2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

aynen ben de çiçekli fln aldım aman içimizdeki çocuk hiç ölmesin hayat çekilmes benceee

kalan 2 ayı 5 kiloyla tamamlasam ne güzel olur dimi
ama ama ben iğne oluyorum o yüzden alıyorum kilo
hem yürüyüşte yapamıyorum ondan yani:):):)

aynen ben de çiçekli fln aldım aman içimizdeki çocuk hiç ölmesin hayat çekilmes benceee

bencede:13:
bazen diyorum ki acaba eşimin ailesi akrabaları fln hakkımda konuşuyolarmı:26nların gelinleri genelde evlenince başını kapatıp etek fln giyer,ben hala dar kotumu giyer çizmemi cekerim dizime kadar..arkamdan konuşan çoktur ama ben kasmam kendimi çokta tınn

Son düzenleme:

aman bee kilo meselesi kişiye göre değişiyo 35 kilo alıp da hiç bişey kalmayanı biliyorum ben veya 13 kilo alıp da 7 kilosu kendine kalanı biliyorum bu biraz bünye meselesi
boşver sen de inşallah 35 kiloya rağmen hiç kilosu kalmayanlardan olursun

kadis ıkınmadan dolayı erken doğum yada kanama riski olabilir mi ? bilgin var mı?
yani ıkınmamak lazım
bunun içinde şurup içmek lazım
kabızlık için
ama hania rada bir olurda ıkındım diyede üzülmemek lazım diye düşünüyorum

yani regli olayına öyle derler
ne kadar doğu bilinmez
ama beşiğinin altına küçük bir bıçak ve odasına kuranı kerim koymuştum
birde eğer çocuk çok korkarsa 21 tane besmeleyi arapça yazıp koyabilirisiniz
bıçak olmasının nedenide metal olması makas da olur
tabi iyi saklamak lazım
ama bıçak falan tamamen hurafe
bir 40lı kadın yalnız oda da yatmaz evde yalnız kalamaz vs gbi şeylerde duyacaksınız

cevapladığın için
saol canım bakacağım ilk fırsatta

ben lohusa pijaması aldım mor renkte penyeydi mart ayında olunca üşümedim gögüs kısmıda çok rahat ettirdi beni

kıslaaar doğum izni hakkında son yapılan değişikliklere göre durum biraz uzun ama çok açıklayıcı
Doğum İzni Ve Süt İzni

Çalışan Kadın İşçiler İçin Doğum İzni Ve Haklar

Hamilelik boyunca çalışmak, özellikle ilk hamileliğinizde alışık olmadığınız bir deneyimdir. Bir bebek bekliyorsanız, sizin için her şey farklılaşır. Bu işinize bağlılığınızın azalacağı anlamına gelmez. Hamilelik döneminde iş ortamında size kolaylık sağlayacak bazı düzenlemeler yapmanız önerilir.

Çalışlmak hamilelik dönemini stresten uzak geçirmenizi sağlar. Hamileliğiniz süresinden her zaman bedeninizin sesine kulak verin. Hayatınızın kazanmak içinde ne yapıyor olursanız olun hayatta çalışmaktan önemli şeyler olduğunu unutmamanız önerilir.

Hamilelik kadınlar için özel bir süreçtir. Anne adaylarının bu süreyi rahat ve stresten uzak geçirmesi gereklidir. Çalışan annelere iş hayatlarında gebelik ve annelik görevlerini yerlerine getirebilmeleri için bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar.
Kadınları erken doğum yapmasıyla kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilecekler
Kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyasında görevlendirilemezler
Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
Doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
Kadın işçilere doğum süresince iş hakkı saklı kalır.
Yasada kadın işçilere doğum süresince ücret ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklık yoktur ama şu anda ücret ödememe yönündeki karar esastır. Tabi bu durum iş sözleşmesinde belirtilmişse iş sözleşmesinde belirtilen kural geçerlidir.
Bazı şartları taşıyan anne adaylarına SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.
Kanun da ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum vardır; annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez.
İşçilerin hamile olması işçiye veya işverene sözleşme feshi hakkı tanımaz.. Ancak işçiye tanınan sürenin aşılması durumunda fesih hakkı doğar…
Anneye tanınan süt izni: Doğum yapmış kadınların bebeklerini emzirebilmelerin için zamana ve bebeğinde annenin sevgisine ve sütüne ihtiyacı vardır. Emzirme izni ilk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için günde 1,5 saattir. Memurun süt iznini kullanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağını tercih hakkı olacak Bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceği annenin belirleme hakkı vardır.
Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır ve ücrette herhangi bir kesinti yapılamaz.. Tanınan süt izni çoğul bebek dünyaya getiren anneler içinde aynıdır. Yani ikiz, üçüz bebeği olanlar içinde süre aynıdır. Tanınan süt izni süresi biriktirilemez sonrasına kullanılamaz, toplu kullanılamaz. İş kanununa aykırı hareket eden çalışan işçi kadına gebelik iznini, süt iznini ve 6 aylık ücretsiz izni vermeyen işverenlere idari para cezası yaptırımı vardır.

İZİN KONUSUNDA PATRONUNUZDA BİLGİLENDİRİN

İzin kullanma isteğinizi patronunuza en az dört hafta önce bildirmelisiniz. Son haftalara kadar çalışmayı planlıyor olabilirsiniz; fakat bu konuda esnek davranmayı da hazırlıklı olun. Çünkü birkaç hafta sonra kendinizi de nasıl hissedeceğini önceden kestiremezsiniz.

İŞİNİZE GERİ DÖNME KONUSUNDA PATRONUNUZU BİLGİLENDİRİN

İşinize geri dönme isteğiniz olup olmadığı hangi tarihte işbaşı yapabilecek eski göreviniz tam zamanlı dönüp dönemeyeceğiniz en az dört hafta öncede patronunuza bildirmelisiniz

BABALIK İZNI

o Devlet memuru olarak görev yapıyorsanız çalıştığınız kuruma istekte bulunduğunuz takdirde bebeğiniz doğduğu günden itibaren 10 gün ücretli mazeret izni alabilirsiniz

o İşçi statüsündeyseniz ve sigortalıysanız yine isteğiniz üzerine iş yerinizde 10 günlük doğum izini alabilirsiniz

o Burada verilen bilgiler kanunen sağlanan asgari hakları belirtmektedir. Anne ya da baba olarak çalıştığınız iş yerinizde izin ücretleri hakkında size sunabileceği imkânları araştırın. Bu imkânlar kanuni haklarınızdan daha avantajlı olabilir.

YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN NÜFUS KAYDI

o Bebeğiniz kaydını doğumun olduğu tarihten başlayacak yurtiçinde otuz gün içinde ilçe nüfus müdürlüklerinden yurtdışında altmış gün içinde başkonsolosluklara sözlü bildiride bulunarak yaptırmak gerekir.

o Evlilik içinde doğan bebekler, babalarının nüfusta kayıtlı oldukları haneye baba soyadıyla; evlilik dışına doğanlar ise annesinin bekârlık soyadı ile ve bildiren baba adıyla yazılır

o Kayıt yaptırırken baba veya annesinin nüfus cüzdanı ya da aile cüzdanı ile varsa doğuma ait resmi belge raporları görevli memura verilir. Memur tarafından üç örnek doğum tutanağı düzenlenir ve bebeğinizin nüfus cüzdanı çıkarılır.

aman beee boşver kıskananlar çatlasın eğer kociş srn etmiyosa onlara ne benim aşkım çok kızar mesela kısa etek giydirmez pantolonlar dar olunca istemez tayt fln asla o izin verse diğerleri çok da tın ama izin vermiyo

ben kullanıyom çok da rahat ediyom yani tavsiye ederim doğumdan sonra kullanmasan bile şimdi için çok rahatlatııc

Sürekli kullanıyor musun? Ben genelde evdeyim ve uzanıyorum acaba sadece ayaktayken mi kullanmalıyım yürüyüşe çıktığım zamanlarda mesela. Yatarken ya da uzanırken kullanmak çok mantıklı gelmedi.

ben de mersinliyim hemde burda yaşıyorum :)
gelince görüşürüz belki
ayy inş. cnm..görüldüğü gibi ben el edene giden bi insanım buluşalım de sanada gelirim:))
haziranda doğum iznim bitmeden gelcem kısmetse mersine annemlerde 2 hafta kadar kalmayı istiom kızçemle...
evet cnm evet..biz odanın bi kısmını kapladık...
eğer tüm oda kaplayacaksanız duvar kağıdınız teferruatlı bişise(yani kestiğinizde diğer parça ona uymuyorsa vs) kesinlikle bilen birine yaptırın..
benim eşim az çok eli yatkındır, hani bi matkap seti vardır öyle diim:) ama o bile tırsıkladı yaparken..
bide en az iki kişi olmalı(2. kişi sen değilsin tabi, uzanmak gerek çünkü, yapıştırırken 2 kişi şart)
alt yapıştırıcısı tutkal gibi hazırlanıo, yapı markette tarif ettiler bizede
sonra duvara göre kestiler, her parçanın altına tutkalı sürüp 2 kişi yapıştırdılar duvara..yapı markettekiler anlatıo nasıl yapıldığını
kaç tane zeynep oldu forumdaaa
bu arada kızlar uzun bi aradan sonra tartıldım 81 olmuşummyaa
maşlhh diyim kendimee tütütü
olllyyyyyy...bende 80. kiloyu doldurdum...81 i tırtıklayıp duryom bugünlerde:))
aynen öyle canım yaa.. ne duymak istiyorum böyle şeyler ne de okumak.. ama işte biri geliyor pat diye söylüyor ya sinir oluyorum.. saçını başını yolasım geliyor o gadınların..
canım annemin bu konuda hep şöyl der..neye inanırsan o olur....aklına kötü şeyler getirme..
bu bilgiyi hiç bilmio hiç duymamışda olabiliridn sonuçta..

bende seninle aynı temennideyim..85 le kapatsam şu olayı züper olur

ben lohusa pijaması aldım mor renkte penyeydi mart ayında olunca üşümedim gögüs kısmıda çok rahat ettirdi beni

normal pijamalarında önden düğmelileri war canım,hem lohusalık bitince yada emzirme dönemi bitincede giylebilir onlarda gayet rahat
ben oğlumda da almamıştım lohusa pijaması,bu defada gerek görmedim

kıslllar bakın baya i yanlış bildiğimiz şeyler veya bilmediğimiz şeyler varmış
Gebelikte 31. Hafta
Gebeliğin 31. Haftasında hamile olduğunuzu çevrenizdekiler anlayacak toplu taşıma araçlarında, uzun kuyruklarda size yer verenler görebilirsiniz. Kadınlar gebeliğin bu döneminde iyice kendilerinde sıkılırlar size önerimiz güzelleşmek için birşeyler yapın yeni elbiseler alın kuaföre gidin kendiniz için biraz zaman ayırın.

Gebeliğin 31. Haftasında AnneDerinizin gerilmesi sonucu hamilelik çatlaklarınız oluşmuştur bu çatlakları giderebilecek bir krenm yoktur. Söylemlere inanamayın.
Hamileliğiniz boyunca ialacağınzı 10-12 kg sınırını aşmamaya özen gösterin. Aldığınız kiloları geri vermek zor olabilir.
İş yaparken yorulduğunuzu fatrkedebilir hatta nefessiz kalabilirsiniz duruşunuzu koruyun akciğerlerinizin alabileceği kadar hava alabilmeleri için yer açın bunudas omuzlarınızı geriye iterek yapabilirsiniz.
Göğsünüzden berrak ve açık renkli bebekler için çok önemli olan süt akabilir
Vucunuzun demir depoları bitmek üzeredir besinlerle aldığınız demiri depolayabilmek için C vitamini gereklidir. Fırsat buldukça taze sıkılmış meyve suları için , kırmızı et , yeşil yapraklı bitkiler, kurutulmuş meyveler ve baklagiller iyi birer demir kaynağıdır.
Endişeli ve stresli ruh halinizden kurtulun bu ruh halinin ne size bede minik kelebeğinize faydası yoktur.
Gebeliğin 31. Haftasında Bebeğiniz
31. Gebelik haftasında bebeğiniz yaklaşık 1.502kg ağırlığında 41 cm boyundadır
Minik kelebeğiniz rem uykularında yatıyor bu zihinsel gelişim açısından çok öenemlidir.
Bebeğinizin beyinsel ve sinirsel yapıları gelişmektedir.
31. Hafta Tavsiyeleri
31. Haftadan itibaren kontrole için sık sık doktorunuza gitmelisiniz.
Taze balık ürünleri tüketin, fındık, tereyağı, havuç ceviz gibi ürünleri üketmeyi unutmayın. Bu ürünler göz ve beyin sağlı için gerekli
Bebeğinizin hareketleri takip ederek onun sağlığı konusunda fikir edinebilirsiniz.

Sürekli kullanıyor musun? Ben genelde evdeyim ve uzanıyorum acaba sadece ayaktayken mi kullanmalıyım yürüyüşe çıktığım zamanlarda mesela. Yatarken ya da uzanırken kullanmak çok mantıklı gelmedi.

yok cnm ayaktayken otururken fln yatınca anlamı yok zaten onun maksadı taşımayı kolaylaştırmak

normal pijamalarında önden düğmelileri war canım,hem lohusalık bitince yada emzirme dönemi bitincede giylebilir onlarda gayet rahat
ben oğlumda da almamıştım lohusa pijaması,bu defada gerek görmedim

ben de aynısını düşünüyom almadım ama ihtiyaç yoktur inşallah

petuşcum az önce okudum 32 den sonra anne kilo alamaz diyo artıkın taam yani şimdiye kadar aldığınız kilolar sizindir diyo çok almadığına göre srn yok bundan sonra bebek alcak geçen haftadan beri 350 gr aldı çocuk yani baya hızlı artıkın

eşim çok kıskançtır ama süsüme püsüme karışmaz...onun kıskançlığı daha çok dış etkenlerden,yani hiç bana demedi 2 çocuk annesi olcan bide şunu giyme bunu giyme diye ama tarzımdan ve tipimden dolayı beni tanımayan evliyim diyince şaşırıyolar,hamileyim diyince şok oluyolar,hele 5 yaşında oğlum war diyince inanmıyolar

valla hemde çookk superr olurrrr... inşallaahhh daha fazla almayız... benim kociş bile ilk aylarda iki kişilik yemen lazım diyordu hatta tehdit ediyordu şimdi iii yedin yine diyoo banaaa küstaahhh nolcekkk :)))

evet aynen öylee benimde etrafımda çok var öle 33 kilo 35 kilo alanlar.. bakıyorumda hepsi nbormale dönmüşler bizde döneriz herhalde :26:

amaaan bee ne güsel işte maşşalh sana o zaman çoğu kişinin böcüğü ölüyo evlenince hele de çocuktan sonra hepten salıyolar

hihooooo benim herifti aksine açılıp saçılmama bayılır:))) lakin ben alışkın olmadığım için normal ayardayımdır...

artık bundan sonra alınan kilonun yarısı beben zaten:))
Ben de gruba katılmak istiyorum face den ekliyorum ben de.

tmm cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…