2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ben bu süt gelmesi olayında şöyle yapmayı düşünüyorum
doğuma gitmeden 1 gün önce makine ile çekip göğüslerin uyarılmasını sağlayacağım.böylece diyorum hemen doğum sonrası bide bebiş emince e süt olur fışırfşır
çünkü ilkinde bebişimde tembeldi sürekli uyuyodu ,o yüzden ilk bikaç gün zorlandık bu yüzden tabi doktor hemen mama yazdı ama ben inatla filan eninde sonunda sütümü vermiştim ama banada olan olmuştu

canım yaklaşık 2 haftadır pompa araştırması yapıyorum,forum okumaktan teknik servis gibi oldum valla,forumlarda en çok medela öneriliyor sonra da Avent,ben alırsam medela elektrikli pilli olanından alıcam,modeli belirledim.Tek kafama takılan alsammı almasammı,doğum yapan arkadaşlarımdan bazıları doğuum bekle belki hiç gerek kalmıcak diyolar,ya da sütün bebeği anca doyuracak,saklıcak sütün olmayacak belki yaşamadan bilemezsin diyolar,o konuda kararsıızm,doğumu beklesemmi beklemesemmi diye,alırsam da medela elektrikli alıcam ben

hımmmm oluyosa mantıklıymış, ama hani annenin ilk sütü çok değerli yaa o zaman onu muhafaza edip kaşıkla verebilirmiyiz:44:

hımmmm oluyosa mantıklıymış, ama hani annenin ilk sütü çok değerli yaa o zaman onu muhafaza edip kaşıkla verebilirmiyiz:44:

ben makine ile çok uzun süre çekmeyeceğim yani hemen süt geleceğini sanmıyorum.gelse dahi çekilen süt dolapta yada çelik termoslar varya ufak onlarda 1 gün tazeliğini koruyor

hııı mantıklıymış..
olabilerrrr
zaten denememek için zor tutyom kendimi..evde alet öylece duryo...deneyemedim ya çatladım...

ayy parissssssssssssss unutyodum bak...
eve giderken deterjan alcam...yrn belki bebik kıyafetlerini yıkamaya başlarım diorum..
deterjan hacışakirmiydi dalinmi?
yumuşatıcı kullandınmı?
bide herşeyyyy yıkanıomu...örgüler uyku seti...mont falan herşeyimi yıkıoz??? cibinliği falandamı yıkıoz???:44::44:

Son düzenleme:

tebrik ediyorummmmmmmmmmm
çok doğruuuuu

bel fıtığı tecrübe ile sabittir... (eşinin ailesi ile ilgili problemler)

canım uyku setini kuru temizlemeye vercem ben, istersen sende öyle yap, yeni ya daha düzgün olur

ben yıkıycam herşeyi canım
herşeyi bir sudan geçirmekte fayda var,
kendime bile aldığım herşeyi yıkıyorum keza onlar kaç elden geçiyorlar bebiklere ulaşıyorlar..
Bu arada soruya da böyle atlanır şekerim

petuşumm ben hacışakir aldım granüllüü...
yumuşatıcı kullanmıyıcam.. ilk 3-5 ay kullanmayı düşünmüyorum .. ondan sonra dalinin yumuşatıcısını kullanmaya başlarım..
bizde daha yıkamadık bu pazar yıkarız belki..
herşeyini yıkıcam neyi var neyi yok havlusunu battaniyesini örgülerini falan hep yıkıcamm.. anneme sormuştum örgüleri yıkamak gerekirmi diye. evet demişti... mont dediğin şu geçenki kırmızı kaban olanmı... ondan bizimde var ama onu yıkamayı düşünmüyoruzz ...
uyku setinide yıka petuşş. yastığını falan hep yıkamış annem..
cibinliği yıkamana gerek yok diye düşünüyorumm. bebekle temas edicek bişi değil nasıl olsa.. ama istersen bi suya batır çıkar.. banyoda süzülsün.. zaten hemende kurur..

benm çevremden de aynı uyarılar geldi annem de gerek yok emzirdikçe gelir sıksık emzirirsin
anca olur zaten dedi çevremde de hiç kullanan yok:44:

canım ben oğlumda medela almıştım çok memnun kaldım çok kullanışlı 4 aylıkken çalışmaya başladım sütümü sağıp bırakıyodum kısa zamanda hemen sağıyosun çalışmasan bile gerekli olduğunu düşünüyorum evde herzaman sütüm bulunsun derdim acil bişi olur dışarı çıkman gerekir mamayı yemeyebilir o yüzden...

canım uyku setini kuru temizlemeye vercem ben, istersen sende öyle yap, yeni ya daha düzgün olur
mantıklı
pofff bende öyle yapim bari...gerisi değil şu yünleleri elde sudan geçirmek daha doğru sanki, makinaya atmaktansa..ama havalar fena sudan çıkarıp balkona asmak gerek..bu havadada asılmaz..evin içinde suyu sıkılmamış şey asılmaz...poffffff...havalar büktü belimizi..

ben de dalin kullandım.. yıkadım ütüledim her bi şeyini..yumuşatıcı da aldım.. nassı güzel kokuyorlar..
askıda kokuyo ama burnunu dayayınca kokmuyo.. bebekleri rahatsız etmesin diye herhalde...
bebek bebek kokuyoo yaa.. mis gibi..
hım bi de bi arkadaşım dedi ki beyazlar için sabun tozu kullan ama renkliler de sıvı deterjan.. sebebi de renklileri daha düşük derece yıkadığımız için sabun çözülmüyormuş.. ben renkliyi de beyazı da toz sabunla yıkadım gayette çözüldüler.. mis gibi oldular..

tmm cnm...en kötü onları da kuru temizlemeye veririm.. o mont gibi bi mont daha var kaşe..makinada olmaz...havadan ötürü suya çıkarıp asmamada...dursunlar şimdilik bi ara kuru temizleme yaptırrım..zaten pıt diye giymiycek...yada havalar ısınınca suya batırır çıkarırım...ok dir...gözle görünen herşey yıkanacak yani...bende pzr evde değilimde cmt bi hadi demek istiom kendime...

bende yumuşatıcı alıcam sanırım..o kadar alışmasın, ilerde nede olsa kullancam:))
cnm ist. da sularda kireç yok...ondan ötürü çözünürlüğü yüksek buranın sularının:) sıvıya gerek kalmadan hallederim sanırım

evet canımm dediğin gibi... hemen giyilmeyecek.. kışa anca giyerler o kabanları.. yazında bi sudan geçiririz yeter..
ya bendemi kullansam yumuşatıcı..
tamam dalinin yumuşatıcısı bebekler için ama
ilk aylarda ciltleri çok hassas olacak ya.. tahriş edermiki.. bilemedim şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…