2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bugünlerde kilo alımı çok hızlandı gerçekten ya...
çok pişmanım başlarda dahada az alsaydım keşke..
sonraya saklasaydım hakkımı(
hiç doymuom..
akşamları yatamıom karnımım şişliğinden dönmek falan çok zor oluo..
diom az yiyim ama yok tutamıom kendimi...
inş. yağmurda gramaj olarak artmıştır, geçen kontrolden bu kontrole, beni tek bu teselli eder

bebiş buyuyo ya ondandır ben de cok ıstahlıyım ama 2 gundur ekmek yemıyorum cuma gunu dr'a gtcem yıne bana kızacak sanırım kılo almadan gel demışti ama sanırım aldım ben kadın beni muayene etmıcek boyle gıderse baska dr a gonderecek :)

kızlar bakın yani bunu uygulayın cidden işe yarıyo
05-10-2007, 13:44 Konu Sahibi : avebru #1 avebru
Profil bilgileri Forumdaki Cevaplarım Özel Mesaj Visit Homepage Add as Contact

Lilyum

Giriş tarihi:Apr 2007
Arkadaşlar düzenli beslenemeyen biri olarak internette dolaşırken hamileyiz.biz sitesinden aşağıdaki örnek listeyi buldum..Benim gibi kafası karışık olan varsa belki işine yarayabilir :)

Örnek yemek listesi

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı
hem herşey var hem sağlıklı hem de cidden aç bırakmıyo ya deneyiiin

ben dün sabah geç kahvaltı yaptım 10 gibi ve baya iyi yedim 3 tane krep fln ve okula gittim 2 saaat derse girdim 2.saaatte açlıktan kazınıyodu benmki o derece yani

sağol tatlım bende su içim bari bol bol
atıyım şu enfekiyon illetini vücudumdan nerden kapıyoz nasıl oluyo anlamıyom

canım ya ben bol su içmek dışında bide şöle bişeyle rahatladım, önce ayaklarını sıcak tutuyosun ,bide annem bana pamuklu kumaşlardan bezler dikti, onu kaynatıyorum, ütüleyip bi kaç kat katlayp koyuyorum,bilmem anlatabildimmi, oda hem orayı sıcak tutuyo hem, ütülendiği için hijyen oluyo, beni rahatlattı...

ayyy yıkanalım hemen lütfennn

ben ekmekle pilav yemim bu hafta dedim....
onu bile beceremedim değilki şu satte süt şu saatte yemek...
kendime hakim olamıom sorun o zati

benim bir arkadaşımın doğumunda bende yanındaydım duş falan yok hatta silmediler bile kızcağız odaya gelince kendi makyajını yaptı aldı oğluşunu koynuna öyle yattı :S 1 gece kaldı eve gidince duş almış ..

ewt ya ben de geçen onu düşünüyodum, bi de saç baş bi yerde, fotografçı da gelcek..bebiş beni güzel görsün istiyorum hem

ben ekmekle pilav yemim bu hafta dedim....
onu bile beceremedim değilki şu satte süt şu saatte yemek...
kendime hakim olamıom sorun o zati

misal şimdi danone danette diye mırıldanıyorum ve zor tutuyorum kantine gitmemek için kendimi... saat saat değil her saat yiyebilirim

anladım canımm
bende akıntı için günlük ped kullanmıyorum sağlıksız diyolarr. peçeteyle idare ediyorum ama . oda enfeksiyon sebebi olabilir.. dediğini bende deneyeyim ya anneme diyimde banada yapsın

minik kuşlarında mideleri büyüyo sanırım.. yediklerimiz yetmiyo.. bi insan 2 saate bi acıktığını hissedermii...:18:

Valla bende çok yiyenlerdendim ama sanki 3 gündür bebek midemde oturuyor sanki hiç iştahım olmuyor annemde bebek büyüdükçe senin organlarda daralıyor dedi normalmiş yani oturup kalkarken midem acıyo resmen

artık işe gitmek zor gelio bana bir an önce ayın 20si gelsin de izne ayrılayım:/bi de ilk başlarda yoktu bu kadar ama bugünlerde çok uyuyorum...

ayyy yıkanalım hemen lütfennn

ewt ya ben de geçen onu düşünüyodum, bi de saç baş bi yerde, fotografçı da gelcek..bebiş beni güzel görsün istiyorum hem

ben geçen kontrole gittiğimde doğum odalarını görmek istedim, gösterdiler. gayet şık güzel odalar, özelar odaları var ayrıca onlarda koskocaman bi yatat odası bide oturma odası var ölee yaniii wc gibi birşey daha vardı odalarında ama açıp bakmadım içinde sadece wc mi var yoksa duşta var mı.....
düşün 12 saat falan sancı çektiğini terlediğini yapış yapış üzerinde mi kuruyacak o terler ııyyyy... duş almak uygun olmuyorsa silinmek mi gerekiyor saçımıza bari bi su tutsak.. nasıl olacak bu iş yaa sabah sabah aklıma takıldı...

anladım canımm
bende akıntı için günlük ped kullanmıyorum sağlıksız diyolarr. peçeteyle idare ediyorum ama . oda enfeksiyon sebebi olabilir.. dediğini bende deneyeyim ya anneme diyimde banada yapsın

aa bende hep günlük ped kullanıyorum hamilelikte kullanmamak mı gerekiyormuş

hazırladım yine krepleri yanına da 3 çeşit peynir yumurta bi de çikolata ohhh
çok pissin amaaa

artık işe gitmek zor gelio bana bir an önce ayın 20si gelsin de izne ayrılayım:/bi de ilk başlarda yoktu bu kadar ama bugünlerde çok uyuyorum...

aynen öleee biran önce doğum gelsinden çok, biran önce izinler gelsin artık derken buluyorum kendimiii

bu ayın 20sinde mi çıkacaksın izne? kaçıncı haftada çıkmış olacaksın?

en 35. hafta çıkarım gibi planlıyorum ama bilemiyorum karda kışta nasıl olurrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…