namıssızlar ..istanbulu düşünmemişler hiç
:26::26::26::26:alla allaaa..
ilk defa duyuyorum böyle bi şeyi.. ama bak hiç şeker testi istemeyen doktoru duydum..
hemşire bi görümcem var yaptırma bence hiç gerek yok demişti.. o da yaptırmamış hamileyken..
ama benim doktorum istediği için ben yaptırmıştım.. açken aldılar glikozu içtikten 1 saat sonra bi daha aldılar..
şubattt 15ten sonra alırız dediler ayyy dedim içimden çookkk geçççç :))))
cumartesi günü bizde gitcez dr.. yağmurunda iii haberlerini alırız inşallahhh odasını da çok merak ediyommm kuzucukların odalrı nasıl olacak acaba çok heyecanlııı.... ben beşik alıcam sadece oda yapmıcam sonra bakarız die karar verdik.
aynen bi çay kaptım geldim bende, devaamm...
netten kopyaladım.
50 gr glukoz yükleme testi - 100gr oral glukoz testi (Şekerli Su Testi)
24-28. haftalar arasında gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) taraması amacıyla 50 gr glukoz yükleme testi yapılır. Test aç veya tok olarak uygulanabilir. Test aşırı obezite, iri bebek bebek öyküsü, birinci derece akrabalarda veya daha önceki gebeliklerde gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) öyküsü gibi risk faktörlerinin varlığı durumunda daha erken dönemde ilk muayenede yapılmalıdır. Bu risk faktörlerini taşıyan gebelerde, test sonuçları normal bile olsa 24-28. haftalarda tekrar edilmelidir.
5O gr glukoz yükleme test sonucu 130 yada 140 dan yüksekse 3 saatlik 100 gr oral glukoz testi yapılır. OGTT için gebe üç gün 300gr karbohidrat içeren beslenme programına alınır. Kişi bu dönemde normal günlük aktivitesine devam etmelidir.Üçüncü gün akşamından sonra 12 saatlik açlığı takiben sabah 0. dakika kanı alındıktan sonra 100gr glukoz 5 dakika içinde içilir. Daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde glukoz (kan şekeri) için kan örneği alınır.
Açlıkta > 95 mg/dl
1.saattte> 180 mg/dl
2.saatte> 155 mg/dl
3.saatte> 140 mg/dl
Buradaki 4 değerden 2 veya daha fazlası anormal ise gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) tanısı konulur. Tek değerin yüksek olması durumunda ise testin bir ay sonra tekrar edilmesi önerilir. 50 gram şeker yükleme test sonucunun 190 mg/dl’den yüksek olduğu durumlarda 100gr OGTT yapılmasına gerek kalmadan açlık glukoz düzeyine bakılması yeterli olacaktır. Eğer açlık kan glukozu 95mg/dl’nin üzerinde tespit edilirse gebe gestasyonel diabet olarak değerlendirilerek tedaviye başlanılır.
şubattt 15ten sonra alırız dediler ayyy dedim içimden çookkk geçççç :))))
cumartesi günü bizde gitcez dr.. yağmurunda iii haberlerini alırız inşallahhh odasını da çok merak ediyommm kuzucukların odalrı nasıl olacak acaba çok heyecanlııı.... ben beşik alıcam sadece oda yapmıcam sonra bakarız die karar verdik.
bende oda yapmıcam cnm...bi minnak dolap ve beşik alcaz yatak odasımıza koycaz
hıı cmt bayağı dr a gidicek var sanırsam...hepimiz güzel haberler alırız inş. cnm
bende 3 kez aldılar... biri açlık için, 1 saat sonra bidaha, bir saat sonra bidaaa... pelt oldum resmennn 3 saat boyunca
100 lük yapılmış sana...:)
bende 2 saat kaldım banada 75 lik yapıldı çünkim..
KAYINVALİDECİĞİİMMMM aradıı..
ay bi iyi konustu bi iyi konustuu gözümde bi melek resmi belirdi
tabii azıcık fırcaladım ondan böyle iyi konustu biliyorum baskın basanındır misali..
sevgi pıtırcıgı oldum birden :)
hep aklımdasın hep seni düşünüyorum dedi
sağol canım ama burdaşubattt 15ten sonra alırız dediler ayyy dedim içimden çookkk geçççç :))))
netten kopyaladım.
50 gr glukoz yükleme testi - 100gr oral glukoz testi (Şekerli Su Testi)
24-28. haftalar arasında gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) taraması amacıyla 50 gr glukoz yükleme testi yapılır. Test aç veya tok olarak uygulanabilir. Test aşırı obezite, iri bebek bebek öyküsü, birinci derece akrabalarda veya daha önceki gebeliklerde gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) öyküsü gibi risk faktörlerinin varlığı durumunda daha erken dönemde ilk muayenede yapılmalıdır. Bu risk faktörlerini taşıyan gebelerde, test sonuçları normal bile olsa 24-28. haftalarda tekrar edilmelidir.
5O gr glukoz yükleme test sonucu 130 yada 140 dan yüksekse 3 saatlik 100 gr oral glukoz testi yapılır. OGTT için gebe üç gün 300gr karbohidrat içeren beslenme programına alınır. Kişi bu dönemde normal günlük aktivitesine devam etmelidir.Üçüncü gün akşamından sonra 12 saatlik açlığı takiben sabah 0. dakika kanı alındıktan sonra 100gr glukoz 5 dakika içinde içilir. Daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde glukoz (kan şekeri) için kan örneği alınır.
Açlıkta > 95 mg/dl
1.saattte> 180 mg/dl
2.saatte> 155 mg/dl
3.saatte> 140 mg/dl
Buradaki 4 değerden 2 veya daha fazlası anormal ise gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) tanısı konulur. Tek değerin yüksek olması durumunda ise testin bir ay sonra tekrar edilmesi önerilir. 50 gram şeker yükleme test sonucunun 190 mg/dl’den yüksek olduğu durumlarda 100gr OGTT yapılmasına gerek kalmadan açlık glukoz düzeyine bakılması yeterli olacaktır. Eğer açlık kan glukozu 95mg/dl’nin üzerinde tespit edilirse gebe gestasyonel diabet olarak değerlendirilerek tedaviye başlanılır.
nazar değmesin canımmmm
Allah muhabbetinizi arttırsınn
bizde yarın gitcezz. özledim bende 2 haftadır görmüyom
50 lik 1 saatte; 75 lik 2 saatte ; 100 lük 3 saatte yapılyo...sonra bi daha bi daha..
senden neden 3 kere aldılar kuzucum yaa.. 50lik değil miydi yaptıkları..
ya bence her doktorun her hastanenin uygulaması farklı.. kime neden güveneceğiz anlamadım ben.. hayırlısı hakkımızda..
tabii azıcık fırcaladım ondan böyle iyi konustu biliyorum baskın basanındır misali..
benimkinin söylediklerini YE-ME-DİM!
seenin sölediklerinede İ-NAN-MA-DIM!
50 lik 1 saatte; 75 lik 2 saatte ; 100 lük 3 saatte yapılyo...
her dr farklı bi tercih yapıo..normalde hamilelere 50 lik yapılması yeterliymiş..ama benim dr umda 75 lik yaptırdı..
50-75-100 de şu içilen sıvının gramı...
bakkkkkk benim enerjim sana geçti işte, herşeyi tozpembe görmeye başladın artık sende
rol kestii rol kesiyorummm
yok yok su an gercekten onu cok seviyorum
halbuki ne var kötu olacak dimi
sev benii seveyim senii
benim minik marul yapragımın, elma çekirdeğimin, nar tanemin annesi neticede
100luk canım... ne derlerse yapıyoruz iştee, dediğin gibi allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin...sonra bi daha bi daha..
senden neden 3 kere aldılar kuzucum yaa.. 50lik değil miydi yaptıkları..
ya bence her doktorun her hastanenin uygulaması farklı.. kime neden güveneceğiz anlamadım ben.. hayırlısı hakkımızda..
yalaaannnn yalaaannn kesinnn...KAYINVALİDECİĞİİMMMM aradıı..
geçmiş olsun canım...kızlar selam.buraya epey ara verdim.amniyosentes di kromozom analiziydi derken anca gelebildim.allah a şükür oğluşumla herşey yolunda.sizdede herşey yolundadır umarım.bundan sonra daha sık uğramaya çalışıcam.i
100luk canım... ne derlerse yapıyoruz iştee, dediğin gibi allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin...
yalaaannnn yalaaannn kesinnn...
benimkide eğer yanımızda 3. bi kişi varsa bitanem, hayatım, aman sana iş olmasın, ayh şölee kıyamam böle düşünürümm... ama gel gör ki hamileliğimizn 7 ayı bitcek artık 7 kere arayıp sormamıştır nasılsın die.... kendi kızı hamileyken her gün arar sorar yada giderdi...
ama ben hiç istemiyorum ne arasın sorsun nede gelsin, hiç uğraşamam onun göstermelik samimiyetiyle...
geçmiş olsun canım...
herkes uyudu
herkes uyudu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?