2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Ayyy maşallah büyümüş gerçekten aynı hafta ve gündeymişiz seninle benimkidemi bu kadar acaba teyzesi merak ettim şimdi

ben 3 hafta önce gitmiştim 5mm idi. 2 cm büyümüş çok şaşırdım. ewet canım seninkide böyledir herhalde. şimdilik 2.5 santimlik anneyiz.. :))

ben 3 hafta önce gitmiştim 5mm idi. 2 cm büyümüş çok şaşırdım. ewet canım seninkide böyledir herhalde. şimdilik 2.5 santimlik anneyiz.. :))

:)) Allah sağlık versin canım inş bebişlerimize de bize de... büyüsünler tabi anneleri nasıl bakıyor onlara, bi dahaki kontrolde daha da belli olur artık bıcırlar

Denis_34 seni gayet iyi anlıyorum canım..
Tam 4 sene bende kayınvalidemle alt-üst oturdum..
Ta ki bu haziran ayının sonuna kadar..
Haziran ayı sonrası 4.Levent'ten Beylikdüzü'ne zorunlu geçiş yaptık..

5. katta onlar 6. katta biz oturuyorduk.. Allahım tam bir kabustu..
Her şeyimize karışıyorlardı.. Cinsel hayatımıza bile desem yeridir..
Tam 4 sene boyunca neler çektiğimi bir ben bilirim bir Allah..
Ben taşınalım desem de eşim tek erkek evlatları olduğu için hep vicdan yapıyordu,
daha doğrusu eşime hep vicdan yaptırılıyordu..

Neyse ki birgün kayınpederim yukarı çıkıp
''eşini bizden fazla seviyorsan, eşine bizden fazla değer veriyorsan al karını defol git!'' deyinceye kadar..
15 gün içerisinde evi boşalttık.. Tabiki onların evde olmadığı birgün yaptık, aman kavga çıkmasın diye..

Ev içerisindeki huzursuzluk çok zor..
Ben asla onlara yavrumu bırakmak istemedim.. Kaldı ki kimselere bırakmaya kıyamadım..
Şimdi ikinciyi hemen yapmamın sebebi de şu kaybedecek vaktim yok..
Biri 5 biri 3 yaşına gelince (Allah kısmet ederse) ben tekrar işe başlamak istiyorum..
Şu an kıt kanaat geçiniyoruz.. Hem ev taksiti hem de kira ödüyoruz..
Ama yine de Allah'a şükürler olsun ki çok huzurluyuz..

Canım sen ne denersen dene eğer genç kızken çatladıysan veya annende de çatlak varsa
çatır çatır çatlıyorsun Üzgünüm ama öyle..
Hiçbir şey sürmeden hiç çatlamayan arkadaşlarım var..
Ama paralar döküp kremler alıp çatlayan da bir dolu arkadaşım var..
Özellikle son bir ay çatlamanın en yoğun yaşandığı ay..
Bu arada çatlakların çoğu doğumdan sonra karnınız pörsüyünce ortaya çıkacaktır..

arkadaşlar size bir şey sorucam
ben hala feci halsizim çok az birşey kansızlığım var ama doktor kan ilacına gerek yok dedi
hala elim kolum kalkmıyor
ne zaman çekecek bu durum yaa :93:

canım sana sonuna kadar katıyorum
doktorların bile dediği bu genetik bir durum
ailende varsa muhtemelen sende de olacak
umarım herkes çatlaksız bir gebelik geçirir ama pahalı markalara çok para dökmeye gerek yok
önemli olan cildi nemlendirmek ve en güzelide bebe yağı

yaa eşin senin kıymetini anlmaıstır herhalde ana baba hıkaye bak...eş her zmn yanında..allahtan bizimkiler oyle etraftan laf soz gelmesin dıe seslerini yukseltmezler aman demesinlerki kaynana kayınbaba gelinıyle anlaşamıyor dıe..bizimkiler cok kalabalık vıç vıl yaşamaya alıskın insanlar ama ben oyle biri değilim mesafe koydum 1 sene oldu işte ilk zmnlar işten gelyrz tak tak kapı yemek getirmişmiş ztn dogru duzgun yapamıyor uyduruktan yemekler...yok aksam karı koca mısafircilik oynamalar ben hoslanmıyorum arkds sonra konustuk cozduk ama biraz samimi oliiimm hemen farkında olmadan beni sinirlendircek bir laf ediverıyor bende tekrar mesafeyi koyuyorum....valla tasınalım istiyorum ama simdi işten de cıkarsam kıralarda surunmek istemyroum....kocamda hep arada kaldı tabıı ona gore onlar beni ailelerine sokmak için cabalıyorlar nıe boyle yapıosun ...ama ben boyleyim kendi ailemede aynı sekilde davranıyorum...yeni altlı üstlü oturmamız ben işten geldikten sonra çat kapı hergun inemez ben her gun onunla konusmk istemyorum faln fılan yani...aslında dogdum yere guneye tekrar donmek istiyorumda ancak iş imkanı olursa kabul edebilir eşim .oyle işte..sana da gecmiş olsun valla...gelip gıdolarmı sıze küslüğünüz devammı?

Bende aynen senin gibi düşünüyordum kesinlikle kan bağı olsun diye..
Ama kızım olduktan sonra öyle düşünmüyorum..
Hele bir çocuğunuz olsun, o zaman anlayacaksınız o yaşta bir kadının o çocuğa yetişemeyeceğini..
Çocuğunuzun o kadının elinde yıpranıp gideceğini, şımaracağını, aksi bir çocuk olacağını..
Bu kadın evini mi temizleyecek, bu kadın yemek mi yapacak yoksa bu kadın çocuğunuzla mı ilgilenecek..
Annelerimizin veya kayınvalidelerimizin yaşı 50 bile olsa enerjileri yetmiyor artık kızlar..
Tahammül dereceleri azalıyor..

Ben çocuğa ilk 2 sene boyunca annesinin bakmasının taraftarıyım..
Hadi onu yapamadı diyelim, yürümeye başlayıncaya kadar baksın bari..
Sonrasında kreş yolları görünür.. Heee kreşler çok mu iyi diyeceksiniz..
Bence evet.. Hem çocuk sosyalleşir hem de daha eğitimli insanların elinin altında olur..
Hemde bilgisayar başında çocuğunuzu gözlemleyebilirsiniz..

Birde bakıcı konusunda yapılan en büyük yanlış bakıcının evinde çocuğun bakılmasıdır..

Şimdi kreş size soğuk gelebilir.. Ama inanın çocuğunuz büyüdükçe, sorunlar yaşadıkça bunu sizde gözlemleyeceksiniz..
Şu an çok erken arkadaşlar..
Daha önce de söylediğim gibi ben bırakamadım..
Kendi anneme bile... Çünkü onun çocuk büyütme metodları da bana göre değil..
Ki kendisi 62 doğumlu ve 5 çocuk büyüttü..
En basitinden bir anlaşmazlık noktamız şu: Kızım 13,5 aylık ve bana evde çocuğa ayakkabı giyindir diyor..
Bende diyorum ki anne doktor önermiyor, mümkünse çıplak ayakla dolaşsın diyor diyorum..
Bana diyor ki herkesin söylediğine inanma.. Anne o herkes değil doktor diyorum..
Bana diyor ki bende beş tane büyüttüm benden daha mı iyi bilecek...
Güler misin, ağlar mısın?

Yani onlar da kendi doğrularını bize kabul ettirmeye çalışabiliyorlar..

İş yaşamından kopup evde ev kadını olup çocuk bakmak çok mu kolay..
Asla kolay değil, aksine ÇOK ZOR!

Ama inanın bana çocuklarım için herşeye değer Çünkü bana çok ihtiyaçları var..

sabah tesadüfen izledim bir programda çağan çoktan adlı bi uzman çok iddialı konuşuyodu sayfasından direk kopyalayıp aktarıcam size ...

Vücut çatlaklarını tıpkı birer yara izi gibi değerlendirmek mümkün. Cilt aşırı derecede basınçla karşılaştığında yıpranır. Dolayısıyla cildin yapısı bozulur ve çatlaklar ortaya çıkar. Önceleri pembe renkli olan bu çatlaklar zamanla beyaza yakın bir renk alır. Ciltteki bu noktalar bronzlaşmaz ve gözden kaybolmaz. Bu çatlakları ortadan kaldırmaktansa çatlak oluşumunu önlemek daha kolaydır. Çatlakların ortadan kaldırılması için ise, çoğu zaman basit estetik müdahalelere veya kozmetik ürünlerine ihtiyaç duyulur.

Soğuk suyla duş yapmak en iyi çözümlerden biri. Duşu çatlakların bulunduğu bölgenin üzerine tutarak dairesel hareketlerle gezdirmek de kan dolaşımını artıracağı için, yeni oluşmuş taze çatlakların ortadan kaldırılması için etkili bir yöntem. Bu şekilde hücreler canlanarak yeniden elastik bir yapıya kavuşacak, dolayısıyla da çatlaklar kaybolacaktır.

Nerelerde daha sık görülür?
Çatlaklara daha çok göğüs, karın ve bel çevresinde rastlanır.
Göğüsler:
Vücudun en nazik organları arasında yer alırlar. Göğüsleri saran doku oldukça ince ve hassastır. Bu bölgedeki çatlaklar gelişme çağında bile oluşabilir. Buna rağmen çatlakların çoğunlukla doğum sonrasında ortaya çıktıkları görülür.
Karın:
Bu bölgede ortaya çıkan çatlakların oluşumunda da gebelik dönemi önemli bir rol oynar. Genişleyen karın yüzeyi yıpranır ve esnekliğini kaybeder. Vücudun bu bölgesinde çatlak oluşumunu önlemek için cilde badem yağıyla masaj yapmak ve kozmetik ürünlerden faydalanmak olumlu sonuç verir.
Bel çevresi:
Daha çok bel çevresiyle belin üst kısmında görülen çatlaklar her yaşta ortaya çıkabilir. Cinsiyet farkı gözetmeksizin kadın ve erkekte meydana gelen bu tür çatlakların en önemli nedenlerinden biri; kısa zamanda çok miktarda kilo alıp vermektir. Bu şekilde oluşan çatlakları önlemek için doğru beslenme alışkanlıkları edinmek ve kilo alıp vermekten kaçınmak önem taşır.

Vücudun her bölgesinde kullanılabilen kozmetik ürünleri, içeriklerinde yer alan kolajen, hyalüranik asit, elastin ve vitaminler sayesinde cilde tekrar esneklik kazandırırlar. Günde 1 kez, çatlakların bulunduğu bölge üzerine hafif bir şekilde masaj yaparak uygulayacağınız kremler sayesinde istenen etkiyi elde edebilirsiniz.

Çatlaklar oldukça belirgin ve beyaz renkliyse, genellikle kozmetik ürünler ve soğuk duş gibi çözümlerle yeterli etki sağlanamaz. Bu yöntemler sadece başka çatlakların oluşumunu önlemek amacıyla kullanılabilir. Beyaz renkli ve oluşumu uzun zaman öncesine dayanan çatlaklardan kurtulmak için tıbbi uygulamalara ihtiyaç duyulur.

Bu uygulamaları şöyle sıralamak mümkün:

1) Bitkisel peeling:
Bitkilerden oluşan toz halindeki özel bir karışım, özel losyonuyla sulandırılarak çatlakların olduğu bölgeye masaj hareketleriyle uygulanıyor. Uygulama yapıldıktan 1 hafta sonra ciltte soyulma meydana geliyor. Bu şekilde derideki düzey farklılıkları azaltıldığı gibi, bitkilerin özellikleri nedeniyle cildin kan dolaşımı uyarılıyor. Bunun sonucunda da gergin ve canlı bir görünüm ortaya çıkıyor. Bu işlem, çatlaklar çok ileri düzeyde olmadığı takdirde, karın gevşeme ve sarkmalarında da uygulanıyor.
2) AHA peeling:
Glikolik asit kullanılarak yapılan AHA peeling, yeni başlayan dikey çatlakların tedavisinde etkili bir yöntem. Vücut bölgesi önce glikolik asit içeren temizleyicilerle temizleniyor. Arkasından glikolik asidin yüzde 40’tan başlayan konsantrasyondaki solüsyonları uygulanıyor. Seanslar haftada 1 kez yapılıyor ve seans sayısı kişiye göre değişiyor.
3) İontoferez:
Bu yöntemle çatlakların altında eksilen kolajen yapının uyarılması ve doldurulması amaçlanıyor. Bunun için kolajen içeren ampüller cilde sürülüyor. Ardından yaklaşık 5 - 6 dakika kadar galvanik akım veriliyor ve kolajenin cildin alt tabakasına iletilmesi sağlanıyor. Haftada 2 - 3 seans şeklinde uygulanıyor. Ortalama 2,5 - 3 aylık bir tedavi süresi gerektiriyor.

Beslenmeye dikkat
Cildin esnek ve formunda olması için sadece dıştan korunması değil, içten de beslenmesi gerekiyor. Cildinize gereken özeni göstermek istiyorsanız, öncelikle işe beslenme düzeninizi değiştirerek başlamalısınız. Bu yüzden yediklerinize dikkat etmenizde fayda var.

Yoğurt, süt, taze sebze ve meyveleri masadan eksik etmeyin.
Serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenmesinde önemli bir rol oynayan E ve C vitamini içeren yumurta, süt ve süt ürünleri gibi besinleri tercih edin.
Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan besinleri tüketin. Böylece daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Günde 1 - 1,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Cilde gereken nemi sağladığınız takdirde esnekliğini uzun bir süre koruyabilirsiniz.

Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gerekli. Çeşitli losyon ve yağlar cildin esnemesine yardımcı olabiliyor. Ayrıca bu bölgelere masaj yapılması kan dolaşımını hızlandıracağından çatlaklara karşı koruyucu olabilir. Cildinizi hafifçe kızarıncaya kadar minik uyarıcı çimdiklerle yoğurabilirsiniz. Buna ek olarak masaj, soğuk-sıcak su ile şok duş, düzenli egzersiz cilt ve kasların oksijenle beslenmesi, hücrelerin güçlenmesi açısından önemli. Güçlü hücreler çatlamazlar. Ayrıca dengeli beslenmek ve bol su içmek de cildin sağlıklı bir yapıya sahip olmasında ve kendini korumasında önemli bir faktör. Peki çizgiler belirdikten sonra ne yapılabilir? Ciltteki çatlamalara engel olan her türlü önlem, oluşan izlerin de aynı şekilde solmasına yardımcı oluyor. Bu yöntemler hastane, klinik ve güzellik merkezlerinde uygulanabiliyor ve doktor denetiminde yapılmaları gerekiyor.
İzlerin tam anlamıyla kaybolmaları imkânsız. Özellikle hamilelik döneminde vücudun hızla büyüyen bölgelerini cilt bakım kremleriyle beslemek hem cildi dinlendiyor, hem de çatlakların oluşmasını engellemede yardımcı oluyor. Çatlakların oluştuğu bölgelerde cildi germeye yönelik tedavi ve bakımlar da çizgilerin belirginliğini kaybetmelerinde yardımcı.

ÇATLAKLARA KARŞI YÖNTEMLER
Oluştuktan sonra... Ne yazık ki, oluşan çatlakları yok edecek mucize bir reçete yok; kalıcılar. Ancak büyük ölçüde hafifletmek ve sizi hiç rahatsız etmeyecek hale getirmek mümkün. Dr. Zeynep Bozbura, cildin çatlaksız halini hiç buruşturulmamış dümdüz bir dosya kağıdına benzetiyor. Kağıdın buruşturulup bir top haline getirilmiş şekli ise çatlakların oluştuktan sonraki hali. "Kağıdı ne kadar düzleştirseniz de eskisi gibi hiç kırışıksız olmayacak ama eskisine yakın şekilde düz olabilecektir"diyor. Tabii, bunda çatlakların derecesi de çok önemli. Eğer daha başlangıç seviyesinde, ince çatlaklarsa bunları çok çok hafifletmek mümkün.
Çatlaklara karşı uygulanacak hemen her yöntemin mutlaka uzman doktor eşliğinde yaptırılması gerektiğini de unutmamak gerekiyor.

1. MİKRODERMOABRAZYON
Dafne Sağlık Enstitüsü uzmanı doktor Zeynep Bozbura'dan aldığımız bilgiye göre mikrodermoabrazyon, yüzdeki ince kırışıklıkların giderilmesinde, sivilce izlerinin yok edilmesinde güneş ve gebelik lekelerinin tedavisinde, vücut çizgilerine uygun ameliyat izlerinin hafifletilmesinde oldukça etkili ve güvenilir bir yöntem.
Problemli bölgeye aliminyum oksit kristalleri püskürtülerek cilt aşındırma işlemi yapılıyor. Ardından bağ dokusunu kuvvetlendirici ilaç ve kremler, ultrasound yardımı ile emdiriliyor. Ultrasound ses dalgası demek. Bölgesel olarak kan akımını arttırıyor böylece uygulanan ilaçların daha iyi emilmesi sağlanıyor. Uygulamadan sonra uygulama alanında 15 dakika içinde hiçbir kızarıklık ve iz kalmıyor. İşlem aynı zamanda vücudun her yerine uygulanabiliyor.
Yan etkisinin olmadığı belirtiliyor. Dört mevsim yapılabiliyor. Mikrodermoabrzyon mutlaka hekim kontrolünde yapılması gereken bir uygulama.

2- KRİYOTERAPİ
Kriyoterapi bir dondurma işlemi. Çatlak izleri, ameliyat izleri, gebelik ve güneş lekelerinin giderilmesinde, siğil ve derinin damarsal oluşumlarının azaltımasında kullanılıyor. Nadiren, lekelerin giderilmesi gibi kozmetik işlemlerde de tercih ediliyor. İşlem cildin yenileşmesini ve gençleşmeyi sağlıyor. Ayrıca anestezi gerektirmiyor.

3-LAZER UYGULAMASI
Lazer daha ciddi bir girişim ve de mevsimsel bir uygulama. Burada lazer ışınlarıla cildin üst katmanları soyuluyor ve taze cilt tabakasının çıkması sağlanıyor. Çatlak, bir bağ dokusu hastalığı olarak tanımlanıyor. Cildin tahriş edilmesi tek başına yeterli değil. Bağ dokusunu onarıcı ilaç ve kremlerin emilmesini arttırmak için, ultrasound yöntemi, mutlaka uygulamaya eklenmeli.

4-REFLEXOTERAPİ
Fizyomed Sağlık ve Zayıflama Merkezi fizyoterapisti Oya Koçer ve Flavius Estetik ve Sağlıklı Yaşam Kliniği uzmanı Dr. Sinan İbiş, reflexoterapinin amacının dolaşımı canlandırmak ve düzene sokmak olduğunu belirtiyor.
Kolajen ve elastin oluşumundan sorumlu hücreler aktive ediliyor. CFK programıyla dokulara özel vakum şekli, özel frekans ve başlıklarla uygulanıyor. Vücudu rahatlatan ve dinlendiren bir yöntem.

Cildinizi her gün bir kremle nemlendirin. Kremler hem çatlamaya karşı cilde gereksinim duyduğu suyu verecek, hem de cildin esneme kapasitesini artıracaktır.

Bol, bol su için.

A, E ve C vitaminleri yönünden zengin yiyeceklerle beslenin.

Kısa süreler içinde kilo alıp vermemeye çalışın.

Hamileyseniz, kilonuzu doktorunuzun önerdiği sınırlar içinde tutmaya özen gösterin.

azcık uzun oldu ama ilgililere duyurulur ne bulduysam koydum valla

inat etmiyorum bildiğimi söylüyorum sadece. neyse sen de bildiğini okumaya devam et cok probem değil cocugunun isminin ne oldugu :)
birde hiç anlamam neden insanların yanlışları düzeltilince kabullenmezler..
senin bildiğin doğrumu :) netten araştırmadım kaynak benim zaten :)) ama neyse böyle kendi bildiği doğruyu kabullendırmek için ısrarla inat edıyosun senin dedğin gibi olsun:)

Son düzenleme:

Bir küslüğümüz yok canım..
Gayet iyiler.. Hatta daha saygılı davranmaya başladılar..

inat etmiyorum bildiğimi söylüyorum sadece. neyse sen de bildiğini okumaya devam et cok probem değil cocugunun isminin ne oldugu :)
birde hiç anlamam neden insanların yanlışları düzeltilince kabullenmezler..

seninle bu konuda eğitim bilgilerimizi denetlemeyılm istersen sınıfta kalırsın...

kızlar ben geldim ama herkes uçmuş :) hiçbirşey alamadım ama süper şeyler var cinsiyeti öğrensekte başlasak aloşverşe:)

Valla şans ve şansızlık gibi bir durum sendeki .Bakacak kimsenin yanında olması büyük şans götür getir çocuga eziyet çünkü.ben yiğenimden biliyorum anneanne babaanne aile 3 ev de büyüdü hafta hafta...Sonuçççç müthişşşşş zeka neredeyse fışkırıyor her yandan ama babadan korkup anneyi takmayıp haydut gibi ele sıgmaz çocuk oldu.Zamanla oturuyor... benden sana tavsiye en başta sana ne yanlış geliyorsa muhakkak çocugu uyar bakanıda tatlı dille bir yol yordam bul memnuyetsizliğini anlatmak konusunda...ilerde yorulabilirsin.Ama şunuda unutma bu bizim başımıza gelen bir hikaye herkesde aynı durum olucak diye bir şey yok canım benim için rahat olsun allaha emanetler...

Bu arada bende bugün Erdem de Serap Yaltıya gittim.Çok salla telaşdı:)5 dk bile sürmedi görüşme bebeğimi gördüm büyümüştü
çok ilginç son gördüğümden bu yana bayağı baş göz burun meydana gelmiş maşallahhh...Babası aradı aynı sana benziyor dedim kahkahaya boğuldu:)))
Bu arada Serap Hanımın başka hastalarıyla karşılaştım bekleme esnasında hepsi çok memnun bugüne has bir gariplik oldugunu onlarda fark etmişler.Açıklamasıda böyle geldi bir daha dr değişltirisem 4. olucak artık
Bu ekimde ense kalınlığı ölçümü için randevu verdiler birde 300 tl cik rica ettiler.Ayrıca açlık tokluk şekeri+tsh+toksoplazma+ rubella +ext lar içinde 450 tl cik istediler..SSK işini sallamayan eşimi arayıp sen hala yapmazsan bu ssk olayını bebekten önce senin ense kalınlığını görecekler dedim:)
Şükür yarın imzayı atcak.İtiraf ediyorum bazen sinir oluyorum kocama boşuna paralar ödüyoruz gereksizce((

Herkese günaydın kızlar..
Benim mide bulantılarım biraz hafiflemeye başladı ama tam manasıyla bitti de diyemiyorum..
Özellikle gece kızım uyandığında kalktığım zaman daha çok zorluyor..
Gündüz daha azaldı gibi.. Yalnız midem çok kazınıyor, sürekli birşeyler atıştırmak istiyorum..
En kısa zamanda kurtuluruz inşallah şu mide bulantısından..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…