2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bak netten baktım 24 haftalıkken bebegin ortalama olması gereken kilo 600 gr mış seninki kilolu bile sanırım D: ihihihi
bebeklern kilolarna bakıyorm 23 haftada 700gr olan vr ondan acabamı dedim 7 kilo aldım hadi 2 kilosu onun olsa 5 kilom olmus nurtopu gibi dr da cok dedi bu ay az dikkat edeym bnde sekerde sınırda zaten etmm lazım

bebeklern kilolarna bakıyorm 23 haftada 700gr olan vr ondan acabamı dedim 7 kilo aldım hadi 2 kilosu onun olsa 5 kilom olmus nurtopu gibi dr da cok dedi bu ay az dikkat edeym bnde sekerde sınırda zaten etmm lazım

canım şeker olan annelerin bebekleri daha iri oluyormus .. Dikkat etmekte tabiki fayda var şeker çıkması iyi bişi deil sonucta..Çok protein agırlıklı beslenmekte bebegi kilolu yapıyormus beslenmeylede alakalı tabı senın bebegım kılosu gayet normal yani evet şekeri yuksek cıkan kisilerde hızlı kılo alma sorunuda oluyor bendekı gibi bende dıoom yemıoom cok nasıl aldım birden 13 kılo megersem sekerım yukselmıs D:

Hamilelik süresince aldığınız kiloların dağılımı
(ortalama değerlerdir)
Bebek 3500 gram
Plasenta 700 gram
Amniyon sıvısı 800 gram
Uterus (rahim) 900 gram
Meme dokusu 400 gram
Kan hacmindeki artış 1250 gram
Dokulardaki su artışı 1250 gram
Annedeki yağ hacmi artışı 3200 gram
TOPLAM 12000 gram

peki bu seker için yaptıgın bişi vrmı tatlıyı kesicez baska ne yapabilirz

makarna,pilav hamur işi ekmek yasakladı doktor birde hani meyveler zararsız diye bi oturusta 4-5 ad mandalin yıyoz ya kılo yapmaz nasılsa oda seker depolıyormus 1 porsiyon meyve verdi bana ben bi oturusta 5-6 tane mandalın yıyodum yemek cok yemıyodum ama tatlıyı falan kacırıyordum tabi :SS:S: ben şöyle yapıyorum gunde 3 dilim kepekli yada çavdar ekmegi tuketıyorum 1-2 tane mandalin yiyoom veya 1 mandalin gun ıcınde bi tane muz bol su icmeye calısıyorum kesınlıkle tatlı tuketmıyorum bukadar yeterlı olur cnm zaten bıde az ve sık yıyorum.. ac kalmamaya ozen goster ac kalınca vucut şeker salgılıyormus

bunların içinde annedeki yağ artışı varya işte zor olan onu vermek
artık doğum sonrası spor:122::122:

birde kesinlikle tavsiye ediyorum artık tum ogunlerini bitirdikten sonra yanı yatmadan yarım saat once 1 fıncan sıcak suya bi cubuk tatcın at biraz demlensin onu ic o sekeri cok dengeliyoo ben her aksam yapıoom sekerimi gecen ecz de olcturdum tokluk 108 cıktı cok iyi yanı 170 di dusun :

tarçın demek istedim ben de yazma ozurlu D

bn aslında bayagı dznli besleniyodum ama bnm ailedede seker cok kişişde var birazda kalıtsal bn mandalina yiyemiyorm midemi yakıyo gnde br meyve yiyorum oda elma nar yada muz makarnada cok yemiyorm ama bnm sıkıntı kaynanam fldi kalmaya olan o zmn oldu kızartma hamur işi tatlı bide saati yok gece gndz e bnde mecbr düsk tehlikesnden yatıyom yiyip o ara aldım 3 kilosunu sonraki 1 ayda 2 kilo tam ideal haftada 450 500 gr diyo zaten bebişlerde haftada 90 gr alıyomus ortalama

anladım cnm genede dikkat et hamur işi tatlı kızartma falan yeme yersende saatıne dıkkat et ve cok az tuket nefsini koreltmek ıcın

oyy gne olmadı uzağız ben bornova canım yaa .. ben gormedim cnm açılan konuyu kacırmısım D:

İzmir'den urla uzak görünüyor da biz her işimiz için İzmir'e geldiğimiz için uzak olduğumuz düşünmüyorum :) ya ben İstanbul'da da yaşadım bu mesafeyi orda katetmek ölüm ama İzmir'de çok rahat :)

ben de meme dokusu 4000 gram gibi :26:

senn seker kac cıktı peki netten okudugum kadarıyla 140 199 arası anormal 200 üstü diabet diyodu bide kızlar bnden dün 1 krre kan alındı gittm acmısın dedi evet dedim glikozu verdi içtım 1 saat sonrada kan verdm szden okudugum kadarıyla bastada verlmiyomuydu dr da bi dahaki ay aclık toklug bakalım dedi 150 cıktı bnmkide

26.Hafta
Son 3 ayın yani son trimesterin başındasınız.Bu dönemde bebeğinizin büyümesindeki hız başdöndürücüdür.Aslında ilk aylarda da büyüme son derece hızlıdır ancak bu haftadan itibaren hafta başına 200 gr kadar alabilir.30. haftadan sonra bu 300 gr ı dahi aşabilir. Bu hızlı büyüme sırasında bebeğinizin gereksinim duyduğu besin maddeleri ve oksijen miktarı da doğal olarak artacaktır.bu durumda aklınıza gelen ilk şey ‘’daha iyi beslenmeniz gerektiği’’ olabilir.Ancak bu tam olarak doğru değildir.Doğru ve dengeli beslenmenin önemi tabii ki inkar edilemez .Gebelik sırasında her detay bebeğinizin lehine işler .Bebeğiniz ihtiyaç duyduğu besin maddesini sizden istediği zaman istediği kadar alabilir . Örneğin Yeterli kalsiyum almadığınızda bebeğinzin ihtiyaç duyduğu kalsiyum sizin kemiklerinizden sağlanabilir.

canım dogru soluyosun istanbul berbat ulasım acısından ... izmir rahat
ahahahahahaha okadar buyudu mu seninkiler gerci bnmkilerde cok buyudu de ne kadardı bılmıoom :S:SS:

ben de ac gittim ilk kan aldılar sonra glikoz icirdiler 1 saat bekledim sonra gene kan aldılar benım 170 cıktı sonra 100 grlık test ıstedı doktor onuda yaptırdım ılk bir saat gene yuksek 2. saatte biraz daha dusmustu seker o yuzden diyet verdi sadecde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…