Evet galiba bundan bahsediyor.ANNE KANINDA ALFAFETOPROTEİN (AFP) TARAMASI
Ultrasonografinin henüz bu kadar yaygın olarak kullanımda olmadığı ve kullanılan ultrason cihazlarının da günümüzdeki kadar yüksek çözünürlüğü olmadığı dönemlerde bir fetal anomali tarama testi olarak anne kanında AFP ölçümü kullanılmaktaydı. Daha sonra bu ölçüme HCG ve estriol adı verilen iki maddenin ölçümü de eklenerek geliştirilen üçlütest taraması kapsamında AFP taraması sürdürüldü ve günümüzde de yaygın olarak AFP ölçümü genellikle üçlütest kapsamında kullanılmaya devam etmektedir.
SANIRIM 3 LÜ TESTTEN BAHSEDİYOR GİBİ GELDİ BANA
yapıyo ama canım su içmek hiç istemiyorkızlar suyu az içince kabızlık yapmıyormu sizde
Ayrılalı 2,5 yıl olmuş en son 2 yıl önce konuştum sanırım ama 4 yıllık beraberliğimiz vardı Düşündüm dee gençliğimi vermişim yaaa aaaaah aaaaah
şeker yüklemenizi kaçıncı haftalarda yaptırdınız?
Benim 23+5 ne zaman olacak merak ediyorum
kızlar suyu az içince kabızlık yapmıyormu sizde
yapıyo ama canım su içmek hiç istemiyor
zaten oldum olası içmem ve genelde kabızım ama doktorun verdiği ilaç ve pırasa,ıspanak.. gibi sebzeler çok işe yarıyo
Eki Görüntüle 321923
kızlar bakın ne kadar kullanışlı ortayada destek yapsalarmış daha sağlam olurmuş
cnm gelmiş gecmıs olsn atlattın seker testınıde herseyin yolunda olmasına cok sevındım bebişinedekızlaaar şimdi doktordan geldik. ay bekelmekle geçti bugün.
önce şeker yüklemesi için 1 saat beklerdm sonra sonucun çıkamsı için.
derken doktor doğuma gtti bir de onu beklerdm sonra.
kızım 730 gr olmuş teyzeleri. bu arada suyum olması gerekenden çokmuş
ben günde 1 lt bile içmiyom halbuki
ama ama kızım hala baş pozisyonunda ve aşağıda kafası kasıklarımda.
bu da erken doğumu tetikleyebilir dedi. ama bu şekilde 9 ay dolduranlar da var dedi.
bakalım bekleyp görcez artk. vajinadaki zonklama da bu yüzdenmş.
kızlar suyu az içince kabızlık yapmıyormu sizde
Eki Görüntüle 321923
kızlar bakın ne kadar kullanışlı ortayada destek yapsalarmış daha sağlam olurmuş
benm oldum olası en büyük sorunum kabızlık olmuştur.
ama çok şükür hamile kaldığımdan beri hç sıkıntı çekmedm.
üstelik ilk dört ay bulantıdna hç su içmedm hep kuru şeyler yedm.
ilaçlardan dolayı sanırım günde birkaç kez zçıkıyorum.
ama sabahları aç karna 3 kayısı da yiyorum ihmal eymiyorum..
ben cam şişede içiyorum birde içine kök tarçın koyuyorum 2 litreyi tamamlamaya çalışıyorum kayısıyı benimde tüketmem lazım artık zorlanıyorum fazla da şişmedim oysaki
Arkadaşlar hepinize merhaba. Hepimiz inşallah sağlıkla mutlulukla bebeklerimize kavuşuruz. Ben aslında Haziran annesi olucam kısmetse. Ama sizler tecrübeli olduğunuzdan bişey danışmak istiyorum. Öncelikle 17.haftama giriyorum. 2'li testim iyi çıktı ama doktor AFP testi istiyor. Aranızda sadece bunu yaptıran varmı? varsa kaçıncı haftada yaptırdınız? Bide 2.düzey ultrasona 19+2 olduğumda gireceğim. İstanbul'da anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı
Şimdiden teşekkür ederim hepinize
selam kızlar biz geldik
dün akşam misafirlerim geldi
neyse oturuyoruz falan 2 yaşındada
bi bebek vardı benim boş bi anıma geldi
ve onu kucağıma aldım
eşim heyy ne yaptın diyince farkına vardım
sonra çok moralim bozuldu çok üzüldüm
12kg mış ben bunu nasıl yaptım
ya kızıma birşey olursa diye
sonra yattım kzımı dinliyorum kıpırdamıyo
sonra az az kıpraşmaya başladı eşim diyo
bebeğimize bişey olmamıştır onun için karnını hızlıca çarpman lazım
kesesi zedelenseydide kan ve suyun gelirdi vs vs anlatıyo ama
kime yattık acaba diyorum gitsek aacile hiç tepki vermiyor
diye diye uyumuşum ama eşim diyo hiç durmadın benide uyutmadın
tabiki rüyada gördüm kanlar falan ama yazmışsınız
kan görünce rüya bozulur diye iyi bari
şimdi bi sorun yok çok şükür ama çok üzüldüm
Ben de çok beğendim ama almaya cesaret edemedim. Çünkü bir mağazada da beğenmiştim elde çok güzel duruyordu ama üstüme giyince çok komik durdu. Pijama yine olabiliyor da geceliğin güzel duranını bulmak daha zor denemeden almamaya karar verdim.
Havalar kötü ama İzmir yine iyidir. Ankaraya kar geliyor bu haftasonu zaten soğuk don çıkamıyordum dışarı iyice eve kapanma dönemine giriyoruz.
Ben pijama takımını sabahlığıyla birlikte 65 tlye aldım ki toptancısıydı normalde 85tl heryerde o takımın fiyatı. Bir tane penye gecelik uygun bulurum gibi geliyor pijamanın sabahlığını herikisine de kullanırım. Geceliği sadece hastane için alıcam pek sevmiyorum gecelik giymeyi.
İzmir'e 2002de kar yağmıştı ben o sene oradaydım 2-3 cm kar vardı ve herkes fotograf çektiriyordu ben karla büyümüş biri olarak garipsemiştim.
bende arada bir 10 kiloluk suları taşıyorum ama bişey olmaz gibi geliyo(daha dün taşıdım)bende dalgınlıkla aynı hatayı yaptım
çok sevdiğim arkadaşımın oğlunu
10 kiloymuş o da
aldım kucağıma
bişey olmaz bi kereden sanırsam yaa
içini karartma hiç
saol canımbende dalgınlıkla aynı hatayı yaptım
çok sevdiğim arkadaşımın oğlunu
10 kiloymuş o da
aldım kucağıma
bişey olmaz bi kereden sanırsam yaa
içini karartma hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?