canım bende şarap içtim okadardan bişi olmaz... Çok sakınan goze cop batarmıs 6 aylık hamıleyım ılk defa sarap ıctım bişicik olmaz ve de 1 tane koca pasta goturdum 66 dan birden 68 e cıktım yaa ona cnm sıkıldı
yav içine ketçap mayonez katıyo olmam problem onlarsız da hiç bi anlamı yok. şimdi de cipse sardım kokusu burnumdan gitmiyo
ooof of bak petuş bu benim en dertli olduğum konu. hayatım boyunca hiç sebzeci olmadım. ailem doğu anadolu'dan gelmiş ben ist doğumluyum. evde acı seven kimse yoktu ama beni gör ilkokul yıllarında gizli gizli çiğ köfte alır yana yana yerdim. lise zamanı eve kırmızıbiberli zorla sokar yemeklere annemden gizli katar oldum. salça desen aşığıyım dolaptan çıkarır çıkarır koklarım. et aşığıyım kuyruk yağıyla oturur yerim vıcık vıcık sakatat da öyle yani sebze ile alakam yok ama acı olsun salçalı olsun et olsun gözüm döner. eşime yıllardır bi güneydoğu turu yapalım her şehrin nesi meşhursa çatlayana kadar yemek istiyorum derim. anne babama tip olarak aşırı benzemesem hastanede karıştığımı düşüneceğim. annem de bırak hamileliği ben zorlayana acı yememiş insan. babam eve et getiridi bi tek ben yerdim. salçayı yalvar yakar yemeklere kattırırdım. e ne anladım ben hamileyken oluşan damak tadından.
geçenlerde arkadaşım bana özel zeytinyağlı kereviz yapmış tv karşısında bebek gibi kendimi kandıra kandıra yedim. anneme de aynı mantıkla pırasa yaptırmıştım hiç sevmem aşırı limon sıktım kokusu gider ümidiyle sonra da tiksine tiksine yedim
şimdi kızların canı çekmesin diye adını vermiyorum sizin oranın lavaş içinde satılan meşhur bi yiyeceği var. çalıştığım dönem haftada 3-4 gün mesaiye kalırdım her kaldığımda o yiyecekten en az iki tane yerdim.
hem de lavaşı yağına batırılmış olurdu, en son da dürümün dibinde biriken yağa acı biberin içindeki suyu sıkar poşeti ağzıma diker içerdim. şimdi bu zihniyette bi insan nasıl sebze yesin.
burdan özendim eşime yıkanmış ıspanak al dedim, sarımsaklı yoğurdu basıp yicem, sarımsağın hatrına. ama malum taşıma suyla değirmen dönmez
benm toto zaten kocaman
artık önde de koca bir şey var
aynaya profilden bakmıyom :))
ben de şu an67.5 oldum.
aslında düşünüyom da kendimiz ediyoz kendimiz buluyoz.
sağlıklı olan şeylern hçbiri kilo aldrmıyo.
yesek bol bol sebze meyve bu kadar dert etmeyiz.
ama biz çikolata hamurişi götürüyoz.
sebze ağırlıklı yersen verrsin canım..
ama bebeği aç bırakmamak da lazım tabi:))
delüüüm benim..
canım kendini kastır sıktır bişi yap..sırf proteinle nişastayla olmaz..
sen sigara içyodun dimi? yani sigarayı nasıl bıraktıysan bu dönemde sebzede yiyebilirsin..
yani eşini düşün..düşünsene aşıksın adama...
aşkın meyveside gelio..onlarla daha uzun daha sağlıklı günler geçirmek istemezmisin??????
Allah seni ne etmesin nefrazen bütün topiği bu akşam günaha sokacaksın
Anlattıklarından yola çıkarak anladığım sadece patates ile aranın çok iyi olmadığı
Vallahi insanın canı çekiyor benim de arada yalnız o basküle çıkınca hissettiklerim daha ağır oluyor
Çok canım çektiğinde de tadımlık gibi bol bol çiğneyerek tüketiyorum. Ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ki minik kuşum, bal böceğim, hayatımın "İnci"si bir "Tanem"için... ve kendim için arkadaşların da dediği gibi sebze ve meyve ağırlıklı yenildiğinde kilo da alınmıyor tabi eti de eksik etmemek lazım. Çeşitten kıvamında. Cidden insanın morali bozuluyor kilo alınca bu kadar dayandık tutun kendini şunun şurasında 3 ay kaldı şaka gibi... 100 den geriye saymaya bile başladık. Ya da yediysen yakmak için yürüyüş yap kendine hedef koy... Alınan kilo verilir mi bilemiyorum ama en azından daha fazlasını almamak için dikkat etmekten başka çaremiz yok. Kadınlar için cidden önemli her ne kadar takmam ben ya desek de aynaya bakınca iş değişiyor