:))) bu hamilelikteki kilo konusunda en şanslı anne benimdir...
hamileliğimin başında 8 kilo verdim... ve hamilelik boyunca sade ve sadece 4 kilo aldım:))
ama gayet de yolundaydı değil mi.. bebişini sağlıkla sıhhatle aldın kucağına..
Maşallah gayet istikrarlısın son iki haftada da almadıysa zaten kaldı 5-6 hafta iki kilo bile alsan gayet ideal olarak tamamlamış olursun. Yok be kuzum haksızlık etme kendine en az kilo alanlardansın... Öyle diyorlar olmazmış ama bakalım inşallah olmaz...
Hayırlı uğurlu gelsin bebeği... Vallahi geçen annem dedi artık şurada ne kaldı çantanı hazırlayalım artık dedi benim daha çantam bile yokdoğuma bjk li esofmanlarımla giderim artık ayy allah korusun bu haftasonu şu kalanları halledeyim diyorum. Mobilyalar da ya bu haftasonu ya da önümüzdeki gibi gelecek inşallah düşün bebeği koyacak beşiğim bile yok beni gör de bir kez daha için rahat etsin şurada 34 haftamıza ne kaldı ki bir iki gün oyy ya nerden nereye hala inanamıyorum doktorum 40 haftayı bekleyeceğini zannetmiyorum dediğinden beri iyice heyecanlıyım şu anda bir akciğer iyice gelişiyor diğeri beyin iyice işlevini ilerletiyor her şeyleri tamamlanmış netten edindiğim bilgilere göre zibilerin 5 duyu organı bile tam erken doğarsa normal bebek gibi çıkartıyorlarmış allah korusun bir aksilik olmadığında. Senin kesin sezeryan dimi?
çat die doğurmuş bebem ya..benimde aklım almıo yaninassı yaa..:18::18:
öyle çat diye doğurmuş mu kadın.. ay ben kesin ayrılayım o zaman izne.. hiç dinlenemeden pat diye..
tabi tabi önce çantayı hazır etmek gerekiyor. off yaa..
ben 5'inci aydan beri ödemle haşır neşirim.. benim alyansımı çıkarıp eşiminkini takıyordum..( kıskançç koca işte)
artık onu da takamayacak duruma geldim..
çatlak yok ama felaket kaşınıyorum ben yaa..
:))) bu hamilelikteki kilo konusunda en şanslı anne benimdir...
hamileliğimin başında 8 kilo verdim... ve hamilelik boyunca sade ve sadece 4 kilo aldım:))
cnm jokerin sitesindeydide ama 2 günlük bi kampanyaydı o, bitti
yok cnm kilodan hiç şikayetim yok..yani alsamda heralde artık öyle abartı almam..ben çok kokuyodum hiç böyle 12-13 le yırtacağımı düşünmüyodum...çok şükür diorum hep:))
kız bebek için 40 haftayı beklemz diolar benim sezeryan için verdiği tarih 39. haftanın ortası ben onda bile şüpheliyim beklermi die:)))
cnm 28. haftada çıkmaz artık ama yinede bakalım dedi...baktı plesentaya aşağıda sezeryan dedi.
31. haftada çıkmaz artık ama biz yinede bi daha bakalım dedi yine çıkmamıştı...28 mart die konuştuk..mart başında anestezi uzmanlarıyla görüşürüz tam net tarih belirleriz dedi.
ama bu hafta gidince yine bi daha kontrol eder sanırım bizim plesenta ne durumda die...tarih bile konulşmamıza rağmen benim aklımda hala bi acabamı var:44:
kızlar hzırlayın çantalarınızı dr bana 7.aydan sonra heran herşeye hazırlıklı ol bebeklerin sadece%5i verilen tarihte doğar dedi mart annelerinin topiğine bi bakın birsürü doğum var şubatta olan çok bizde marta kayarız gibi geliyo bana herşeye hazılıklı olmak lazım.
bu arada benim otururken kalp atışlarım hızlanıyo zor nfes alıyorum heleki ayaklarıma uzatınca bebek baskı yapıyo galiba iyice fena oluyorum.
sola yatınca geçiyo..
tansiyonummu çıkıyo dedim dün 2 kere ölçtürdüm 10 a 7 tansiyonum sizdede oluyor mu bu:44:
aynen canım öldüm diyebilirim 3 gün sürdü bulantı kusma mahvoldum şükür geçtikızlar ya sabah işe gelirken otobüste kustum yaa midem çok kötü benim ne güzel atlattık diyordum sizlerde de var mı böyle bulantı kusma falan of ya
9 kilo mu çok güzel canım yao kilo konusu bendede muammada cnm..
geçenki 3 haftalık periyotta 2 kilo aldım..
şimdi 2 haftadır hiç kilo almadım..
toplamda 9 kilo aldım şimdilik..ama 6 haftam kaldığını düşünürsek ne kadar kilo alabilirim max. bilemiorum..bi istikrar görmedim kendime:))
33. hafta bitio aynen...bendede ödem yok ama 2-3 gündür alyansımı takınca iz yapıo sanki, onu çıkarttım bende başka bi yüzüğüm vardı onu takıom:)) ama ayaklarımda yüzümde yok, çatlakta yok henüz...ödemde çatlakta bu zmna kadar olmadıysa artık olmaz diolar..kimileride bundan sonra olur dio, bekloz kurbanlık gibi:44::44:
ayy bide şimdi eşim maıl attı, dept. larında bi kız geçen hafta izne ayrılmıştı..mart başında doğum yapcaktı..cuma izne ayrıldı cmt doğurmuşşoktayım...erken doğum riski vs. hiç bişi yoktu...nasıl nasıl nasıl oluo öyle bi erken doğum riski falan yoksa bi anda gelio......yine stres oldum...kendime kızıyorum insan bi çanta hazırlamazmı ya...33. hafta bitio
aynen ya 3 kazağım var olan 3 de eteğim evir çevir giyevet ya..
pantolanda bende rahat edemiyorum artık.
bide iş yerinde otururken üzülüyorum..sürekli büzüş büzüş yefrum..şöyle evde olup göbeğimi yaya yaya oturuo olmayı hayal ediorum.
yazık yani arkamı bile dayamadım göbeğimin üstüne yüklenerek oturuyorum
hep düşünyorum yerini resmen kısıtlıyorum
geçen hafta bende çok bunalmıştım hamilelilkten cuma akşam giderken kendime yeni bi elbise aldım:)) çok sıkıldım 3 tane giysiyi çevire çevire giymekten...evde sorun yokda çalışırken kıyafet sıkıntı
maşallah canım, gözün aydın
saol canımmaşallahh canımm... çok şükür büyüyorlar...
sezaryan olmanın en güzel tarafıda tam doğum tarihini bilmek heyecanla beklemek herhalde :):):)
ben çok merak ediyorum acaba haftaiçi bir güne mi denk gelecek, yoksa haftasonuna mı? gece mi tutacak? gündüz mü? ya yanımda kimse olmazsa? ya şöle olursa ya böyle olursa kura kura bi hal oluyorum...
bu haftasonu da akılıma doğumhanede ayağıma ne giyeceğim konusu takıldı... hastanede giymek için babet almıştım ama doğumhanede ne giyiliyo acaba terlik mi götürmek lazım bide? kocama sordum ben ne bileyim dediböle şeyleri neden kafana takıyorsun bi çiftte terlik koyarız çantaya ne var yani dedi... ama nasıl bi terlik rahat olur acep:26::26:
saol canımmaşallah bebişine cnm
benimd eçantam hazır değil maleseffffnassı yaa..:18::18:
öyle çat diye doğurmuş mu kadın.. ay ben kesin ayrılayım o zaman izne.. hiç dinlenemeden pat diye..
tabi tabi önce çantayı hazır etmek gerekiyor. off yaa..
ben 5'inci aydan beri ödemle haşır neşirim.. benim alyansımı çıkarıp eşiminkini takıyordum..( kıskançç koca işte)
artık onu da takamayacak duruma geldim..
çatlak yok ama felaket kaşınıyorum ben yaa..
cnm jokerin sitesindeydide ama 2 günlük bi kampanyaydı o, bitti
yok cnm kilodan hiç şikayetim yok..yani alsamda heralde artık öyle abartı almam..ben çok kokuyodum hiç böyle 12-13 le yırtacağımı düşünmüyodum...çok şükür diorum hep:))
kız bebek için 40 haftayı beklemz diolar benim sezeryan için verdiği tarih 39. haftanın ortası ben onda bile şüpheliyim beklermi die:)))
cnm 28. haftada çıkmaz artık ama yinede bakalım dedi...baktı plesentaya aşağıda sezeryan dedi.
31. haftada çıkmaz artık ama biz yinede bi daha bakalım dedi yine çıkmamıştı...28 mart die konuştuk..mart başında anestezi uzmanlarıyla görüşürüz tam net tarih belirleriz dedi.
ama bu hafta gidince yine bi daha kontrol eder sanırım bizim plesenta ne durumda die...tarih bile konulşmamıza rağmen benim aklımda hala bi acabamı var:44:
ülkemizde doğumların tam hatırlayamadım ama %5 lik bi kısmı gibiydi sanırım 40. haftada oluyormuş..bende geçen ay 4 kilo almıştım bu ay 2 kilo almışımdoğumda şimdilik normal görünüyo ve 23 nisan dedi dr. ama bana sanki daha erken gelcekmiş gibi geliyo
herkese günaydııııın......
ne olmuş bu foruma böyle ya hiç sevmedin ben bu halini
ben de artk evime dönmek ve çantamı hazrlamak istiyorum..
bir sürü iş beni bekliyor..
haftasonu da yine kar varmş bakalım nasıl gideceğiz:18:
bu arada ben dalin sıvı deterjan aldm o nasl kullanan var mı
herkese günaydııııın......
ne olmuş bu foruma böyle ya hiç sevmedin ben bu halini
ben de artk evime dönmek ve çantamı hazrlamak istiyorum..
bir sürü iş beni bekliyor..
haftasonu da yine kar varmş bakalım nasıl gideceğiz:18:
bu arada ben dalin sıvı deterjan aldm o nasl kullanan var mı
PETUŞUM
yavrucum matik deterjan aldın değil mi.. yani yanlışlıkla elde yıkama falan aldıysan belki ondan erimemiştir..
ben bütün çamaşırları 30 derecede yıkadım henüz leke kir yok diye.. çözüldü benimkiler ama dediğin gibi belki makineden de kaynaklanıyordur.. o zaman bence sen hiç sabunla uğraşma direk sıvı deterjan al onu kullan..
ZEYNEPPP
cicilere ve göbişine bayıldım..
bi de kızlar ben bi şey soracağım size..
bilenler bilir eşim 1 ayı geçkindir ankarada görevde ayrıyız..dün telefonda konuşurken
martın 1'inde ayrıl izne hiç uğraşma dinlen evde dedi.. aklım karıştı benim de..
bebeğimizin doğum sonrası bakıma ihtiyacı olduğu gibi anne karnında da bakıma ihtiyacı varmış..
1buçuk saat yol gidip dönüyorum toplamda 3 saatim yolda geçiyor.. 9 saat de mesai..
metrobüste otobüste çok sıkıntılar çekiyorum.. bazen tartışmak zorunda kalıyorum insanlarla.. eşim de bunları bildiği için stressiz sakin otur evde kızımızı bekle diyor..
bi de diyor ki zaten öyküm gelince uyutmayacak bizi.. en çok sen yorulcaksın bari doğumdan önce iyice bi dinlen diyor..
yani yani çok mantıklı şeyler söylüyor..
ama yani doğumdan sonra daha da lazım.. ben ücretli ücretsiz hepsini kullanacağım.. yıllık iznimle birlikte 9 aylık olacak inşallah kızım işe döndüğümde..
ne yapsam kii..
her telefon görüşmemizde 2 mart son gün diyo yaa.. yani baskı yapıyo gibi.. ama benim ve kızımın iyiliği için diyor.. offf yardım edin lütfen
Evet hatırladım hatta hep dile getiriyordun 12/13 alsam keşke diye maşallah dediğinin bile altındasın. Evet kız bebek erken gelir diyorlar hayırlısıyla içimden bir ses 38. hafta diyor kendim için anlamadım ama olsun... Hiç belli olmuyormuş canım belki çıkar hakkınızda hangisi en hayırlıysa o olsun. Haklısın canım insan netleştirmek istiyor iyice ben de son gittiğimde dedim durum nedir normal mi sezeryan mı ben normalden yanayım şu an ne olduğunu söylemek için erken bir dahaki gelişinde belli olur dedi 35 ya da 36. haftada gideceğim. Alttan muayene de edecek kesin ben hiç alttan olmadım ya nasıl acaba canı yanıyor mu insanın?
Bu arada denyo bir arkadaşım var arada saçma sapan konuşur 20 yıllık arkadaşım umursamamayı öğrendim ya da yaşadıklarına veriyorum geçtiğimiz hafta sürekli ilk başlarda da dikkat et düşürürsün gibi sürekli olumsuz şeyler söylüyordu geçen bana ulaşamamış merakından eşimi aramış eşimde eğitimde olduğumu söylemiş aradım neyse doğurdun sandım seni dedi ben de senin yine ruhsal halin bozulmuş bir pozitif ol bir olumlu düşün ne olacak senin bu halin deyip bastım kahkahayıbiz çok şükür iyiyiz bomba gibiyiz minik kızım ne zaman geleceğini çok iyi bilir teyzesi sen kendine dert edinme dedim. Bugün de sebamed seti almıştım ek olarak dalin bakım setleri hem çok uygun hem de cici ondan da alayım diye ona sordum eczacı olduğu için daha indirime getirtebiliyor aa dalin mi dedi ben de evet neyi varmış ki dalinin dedim ne bileyim ben olsam daha pahalısından alırdım dedi ben de zaten sebamed var da ek istiyorum dalinin neyi var gayet kaliteli bir marka arap sabunu almıyorum ya dedim tam denyo ya vallahi bazen sabrımı zorluyor
ama ama siz beni unuttunuz kimse bize cevap vermiyoooo
aynen canım öldüm diyebilirim 3 gün sürdü bulantı kusma mahvoldum şükür geçti
9 kilo mu çok güzel canım ya
ben 11 aldım toplamda son 2 ay 6 kilo almışım karnım pek belli değil 7 hafta sonra doğuracağım diyorum şaşıyorlar
ama kalçam maşallah pek bir genişlediii
aynen ya 3 kazağım var olan 3 de eteğim evir çevir giy
alayım diyorum sonra vaz geçiyorum şurda 2 ay kaldı diyorum
Allahtan çalıştığım yerde bayan yok
onlar şıkır şıkır giyinirken ben böle olsam çatlardımmm
saol canım
canım ben kapalı bir terlik almıştım yanıma iyi oldu
terlik en iyisi babeti giymeye pek uğraşamazsın
saol canım
benimd eçantam hazır değil maleseffff
ödemin çok demek ki senin bende de pek olmadı
kaç kilo aldın neyseki doğumdan sonra çok çok inersinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?