evet canım aynıymış yaşadıklarımız reyvah dıyodum yınemı tedavi olcam derken geldi mınık kuşum bakarız ya birşeycik olmazyaşın kaç canım?
31 yaşındayım canım sen
26 yım bende :) memnun oldumm
ben azcık cıkıp uzanayım kızlar.. görüşürüz gene.. kendinize ve bebişlere iyi bakın..
ben azcık cıkıp uzanayım kızlar.. görüşürüz gene.. kendinize ve bebişlere iyi bakın..
canım kılo takıbını yapıyolar tansıyon ölçuyolar birde tetenoz aşısı vuruyolar amelıoyat felan oldugunda tetenozla ılgılıs orun olmasın dıye, ben 4 doz vuruldum 5.ciyide kasımda çağırdı
bende gittim sağlıkocağına kaydımı yaptırdım geldimmmmmmmm
sağlık ocağı kaça kadar açık acaba yaa ben kayıt olamadım geç çıkıyorum çünküü
Aile hekimine görünmen gerekiyor yeni yasaya göre tüm hamileler aile hekimine gidip muayene olmak zorundalar.
Hekiminin seni düzenli takip etmesi gerekiyor. Aşıyı 20. haftada yapıyorlar tetanoz için. Aşılarını da aile hekimin takip edecek zaten.
sağlık ocağı kaça kadar açık acaba yaa ben kayıt olamadım geç çıkıyorum çünküü
2 li tarama testine girdiniz mi?
ben çok korkuyorum hadi kötü bişi çıkarsa nasıl karar vereceğim .. kafamcok karısık..hastaneye gidesim hiç yok.. birde sağlık ocagına neden gitmek zorundayız? ne dicez sağlık ocagına gidice ?
ıyı dnlenmeler canımm sende ıyı bak
bende çıkıp biraz kızımı parka indireyim :) görüşürüüüzzzz
Canım ikili tarama testinin vereceği sonuç %100 doğrudur diye birşey yok..
Kaldı ki sırf ikili tarama testi sonucuyla gebeliği sonlandırmaya gidilmiyor..
Amniyosentez yanlış hatırlamıyorsam en güvenilir kaynak.. Ama yüksek düşük riskini de beraberinde getiriyor..
İlk hamileliğimde bende çok panik olmuştum..
Çünkü eşimin erkek kardeşi %90 zihinsel ve bedensel engelli..
Doğum öncesinde mi yoksa doğum sırasında veya sonrasında mı böyle olmuş o yıllarda bulunamamış..
Ama eşimin ailesinde böyle bir şeyin olması tabiki hamilelik döneminde beni kötü duygulara sevketmek için yeterliydi...
Biz o dönemde sadece ikili teste ve detaylı ultrasona girdik..
Üçlü ve dörtlü test yaptırmadık.. Detaylı ultrasonda doktor bebeğin sağlıklı olduğunu
ama şu an sağlıklı gördük diye bunun bebeğin sağlıklı doğacağı anlamına gelmediğini vurgulamıştı..
Siz yine kendinizi darbelerden, ağır hareketlerden koruyun diye uyarmıştı..
Çocuğunuz down sendromlu denilip sağlıklı doğan çok bebeğe rastladım..
Çocuğunuz sağlıklı denilip engelli doğan da çok bebeğe rastladım..
Keyfi sebeplerle bebeğini aldıran veya hamile kalmak için yapmadığı kalmayan da bir dolu insan gördüm..
Sanırım hepsinin bir sebebi var arkadaşlar..
Allah herkesin gönlüne göre versin.. Allah hepimize sağlıklı nesiller nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?