2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar 50 gr şeker yüklemesinden huylandı dr.açlık 80 tokluk 135 çıktı bi de 100 gr.yaptır şimdi aradım sonucumu söyledim gebelik diyabeti var sende dedi.anadolu yakasında şimdi diyetisyen arıyorum korkuyorum

ben bir toplantıya giriyorum sonrasında yanınızdayım...dua edinde bir sıkıntı çıkmasın kızlar..sanırım burdaki son toplantım bu

uyku yine kıstırmaya başladı yaffffffffffff:26::26::26:

paris akşama ne yitceniz bakim

ayyy benimde uykum varr hemide acaip.. gözlerim arada kapanıyo masaya kafamı koyupta yatamıyom artık göbüküm sıkışıyoo

yaaaaaaa sölermiyim bi dahaaaa... dünden beri aklımdaaa...
ya bizim buradaki her markette var yaa nassı istanbula getirmemişler
birsürü hamiş var oradaaaaa

alla alla...ben kendi değerlerimi bilmiom dr normal demişti ama burda hep konuşulan 140 sınır değerdi...150 çıkıpta diet yapmayan sadece dikkat eden arkadaşlar var yanılmıyorsam...netten baktınmı aralık değerlerine...geçmiş olsun çok

canım iyide senin sonucun iyi cıkmıs.. her doktorun yorumlaması farklı sanırım bu degerler icin diyetisyene gidip dunya para vermene gerek yok şekeri kes hamur işi yeme ekmegi azalt kendiliginden hemen dusuyor canım emin ol bende tokluk 175 cıkmıstı dusun senınkı bisi deil yani bosunada endişelenme hemen kontrol altına alınabiliyor bu gebelik sekeri ki senınkı cok yuksek deıl sınırın 5 tık altında doktorlar normalde bunu normal kabul ediyolar ama senınkı tedbir almak istedi sanırım
ben bir toplantıya giriyorum sonrasında yanınızdayım...dua edinde bir sıkıntı çıkmasın kızlar..sanırım burdaki son toplantım bu

canım kolay gelsin inş

yaa bendende aç karnına 50 mg içirip kan aldılarr. tokluk falan bakmadılarrr..
yani açlık dedikleri noluyokii 50mg içmeden alınan kanmı..
toklukta içtikten sonra alınan kanmı oluyokii:26:

canım 50 liği içmeden önce kan almadılar mı
önce kan alıyorlar sonra 50lik içiyorsun 1 saat bekledikten sonra bi daha kan alıyorlar
her iki kan testi de değer belirtiyor açlık ve tokluk diye

benim kağıdımda öyle iki değer yoktu yaaa
Allah Allah
bende bişey yoktur diye rahattım
perşembeyi merak etmeye başladım

canım 50 liği içmeden önce kan almadılar mı
önce kan alıyorlar sonra 50lik içiyorsun 1 saat bekledikten sonra bi daha kan alıyorlar
her iki kan testi de değer belirtiyor açlık ve tokluk diye

yok canım içmeden önce kan almadılarr
hatta sordum hemşireye içmeden almayacakmısınız diyee gerek yok dedi:26:
sonuçlar çıkıncada doktorda bişi demediii..açlık alınmamış vs. diyee..baktı sonuçlara normal dedi:26:

canım normal 140 olması lazım kı senn 135 cıkmıs normal benım
177 cıktı tokluk olan ondan snra 100 gr.yaptı

namıssızlar ..istanbulu düşünmemişler hiç

alla allaaa..
ilk defa duyuyorum böyle bi şeyi.. ama bak hiç şeker testi istemeyen doktoru duydum..
hemşire bi görümcem var yaptırma bence hiç gerek yok demişti.. o da yaptırmamış hamileyken..
ama benim doktorum istediği için ben yaptırmıştım.. açken aldılar glikozu içtikten 1 saat sonra bi daha aldılar..

şubattt 15ten sonra alırız dediler ayyy dedim içimden çookkk geçççç :))))
cumartesi günü bizde gitcez dr.. yağmurunda iii haberlerini alırız inşallahhh odasını da çok merak ediyommm kuzucukların odalrı nasıl olacak acaba çok heyecanlııı.... ben beşik alıcam sadece oda yapmıcam sonra bakarız die karar verdik.

uyku yine kıstırmaya başladı yaffffffffffff:26::26::26:

paris akşama ne yitceniz bakim

aynen bi çay kaptım geldim bende, devaamm...

yaa bendende aç karnına 50 mg içirip kan aldılarr. tokluk falan bakmadılarrr..
yani açlık dedikleri noluyokii 50mg içmeden alınan kanmı..
toklukta içtikten sonra alınan kanmı oluyokii:26:

netten kopyaladım.

50 gr glukoz yükleme testi - 100gr oral glukoz testi (Şekerli Su Testi)

24-28. haftalar arasında gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) taraması amacıyla 50 gr glukoz yükleme testi yapılır. Test aç veya tok olarak uygulanabilir. Test aşırı obezite, iri bebek bebek öyküsü, birinci derece akrabalarda veya daha önceki gebeliklerde gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) öyküsü gibi risk faktörlerinin varlığı durumunda daha erken dönemde ilk muayenede yapılmalıdır. Bu risk faktörlerini taşıyan gebelerde, test sonuçları normal bile olsa 24-28. haftalarda tekrar edilmelidir.

5O gr glukoz yükleme test sonucu 130 yada 140 dan yüksekse 3 saatlik 100 gr oral glukoz testi yapılır. OGTT için gebe üç gün 300gr karbohidrat içeren beslenme programına alınır. Kişi bu dönemde normal günlük aktivitesine devam etmelidir.Üçüncü gün akşamından sonra 12 saatlik açlığı takiben sabah 0. dakika kanı alındıktan sonra 100gr glukoz 5 dakika içinde içilir. Daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde glukoz (kan şekeri) için kan örneği alınır.

Açlıkta > 95 mg/dl
1.saattte> 180 mg/dl
2.saatte> 155 mg/dl
3.saatte> 140 mg/dl

Buradaki 4 değerden 2 veya daha fazlası anormal ise gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) tanısı konulur. Tek değerin yüksek olması durumunda ise testin bir ay sonra tekrar edilmesi önerilir. 50 gram şeker yükleme test sonucunun 190 mg/dl’den yüksek olduğu durumlarda 100gr OGTT yapılmasına gerek kalmadan açlık glukoz düzeyine bakılması yeterli olacaktır. Eğer açlık kan glukozu 95mg/dl’nin üzerinde tespit edilirse gebe gestasyonel diabet olarak değerlendirilerek tedaviye başlanılır.

bende 3 kez aldılar... biri açlık için, 1 saat sonra bidaha, bir saat sonra bidaaa... pelt oldum resmennn 3 saat boyunca

bende 3 kez aldılar... biri açlık için, 1 saat sonra bidaha, bir saat sonra bidaaa... pelt oldum resmennn 3 saat boyunca

sonra bi daha bi daha..
senden neden 3 kere aldılar kuzucum yaa.. 50lik değil miydi yaptıkları..
ya bence her doktorun her hastanenin uygulaması farklı.. kime neden güveneceğiz anlamadım ben.. hayırlısı hakkımızda..

KAYINVALİDECİĞİİMMMM aradıı..
ay bi iyi konustu bi iyi konustuu gözümde bi melek resmi belirdi
tabii azıcık fırcaladım ondan böyle iyi konustu biliyorum baskın basanındır misali..
sevgi pıtırcıgı oldum birden :)
hep aklımdasın hep seni düşünüyorum dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…