..ELCHIN.. PetunyaPet sbilyana denis_34 biumut serenayyyy luckyincident mfalcon
niye sesiniz çıkmıyo kızlaaar :44:
sesimiz çıkıyor sevdacım aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kızlar günaydınlar:))
bugün bi hbr ile güne başlamak istiyorum..bu hafta sonu bir tandığımdan prof. dr. atıl yüksel in ismini duydum. sadece bebeği 18-22. hafta arasında çok detaylı bir ultrason ile muayene ediyormuş. yani iç organlarından, damarlarından, parmaklarından tutta down sendromuna genetik hastalıklara kadar, bebek in kulağı kepçe mi olacak onu bile söylüyormuş öyle diyim:) şaka bi yana netten bakarsanız çok şeyler yazılmış zaten dr hakkında. dün sbh dan aradım bi kaç kez ulaşamadım,nişantaşında ofisi, iş yerime çok yakın, akşam iş çıkışında gittim bende..dr. çapadada çalışıyormuş bu nedenle ofise öğleden sonra geliyormuş. çok yoğun 2-3 ay sonrasına ancak bulunuyormuş randevu.18 kasıma randevu aldım ben. biz o tarihlerde 20. haftada falan oluyoruz sanırım. muayene ücreti biraz pahalı, 500 lira, ama özel sağlık sigortanız var ise fatura veriyormuş, sigorta şirketinizden talep edebilrmişsiniz iade edebilirlermiş..ama iade etmeselerde ben değer diye düşündüm açıkcası, daha kendi dr uma söylemedim 10 gün sonra gidince söylücem ama ben gitmeye karar verdim. sizinde bilginiz olsun istedim...
ayy 2 dk da iş yerini birbirine kattım, kafa başka yerde olunca mailli hatalı attım, onu toparlamakla uğraşıyorum:)
cinsiyeti bende çok merak ediyorum..10 gün sonra gidcez bakalım dr a 13. haftada olcaz belkide söyler dr umuz...bide sbh bi yazı yazı yazdım onuda okuyun ilgilenen olursa die bugünün ilk yazısıydı...şimdi şu pisliğime temizlemek için işime dönim bi süre:))
canım 16_20 haftalar arasında o ultrasonu yani ayrıntılı ultrsonu butun drlar yapıyor butun organlar incelenıyo birde cd almıştık böbrek dalak herşey :)
kolay gelsin canımmm zor işler gerçekten allah yardımcınız olsun bende yeni kalktım bi duş alıp kahvaltı edicem şimdi
gunaydın okuyorummm yazdıklarınızı ...bende cozdum ama sorular daha ilerleyen gebeliğimizde cvplanacak tarzda %63 kısss cıktı
yaaa ben de kafayı bu aralar kaynanamlara taktım altlı ustlu ouruyoruz iyii nıyetli bir ınsan bebeğimizede bakmaya hevesli ama heves yetmıyo kı sadece daha simdiden kaygılarımı paylaştım bırazını kaynanamlar bırazını eşimle ilk torunları olacak ee benimde 2 düşük yasadım 3.bebeşimizin ilk defa hayırlısıyla kucagama alacam...cok korkuyorum asırı sevgi ye bogupta cocugumu bende alacaklar mıs gibipsikolojim allak bullak..cunku sey insanlar otorıte yok aman yapsın aman etsin...bende çalısıyorum annemde sehir dısında ..cocugumun benim kulturumun dısında kocamın anneside olsa onların kulturunde buyumesini istemyorum..yani yedirmesi içirmesi temizliği pişirdigi yemekler pek begenmem herkes..simdiden kara kara dusunuyorum işten mı cıkmalı bi sure benim direktiflerimle mudahele ederek kaynanamı istedigim gibii cocugumuzla ilgilenmesini saglayabilir miyim :44:
gunaydın okuyorummm yazdıklarınızı ...bende cozdum ama sorular daha ilerleyen gebeliğimizde cvplanacak tarzda %63 kısss cıktı
yaaa ben de kafayı bu aralar kaynanamlara taktım altlı ustlu ouruyoruz iyii nıyetli bir ınsan bebeğimizede bakmaya hevesli ama heves yetmıyo kı sadece daha simdiden kaygılarımı paylaştım bırazını kaynanamlar bırazını eşimle ilk torunları olacak ee benimde 2 düşük yasadım 3.bebeşimizin ilk defa hayırlısıyla kucagama alacam...cok korkuyorum asırı sevgi ye bogupta cocugumu bende alacaklar mıs gibipsikolojim allak bullak..cunku sey insanlar otorıte yok aman yapsın aman etsin...bende çalısıyorum annemde sehir dısında ..cocugumun benim kulturumun dısında kocamın anneside olsa onların kulturunde buyumesini istemyorum..yani yedirmesi içirmesi temizliği pişirdigi yemekler pek begenmem herkes..simdiden kara kara dusunuyorum işten mı cıkmalı bi sure benim direktiflerimle mudahele ederek kaynanamı istedigim gibii cocugumuzla ilgilenmesini saglayabilir miyim :44:
ya çatlağım patlağım olursa diye kafayı yiyeceğimevde amway body nemlendiricili vucut losyonu vardı şimdilik onu kullanmaya başladım ama ebru şallının tarifini mi denesek acaba
EBRU ŞALLI KARIN ÇATLAKLARI İÇİN MASKE TARİFİ
Malzemeler:
* 1 yemek kaşığı badem yağı,
* 1 yemek kaşığı ceviz yağı,
* 1 tatlı kaşığı menekşe yağı,
* 1 yemek kaşığı susam yağı.
Hazırlanışı ve Uyuglanışı:
Tüm yağlar bir kase içerisinde iyice karıştırılır. Karın çatlakları olan göbek bölgemize dairesel haraketler ile masaj yapılarak sürülür. Çatlak maskesinin daha etkili olabilmesi için cildin derinlemesine temizlenmiş peeling yapılmış olması gerekir. Bunun için mutlaka haftada bir kez kese yapılması tavsiye edilir. Tamamen doğal bitkisel yağlar ile hazırlanan çatlak maskesi karın çatlaklarına çok faydalıdır.
Siz çatlak olmaması için neler yapıyorsunuz???
canım ya çalışan annenin bu tip sorunları çok oluyo malesef, etraımda o otoriteyi kurmuş çok anne var tabi kuramayanda çok çocugumun çorabı nerde kendı evımd ebulamıyorum demişti arkadaşımbenım kayınvalıdemlerde karşımda oturuıyor ben çalışmıyorum bizde 7 yıl bekledik bebeği ben ne dersem kayınvalıdem bıraz uyuyor ama kayınpederim malesef inadına zıttını yapıyor bırak düşsün bırak yapsın bırak döksün
zorolucak biraz ama bılmıyorum özel sektordemısın ılk 4 ay sen bakıcaksın zaten ozmandan başlarsın alıştırmaya kayınvalıdenı bebeği, ben herşeye mudahele edıyorum malesef herşeyı ağlayarak yaptıran herşeyi inatla isteyen benı dınlemeyn bı çocugum olsun istemıorum hep bebek kalmıcak dıyorum kayınvalıdeme oda susuyor doğru dıyor tabı ağladıgında fırsat bılıp ooyyyy kıyamama geeeel deyince bızımkı kayışı tamamen koparıp yavaş gıden ağlama şeklını buyuk bı hızla bağırarak böğürrerek ağlamaya devam edıyor napıcaksın yakın oldugunda bu gıbı sorunlar çok umarım sen kolay atlatırsınn sorunsuzzz inşallah şimdiden düşünup bunaltama kendini
ya çatlağım patlağım olursa diye kafayı yiyeceğimevde amway body nemlendiricili vucut losyonu vardı şimdilik onu kullanmaya başladım ama ebru şallının tarifini mi denesek acaba
Malzemeler:
Tüm yağlar bir kase içerisinde iyice karıştırılır. Karın çatlakları olan göbek bölgemize dairesel haraketler ile masaj yapılarak sürülür. Çatlak maskesinin daha etkili olabilmesi için cildin derinlemesine temizlenmiş peeling yapılmış olması gerekir. Bunun için mutlaka haftada bir kez kese yapılması tavsiye edilir. Tamamen doğal bitkisel yağlar ile hazırlanan çatlak maskesi karın çatlaklarına çok faydalıdır.
Malzemeler:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?