2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Merhaba arkadaşlar, benim size bir sorum olacak. Ben yoğun bulantı ve kusmalardan dolayı artık folic asiti bile içemez oldum. Elimde değil ağzıma su bile alamıyorum. Folic asiti kullanamamak sorun yaratır mı

ben azcık cıkıp uzanayım kızlar.. görüşürüz gene.. kendinize ve bebişlere iyi bakın..

bende gittim sağlıkocağına kaydımı yaptırdım geldimmmmmmmm

sağlık ocağı kaça kadar açık acaba yaa ben kayıt olamadım geç çıkıyorum çünküü

canım sağlık ocakları bildiğim kadarıyla 5e veya5,30 kadar açıklar
sabah 1 saat geç git işe izin alabilirsen akşam yetişemeyebilirsin çünkü
ben aile hekimliğimi işyerimin yakınındaki sağlıkocağına aldırdım o yüzden öğle arasında gidip kaydımı yaptırdım hemen

Zorunluluk yok canım.. İster gidersin ister gitmezsin..
Ben tetanoz aşısını ilk hamileliğimde isteyerek olmadım..
Kızımın da verem aşısı dışındaki tüm aşılarını kendim belirlediğim bir doktor takip ediyor..
Yalnız geçen hamileliğimde sağlık ocağına gidip bana sorulan soruları cevapladığımı hatırlıyorum..

tetanoz asısı da ilki 4 aylıkken baslıyor herhalde(16.hafta da) bende daha acele etmiyorum..kaygılanacak birşey oldugunu sanmıyorum..cok istiyorlarsa kaydetmek ctesi evdeyim buyursanlar gelsinler :) kayıt almaya

sağlık ocağı kaça kadar açık acaba yaa ben kayıt olamadım geç çıkıyorum çünküü

canım ara telefonla görüş sor kaça kadar açıklar falan die.ben ilk gebeliğimde gitmedim hiç ayda bir kez telefon açtım benimle ilgilenen ebeye bilgilendirdim.tetanoz aşımıda kendim dışarda yaptırdım doktoruma.sağlık ocağına yaptırmadım.telefonla bi görüş gelemiyorum de yardımcı olurlar bence

Canım ikili tarama testinin vereceği sonuç %100 doğrudur diye birşey yok..
Kaldı ki sırf ikili tarama testi sonucuyla gebeliği sonlandırmaya gidilmiyor..
Amniyosentez yanlış hatırlamıyorsam en güvenilir kaynak.. Ama yüksek düşük riskini de beraberinde getiriyor..

İlk hamileliğimde bende çok panik olmuştum..
Çünkü eşimin erkek kardeşi %90 zihinsel ve bedensel engelli..
Doğum öncesinde mi yoksa doğum sırasında veya sonrasında mı böyle olmuş o yıllarda bulunamamış..
Ama eşimin ailesinde böyle bir şeyin olması tabiki hamilelik döneminde beni kötü duygulara sevketmek için yeterliydi...

Biz o dönemde sadece ikili teste ve detaylı ultrasona girdik..
Üçlü ve dörtlü test yaptırmadık.. Detaylı ultrasonda doktor bebeğin sağlıklı olduğunu
ama şu an sağlıklı gördük diye bunun bebeğin sağlıklı doğacağı anlamına gelmediğini vurgulamıştı..
Siz yine kendinizi darbelerden, ağır hareketlerden koruyun diye uyarmıştı..

Çocuğunuz down sendromlu denilip sağlıklı doğan çok bebeğe rastladım..
Çocuğunuz sağlıklı denilip engelli doğan da çok bebeğe rastladım..
Keyfi sebeplerle bebeğini aldıran veya hamile kalmak için yapmadığı kalmayan da bir dolu insan gördüm..
Sanırım hepsinin bir sebebi var arkadaşlar..
Allah herkesin gönlüne göre versin.. Allah hepimize sağlıklı nesiller nasip etsin..

valla bende yapmıs olmak için 2 li testi yapacam sadece..birde efimin dediği gibi detaylı ultrasona girerim..cok kafa kurcalamak istemiyorum

merhabalarrr:80:
ya kızlar kaç gündür midem gurul gurul gazmı var başka bişimi anlamadım birde kramp gibi sancı girior ve yavaş yavaş geçiyor bir bilen varmı doktora gidiimmi genelde akşam oluyor yemicem bişi artık yaaa:84:

merhaba arkadaşlar.
size birşey sormak istiyorum. Bugün benm 8+6 . benm nabız atışım çok fazla. normal nabız 50 ila 80 arası normal kabul edilir. benim hep 100 ve üzerioluyor. 130 lara kadar çıkıyor. hamilelikte 10 -15 atım artması normal miş ama benm çok mu fazla sanki. sizde böyle bi durum var mı? bu kalp atışı normal midir acaba?:44::44:

dinlendim geldim cnm. sabah erken kalkıyorum öğle vakitleri uykum geliyor bebiş de uyku yapıyor sanıyorm uyuyorum öğlenleri böyle.
ıyı dnlenmeler canımm sende ıyı bak

gezdirdin mi kızını? parkta bana küçükken salıncak çarpmıştı birde kaydıraktan düşmüştüm aman dikkat et minigine.. Allah korusun..
bende çıkıp biraz kızımı parka indireyim :) görüşürüüüzzzz

haklısın cnm her test doğru çıkmayabiliyor ama insanın içine kurt düşürmesi bile yetiyor işte.. tmm bende gidicem doktora görüneceğimm bu teste hangi hafta giriliyor? doktorum yok ta tatilde benim başka bir doktora giderim olmadı.korktuklarımızla karşılaşmayız umarım.. Rabbim saglıklı shhatli kucagımıza almamızı nasip etsin inşallah... çok sağol içimi rahatlattın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…