* Duygularını anlat.
* Saklanan veya baskılanan heyecan ve duygular; gastrit, ülser, bel fıtığı, bel ağrıları gibi hastalıklara yol açar.
* Zamanla, duyguların bastırılması kansere dönüşür.
Öyleyse, sırlarımızı, hatalarımızı birileriyle paylaşmalıyız!
* Diyalog, konuşma, kelime çok güçlü birer ilaç ve mükemmel birer terapidir!
kızlar gene bişi sorucam ya :26:
araştırdım da biraz genelde anneler medela elektrikli gogus pompasını çok çok tavsiye ediyorlar gogusu falan hic acıtmıyormus hemde cok ıyı sagıyormus bi fikriniz varmı bunla ilgili?
ben bu süt gelmesi olayında şöyle yapmayı düşünüyorum
doğuma gitmeden 1 gün önce makine ile çekip göğüslerin uyarılmasını sağlayacağım.böylece diyorum hemen doğum sonrası bide bebiş emince e süt olur fışırfşır
çünkü ilkinde bebişimde tembeldi sürekli uyuyodu ,o yüzden ilk bikaç gün zorlandık bu yüzden tabi doktor hemen mama yazdı ama ben inatla filan eninde sonunda sütümü vermiştim ama banada olan olmuştu
guzel konular bunlar yaaaaaa heleki bide yapamayınca insanın diline eline vuruyor demek
anladım canım tamam manuel iyi degil diyorlar cok zor sagıyormus bide acı cekıyormusun
valla bende dedim deneyelim bi kac defa daha istemedi eşim şunun surasında ne kaldı diye diye bu gunlere geldik ama hamilelikte cinsel istek bende cok arttı nedense
hmm anladım canım ben medela alacam sanırım
hee sen neden avent alıyon canım onun daha mı artısı varmış ki:26:
avent göğüsteki sütü son damlasına kadar çekiyor.ben başka marka ile çekiyodum en fazla 20 ml. geliyodu peşinden avent manuel ile çekiyodum. 100 ml.civarı süt geliyodu,müthiş bişey yani.
hımmmm oluyosa mantıklıymış, ama hani annenin ilk sütü çok değerli yaa o zaman onu muhafaza edip kaşıkla verebilirmiyiz:44:
ben bu süt gelmesi olayında şöyle yapmayı düşünüyorum
doğuma gitmeden 1 gün önce makine ile çekip göğüslerin uyarılmasını sağlayacağım.böylece diyorum hemen doğum sonrası bide bebiş emince e süt olur fışırfşır
çünkü ilkinde bebişimde tembeldi sürekli uyuyodu ,o yüzden ilk bikaç gün zorlandık bu yüzden tabi doktor hemen mama yazdı ama ben inatla filan eninde sonunda sütümü vermiştim ama banada olan olmuştu
* Duygularını anlat.
* Saklanan veya baskılanan heyecan ve duygular; gastrit, ülser, bel fıtığı, bel ağrıları gibi hastalıklara yol açar.
* Zamanla, duyguların bastırılması kansere dönüşür.
Öyleyse, sırlarımızı, hatalarımızı birileriyle paylaşmalıyız!
* Diyalog, konuşma, kelime çok güçlü birer ilaç ve mükemmel birer terapidir!
ayy parissssssssssssss unutyodum bak...
eve giderken deterjan alcam...yrn belki bebik kıyafetlerini yıkamaya başlarım diorum..
deterjan hacışakirmiydi dalinmi?
yumuşatıcı kullandınmı?
bide herşeyyyy yıkanıomu...örgüler uyku seti...mont falan herşeyimi yıkıoz??? cibinliği falandamı yıkıoz???:44::44:
eve giderken deterjan alcam...yrn belki bebik kıyafetlerini yıkamaya başlarım diorum..
yumuşatıcı kullandınmı?
bide herşeyyyy yıkanıomu...örgüler uyku seti...mont falan herşeyimi yıkıoz??? cibinliği falandamı yıkıoz???:44::44:
anladım cnm sglcanım artısını çok araştırmadım ama avent kullanlarda çok memnun, bende sadece herşeyini takım almak istiyorum, biberon, süt saklama kabı vs. onun için
hmm goguse az zarar veriyor yani fiyat olarak cok pahalı ama ya o baktım da bide kullanmama gerek kalmazsa o kadar para verdigimede yazık olur diye de medela ya kaydımbende araştırırken bi çok ses yapmasın bide hızlı olsun bide acıtmasın istemiştim..
bayağı bi bakmış avente karar vermiştim..
aldığım satıcıda aventi tavsiye etti..en çok şu anda bunu satoıruz die..
bide denedi silikon top gibi bi gögüsde...böyle o pombanın ucunda çıkıntılar var bi kaç tane bolun gibi...
onlar oynuo o oynadıkta gögüsden süt çıkıomuş..yani gögsü çekmio...o çıkıntılar ovuşturyo gögsü..
hiç ses yok sallantı yoktu...
çok mantıklı vallaa yaaben bu süt gelmesi olayında şöyle yapmayı düşünüyorum
dogru soluyorsun cnm ya bide o var gerek kalmazsa be o yuzden avent almıcam avent cok pahalı geldi bana yacanım yaklaşık 2 haftadır pompa araştırması yapıyorum,forum okumaktan teknik servis gibi oldum valla,forumlarda en çok medela öneriliyor sonra da Avent,ben alırsam medela elektrikli pilli olanından alıcam,modeli belirledim.Tek kafama takılan alsammı almasammı,doğum yapan arkadaşlarımdan bazıları doğuum bekle belki hiç gerek kalmıcak diyolar,ya da sütün bebeği anca doyuracak,saklıcak sütün olmayacak belki yaşamadan bilemezsin diyolar,o konuda kararsıızm,doğumu beklesemmi beklemesemmi diye,alırsam da medela elektrikli alıcam ben
dogrudur canım avent iyi bi markaavent göğüsteki sütü son damlasına kadar çekiyor.ben başka marka ile çekiyodum en fazla 20 ml. geliyodu peşinden avent manuel ile çekiyodum. 100 ml.civarı süt geliyodu,müthiş bişey yani.
yumuşatıcı kullandınmı?
canım ben herşeyimi dalinle toz sabunla yıkadım memnun kaldım cok
yumuşatıcı kullandınmı?
canım yaklaşık 2 haftadır pompa araştırması yapıyorum,forum okumaktan teknik servis gibi oldum valla,forumlarda en çok medela öneriliyor sonra da Avent,ben alırsam medela elektrikli pilli olanından alıcam,modeli belirledim.Tek kafama takılan alsammı almasammı,doğum yapan arkadaşlarımdan bazıları doğuum bekle belki hiç gerek kalmıcak diyolar,ya da sütün bebeği anca doyuracak,saklıcak sütün olmayacak belki yaşamadan bilemezsin diyolar,o konuda kararsıızm,doğumu beklesemmi beklemesemmi diye,alırsam da medela elektrikli alıcam ben
canım yaklaşık 2 haftadır pompa araştırması yapıyorum,forum okumaktan teknik servis gibi oldum valla,forumlarda en çok medela öneriliyor sonra da Avent,ben alırsam medela elektrikli pilli olanından alıcam,modeli belirledim.Tek kafama takılan alsammı almasammı,doğum yapan arkadaşlarımdan bazıları doğuum bekle belki hiç gerek kalmıcak diyolar,ya da sütün bebeği anca doyuracak,saklıcak sütün olmayacak belki yaşamadan bilemezsin diyolar,o konuda kararsıızm,doğumu beklesemmi beklemesemmi diye,alırsam da medela elektrikli alıcam ben
mantıklıcanım uyku setini kuru temizlemeye vercem ben, istersen sende öyle yap, yeni ya daha düzgün olur
pofff bende öyle yapim bari...gerisi değil şu yünleleri elde sudan geçirmek daha doğru sanki, makinaya atmaktansa..ama havalar fena sudan çıkarıp balkona asmak gerek..bu havadada asılmaz..evin içinde suyu sıkılmamış şey asılmaz...poffffff...havalar büktü belimizi..ben yıkıycam herşeyi canım
herşeyi bir sudan geçirmekte fayda var,
kendime bile aldığım herşeyi yıkıyorum keza onlar kaç elden geçiyorlar bebiklere ulaşıyorlar..
Bu arada soruya da böyle atlanır şekerim
anladım cnm sgl
hmm goguse az zarar veriyor yani fiyat olarak cok pahalı ama ya o baktım da bide kullanmama gerek kalmazsa o kadar para verdigimede yazık olur diye de medela ya kaydım
çok mantıklı vallaa yaa
dogru soluyorsun cnm ya bide o var gerek kalmazsa be o yuzden avent almıcam avent cok pahalı geldi bana ya
dogrudur canım avent iyi bi marka
canım ben herşeyimi dalinle toz sabunla yıkadım memnun kaldım cok
aaa loly öylemi...ben medelayı daha pahalı die düşünmüştüm..ben avent elektrikliyi 195 e aldım..2 gün önce jokerde avent ürünlerinde indirim vardı..185 e satılyodu...tam hatırlamıom ama medelada böyle bi fiyattı sanki belkiş dahada pahalı...
tmm cnm...en kötü onları da kuru temizlemeye veririm.. o mont gibi bi mont daha var kaşe..makinada olmaz...havadan ötürü suya çıkarıp asmamada...dursunlar şimdilik bi ara kuru temizleme yaptırrım..zaten pıt diye giymiycek...yada havalar ısınınca suya batırır çıkarırım...ok dir...gözle görünen herşey yıkanacak yani...bende pzr evde değilimde cmt bi hadi demek istiom kendime...petuşumm ben hacışakir aldım granüllüü...
yumuşatıcı kullanmıyıcam.. ilk 3-5 ay kullanmayı düşünmüyorum .. ondan sonra dalinin yumuşatıcısını kullanmaya başlarım..
bizde daha yıkamadık bu pazar yıkarız belki..
herşeyini yıkıcam neyi var neyi yok havlusunu battaniyesini örgülerini falan hep yıkıcamm.. anneme sormuştum örgüleri yıkamak gerekirmi diye. evet demişti... mont dediğin şu geçenki kırmızı kaban olanmı... ondan bizimde var ama onu yıkamayı düşünmüyoruzz ...
uyku setinide yıka petuşş. yastığını falan hep yıkamış annem..
cibinliği yıkamana gerek yok diye düşünüyorumm. bebekle temas edicek bişi değil nasıl olsa.. ama istersen bi suya batır çıkar.. banyoda süzülsün.. zaten hemende kurur..
ben de dalin kullandım.. yıkadım ütüledim her bi şeyini..yumuşatıcı da aldım.. nassı güzel kokuyorlar..
askıda kokuyo ama burnunu dayayınca kokmuyo.. bebekleri rahatsız etmesin diye herhalde...
bebek bebek kokuyoo yaa.. mis gibi..
hım bi de bi arkadaşım dedi ki beyazlar için sabun tozu kullan ama renkliler de sıvı deterjan.. sebebi de renklileri daha düşük derece yıkadığımız için sabun çözülmüyormuş.. ben renkliyi de beyazı da toz sabunla yıkadım gayette çözüldüler.. mis gibi oldular..
tmm cnm...en kötü onları da kuru temizlemeye veririm.. o mont gibi bi mont daha var kaşe..makinada olmaz...havadan ötürü suya çıkarıp asmamada...dursunlar şimdilik bi ara kuru temizleme yaptırrım..zaten pıt diye giymiycek...yada havalar ısınınca suya batırır çıkarırım...ok dir...gözle görünen herşey yıkanacak yani...bende pzr evde değilimde cmt bi hadi demek istiom kendime...
bende yumuşatıcı alıcam sanırım..o kadar alışmasın, ilerde nede olsa kullancam:))
cnm ist. da sularda kireç yok...ondan ötürü çözünürlüğü yüksek buranın sularının:) sıvıya gerek kalmadan hallederim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?