maşallah cnm bebeğine..ben de cuma günü gittim kontrole sizlere yazmayı unuttum. üstünden vakit geçince... bebişim zaten 15 gün önce dönmüştü. artık doktor dönmez dedi. kilosu arttığı için. bakalım doğrumu çıkcak. cuma baktığındada yine doğum pozisyonundaydı. ama ben sezeryan olması istediğimi söyledim. tamam dedi ona göre plan yaparız dedi. bebişim 1929 kilo bu arada çok şükür. uyuyurdu maşallah.
istirahati sordum. 32. haftada ssk anlaşmalı hastanede açtırabilirsin dedi. ben dedim ne tavsiye edersiniz. 32. haftada çık ve dinlen dedi. ama dedim 5 hafta kadar çalışılabiliyor dedim. sen kolay mı sanıyorsun dedi. çok ağırlaşcaksın dedi. doktorum kadın bu arada. biz doktorlar hepimiz çıkıyoruz dedi. ama dedim dönüş nasıl olcak o zaman. kayınvalidem bakcağı için çok güzel dedi emin ellerde. şimdi iznini al dinlen ki bebeğin serpilsin büyüsün dedi. bu zaman istirahata ihtiyacınız var doğum sonrasına yetişmek için dedi. size bilgi olarak geçeyim dedim.
birde aspirin kullananlara bilgi vereyim. 34. haftada asprini bırakcakmışım. fraxparine 'de doğuma kadar devammış.
evettt açıklıyorum o haldee..
taaaaaaaaaaammmmmmm
16 kilo aldım..
bunun 6 kilosunu 1 ayda aldım.. zaten o ödem ve şişme de o ay başlamıştı..
geçen ay örneğin 1,5 kilo aldım.. bunun da 700 gramını kızım almış..
inşallah dediğin gibi olur tatlım yaa.. çarçabuk veririm kiloları.. doktorum da senin gibi düşünüyor.. 3 ayda eski halime büyük oranda dönermişim.. tabi süt olsun diye saçma sapan beslenmezse annem beni
eşim çok tatlı bu konuda yaa.. yalan söylüyo biliyorum ama yine de inanıyorum azıcık..
gördüğüm en güzel hamilesin diyo.. o da yetiyor işte.. bebeklerimiz sağlıklı olsun da.. kilo vermek için bi çapaya girişeceğiz nasıl olsa..
5 kilo için değil de 10 kilo için uğraşırız ne fark eder yani..
biz isteyince herşeyi başarırız.. değil mi kuzucum..
canım senin tansiyonun bana biraz düşük gibi geldi. gerçi bu tansiyon olayı kişiden kişiye değişebiliyo belki normali bu şekildedir. benim doktorum tansiyonunu her gün ölç ve kaydet dedi. benim de yüksek çıkıyo arada 15e 10 gibi. ilk gebeliğimde de böle bi problem olmuştu. bebeğin kilo alamama sebebi de yüksek tansiyon olabilirmiş. sewninki iyi gibi geldi bana hatta düşük 12 8 normal olan
sonunda cevap alabildim
canım sağlık ocağındaki hemşirede ölçtü düşük çıkmıştı yine ama hamilelikte olabiliyo normal dedi.
kalp çarpıntısı zor nefes alma sizdede oluyor mu otururken:44:
Pancemm
tansiyonun normal ki canm
10/7 gayet iyi. benm 4 aydır 9/5 çıkıyor.
zaten tansiyon bünyeye göre değişir kan grubu bile önemli. benm 10dan yukarı hç çıkmamştr..
panik yok
Pancemm
zaten tansiyon bünyeye göre değişir kan grubu bile önemli. benm 10dan yukarı hç çıkmamştr..
panik yok
kızlar hzırlayın çantalarınızı dr bana 7.aydan sonra heran herşeye hazırlıklı ol bebeklerin sadece%5i verilen tarihte doğar dedi mart annelerinin topiğine bi bakın birsürü doğum var şubatta olan çok bizde marta kayarız gibi geliyo bana herşeye hazılıklı olmak lazım.
bu arada benim otururken kalp atışlarım hızlanıyo zor nfes alıyorum heleki ayaklarıma uzatınca bebek baskı yapıyo galiba iyice fena oluyorum.
sola yatınca geçiyo..
tansiyonummu çıkıyo dedim dün 2 kere ölçtürdüm 10 a 7 tansiyonum sizdede oluyor mu bu:44:
canım senin tansiyonun bana biraz düşük gibi geldi. gerçi bu tansiyon olayı kişiden kişiye değişebiliyo belki normali bu şekildedir. benim doktorum tansiyonunu her gün ölç ve kaydet dedi. benim de yüksek çıkıyo arada 15e 10 gibi. ilk gebeliğimde de böle bi problem olmuştu. bebeğin kilo alamama sebebi de yüksek tansiyon olabilirmiş. sewninki iyi gibi geldi bana hatta düşük 12 8 normal olan
benim de nabzım yükseliyo arada son aylarda normal sanki fazla kafana takma canım problem yoktur inşallah.
sonunda cevap alabildim
canım sağlık ocağındaki hemşirede ölçtü düşük çıkmıştı yine ama hamilelikte olabiliyo normal dedi.
hayırlısıyla iyi haberlerle gel inşgünaydınnnn
bugün kızımla randevumuz var,10:15 gibi çıkıcam..acaba kaç kilo oldu çok heycanlıyım
aynen bende törenle dönüyom yatakta,hatta eşime dönerken 1 dakka döncem diorum gülmekten ölüoo
günaydın herkese
cumartesi günü kontrolümüz vardı, oğlum 1855 gr. boyuda 41 cm olmuşşşşherşey yolunda şimdilik,yalnız benim sıpam yüzünü sakladı, göstermedi, çok az yan profilden gösterdi, neyse 12 gün sonra rapor için gitcez inşallah o zaman gösterir....
aynen bende sinir oldum çok kotu olmuş forumun yeni goruntusu kalabalık cokgünaydınlar kızlarrr
nolmuş bu foruma bir günde karmakarışık yapmışlar yaaaa...
bnm erimedi hiç bende dalin sabun kullandım 30 derecede erimiyor sanırım bidaha kullanmıcamacaba,dalin daha mı iyi..ben dalin aldım 1 makine yaptım hastane çıkışları battaniyeler fln elde yıkama ayarında,30derecede bi de ilave durulama ekledim erimişti bütün sabun
maşallahh bebikine tatlımKızlar cumartesi doktora gittim bebeğim 1450 gr olmuş herşey normal görünüyor fakat hala dönmemiş ters duruyor. SAT a göre 29, ultrasona göre 30. haftadayımi bu zamandan sonra dönebilir mi
günaydın kızlar.
cumartesi kontrolümüz vardı.
oğlum 1750 gr 40cm olmuş.çok sağlıklı dedi doktor amcamız.
bu hafta son çalışmamı söyledi.artık izne ayıralım dinlen dedi. ama ben istemedim. 1 ay daha çalışmak istedim. doktorum da o zaman haftaya gel çalışabilir diye rapor vereyim dedi.ama kendini kötü hissedersen yorma kendini zorlama dedi.
şimdilik çalışmaya devam edicem inşallah sorun olmaz.doğumdan sonra daha uzun evde kalmak istiyorum.
oh oh allah nazarlardan saklasın maşşallahgünaydın anneler
cuma günü raporumu aldım oğluşumu gördüm çok güzeldi
ya doyamadım
bebeğim 2 kilo olmuş boyu 43 cm
sağlığı iyiymiş
doğumu 5-6 nisan olur dedi bende 4 ü olmaz mı dedim 4 4 olsun dedim olur dedi
yani doğum tarihim b,ile kesinleşti yaaa
heyecanlıyım çokkk
:))) bu hamilelikteki kilo konusunda en şanslı anne benimdir...
hamileliğimin başında 8 kilo verdim... ve hamilelik boyunca sade ve sadece 4 kilo aldım:))
doğumdan sonrada 18 kilo verdim ama troid problemi olunca hızla kilo aldım... şimdi trod tedavisi görüyorum
benim ne çantam ne pijamam ne hastane çıkışım ne bebeğimin odası hiç bişey yok yaaaa Allahım benim bu kocam niye bu kadar rahat bu konuda yaaaaa,daha ev boya olcak, odası alıncak gelcek, alışveriş yapılcak, çok stres oluyorum çokkk :18:
bende geçen ay 4 kilo almıştım bu ay 2 kilo almışımdoğumda şimdilik normal görünüyo ve 23 nisan dedi dr. ama bana sanki daha erken gelcekmiş gibi geliyo
çat die doğurmuş bebem ya..benimde aklım almıo yani
alyans olayına koptum ya...tatlı şeyy
biz çok freeyizidr bu konuda...eşim hiç takmıodu önceden...aynı iş yerindeydik ben ayrıldım geçen yıl ben ayrıldığımdan buyana bakıorum istikrarlı bi şekilde takıo....şehir dışına falan giderekn özellikle takıo..çok önemli değil ama yinede takması hoşuma gidio..ben takıorum seviyorum takmayı ama arada unutuyorum çünkü yatarken çıkarıorum daha hiç höyyt nerde yüzüğün demedi
en hayırlı zmznda gelsinler inş..ama 38 itibariyle hazır ve nazır beklemekte fayda var:)))
cnm alttan muayenede korkma hiç..ben hamilelik sürecinde 3 kez alttan muayene oldum..geçen yılda simir testi yaptırmıştım...
dr unla diyalogun rahatsa çok kolay geçio...can yakıcı bişi hiç değil..kendini kasmayıp rahat olursan hiç acı olmuo..
bi çoğumuzda vardır ya o mantık pahalıysa kalitelidir die
tabi eklemektede fayda var....sananeeeeee
taaaaaaaaaaammmmmmm
16 kilo aldım..
inşallah dediğin gibi olur tatlım yaa.. çarçabuk veririm kiloları.. doktorum da senin gibi düşünüyor.. 3 ayda eski halime büyük oranda dönermişim.. tabi süt olsun diye saçma sapan beslenmezse annem beni
eşim çok tatlı bu konuda yaa.. yalan söylüyo biliyorum ama yine de inanıyorum azıcık..
gördüğüm en güzel hamilesin diyo.. o da yetiyor işte.. bebeklerimiz sağlıklı olsun da.. kilo vermek için bi çapaya girişeceğiz nasıl olsa..
Günaydınlar
hayırlısıyla iyi haberlerle gel inş
maşallah oğluna canım
aynen bende sinir oldum çok kotu olmuş forumun yeni goruntusu kalabalık cok
bnm erimedi hiç bende dalin sabun kullandım 30 derecede erimiyor sanırım bidaha kullanmıcam
maşallahh bebikine tatlım
sizide kocaman masallah canım
oh oh allah nazarlardan saklasın maşşallah
şanslı v kıskanılacak anne diyelim nası başardında kılo verdin sonrasında 4 kılo aldın
Pancemm
panik yok
cnm bu haftalarda zor nefes alam çok normal..benimde öyle hatta özellikle yatarken nefesim kesilyo..
çünkü bebekler büyüdükçe akciğerleri ve diyaframı yukarı doğru ittiriomuş..
nefes alırken ciğerlerimiz daraldığı içinde tam hava ile dolduramıyomuşuz...daha hızlı ve daha zor nefes alıomuşuz..buda daralmamıza neden oluomuş
evet canım ya bence de normal.. benim de hep 9-6 çıkıyor.. hamilelikten önce de böyleydi..
bünye meselesi
ha bide o kalp çarpıntısınında olması normaldir heralde bendede olur bazen
benimde çok çarpıntım oluyo
günde bir iki defa nefessiz kalıyomuşum gibi oluyor
çok sağolun kızlar içimi rahatlattınızCanım benim tansiyon hep düşük gitti normalde 10a 6 gibi çıkıyor kendimi çok halsiz hissettiğimde 9a 4 oluyor hemen anlıyorum zaten düştüğünü çok sık olmuyor ama. En son doktor kontrolünde 12ye 8 çıktı. Doktora söyledim düşüyor diye çok normal dedi hamilelikte yüksek tansiyon tehlikeliymiş düşük olması çok güzel dedi hatta. Kalp çarpınıtısı oluyor ben de. Ara ara kalbim çok hızlı çarpıp kalbimden beynime doğru bir ateş yükseliyor kulaklarım zonkluyor nefesim kesiliyor gibi oluyor 1-2 dk sürüyor ve geçiyor.
günaydınlar
Hayırlısıyla iyi haberlerle gel inş
Maşallah oğluna canım
aynen bende sinir oldum çok kotu olmuş forumun yeni goruntusu kalabalık cok
Bnm erimedi hiç bende dalin sabun kullandım 30 derecede erimiyor sanırım bidaha kullanmıcam
maşallahh bebikine tatlım
Sizide kocaman masallah canım
oh oh allah nazarlardan saklasın maşşallah
şanslı v kıskanılacak anne diyelim nası başardında kılo verdin sonrasında 4 kılo aldın
sonunda cevap alabildim
en hayırlı zmznda gelsinler inş..ama 38 itibariyle hazır ve nazır beklemekte fayda var:)))
cnm alttan muayenede korkma hiç..ben hamilelik sürecinde 3 kez alttan muayene oldum..geçen yılda simir testi yaptırmıştım...
dr unla diyalogun rahatsa çok kolay geçio...can yakıcı bişi hiç değil..kendini kasmayıp rahat olursan hiç acı olmuo..
bi çoğumuzda vardır ya o mantık pahalıysa kalitelidir die
tabi eklemektede fayda var....sananeeeeee
Çok sağol içimi ferahlattın petuşumKaçışım yok zaten aklıma nuri alço replikleri geliyor merak etme senin de hoşuna gidecek doktorum çok iyi güveniyorum ona inşallah dediğin gibi rahat geçer.
Geçen normal doğum yapan bir arkadaşımla konuşuyorum dedim ki ne bileyim o anda ebeler, hemşireler doktorlar falan rahat ediyor musun o an da dedi ki aslı onu düşünmüyorsun ki canının derdinden gülsem mi ağlasam mı bilemedim o an
taaaaaaaaaaammmmmmm
16 kilo aldım..
kızlar çatı muayenesine ne zaman ihtiyaç duyuyor doktorlar.
Her şey normal gidiyorsa son haftalarda rast gele hadi bi de çatıya bakalım diyebiliyorlar mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?