kızlar yeri gelmişken ben de bahsedeyim. annem geçen ay ev vergi ile ilgili bi konu için belediyeye gidiyor ve orada kömür yardımı için bekleyen genç bir kız görüyor. kızın yanında bi erkek çocuğu 6-7 yaşlarında. annem teşkilattı belediyeydi yıllarca aktif siyasetle ilgilendiği için bu tür durumlarda inceleme yapar gidip az buçuk ağzını arıyo ve şok geçiriyo. genk kız dediği benimle yaşıt 86 doğumlu 3 çocuk annesi. memleketlerinde geçinememişler iş bulur çocukları doğru düzgün yaşatırız diyip ist'a göç etmişler ama burda tek bir tanıdıkları bile yok. kocası iş bulmuş çalışmış ailesini geçindirmiş ama gün gelmiş askere çağırmışlar. şimdi kocası askerde ve kendisi beş parasız aileleri de fakir olduğu için sahip çıkan yok. annem belediyede kömür yardımı işini halledip ev sahibiyle görüşmeye gitmiş. fakirler pek eşyaları yok ama evi tertemiz dedi annem. ev sahibi de kira almıyomuş, ne yapayım kış günü bu yaşta birini 3 çocukla sokağa mı atayım, kocası varke kiralarını düzenli ödüyolardı şimdi kıyamıyorum demiş.hem bel fıtığım hem de hamileliğim nedeniyle artık ev işlerini yapmakta zorlanıyorum.
bazen yarım gün bazen tam gün alabileceğim tanıdığınız güvendiğiniz birileri vardır belki diye düşündüm.
hem ihtiyacı olan birileri olursa ona da kazanç olur.
burayı kişisel işimle fazla meşgul etmemek için mail adresimi yazıyorum.
bilgisi olanlar mail atarsa çok sevinirim.
akasya2213@mynet.com
3 çocuğun en büyüğü 7 yaşında fakat çocuğu okula yollamamışlar bu sene çünkü ne okul kıyafeti alacak paraları ne de her gün beslenme hazırlayacak erzakları var.
annem mahallenin fırınıyla konuşmuş hergün ekmek veriyolar artık. elektrik su biriken faturalarını almış kendi yatırmış.
kocası olmadığı için her yere oğluyla gidiyo (7 yaşında çocuk annesinin namusundan sorumlu) memlekette hakkında laf söz ederler korkusuna.
neyse demem o ki annem şimdi kadını ayda bir kendi evine ayda bir de bana getirecek temizliğe. kadın temizliğe gittiğinde ev sahibi bakacakmış küçük 2 çocuğa yeterki para kazansın diye. sizin de aklınız da bulunsun bahsettiğim kadın ist anadolu yakasında sancaktepe'de oturuyo. ümraniye'ye yakın.
bi de beni en çok etkileyen annem çocukların eline bozuk para tutuşturmuş neşeyle bakkala koşmuşlar, gözlerim doldu bunu duyunca bir çocuk fakirlikten belki çok anlamaz ama bakkaldan eli dolu çıkan çocukları görmek onun için en büyük fakirliktir...
walla guzum bende bilmom..üstünde yazıo sanırım granüllü felan die alırken öğrencez gari:))
ya şekerleride bilemedim...düşündüğüm böyle bişeydi aslında neyini bilemedim onuda bilemedim...
tam kafamdaki gibi...ama nie bi soru işareti oldu ki akşam:44::44::44:
kutu sevmiom, biblo sevmiom, magnetli olsun dedim..çöp özellikle eklettimki sepete koyunca güzel duryo..
eşim çok beğendi...bende aman yaaaa hallettim çıktı işte aradan dedim..sona kalsam hepden saçmalıycaktım dedim..
60 tane..maliyeti 75 lira...
Eki Görüntüle 317638 Eki Görüntüle 317639 Eki Görüntüle 317640 Eki Görüntüle 317641
ayy petu çok cici olmuşlar, bence için rahat etsin gezip görmüşsündür bunlar en güzel olan modeller.
bu arada granüllü deterjan olayına açıklık getireyim, nescafe türü kahveler de granüllü kahve olarak anılıyo yani granüllü deterjan bildiğimiz toz deterjan
kurabiye işini ben denedim çok basit bişi yaptık ama görenler bayıldı. arkadaşın bebiğine yapmıştık şimdi sıra benimkinde inş bu sefer daha tecrübeliyiz. size de tavsiyem önden 1-2 deneme yapın bi de malzemeler nette en ucuz sitede bile çok pahalı eminönü bu konuda süper. petu sen de hani kocamı kandırıp tek nasıl giderim diyodun ya bence kurabiye için malzeme alcam de öyle git. sonuçta kocan kurabiye kalıbını kendi almak istemez değil mi?hımm evet petuşum o bakımdan doğru diyosun sadece annenler gelcekse çevrenden gelenlerede yeter diyosan..ben hem burda dağıtacam bide 10 gün sonra seydişehire gittiğimde ordada eşimin arkadaşları falan gelir onlarada veririm 100 tanesi bile şaibeli yani
kurabiyeleri bende istiyorum yapmak yaa burda mevlüte geldiklerinde dağıtırım diyorum..becerebilirmiyim ama hiçbi fikrim yok
birazdan dışarı çıkacağım için şimdi uğraşamıyorum ama yarın kurabiyenin fotosunu eklerim, buzlukta yatıyo hatıra olarak.