başa gelfımı merak etme cnm oyle bi hakkından gelırsınkıD : ben de endişe duyuyorum ama emınım başa geldıgınde nasıl aslan kaplan kesiliriz D :
canım bu konuda benimde çok endişelerim vardı ama yeni doğum yapan bi arkadaşımla konuştum o dediki canım sanki yıllardır bebeğim varmış gibi nerde nasıl davranmam gerektiini çok iyi biliyorum Allah o deneyimi sana veriyo muhakkak dedi..bencede öle ama yaa..o yüzden hiç korkmuyorum artık bakarım ben bebeğime diyorum..annelerimize de sora sora öğrencez herşeyi
bende hiç korkmuyorum...yapaım diorum hep kendi kendime..
annemde çok gazlıo..yaparsın die..
takıldınmı yaz google yani:))
evet bebem karadenizlilerde de var
ama bunlarda ekstra kendi kızları can gibidir.
Gelinler maalesef dış kapının dış mandalı gibi ...
Şahsen ben eşimin tarafında bunu acayip yaşıyorum.
Biz 4 tane yabancı geliniz, ben 3 senelik evliyim 15 yıldır evli olan var
hala bunlar bizden değil diyorlar bizim için...
işte geldim burdayımHepinize günaydın!!! Rüyan hayır olsun petuş parisin gönlünden geçen ne ise o olur inşallah. Bu hepimizi baştan çıkaran nefrazen nerdeBu arada dün o kadar geçen yimeklere rağmen gittim bezelyemi yaptım oturdum yedim.
Bir şey sorucam ben wc ye çıkamıyorum ya yine kilom yarım-bir arası artmış gibi duruyor yalnız tartıldığımda akşamları öyle çıkardı genelde 1 kilo daha fazla. Acaba diyorum bununla ilgisi var mıdır??
panik yok, ben kocama yıkanmış ıspanak etir demiştim yoksa da mantar al, işyerinin orda migros var üşenmiş oraya gitmemiş bizim dandik mahalle marketinde de bulamamış oturdum makarna yedim sarımsaklı yoğurtlu. yani sebzeyle yollarımız kesişemiyo ben ne yapayımevet ya..
bende evde o pırasayı yerken hep nefrazen aklımdaydı..
kendime sürekli tebrikler kızım tebrikler..brova sana...uymadın şeytana falan diodum
canım ben düzenli wc e çıkıorum..ama sbh ile akşam arasında en az 1 kilo fark oluo...bu fark bazen 2 kiloya bile çıkıom, gayret edersem:))
brrravooo o kocaya bak benimkinegünaydınlarrrrrr
evet akşam benide eşim gel istediğini aldım diye kandırdı
yerine koca bir tabak sabza yemeği çıktı
benimki yap desem evde iş yapar ama tuvalet ile mutfak lavabosu araasındaki farkı bilmediğinden onu hiçbi işe bulaştırmamaya çalışıyorum. benim de anneciğim allah razı olsun hep yardımcı bana temizlikçi konusunda da maddi manevi her konuda.Allah yardımcın olsun canım, ben elimden geldiğince kayınvalidemden uzak duruyorum yüz bulsa sürekli gelecek ve evimde herşeye karışacak bu güne kadar ne maddi ne manevi bir yardımda görmedim ancak yemek yer oturur bilmişlik taslar ve çok iddacıdır. Neyseki annem sağolsun bana maddi destek oldu da 15 günde bir temizlikçi kadın getirmeye başlayacam. Bana birşey yapsa artık sürekli tekrar edip duracak ona minnet etmek istemiyorum. Ben evimde özgür olmayı severim çok konuşmaya da gelemiyorum. Doğumdan sonra inşallah gelmez, nasıl olsa annem gelecek, nasıl olsa temizlik için de bayan gelecek, kendi ne yapacak annem yemek hazırlayacak masraf edecek o da oturup yiyecek.
ben 8-9 yıldır filan sadece perwoll kullanıyorum. toz deterjan çamaşırları sertleştiriyo, sıvı deterjan kullanınca yumuşatıcı kullanmama gerek kalmıyo. zati bebikimde de yumuşatıcı kullanmayı düşünmüyorum. tenine değmeyen battaniye gibi giysileri belki ama asıl giysilerinde yumuşatıcı kullanmayacağımKızlar ben 1 yıldır omo sıvı deterjan kullanıyorum memnunum leke kalmıyor mis gibi kokuyor, bizim bulunduğumuz semtin suları sert olduğundan toz deterjanı eritmiyordu çamaşırda tortular kalıyordu. Zaten koyu renkli ve yünlüler için her zaman perwol sıvı kullanıyordum memnunum
üüüüff ben acız vicdansız olsam şu saçma rv filmlerindeki gelin tipleri gibi sanırım kocama ve anneme de elletmem. anneme hımm diyorum ama kocamdan acık korkuyorum kucağında tutamaz yanlış bi yerini tutar canını yakar gibi geliyo daha şimdiden.sadece anaaam üç ay kaldı diyorum... kocam ve annemin dışında da kimseyi istemiyorum.... doğumdan değil de bebeğime yeteri kadar iyi bakamassam diye korkuyorum. ne bileyim siyah sütü okuduysanız ben de ordaki gibi lahusa depresyonu neyim olur muyum diyorum... bebeği kıskanır mıyım diyorum, görümcem "kucağımıza bi alsaydık" diyo anaaaam çok sinir oluyorum, yani çok iyi niyetli de böle içime bişi kaçmış gibi çemkiresim geliyor "o benim bebeeeem taaam mııı, benim kucağımda duracaksende ne işi var" gibi bi bi cümle kurmak geliyor... bilemiyorum yaaa böle hissediyorum şimdidem, heralde kimsenin kucağına vermem ben yaa valla :26:
kurutucu denen aleti her vatan evladına şiddetle tavsiye ederim. eve gerekiyosa fırın ocak almayın yemekleri piknik tüp ile pişirin ama kesinlikle kurutucu alın.günaydın herkese ben de dalayım bugunkü muhabbete,
ya bu granül işini ben de duydum 1-2 arkadaşım dedi ki hacı şakir erimiyo roxy eriyo..o ikisini de denemiş ama ankarada, belki burda sular istanbula göre sert tabii belki istanbulda hacı şakir de erir.
ya bi de bizim burda arkadaşlar kurutma makinesi almışlar o kadar rahat ediyolarmış ki ne asma ne bekleme derdi var yaz kış bebeğin çamaşırını diyolar..yerim olsa ben de alıcam ama yok işte
4 tane gelin derken aynı adama değil
sülalede karadenizli olmayan 4 tane gelin var
diğerleri hep anı köyden
ilahi petuşum
slm kızlar,bişi sorcam,bu ateş ölçer olayını hallettiniiz mi?Braun'un kulaktan ölçeni pratik diyolar ama benim arkadaşlarımdan çoğu dijitaller de iş görüyo dedi,hatta markaya para vermeye gerek yok,ben eczaneden 10-15 tl lik bişi almuıştım doğumdan sonra,bir iki kere ya kullandım ya kullanmadım dedi,başkalarından da benzer şeyler duydum,kafam karıştı.siz aldınız mı ateş ölçer?Aldıysanız marka ve fiyatları paylaşalım mı?:44:
kızlar bis oğluşla yemeğe çıktık menüde az ıspanak yemeği şnitzel az pilav ve salata ekmek yok
ohhh misss afiyet olsun..
benimde kazınıo midem şu anda....
yarım saat sonra bizde kızgın kumlardan serin sulara atlıycaz kızçemle inşallah
yok yaaa..
4 gelin=4 elti hesabı yaptımda birden..4 elti=bol şenlik, kavga, gürültü, laf, curcuna, fesatlık, fişşikçilik....hepsi gözümün önünden geçti birden, ondan şeyettim:86::86::86::86:
evet bebem karadenizlilerde de var
ama bunlarda ekstra kendi kızları can gibidir.
Gelinler maalesef dış kapının dış mandalı gibi ...
Şahsen ben eşimin tarafında bunu acayip yaşıyorum.
Biz 4 tane yabancı geliniz, ben 3 senelik evliyim 15 yıldır evli olan var
hala bunlar bizden değil diyorlar bizim için...
tmm cnm çok saol...şimdi arayamıyorum hafta sonu çok marali bozuktu...3-5 gün geçsin ararım söylerim, veririm numaranı..oda çok memnun olur..
yok yaaa..
4 gelin=4 elti hesabı yaptımda birden..4 elti=bol şenlik, kavga, gürültü, laf, curcuna, fesatlık, fişşikçilik....hepsi gözümün önünden geçti birden, ondan şeyettim:86::86::86::86:
heheheheh
kayıncığım 12 yaşındda
bana elti gelene kadar ohooo..... ben 40 yaşında olurum
o yaştada gelirse fesat biri eziveririm kafasını
Petuşcum elti olayına girmişsiniz benim haberim yoookbana bi sorun kaç eltisiniz diye biz tammmmmm 9 eltiyiz 1 tane de görümce var ama hepsi iyi insanlar
canım bu çok cahilce bi durum yaa ne belli kendi memleketinden alacağın gelinin çok iyi olacağı istediğin gibi olacağı bende bu zihniyeti anlamıyorum..belki aldığına alacağına pişman olucan çok istediğin o yyerli gelin burnunda getirecek..bunları düşünemiyolar işte..çok şükür ben istanbul doğumluyum aslen ama 8 yaşımdan beri alanyada olduğumdan buralı oldum gibi o yüzden bu konuda sıkıntı çekmedim çok şükür..
işte öyle oyüzden kayınvalide görümce elti konuları açılınca
bana yapılanlar aklıma geliyo da....
çok hırslanıyorum valla...
gözümde göz yaşı bırakmadılar çünkü...
sadece benim değil annemi bile ağlattılar...
herkeze selam kizlar.nasilsinz.ay coook sicak burasi ya pisiyorum.hic bisey yapasim yok.bu saat oldu daha yatagimi toplamadim yaaaa
heeee içini rahat tut o vakıt bebem...kellesini bile koparırsın, hakkın olur o zamana:)
benim kaynımla yaşım aynı(eşim benden küççük bi yaş:)), kendisi henüz bekar:))
ama k. validem dedi "yavrummmmmmmm kimlerde gelse senin üstüne çıkamaz, senin gibi olamaz, onuda çok severim ama senin gibisini ben bi daha bulamam" die...
o nedenle tuzum kuru
herkeze selam kizlar.nasilsinz.ay coook sicak burasi ya pisiyorum.hic bisey yapasim yok.bu saat oldu daha yatagimi toplamadim yaaaa
TUNIHANCIM nasilsin tatlim.merak ettim.bebisini hissediyormusun.ben hissediyorm cok sukur.her gecen gun dahada netlesiyor.sende durumlar nasil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?