Merhaba bayanlar uzun zamandır giremiyordum, hamilelikte takıntılar, şüphe ve kuruntularım çok arttı her yaptığımdan sonra pişman oluyor ve sürekli üzerinde düşünüyorum. Bu durum belki bebeğimi de huzursuz ediyordur ama elimde değil. Mesela yeni yıldan bir gün önce kendimi çok bakımsız kötü hissediyordum gittim kaşlarımı aldırdım ve sonra manikür yaptırdım belki kendimi daha iyi hissederim diye oysa şimdi çok berbat hissediyorum. Benim gibi tedbirli birinin nasıl bunu yaptığını düşünüyorum. Manikür yaptırırken tırnak diplerim kanadı sonra aklıma mikrop bulaştı mı sorusu takıldı. Allah korusun insanlarda hepatit, HIV gibi birçok rahatsızlık oluyor ve bunlar kan yoluyla geçebiliyor nasıl bu riski düşünemedim diye kendimi suçluyorum zaten orada başka bir alet daha vardı şu oje kurutucular, ultraviole ışığı ile kurutma yapıyor. Ben ışını görünce hemen kapattırdım bebeğime zarar verir diye. Ama içim sıkıldı tabi keşke oraya hiç gitmeseydim. Bu şüphelerden nasıl kurtulacam acaba kadın doğum doktoruma mı gitsem yoksa psikoloğa mı? Evden dışarıda hep bir tehlike varmış gibi hissetmeye başladı. Allahım şu bebeğimi sağlıklı bir şekilde doğurursam rahatlayacam. Gittiğim güzellik salonu da eve yakın bir alışveriş merkezinde yeni açıldı ama insan bilemiyor ki, sağlıksız müşterileri var mı ya da aletleri düzenli şekilde sterilize ediyorlar mı?
offfffffffffff serenayy..okurken içim daraldı walla..kafayımı yidin qızım sen,bu kadar ewham sana da bebeğinede zarar
ona bakarsan yediğimiz içtiğimiz herşeyde katkı maddesi war napalım artık,köyde yaşamadığımıza göre yapck bişi yokk
kızlar bende şuan 25+6 haftalık hamileyim 56 kilo ile hamile kaldım şuan65 kilo olmuşum sizce normalmi bebegim ise 790 gr olmuş ayrıca şeker yüklemesi yaptırdım cuma günü sonuçlarıma dr normal dedi sizce kaçkilo daha alırım doguma kadar
Vallahi canım dediğin gibi etrafımızdaki herşey potansiyel tehlike gibi ama bunları da hep netten araştırarak öğreniyoruz. Hep kafama netten okuduklarım takılıyor.Allah hepimizi korusunofffffffffffff serenayy..okurken içim daraldı walla..kafayımı yidin qızım sen,bu kadar ewham sana da bebeğinede zarar
ona bakarsan yediğimiz içtiğimiz herşeyde katkı maddesi war napalım artık,köyde yaşamadığımıza göre yapck bişi yokk
merhabalarr,herkese mutlu bir yıl,sağlıklı doğumlar diliyorumm
yıl başı,bayram vs derken ipin ucunu kaçırdık iyice,napıcaz bu kiloları bilmiyorum walla
neyseki eşim canım çeker die alkol almamış,sadece meşrubat abur cubur yedik...2 kilo daha almışımdır,tartıya çıkmaya korkuyommm:18:
ben varım yavrummmmmmmmmm13 hatta yılbası girmesiyle 14 kilo aldım
kızlar bende şuan 25+6 haftalık hamileyim 56 kilo ile hamile kaldım şuan65 kilo olmuşum sizce normalmi bebegim ise 790 gr olmuş ayrıca şeker yüklemesi yaptırdım cuma günü sonuçlarıma dr normal dedi sizce kaçkilo daha alırım doguma kadar
kk_bayansu haklı vallahi. Ne gerek var böyle bence hormonların etkisi. Bence boşu boşuna üzme kendini ve bebeğini. Olacağın önüne geçemeyiz. Zaten dikkatli bir annesin anlattıkların kadarıyla yaptıklarından sonra kendini sorgulamana gerek yok olacağı varsa engelleyemiyoruz zaten rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin. Pozitif düşün bununla ilgili güzel kitaplar okuyabilirsin. Doğurmadan böylesin bebek doğunca ne yapacaksın o zaman da korumak lazım ama dozunda olmalı. bence güzel şeylere odaklan güzel olsun...
peki biz napcaz.herkes son aylarda daha cok kılo alındıgını soyluyor, sonra ılk aylarda alınan kılolar anneye kalıyor verılemıyor dıyorlar.ve bunları soyleyenleri öldürmek istiyorum hemde bogarak tabi bende hatalıyım hıc bır ınsan 67 ile baslayıp 80 olur mu ya.drum bıle dalga gecıyor artık, bebegın gelısımıde cok ıyı senın gelısımınde cok ıyı dıyor.hahaha cok komık dıyorum bende
bende de bi gülme krizleri sormayın kızlar ya
hormonlar ters tepki bende.. olur olmadık herşeye gülüyorum.. ama katıla katıla.. nefesim kesiliyor resmen..
karnım ağrıyoo hatta korkuyorum bebişime zarar veriyor muyum diye ama toparlayamıyorum kendimii..
tam sakinleşiyorum hadee bi daha püskürterek gülmeye başlıyorum.. saçma sapan herşey komik geliyor..
eşim koluunu kapıya çarptı ben tam 15 dakika güldüm.. bi de özellikle yatağa girince geliyor şu gülme krizleri..
komşularda bişey zannedecek.. :78:
canımmmmmmmmmmmm bende sureklı olan sey o yaa akıntı gibi koyu kıvamda deılde sıvı gibi benı bu korkutuyoo acaba suyummu gidioo diee
kızlar bende aynı durumu yaşıyorum özelliklede küçük tuvaletten sonra kalktığımda su gibi süzülüyo resmen .. cok korktum bende ama doktoruma sordum önemli bisey olmadigini idrar kesesinde kalan idrarın o şekilde atildigini söyledi bende dedim acaba suyummu azaliyor diye böyle bişey bu şekilde mümkün değil öyle olsa 24 saat içinde doğum başlar ve biter deedi ..
korkmayın yani baya bildiğiniz çiş kaçırıyoruz :))
bende 26. haftamdayım bebeğim 1 hafta önce 760gr dı..9 kilo aldım..yani bana göre gayet normalsin bebemm
ilk bebemin lohusalık döneminde her fırsat bulduğum ve bebeğimle yalnız kaldığım zamanlarım ağlayarak geçti..özellikle geceleri ben bu minnacık şeyi nasıl büyütücem ya ölürse fln die düşünüodum..
şimdi 1 metre 20 kilo oldu oğlum..korkmaya gerek yokmuş
peki biz napcaz.herkes son aylarda daha cok kılo alındıgını soyluyor, sonra ılk aylarda alınan kılolar anneye kalıyor verılemıyor dıyorlar.ve bunları soyleyenleri öldürmek istiyorum hemde bogarak tabi bende hatalıyım hıc bır ınsan 67 ile baslayıp 80 olur mu ya.drum bıle dalga gecıyor artık, bebegın gelısımıde cok ıyı senın gelısımınde cok ıyı dıyor.hahaha cok komık dıyorum bende
hormonlar ters tepki bende.. olur olmadık herşeye gülüyorum.. ama katıla katıla.. nefesim kesiliyor resmen..
karnım ağrıyoo hatta korkuyorum bebişime zarar veriyor muyum diye ama toparlayamıyorum kendimii..
tam sakinleşiyorum hadee bi daha püskürterek gülmeye başlıyorum.. saçma sapan herşey komik geliyor..
eşim koluunu kapıya çarptı ben tam 15 dakika güldüm.. bi de özellikle yatağa girince geliyor şu gülme krizleri..
Hamilelik haftana göre 6-10 arası olarak okumuştum. Maşallah bebeğinin kilosu da gayet iyi. Kilolu da değilmişsin 9 kiloyla 65 kilosun yalnız bundan sonra biraz daha dikkat edersen çok daha istikrarlı tamamlarsın evreyi...
Maşallah büyümüş kocaman olmuş allah uzun ömürler versin. Bakıyorsun da büyütüyorsun da her şey oluyor... Çaresiz, savunmasız hayvancıklar bile kaç yavruyu nasıl büyütüyor. Ben de kolay olmacağını tahmin ediyorum yalnız hep söylediğim bir söz var zahmet olmadan rahmet olmaz. Her şeyi iyisiyle/kötüsüyle/doğrusuyla/yanlışıyla göreceğiz. Tıpkı diğer tecrübelerimizde olduğu gibi.
Kız mavilef senin yazını okurken gülesim geldi. Ben de saçma sapan şeylere gülüp duruyorum allahtan işyerinde dikkat ediyorum da ev garibim eşim çekiyor geçen güldüm ben de katıla katıla durdu durdu seyretti beni uzun ama bende ara vermek falan yok dayanamadı o da gülmeye falan başladıaman allah ağlatmasın hiçbirimizi yeter ki gülelim ne güzel mutluluk hormonu salgılansın ulaşsın miniğimize.
Merak etmeyin hepsini vereceğiz doğumdan sonra onun bunun dediğine de bakmayın herkes geçiriyor bu dönemi emin olun 50 kilo alayım yeterki yavrum olsun diyen nice anne adayları var çok şükür bu halimize de. Bu arada yazdıklarınızı okuduktan sonra azim yaptım bugün 1 saat yürüyeceğim.
bende 26. haftamdayım bebeğim 1 hafta önce 760gr dı..9 kilo aldım..yani bana göre gayet normalsin bebemm
canım bebeklerimizin arasında fazla bir zaman yokmuş benimki cuma günü 25+3 haftalıktı ozaman bebegim 790 gr olmuş fazla kilo almadan saglıklı bi şekilde tamamlayıp hayırlısıyla kucagımıza alsaydık bebeklerimizi nekadar gzel olur zaman geçtikçe biraz daha agırlaştıgımı his ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?