yok. kocası iş bulmuş çalışmış ailesini geçindirmiş ama gün gelmiş askere çağırmışlar. şimdi kocası askerde ve kendisi beş parasız aileleri de fakir olduğu için sahip çıkan yok. annem belediyede kömür yardımı işini halledip ev sahibiyle görüşmeye gitmiş. fakirler pek eşyaları yok ama evi tertemiz dedi annem. ev sahibi de kira almıyomuş, ne yapayım kış günü bu yaşta birini 3 çocukla sokağa mı atayım, kocası varke kiralarını düzenli ödüyolardı şimdi kıyamıyorum demiş.
3 çocuğun en büyüğü 7 yaşında fakat çocuğu okula yollamamışlar bu sene çünkü ne okul kıyafeti alacak paraları ne de her gün beslenme hazırlayacak erzakları var.
annem mahallenin fırınıyla konuşmuş hergün ekmek veriyolar artık. elektrik su biriken faturalarını almış kendi yatırmış.
kocası olmadığı için her yere oğluyla gidiyo (7 yaşında çocuk annesinin namusundan sorumlu) memlekette hakkında laf söz ederler korkusuna.
neyse demem o ki annem şimdi kadını ayda bir kendi evine ayda bir de bana getirecek temizliğe. kadın temizliğe gittiğinde ev sahibi bakacakmış küçük 2 çocuğa yeterki para kazansın diye. sizin de aklınız da bulunsun bahsettiğim kadın ist anadolu yakasında sancaktepe'de oturuyo. ümraniye'ye yakın.
bi de beni en çok etkileyen annem çocukların eline bozuk para tutuşturmuş neşeyle bakkala koşmuşlar, gözlerim doldu bunu duyunca bir çocuk fakirlikten belki çok anlamaz ama bakkaldan eli dolu çıkan çocukları görmek onun için en büyük fakirliktir...

ayy petu çok cici olmuşlar, bence için rahat etsin gezip görmüşsündür bunlar en güzel olan modeller.
bu arada granüllü deterjan olayına açıklık getireyim, nescafe türü kahveler de granüllü kahve olarak anılıyo yani granüllü deterjan bildiğimiz toz deterjan

kurabiye işini ben denedim çok basit bişi yaptık ama görenler bayıldı. arkadaşın bebiğine yapmıştık şimdi sıra benimkinde inş bu sefer daha tecrübeliyiz. size de tavsiyem önden 1-2 deneme yapın bi de malzemeler nette en ucuz sitede bile çok pahalı eminönü bu konuda süper. petu sen de hani kocamı kandırıp tek nasıl giderim diyodun ya bence kurabiye için malzeme alcam de öyle git. sonuçta kocan kurabiye kalıbını kendi almak istemez değil mi?
birazdan dışarı çıkacağım için şimdi uğraşamıyorum ama yarın kurabiyenin fotosunu eklerim, buzlukta yatıyo hatıra olarak.

Anneni tebrik ediyorum
Allah razı olsun ondan..

eline sağlık canım..hemen çıktısnı aldım...

nefrazencim yazdıklarını okudum..
1- aynen kurabiye için dediğin gibi düşünyorum...ama ciddi yardım lazım..sen modelini koyabilirsen ekle üstüne konuşalım..
2- şeker için çok saol, beğendiğine çok sevindim...
3- bahsettiğin kadınada çok üzüldüm ya...temizlik için bende düşünebilirim..hiç yardımcı almadım bugüne kadar ama artık zor oluyor...eşim yapıo sağolsun ama ne kadarda yapsa bi kadın gibi yapamıo...ben bu konuyu bi düşinim eğer eğer temizlik konusunda birinden yardım almam gerikirse aklımda cnm bu..

Son düzenleme:
Ayyyy şuan oğluşumdan arka arkaya sağ sol kroşeler yemekteyim ne komik yaa

Kızlar saç kestirdiniz mi bu dönemde ben düşünüyorum ya boyatamıyorum ucunda kalmış boyam var çirkin duruyor o yüzden kestirem didim bakalım nasıl olcak

tşk cnm ya çok ii oldu bu ben çıktı aldım hemen :)

eline sağlık canım..hemen çıktısnı aldım...
bide bi yer demiştin ya tatlım bulamadım o sayfayada eklicektim

Kızlar saç kestirdiniz mi bu dönemde ben düşünüyorum ya boyatamıyorum ucunda kalmış boyam var çirkin duruyor o yüzden kestirem didim bakalım nasıl olcak

ben kestirdim 1 ay önce falan baya rahatladım kış günü.. yıkamak kurutmak zor oluyoduu.. ama hala boyalarım gitmedi yarıda duruyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…