2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
maşallah cnm bebeğine..

revani çok süt yaparmış...bol bol revani yeriz

sonunda cevap alabildim
canım sağlık ocağındaki hemşirede ölçtü düşük çıkmıştı yine ama hamilelikte olabiliyo normal dedi.
kalp çarpıntısı zor nefes alma sizdede oluyor mu otururken:44:

Pancemm

tansiyonun normal ki canm
10/7 gayet iyi. benm 4 aydır 9/5 çıkıyor.
zaten tansiyon bünyeye göre değişir kan grubu bile önemli. benm 10dan yukarı hç çıkmamştr..
panik yok

cnm bu haftalarda zor nefes alam çok normal..benimde öyle hatta özellikle yatarken nefesim kesilyo..
çünkü bebekler büyüdükçe akciğerleri ve diyaframı yukarı doğru ittiriomuş..
nefes alırken ciğerlerimiz daraldığı içinde tam hava ile dolduramıyomuşuz...daha hızlı ve daha zor nefes alıomuşuz..buda daralmamıza neden oluomuş

Pancemm

zaten tansiyon bünyeye göre değişir kan grubu bile önemli. benm 10dan yukarı hç çıkmamştr..
panik yok

evet canım ya bence de normal.. benim de hep 9-6 çıkıyor.. hamilelikten önce de böyleydi..
bünye meselesi

benimkide 10 7 ve dr um gayet iyi dedi bu gün ve benim tansiyonum hep 9 5 yada 9 6 olurdu

Pancemm

panik yok

benim 5 hafta önceki kontrolümde 13-9 çıktı..dr çok yüksek haftada en az 2-3 kre ölçtür 13 ve üstünde hbr ver dedi..
aradan 2 gün geçti öğlen aramda ölçtürdüm 9-6 çıktı...
ve o an itibariyle bıraktım dahada ölçmedim..çünkü hepsinde ben kendimi çok ii hissediodum...bi insanın tansiyonu bu kadarda oynmaza yani..ilkinde dr alttan muayene etmişti sonra tansiyon ölçüldü...o zmnda dedim yani dr a giyin soyun çok zor..küçücük yerde tutuncak bi yer yok...kültlu çorabı giy çıkar daraldım..tansiyon çıkar tabi

ha bide o kalp çarpıntısınında olması normaldir heralde bendede olur bazen

benimde çok çarpıntım oluyo
günde bir iki defa nefessiz kalıyomuşum gibi oluyor

Canım benim tansiyon hep düşük gitti normalde 10a 6 gibi çıkıyor kendimi çok halsiz hissettiğimde 9a 4 oluyor hemen anlıyorum zaten düştüğünü çok sık olmuyor ama. En son doktor kontrolünde 12ye 8 çıktı. Doktora söyledim düşüyor diye çok normal dedi hamilelikte yüksek tansiyon tehlikeliymiş düşük olması çok güzel dedi hatta. Kalp çarpınıtısı oluyor ben de. Ara ara kalbim çok hızlı çarpıp kalbimden beynime doğru bir ateş yükseliyor kulaklarım zonkluyor nefesim kesiliyor gibi oluyor 1-2 dk sürüyor ve geçiyor.

Günaydınlar

hayırlısıyla iyi haberlerle gel inş
maşallah oğluna canım
günaydınlar kızlarrr
nolmuş bu foruma bir günde karmakarışık yapmışlar yaaaa...
aynen bende sinir oldum çok kotu olmuş forumun yeni goruntusu kalabalık cok
acaba,dalin daha mı iyi..ben dalin aldım 1 makine yaptım hastane çıkışları battaniyeler fln elde yıkama ayarında,30derecede bi de ilave durulama ekledim erimişti bütün sabun
bnm erimedi hiç bende dalin sabun kullandım 30 derecede erimiyor sanırım bidaha kullanmıcam
Kızlar cumartesi doktora gittim bebeğim 1450 gr olmuş herşey normal görünüyor fakat hala dönmemiş ters duruyor. SAT a göre 29, ultrasona göre 30. haftadayımi bu zamandan sonra dönebilir mi
maşallahh bebikine tatlım
sizide kocaman masallah canım
oh oh allah nazarlardan saklasın maşşallah
:))) bu hamilelikteki kilo konusunda en şanslı anne benimdir...
hamileliğimin başında 8 kilo verdim... ve hamilelik boyunca sade ve sadece 4 kilo aldım:))

şanslı v kıskanılacak anne diyelim nası başardında kılo verdin sonrasında 4 kılo aldın

doğumdan sonrada 18 kilo verdim ama troid problemi olunca hızla kilo aldım... şimdi trod tedavisi görüyorum

bende geçen ay 4 kilo almıştım bu ay 2 kilo almışım doğumda şimdilik normal görünüyo ve 23 nisan dedi dr. ama bana sanki daha erken gelcekmiş gibi geliyo

Arkişilerim ben de toplamda 6 kilodayım yağlar gidiyor bebeğime yarıyor şu anda bacaklarım, kalçalarım inceldi anlamadım eşim doğumdan sonra eski kilonun altına düşeceksin görürsün bak diyor anlayamadım şu kilo işini şu anda 65 im hala doktor her gittiğimde şaşırıp tebrik ediyor onun o halini görünce inanılmaz keyifleniyorum ya

Pancemm

panik yok

evet canım ya bence de normal.. benim de hep 9-6 çıkıyor.. hamilelikten önce de böyleydi..
bünye meselesi

ha bide o kalp çarpıntısınında olması normaldir heralde bendede olur bazen

benimde çok çarpıntım oluyo
günde bir iki defa nefessiz kalıyomuşum gibi oluyor

çok sağolun kızlar içimi rahatlattınız
tansiyonum için hemşiede normal dedi ama kalbim çarpıntı yapınca korktum..
eşimin amcası kalp doktoru onu mu arasam diye düşündüm bian
iyiki varsınız hepiniz..
kocişte yanımda olmayınca daha çok pimpirikleniyorum maalesef
martın 20 si gibi gelicek inşallah babamız bakalım o zmana kadar doğurmazsak tabi

hiçbirşey yapmadım sadece yedim:))

tatlım artık sayılı haftalarımız çok şükür bende de nadiren de olsa oluyor doktor çok normal dedi içini ferah tut...

Çok sağol içimi ferahlattın petuşum Kaçışım yok zaten aklıma nuri alço replikleri geliyor merak etme senin de hoşuna gidecek doktorum çok iyi güveniyorum ona inşallah dediğin gibi rahat geçer.
Geçen normal doğum yapan bir arkadaşımla konuşuyorum dedim ki ne bileyim o anda ebeler, hemşireler doktorlar falan rahat ediyor musun o an da dedi ki aslı onu düşünmüyorsun ki canının derdinden gülsem mi ağlasam mı bilemedim o an

zaten normal düşünyosan şimdiden nuri alça repliklerine dahada sarıl:)) bi arkadaşım normal istiodu...çatı muayenesinde kendini o kadar kasmışki alttan muayene olurken dr demiş sen böyle kasarsan normal doğum yapamazsın, sezeryana karar vermişler...rahat ol bebem, relax....

kızlar çatı muayenesine ne zaman ihtiyaç duyuyor doktorlar.
Her şey normal gidiyorsa son haftalarda rast gele hadi bi de çatıya bakalım diyebiliyorlar mı acaba?

Bu aylardan sonra daha az alınıyormuş kilo direkt bebek aldığı için ben mümkün olduğunca dikkat etmeye çalıştım inan kafama da takmıyorum 20 kilo da alsam vereceğime inanıyorum senin de bu inançta olman çok güzel çünkü kilo vermek için önce beyinde olayı bitirmek lazım o yüzden bir tebrik de sana canım

kızlar çatı muayenesine ne zaman ihtiyaç duyuyor doktorlar.
Her şey normal gidiyorsa son haftalarda rast gele hadi bi de çatıya bakalım diyebiliyorlar mı acaba?

canım bildiğim kadarıyla normal doğum yapacaklarda çatı muayenesi mutlaka yapılıo 36 da falan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…