2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bende tartılmaya korkuyorum yılbaşı gecesi kendime tatil vermiştim,cipsler, çekirdekler, kuruyemiş, pasta ne bulduysam yedim, sonra da pişman oldum (( ama en çok canım sigara istedi içmedimmmm...içmiycem....
iyi yapmışsın canım,aramızda alkol alanlar da varrrr
onu diyen şişkolar boğazına dur desin önce,ben oğlumda 20 kilo almıştım 20 sinide verdim walla tikkat lazım biraz habire yemek şart mı

benimkinin kafasıda sankin göbek deliğimin tam sağ yanında gibi..orda yumrukumsu bi sertlik varr

Ben petuştan duymuştum son aylarla ilk aylar alınan kilo aynı önemli olan dikkat etmek diye biliyorum. Dediğin gibi sağlıkla alalım da kucağımıza. Ben de dikkat ediyorum normalde rejim yapsam bu kadar söz geçiremezdim kendime. Ben de Yemicem diyorum sonra en azından tadına bakayım diyorum sonra o zaman bu bu yasak diyorum bir de şu daninolar var peynirden yapılıyor onun kalorisi nasıl acep sağlıklı mıdır? Hiç doktor önerdi mi? Petuş diğer günleri takip edelim o zaman diğer günler yemezsin dengelemiş olursun böylece

oyyy kıyamam :))))

kızlar dün akşam ve bu sabah benden su gibi ama sadece çamaşırımı ıslatacak kadar sıvı geldi..nolyoo yaaa su mu sızdırıyorum anlamadım:26:sizde de olyomu acaba:44:

aynısı dün bana oldu.o kadar korktum ki anlatamam resmen zehir oldu tüm gecem düşünmekten.inşallah su değildir o ya.....kontrolüme de daha çok var.korkudan ölüyodum vallahi

evet,2012'yle beraber doğumda yaklaştı..gerisi emin ol hazırlık fln derken çok çabuk geçiyor.hele ki bizim gebişliğimiz kışa geldi günlerde kısa bi de bakmışsın teker teker doğuruyoruz topikte

ne garip yaaa..
içki ve narkoz her insanda farklı etkiler yapar yaa..kimisi alkol alınca sinirlenir dağıtır,kimiside kedi gibi olur güler şarkı söyler..
hamilelikte bunun gibi bişey garipleşiyoruz

aynısı dün bana oldu.o kadar korktum ki anlatamam resmen zehir oldu tüm gecem düşünmekten.inşallah su değildir o ya.....kontrolüme de daha çok var.korkudan ölüyodum vallahi

ayy herkeste benzer sorunlar olunca rahatladım ben biraz,belkide bu aylar normaldir:44:

pilavda ekmeksiz yenmiyoki yaaaaa

bende o niyetteydim cnm işte yılbaşında çok yedim bu hafta ekmek pilav yemim dedim..ama ilk günden caydım
şimdi olay aynen şöyle oldu:
24+2 de dr a gittik, dr tarttı tam 7 kilo almıştım..dr gayet ii dedi
eşim atladı ama son aylarda daha çok alınyomuş dikkat etmesi gerekir dimi dedi(benim gözler pörtledi tabi, hurşiğin ettiği lafa bak)
dr da dedi ki hamileliğin 3. ile 9. ayı arasında bebek için alınması gereken kalori ihtiyacı değişmio, 300 kalori ek günlük alınması yeterli dedi(bu 300, 400 de olabilir yanlış hatırlamıosam 300 dü ama) bunuda gündeiçtiğin bi bardak süt ve yediğim bir elamyla fazlasıyla alırsın zaten dedi.. son aylarda daha çok kilo alınması tamamen hamilelerin uydurduğu bişi dedi...
bide geçen bi yerde okudum...son 3 ayda bebek ile annenin kilosu arasında *2 lik bi fark olması gerekirmiş.
yani benim kuzu şu anda 1 kilo dielimdi...3,5 kilo doğacak örneğin...aradaki fark 2,5 kilo yani son 3 ayda bebek 2,5 kilo almış oluo..benimde son 3 ayda 5 kilo almam gerekirmiş..5 den fazlassının bebekle ilgisi yokmuşşşşşş annenein yağ depolarına yaptığı bi yatırım olarak kalıomuş:))

merhaba güzel anne adayları ve anneleri
bizim bugün doktor kontrolümüz vardı son 3 ayımıza girmiş bulunmaktayız bugün itibariyle
oğlum 910gr ve 32 cm olmuş ve ben de toplamda 7,5 kilo almışım :26:
avatar resmimdeki oğlumu 4 boyutlu USG ile bakıldığında bugün daha bir bebeğe benzemiş olarak gördüm içim kıpır kıpır oldu

ayy herkeste benzer sorunlar olunca rahatladım ben biraz,belkide bu aylar normaldir:44:

Normal canım sıkma sakın kendini siz konuşunca ben de farkettim benden de geliyor...

Bence de gayet iyi kilon hahahah eşin mi öyle dedi yalnız senin tepkin de çok komik hurşik heee hahahhahah
Verdiğin bilgi aydınlatıcı oldu sağolasın. Danino yiyor musun peynirden yapıldığı için kalsiyumu çok yüksek ve süte göre bile daha yararlı diyorlar 40 kalori bir adeti kararsız kaldım ben

bencede kendılerıne baksınlar.bende bu gıdısle 20 ile bıtırıcem gıbı.90 ı gorcem yanı sukredıyorum bebegım ıyı dıye ama 90 ı dusununce ıyyyy bı fena oluyorum.sumocular gıbı olcam ama bugun ıtıbarı ıle dıkkat etmeye baslıycam bır tek sabah ekmek yedım oglen ekmek pılav ve makarna yok aksam yok tabı corba sebze salata ıle ıdare edeyım.24unde kontrolumuz var. dr hıc kılo almamıs gormek ıstıyorum dedı ama bıraz zor

ekmek arası yap sendee allam yaaa,pilavı nası ekmekle yiyosunuz kız oda kuru oda,bol bol kilo yapar

ayyy maşallah kuzuyaaa...benimde renkli doopler'im 11 gün sonra..28. haftamda olucam bakalım çok heyecanlıyım..
aslında doktorumun biraz geç yapması daha iyi oldu kuzumu biraz daha büyümüş görücem

yeaaa illa herşey, bilecek işte...
yok canım ya benim öyle şeyler yeme alışkanlığım hiç yoktur...
ben normal öğünlerim dışında süt, meyve, ceviz+badem yiyom bi tek...
kalsiyumdan sütten yeterince alıorumdur bence ya..koca bi kupa içiom..sabahlarıda kahvaltıda peynir mutlaka yiyorum..

ekmek arası yap sendee allam yaaa,pilavı nası ekmekle yiyosunuz kız oda kuru oda,bol bol kilo yapar

:))) makarnayı ve pilavı ekmekle yiyenlerdenim
diğer türlü tat alamıyorumm

hamilelikten önce kilo yapmıyodu yaa rahat rahat yiyodumm
ama şimdi durumlar değişti herşey yarıyo

bak bak bak hani cumartesiye kadar dikket ediyorduk.
yakaladım açığını
ben kararlıyım valla cumaya kadar kilo almamam lazım..

hmmmm... güzel bir bilgi oldu teşekkür ederiz petuş hanım..

bu arada herkese merhaba...

:26::26::26::26: evet ya akşam verdiğim söz yani..üzrinden 24 saat bile geçmedi, yuhh bana:)
ne dimek yefrum...işte hem çalışyoz, hem araştıryoz:))

sabah kahvaltıda ben çok kaçırıyorum ekmeği ama öğlen ve akşam hiç ekmek yemiyorum sadece yemek ve çorba böylece dengeleniyor sanırım...bi de her tartıya güvenmeyin ben aynı gün içinde annemde 64,teyzemde 63,evde 60 doktordo ise 61,7 geldim...söleyin bakalım hangisine güveneyim şindi ben

Son düzenleme:
:))) makarnayı ve pilavı ekmekle yiyenlerdenim
diğer türlü tat alamıyorumm

hamilelikten önce kilo yapmıyodu yaa rahat rahat yiyodumm
ama şimdi durumlar değişti herşey yarıyo

çok iştahlısın yawrım,ben hamişlikten önce ekmek hiç yemezdim..hatta ekmek almayı bile unuturdum bazen ama hamilelikte taze ekmeğe hiç dayanamıyorum..özelliklede sabahları peynir ve domatesle

:26::26::26::26: evet ya akşam verdiğim söz yani..üzrinden 24 saat bile geçmedi, yuhh bana:)
ne dimek yefrum...işte hem çalışyoz, hem araştıryoz:))

petuuuuuuuş dolabı açtım amacım ıspanak çıkarmaktı.
ama bir de ne göreyim pasta boynunu bükmüş bana bakıyoooo.
eeeee ben ne yaptım tabi..
hemen yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…