Zeynep çok güzel bir isim bende düşünüyorum. Berru ismini hiç duymadım anlamı neymiş acaba?
Erkek ismi Efe, mert, can olan çocuklar hep çok yaramaz oluyor
canım Ahsen Çok güzel, olağanüstü güzel gibi anlamlara geliyor.bence tek isim koy derim.benim iki ismim var.çok zor oluyor yazması.hem de iki isim olunca kendi soyadını kullanamıyorsun.iki isim iki de soyad fazla geliyorbunları da düşün derim.bulduğun tüm isimler güzel bence.
KIZLAR YA SİZCE AHSEN İSMİ NASIL? aslında erkek veya kıza da koyulabiliyor ama biz kızımız olursa AHSEN koymayı düşünüyoruz.aslında ben erkek de olsa olabilir diyorum ama eşim ılımlı bakmıyor erkek ismi olarak.bilemiyorum gerçi da ha çok erken de Çok güzel, olağanüstü güzel gibi anlamlara geliyormuş.Sizin de fikrinizi almak istiyorum.sizler isim buldunuz mu?Mesajımı gören arkadaşlarım fikir beyan ederseniz sevinirim.
mfolcon sendemi nisan annesisin canımmm
benimde psikolojikmi yemektenmi anlamadım ama aldığım kesin..
offf yhaaaa oğlumda 70 kilo olmuştum inşallah bunda da olmam
anlamı ne acaba..
ne biliim ben olsam koymazdım o ismi herkesin zevki bir olsaydı bütün bebeklerin ismi aynı olurdu ama dimi istiyorsan koy canım...bende daha karar veremedim kayınvalidemde BERRU koyalım diyor Allahın ismiymiş doğru olurmu acaba bizde ZEYNEP istiorus ZEYNEP BERRU nasıl acaba erkekte olabilir o zaman EFE yada METE istiyorum kısa isimleri herzaman sevmişimdir
ei-berr=Allahın ismiymiş canım..bende şöyle düşünüyorum.mesela Samet'te allahın ismi ama kul'a koyulurke başına ABDÜL konlmas şart yni Allah'ın kulu Samet anlamında.
şmdi k.validem Berru istiyor ama kız ismi diye Allahın ismi direkt konurmu yaa anlatmaya çalışıcam ama inşallah yanlış anlamaz:44:
ahsen ismini bende düşünmüştüm AHSEN: En güzel, çok güzel anlamına geliyor ama cok yaygın oldugu için kararsız kaldım.. artı zaten erkege koymam asla kıs ismi resmen.. gerçi siz bilirsiniz.
ya ben de etrafımda hiç duymadım bana da eski bir isim gibi geliyor.yaygın olduğunu bilmiyordum.aman neyse sağlıklı olsun da bebeğim hatta bebeklerimiz.isim meselesi kolay.bazı kriterlere dikkat ederek koyarız inşallah.teşekkür edeerim yorumun için canım.
ahsen ismini bende düşünmüştüm AHSEN: En güzel, çok güzel anlamına geliyor ama cok yaygın oldugu için kararsız kaldım.. artı zaten erkege koymam asla kıs ismi resmen.. gerçi siz bilirsiniz.
etrafındakiler ye ye sen iki canlısın diye baskı yapıyorlarsa benimkiler gibi normal ilk aylarda kilo alman..benim ilk denemem bakalım kaç kiloya kadar cıkacagım inşallah cok almam..
artı BERR ismini koymamanızı tavsiye ederim Allah ın isimlerini koymak hiç uygn değil ünkü. fetva vermek değil amacım ama cok araştırdım Samet isminden de bahsetmişler uygun değil ama insanlar koyuyor işte bilmediklerinden.. gende tercih sizin.. birde zeynep ismi çok güzel bir isim..
Kakao yağı içeren kremler de var. Ama çok çeşitli hangisi iyi bilmiyorum. Bir arkadaşım body shop'tan almış ve memnun kalmıştı.badem yağından dediğin gibi tüylenme yapar diye korkuyorum ama en sağlıklısı ve doğalıda o galiba.. kakao yağınıda araştırdım. paraben sülfat içermez diyor ama biraz pahalı gibi... lirerac satış sitesi falan var mı bildiğin?
Kakao yağı içeren kremler de var. Ama çok çeşitli hangisi iyi bilmiyorum. Bir arkadaşım body shop'tan almış ve memnun kalmıştı.
Lierac Tekin Acarda var ama oradan alma çünkü neredeyse 2 katı ben gittigidiyordan aldım 40 tl civarındaydı. İnternette aratırsan başka sitelerde de bu civar fiyata bulabilirsin. Sanıyorum tüm hamileliğin boyunca gece gündüz kullanırsan 3-4 kutu almak gerekli.
Yağ kullanım açısından çok kolay gelmiyor bana. Krem ya da jel daha iyi bence.
aa yok benim etrafımda eline tabağı alıp bana ye ye diyecek biri
evet canım kayınvalidem şöyle dedi;
ben BERRU koymak istiyorum kırmazlrsa beni berru koycm fln birine söylüyo tabi direkt bizedeğilama bn anlatıcam ona olmaz yani ZeYNEP olsun kız olursa ZEYNOOOM derim ona erkek olursada mete olabilir yada efe
yağlı bir cilt tipine sahipseniz hiç dert etmeyin çünkü karnınızın üzeri çatlamaz tabiki eskisi gib fit bir vücudu kimse hayal etmesin vücudunuz bozulacak ama cildiniz kuruysa kesinlikle tüm vücuda krem uygulayın çünkü çatlama riski çok çok çok:94:
canım bir de berru-berre-berra koyulmamalı şöyle de bir örnek var
Peygamberimiz eşinin adını (berre imiş) zeynep olarak değiştirmiş uygun değilmiş hayatım internette ararsan zaten çıkıyor kayınvalıdene daha güzel açıklarsın
benimki de erkek olursa sizin aklınızda isim yoksa ihsan diyo ama koymam bende kayra da büyük birinden gelen lutuf hediye ihsan gibi bir anlama geliyor bazı yerlerde Allahtan gelen hediye ihsan olarak geçiyor
kayınvalidenin ihsan demesi o yüzden evlat Allahın ihsanı diyor
aslında şu isim işine sadece anne baba kara verse çok daha iyi olacak bence..onlarda kendi evlatlarının adını koysalarmış...mesela eşimin adı rahmetli amcasının kaynımın adı ise k.validemin dedesnin adı yani koymak zorunda hisetmiş kendini kayınvalidem şimdi pişman 2 çocuğunun adını kyamadığı gibi torunununda koyamayacak keşke zamanında kendi evlatlarına istediği ismi verseymiş
aslında şu isim işine sadece anne baba kara verse çok daha iyi olacak bence..onlarda kendi evlatlarının adını koysalarmış...mesela eşimin adı rahmetli amcasının kaynımın adı ise k.validemin dedesnin adı yani koymak zorunda hisetmiş kendini kayınvalidem şimdi pişman 2 çocuğunun adını kyamadığı gibi torunununda koyamayacak keşke zamanında kendi evlatlarına istediği ismi verseymiş
birde canım benim bildiğim efendimizin kızının adı zeynep eşleri hatice,ayşe ve maria var sanırım
Kızlar bende bugün kendim için bişeyler aldım. Bakımsız bakımsız ortalıkta dolanmak istemiyorum, zaten mayışıp kalıyorum oturduğum yerde
Sizinle paylaşayım:
-Flor mar Dudak koruyucu SPF8 , üzüm çekirdeği yağı gibi bitkisel içerikleri var. dudaklarım çatlamaya başladı, ayrıca renksiz olduğu için günlük kullanım veya ruj altı için ideal.
-Seba med visio active hydro gel: bu da yüz bakımım için. yüz cildim karmadır normalde. dudak çevrem ve alnım kuruyup soyulmaya başlayınca bi de gebe olunca daha az kimyasallı bir ürün olsun istedim.
-tüm vücudum için bitkisel yağlardan aldım: Kayısı çekirdeği yağı, avokado yağı, susam yağı, jojoba yağı. bunları araştırdığım bilgiler doğrultusunda karışımlar halinde, duştan sonra kurulanmadan önce kullanacağım.
bir de halk arasında çokça bilinen kakao yağı var, onu almadım çünkü içerisinde kafein var ve cildimizin kafeinin ne kadarını emeceğini bilmediğimizden bebiş için riskli olur diye düşündüm. zaten doktorlarda kakao yağını çok önermiyor artık.
siz neler yapıyorsunuz cilt bakımınız için? paylaşalım, birbirimize destek olalım bayanlar di mi?
canımm tabiki söyledik hatta eşimle ikimiz ZEYNEP istyoruz dedik..fakat benim tek kardeşimin adı da zeynep olduğu için belkide hoş karşılamadı..olsun ama teyzesinin adı da çok güzel olmasaydı =)))ilk önce sen deseydin keşke ismi şu olacak die ozaman öncelik sende olacaktı. şimdi ilk kayınvaliden demiş önceliği o kapmış bi anlamda... büyüklerden önce davranıp ismi şu olacak dersen sonrasında kimse karışmıyor canım...
arkadaşlar doktoru toxoplazma testi isteyen varmı?3ada bu konuda bilgisi olan varsa acil yardımcı olablrmi?
Igg 0,1
Igm 0,03
birde canım benim bildiğim efendimizin kızının adı zeynep eşleri hatice,ayşe ve maria var sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?