iyi yapmışsın canım,aramızda alkol alanlar da varrrrbende tartılmaya korkuyorum yılbaşı gecesi kendime tatil vermiştim,cipsler, çekirdekler, kuruyemiş, pasta ne bulduysam yedim, sonra da pişman oldum(( ama en çok canım sigara istedi içmedimmmm...içmiycem....
onu diyen şişkolar boğazına dur desin önce,ben oğlumda 20 kilo almıştım 20 sinide verdim walla tikkat lazım biraz habire yemek şart mıpeki biz napcaz.herkes son aylarda daha cok kılo alındıgını soyluyor, sonra ılk aylarda alınan kılolar anneye kalıyor verılemıyor dıyorlar.ve bunları soyleyenleri öldürmek istiyorum hemde bogarak tabi bende hatalıyım hıc bır ınsan 67 ile baslayıp 80 olur mu ya.drum bıle dalga gecıyor artık, bebegın gelısımıde cok ıyı senın gelısımınde cok ıyı dıyor.hahaha cok komık dıyorum bende
kızlar bnm bebek hep bolee sag da toplanıoo sankı sag tarafımda bi kutle varmıs gibi sol tarafım bombos gibi hissedıoom pıt pıtların dısında sureklı bole kayıyoo sankı bi yere toplanıyoo gibi hareketler yapıoo sizded oluyoo mu
inşallah dikkat etmeye çalışıyorum ama bazı zaman kendimi frenleyemiyorum elimde degil inşallah 13 kilo ile falan tamamlasam çokmutlu olucam ama artık bu aydan sonra daha çok kilo alınıyormuş rabbim sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin
bende hamilelik dönemimde sinirleri alınanalardanım..
ki asabi bi insanken hiç bişiye sinirlenmz oldum..
elim göbemde sürekli gülyom..kocam safım dio artık bana...
pehh..
yılbaşında ipin ucunu kaçıranlardanım bende..
dün söz verdim güya bu hafta ekmek pilav yemicem die..
şimdi yemekten geldim, ekmekte yedim, pilavda:26::26:
iyi yapmışsın canım,aramızda alkol alanlar da varrrr
onu diyen şişkolar boğazına dur desin önce,ben oğlumda 20 kilo almıştım 20 sinide verdim walla tikkat lazım biraz habire yemek şart mı
benimkinin kafasıda sankin göbek deliğimin tam sağ yanında gibi..orda yumrukumsu bi sertlik varr
kızlar dün akşam ve bu sabah benden su gibi ama sadece çamaşırımı ıslatacak kadar sıvı geldi..nolyoo yaaa su mu sızdırıyorum anlamadım:26:sizde de olyomu acaba:44:
canım bebeklerimizin arasında fazla bir zaman yokmuş benimki cuma günü 25+3 haftalıktı ozaman bebegim 790 gr olmuş fazla kilo almadan saglıklı bi şekilde tamamlayıp hayırlısıyla kucagımıza alsaydık bebeklerimizi nekadar gzel olur zaman geçtikçe biraz daha agırlaştıgımı his ediyorum
pehh..
aynısı dün bana oldu.o kadar korktum ki anlatamam resmen zehir oldu tüm gecem düşünmekten.inşallah su değildir o ya.....kontrolüme de daha çok var.korkudan ölüyodum vallahi
pehh..
Ben petuştan duymuştum son aylarla ilk aylar alınan kilo aynı önemli olan dikkat etmek diye biliyorum. Dediğin gibi sağlıkla alalım da kucağımıza. Ben de dikkat ediyorum normalde rejim yapsam bu kadar söz geçiremezdim kendime. Ben de Yemicem diyorum sonra en azından tadına bakayım diyorum sonra o zaman bu bu yasak diyorum bir de şu daninolar var peynirden yapılıyor onun kalorisi nasıl acep sağlıklı mıdır? Hiç doktor önerdi mi? Petuş diğer günleri takip edelim o zaman diğer günler yemezsin dengelemiş olursun böylece
pilavda ekmeksiz yenmiyoki yaaaaa
merhaba güzel anne adayları ve anneleri
bizim bugün doktor kontrolümüz vardı son 3 ayımıza girmiş bulunmaktayız bugün itibariyle
oğlum 910gr ve 32 cm olmuşve ben de toplamda 7,5 kilo almışım :26:
avatar resmimdeki oğlumu 4 boyutlu USG ile bakıldığında bugün daha bir bebeğe benzemiş olarak gördüm içim kıpır kıpır oldu
bende o niyetteydim cnm işte yılbaşında çok yedim bu hafta ekmek pilav yemim dedim..ama ilk günden caydım
şimdi olay aynen şöyle oldu:
24+2 de dr a gittik, dr tarttı tam 7 kilo almıştım..dr gayet ii dedi
eşim atladı ama son aylarda daha çok alınyomuş dikkat etmesi gerekir dimi dedi(benim gözler pörtledi tabi, hurşiğin ettiği lafa bak)
dr da dedi ki hamileliğin 3. ile 9. ayı arasında bebek için alınması gereken kalori ihtiyacı değişmio, 300 kalori ek günlük alınması yeterli dedi(bu 300, 400 de olabilir yanlış hatırlamıosam 300 dü ama) bunuda gündeiçtiğin bi bardak süt ve yediğim bir elamyla fazlasıyla alırsın zaten dedi.. son aylarda daha çok kilo alınması tamamen hamilelerin uydurduğu bişi dedi...
bide geçen bi yerde okudum...son 3 ayda bebek ile annenin kilosu arasında *2 lik bi fark olması gerekirmiş.
yani benim kuzu şu anda 1 kilo dielimdi...3,5 kilo doğacak örneğin...aradaki fark 2,5 kilo yani son 3 ayda bebek 2,5 kilo almış oluo..benimde son 3 ayda 5 kilo almam gerekirmiş..5 den fazlassının bebekle ilgisi yokmuşşşşşş annenein yağ depolarına yaptığı bi yatırım olarak kalıomuş:))
ayy herkeste benzer sorunlar olunca rahatladım ben biraz,belkide bu aylar normaldir:44:
iyi yapmışsın canım,aramızda alkol alanlar da varrrr
onu diyen şişkolar boğazına dur desin önce,ben oğlumda 20 kilo almıştım 20 sinide verdim walla tikkat lazım biraz habire yemek şart mı
benimkinin kafasıda sankin göbek deliğimin tam sağ yanında gibi..orda yumrukumsu bi sertlik varr
merhaba güzel anne adayları ve anneleri
bizim bugün doktor kontrolümüz vardı son 3 ayımıza girmiş bulunmaktayız bugün itibariyle
oğlum 910gr ve 32 cm olmuşve ben de toplamda 7,5 kilo almışım :26:
avatar resmimdeki oğlumu 4 boyutlu USG ile bakıldığında bugün daha bir bebeğe benzemiş olarak gördüm içim kıpır kıpır oldu
Normal canım sıkma sakın kendini siz konuşunca ben de farkettim benden de geliyor...
Bence de gayet iyi kilonhahahah eşin mi öyle dedi yalnız senin tepkin de çok komik hurşik heee hahahhahah
Verdiğin bilgi aydınlatıcı oldu sağolasın. Danino yiyor musun peynirden yapıldığı için kalsiyumu çok yüksek ve süte göre bile daha yararlı diyorlar 40 kalori bir adeti kararsız kaldım ben
ekmek arası yap sendee allam yaaa,pilavı nası ekmekle yiyosunuz kız oda kuru oda,bol bol kilo yapar
pehh..
bende o niyetteydim cnm işte yılbaşında çok yedim bu hafta ekmek pilav yemim dedim..ama ilk günden caydım
şimdi olay aynen şöyle oldu:
24+2 de dr a gittik, dr tarttı tam 7 kilo almıştım..dr gayet ii dedi
eşim atladı ama son aylarda daha çok alınyomuş dikkat etmesi gerekir dimi dedi(benim gözler pörtledi tabi, hurşiğin ettiği lafa bak)
dr da dedi ki hamileliğin 3. ile 9. ayı arasında bebek için alınması gereken kalori ihtiyacı değişmio, 300 kalori ek günlük alınması yeterli dedi(bu 300, 400 de olabilir yanlış hatırlamıosam 300 dü ama) bunuda gündeiçtiğin bi bardak süt ve yediğim bir elamyla fazlasıyla alırsın zaten dedi.. son aylarda daha çok kilo alınması tamamen hamilelerin uydurduğu bişi dedi...
bide geçen bi yerde okudum...son 3 ayda bebek ile annenin kilosu arasında *2 lik bi fark olması gerekirmiş.
yani benim kuzu şu anda 1 kilo dielimdi...3,5 kilo doğacak örneğin...aradaki fark 2,5 kilo yani son 3 ayda bebek 2,5 kilo almış oluo..benimde son 3 ayda 5 kilo almam gerekirmiş..5 den fazlassının bebekle ilgisi yokmuşşşşşş annenein yağ depolarına yaptığı bi yatırım olarak kalıomuş:))
bak bak bak hani cumartesiye kadar dikket ediyorduk.
yakaladım açığını
ben kararlıyım valla cumaya kadar kilo almamam lazım..
hmmmm... güzel bir bilgi oldu teşekkür ederiz petuş hanım..
bu arada herkese merhaba...
bencede kendılerıne baksınlar.bende bu gıdısle 20 ile bıtırıcem gıbı.90 ı gorcem yanı sukredıyorum bebegım ıyı dıye ama 90 ı dusununce ıyyyy bı fena oluyorum.sumocular gıbı olcam ama bugun ıtıbarı ıle dıkkat etmeye baslıycam bır tek sabah ekmek yedım oglen ekmek pılav ve makarna yok aksam yok tabı corba sebze salata ıle ıdare edeyım.24unde kontrolumuz var. dr hıc kılo almamıs gormek ıstıyorum dedı ama bıraz zor
:))) makarnayı ve pilavı ekmekle yiyenlerdenim
diğer türlü tat alamıyorumm
hamilelikten önce kilo yapmıyodu yaa rahat rahat yiyodumm
ama şimdi durumlar değişti herşey yarıyo
:26::26::26::26: evet ya akşam verdiğim söz yani..üzrinden 24 saat bile geçmedi, yuhh bana:)
ne dimek yefrum...işte hem çalışyoz, hem araştıryoz:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?