evt aynen öyle benim bi ara 1 hafat önde gitti şimdi 3 gün geride göründü o her ultrasonda değişiyo ama çok bariz değişimler olursa o sıkıntı doktor bana da sata göre rapor verilcek dedi seni hazır yakalamışken soruyum nefes almada zorlanıyomusun kalpte fln srn oluyo mu benim bıçak gibi saplanıyo
yok canım bende öyle sorunlar yok şimdiye kadar 8-8,5 kg aldım kilo nefeste önemli çünkü hem bebek ciğerlere baskı yapıyor hemde kilo artışı da etkiliyor. fiziksel olarak cok sağlıklıyım maşallah. suan raporluyum ama ev işlerimi kendim yapıyorum cek süpür hareketlerimi kısıtlamıyorum hareket iyidir.
benim bebeğim hep geriden geliyor 3gün 4 gün suan ölçümlerde 3 gün önde cıkıyor aslında bu bebğin duruşuna ve cihazlara göre dediğin gibi değişebiliyor hatta ben doktora neden böyle bu cocuk ıstıkrarsız demiştim:)))) yok öyle bişey bu tarz farklılıkların önemi bile yok demişti..
sağlıkla zamanında doğsunlar inşallahh..
ah inşallah canım ya hayırlısıyla sağlıkla zamanında doğumlar hepimize.ben de iyi yönden bakmaya çalışıyom şimdi yatıyoruz ya bebek geldikten sonra yatamıcaz nasıl olsa
keyfini çıkaralım önceden üzülüyodum ama ya yaza denk gelseydi allahtan hastanede değiliz evdeyiz oraları mesken tutmuş onca insan varken çok şükür gene halimize.kızlar bi de ben normal doğumdan çok korkuyom daha erken gerçi ama ne biliyim dr. daha sağlıklı diyo ama korku işte
ah inşallah canım ya hayırlısıyla sağlıkla zamanında doğumlar hepimize.ben de iyi yönden bakmaya çalışıyom şimdi yatıyoruz ya bebek geldikten sonra yatamıcaz nasıl olsa
keyfini çıkaralım önceden üzülüyodum ama ya yaza denk gelseydi allahtan hastanede değiliz evdeyiz oraları mesken tutmuş onca insan varken çok şükür gene halimize.kızlar bi de ben normal doğumdan çok korkuyom daha erken gerçi ama ne biliyim dr. daha sağlıklı diyo ama korku işte
yok canım bende öyle sorunlar yok şimdiye kadar 8-8,5 kg aldım kilo nefeste önemli çünkü hem bebek ciğerlere baskı yapıyor hemde kilo artışı da etkiliyor. fiziksel olarak cok sağlıklıyım maşallah. suan raporluyum ama ev işlerimi kendim yapıyorum cek süpür hareketlerimi kısıtlamıyorum hareket iyidir.
benim bebeğim hep geriden geliyor 3gün 4 gün suan ölçümlerde 3 gün önde cıkıyor aslında bu bebğin duruşuna ve cihazlara göre dediğin gibi değişebiliyor hatta ben doktora neden böyle bu cocuk ıstıkrarsız demiştim:)))) yok öyle bişey bu tarz farklılıkların önemi bile yok demişti..
sağlıkla zamanında doğsunlar inşallahh..
buluşma harika geçmişe benziyor çok tatlı çıkmışsınız
malesef rapor sata göre veriliyor
ama 31. haftada alabilsek bile yeter 1 hafta 1 haftadır değil mi
kızlar ben bunu tam anlatamdığım için söyleyemedim ama..Mevzuata göre hamilelerde iş görmezlik bebeğin normal tarihine göre veriliyor yani sata göre verilecek bebeğin önden gitmesi önden gittiği hafta kadar erken doğacağı anlamına gelmiyor kızlar ama kilolıu bebk olursa muhtemelen sezeryan olacağından 38 haftada alınıyor.
bu arada ben dun akşam bakmıştım buraya bebğinin 3 hafta önden gittiğini şimdi farkettim gerçekten baya öndeymiş.. .ama doktorun normal dediyse sorun yoktur bana da ölçüm yapan doktor 2-3 hafta önden yada geriden gelmenin sorun olmadığını söylemişti
Kızlar dünkü buluşmanıza çok sevindim dilerim yeniden yapılırsa ona katılabilirim.Çok arzu etmeme ragmen aksilikler oldu gelemedimNasip olmadı napalım. Bu arada benim dr doğum şeklini bana hala söylemedi en son ki konuşmamızda artık 3 haftada bir görüşelim son buluşmamızda planlarımız şeklillenir dedi..................???28+3 oldum aslında normal yada sez. için fikir vermesi gerekmezmiydi???
istikrarsız mı.
ay çok güldüm ben buna.. rezil oldum iş yerinde..önüp dönüp baktı herkes bana
ben de çok almadım ama en çok otururken baskı oluyo ya ev işi fln ben de yapıyom ama oturunca fena oluyo
sen kemiklerini hissediyomusun peki dışardan resmen batıyo bi dee vurunca tekme mi yumruk mu olduğunu anlıyomusun anlaşılır dio nette ama ben anlamıyom ya kemik hissediyom sdece
kızlar ben bunu tam anlatamdığım için söyleyemedim ama..
benim bebeğimde 4-5 gün önden gidio, kaldıki sezeryan olacağım kesin 39. haftada bir mani olmazsa doğacak kızım sezeryanla..
bundan ötürü ben 31. haftada gidip 32. haftadaymışım gibi rapor isticem dr. dan...
yani kesinlikle doğacağı tarihe göre en kötü ultrason tarihine göre rapor vermesini isticem.
nedenide şu(offf çok zor bunu anlatmak ama çabalim bi): 37. haftanın sonuna kadar çalışabilyoz ya max., devlet memuru olmayanlarda doğum izni bebeğin doğmasıyla başlıo ya...yani dielimkli 39. haftada doğdu bebek, 8 hafta doğum sonrası + 5 haftada daha önce rapor alarak hakettiğim izin toplamda 13 hafta olan iznim 40. haftanın sonunda değil bebek doğduğunda başlayacak nede olsa....diorum bari erken izne çıkim evde geçirrim....tabi dr bunu yaparmı bilmiyorum ama sorucam...sonuçta 40. hafta da kullanabileceğim izin bebek 39 da doğduğu için zaten yanacak bari öncesine bi çakallık yaparak ekletim...ben kendim sigorta geçmeyen özele gidiorum...sigorta geçen 32. hafta raporu veren yerlere sorcam..31. haftadayken 32. haftadaymışım gibi göstercek bi yer arıcam..
erken cnm daha...şbt mart anneleri formuna girip bak mesela 35. haftada olupda dr u bişi demien var..
ama genel olarak 32 gibi söylüolarsanırım
kuzuu bak 28den sonra raporsuz almıyolar uçağa rapor almayı unutma haaa sonra geri dönersin bak havaalanından bana sordular 2 nüsha yaptır hemi de
anlıyorummm:))) nasıl durduğunu ayırt edebiliyorum. birden vurduğu dizi yada ayağı oluyor o cok siddetli oluyor döndürür gibi yaptığı eli kolu zaten elleri kapalı sürekli artık doğumdan sonra acıcaklarmış ama elini genlede boşa sallıyor dalga yapar gibi daha kısa olduğundan genelde tekmeleri ayakla atıyor..
ama benim kızım genelde kaburga kemiğimin altına kafasını soktuğundan kafa kemiği sadece ozaman canımı yakıyor onun dışında kemik hissetmiyorum öne eğilemiyorsun çünkü... birde en fenası bazen bacaklarını acıyor aynı anda kollarınıda uzatıyor karnım yırtılcak gbi hissediyorum ve bunu kafası midemde ayakalrı yumurtalıklarımda yaparsa o baskıda cok can yakıyorrr yumurtalıklarıma..
bşrde benim bebeğimim inanılmaz hareketli mesela saat 11 den beri hiç durmadı ve suan yavas yavas kaburgamın altına sokuyor kafasını gene
anlıyorummm:))) nasıl durduğunu ayırt edebiliyorum. birden vurduğu dizi yada ayağı oluyor o cok siddetli oluyor döndürür gibi yaptığı eli kolu zaten elleri kapalı sürekli artık doğumdan sonra acıcaklarmış ama elini genlede boşa sallıyor dalga yapar gibi daha kısa olduğundan genelde tekmeleri ayakla atıyor..
ama benim kızım genelde kaburga kemiğimin altına kafasını soktuğundan kafa kemiği sadece ozaman canımı yakıyor onun dışında kemik hissetmiyorum öne eğilemiyorsun çünkü... birde en fenası bazen bacaklarını acıyor aynı anda kollarınıda uzatıyor karnım yırtılcak gbi hissediyorum ve bunu kafası midemde ayakalrı yumurtalıklarımda yaparsa o baskıda cok can yakıyorrr yumurtalıklarıma..
bşrde benim bebeğimim inanılmaz hareketli mesela saat 11 den beri hiç durmadı ve suan yavas yavas kaburgamın altına sokuyor kafasını gene
Ya ben hic anlamiyorm kizlar kafasi nerde bacaklari nerde hangi pozisyonda acaba ic karnimmi geniski.bide yagli zaten karnim onunlada ilgisi olabilrmi ki
Ya ben hic anlamiyorm kizlar kafasi nerde bacaklari nerde hangi pozisyonda acaba ic karnimmi geniski.bide yagli zaten karnim onunlada ilgisi olabilrmi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?