Hoşbuldum teşekkür ederim epeydir takipcisiyim buranın ama bi türlü yazmak nasip olmamıştı.31+5 teyim.Kısmetse beklenen doğumum 19 nisan
bu arada kızlar eömzirme eğitimi verdilermi size hastaneye gittiğinize??
dün ben doktora gittim nstye bağladılar beni bu arada oğluşum 1.700 gr olmuş ultrasonda 31+5 çıkıyoruz..iri bi bebekk olacak dedi..kasık ve çatı ağrılarımda ondan dolayıymış baskı yapıyomuş oğluşum :)) kan idrar tahlillerimizde temiz nstde de bi sorun çıkmadı çok şükür ben ona bağlı beklerken ebe geldi emzirme hakkında bilgi verdi yarım saat göğsünü c şeklinde tutacaksın öle emzireceksin dedi bi tarafta süt bitmeden diğer göğsüne geçmiceksin eğer bebek emmezse bitirmezse emdiği tarafta sütü bitene kadar sağ sonra verirsin dedi..doğumdan yarım saat sonra emzirmeye başlamalısın sütün gelmeyebilir ilk etapta ama emzirdikçe gelecek dedi..ilk gelen kolostrum sonra yağlı süt gelicek dedi..vee emzik biberon kullanmamanı öneririm dedi..bebek emzik biberon kullanınca anneyi fazla emmezmiş buda aramızdaki psikolojik bağı etkileyebilirmiş en azından ilk aylarda verme dedi..senin sütüne alışsın iyice dedi..dedi de dediiiiiiiiiamma çok sonun dedi ile biten cümle kurmuşum
günaydın arkadaşlar geç oldu ama bende yeni katıldım aranıza.
Benim de 4 nisan, 39+0 oluyor.
ne güzel tebrik ediyorum kayınvalideni
bende bazen öyle düşünyorum..
ilk başlarda diodum aaa ne çabuk geçio...belkide bi kez yaşıycam bi tecrübe biraz daha yavaş geçse zmn tadını çıkara çıkara yaşasam diodum da şimdi bi an önce geçsin istiom:)))
keratalar ya..işte bi minnak hareketleriyle alıolar gönülleri...
evet cnm...seninkide belki bu gidişinde bişiler der.
bu arada kızlar eömzirme eğitimi verdilermi size hastaneye gittiğinize??
dün ben doktora gittim nstye bağladılar beni bu arada oğluşum 1.700 gr olmuş ultrasonda 31+5 çıkıyoruz..iri bi bebekk olacak dedi..kasık ve çatı ağrılarımda ondan dolayıymış baskı yapıyomuş oğluşum :)) kan idrar tahlillerimizde temiz nstde de bi sorun çıkmadı çok şükür ben ona bağlı beklerken ebe geldi emzirme hakkında bilgi verdi yarım saat göğsünü c şeklinde tutacaksın öle emzireceksin dedi bi tarafta süt bitmeden diğer göğsüne geçmiceksin eğer bebek emmezse bitirmezse emdiği tarafta sütü bitene kadar sağ sonra verirsin dedi..doğumdan yarım saat sonra emzirmeye başlamalısın sütün gelmeyebilir ilk etapta ama emzirdikçe gelecek dedi..ilk gelen kolostrum sonra yağlı süt gelicek dedi..vee emzik biberon kullanmamanı öneririm dedi..bebek emzik biberon kullanınca anneyi fazla emmezmiş buda aramızdaki psikolojik bağı etkileyebilirmiş en azından ilk aylarda verme dedi..senin sütüne alışsın iyice dedi..dedi de dediiiiiiiiiamma çok sonun dedi ile biten cümle kurmuşum
Anlatılanları okudum gerçekten ebenin dedikleri çok doğru.Benim 2008 doğumlu bir oğlum var hepsini yaşadım yazılanların.Mamaya büyütmek zorunda kaldım.Ama bu sefer gözüm açıldı gücümün sonuna kadar emzirmekte inat edecem pes etmeyecem inşallah.
Bu arada hangi hastaneye gidiyorsunuz?
aynen cnm ben de senin gibi ilk 5 hatta 6 ay yaşadım bulantıyı.şimdi de bebek mideye baskı yaptığı için oluyor sanırım.benm en başta hiç bulantı yaşamayan arkadaşım bile son ay kusmuştu.Günaydın herkese!
Arkadaşlar sizce bu dönem neden mide bulantısı olur?
Yaşayan var mı bu durumu??
Ben zaten ilk 5 ay yaşadım
Şimdi arada oluyor çok zorlamasa da nedenkine??
hoşgeldiniz kızlar inş hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız daha sonrasında da tez vakitte şu fazla kilololarımızdan kurtuluruz inşallahh yarabbiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Teşekkürler canım, biraz geç geldi diye kızıyordum kendi kendime yoksa önemsemiyor mu bizi diye sonunda hormonlarımın etkisi olduğunu farkettim üç günlük dünya sonuçta bizler çok şükür her istediğimizi alıyoruz burada niyet önemli düşünmüş ya allah razı olsun...
Çok merak ediyorum bir yandan çok heyecanlanıyorum bir yandan hayırlısıyla kucağımıza alalım diyorum duygular karmakarışık oluyormuş cidden. Bu cumartesi gideceğiz bu sefer kesin belirlenir çünkü 35. haftaya girmiş olacağız. Nst'ye de gireceğim bakalım güzel haberler veririm inşallah sizlere...
Tuni henüz bana vermediler bu cumartesi gideceğim saol paylaşımın için iyi oldu bizim içinde c şeklinde tutmayı falan bilmiyordum ben mesela ne güzel iyi ki varsınız hepiniz...
Hoşbuldumm sağolun.Amin inşallah.
Bebekler bi doğsun onun ihtiyaçlarına yetişmeye çalışmaktan çok kilo kalmaz dert etmeyin kızlar
lolly cim ben de gördüm o haberi.maşallah bizim kilolar aldı başını gidiyo.onların zaten normalde de yemekle arası yok ki cicim...napalım.doğumdan bi kaç ay sonra spor salonu paklar bizi artık...ogg gene bunalıma giriyorum sanırım tv de çağla şikeli göserdi kadın 8.5 kilo almış toplamda dogumada 1.5 ay varmış ama tabi o aldığı 8.5 kilo deve de kulak gibi hiç gozukmuyoo bilee kendimi şuralardan atmak istiyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa avaz avaz bagırasım var artıkkk sıkıldım cok bunaldım sinir oluyorum kendime baktıkca
lolly cim ben de gördüm o haberi.maşallah bizim kilolar aldı başını gidiyo.onların zaten normalde de yemekle arası yok ki cicim...napalım.doğumdan bi kaç ay sonra spor salonu paklar bizi artık...
günaydın arkadaşlar geç oldu ama bende yeni katıldım aranıza.
benim midem bulandığı an anlarım ki
idrar yolu iltihabı olmuşum...
ama sende farklı olabilir canım...
aynen cnm ben de senin gibi ilk 5 hatta 6 ay yaşadım bulantıyı.şimdi de bebek mideye baskı yaptığı için oluyor sanırım.benm en başta hiç bulantı yaşamayan arkadaşım bile son ay kusmuştu.
ama bi yandan da eve geldikten sonra düşündüm bi göğsünde süt bitmezse sağ dedi 3 gün buzlukta bekliyomuş..peki o sağdığım sütü neyle vericem gene biberon kullanmam gerekmicekmi??
ya emzikte vermeyi düşünüyodum ama banada mantıklı geldi ebenin dediği..boş yere neden plastik emsinki dedi..bende emzik kullanan bebeklere bayılıyorum yaa
hastane olarak ben seydişehirde yaşıyorum ama memleketim alanyada geçiriyorum hamileliğimi..şuan seydişehirdeyim tekrar dönücem alanyaya orda özel başkent üniversitesi hastanesine gidiyorum..
evet bebem bende bilmiyodum göğsü kavrayıp c şeklinde tutacakmışız ve bebek o göğsün etrafındaki şuan bizim siyah olan halkayı tamamen ağzına alırsa daha rahat emermiş
bilmediğimiz o kadar çok şey öğrendikki hem birbirimizden hem de dışardan duyup geldik paylaştık burda..iyiki varız biz cidden yaaa
lolly cim ben de gördüm o haberi.maşallah bizim kilolar aldı başını gidiyo.onların zaten normalde de yemekle arası yok ki cicim...napalım.doğumdan bi kaç ay sonra spor salonu paklar bizi artık...
ogg gene bunalıma giriyorum sanırım tv de çağla şikeli göserdi kadın 8.5 kilo almış toplamda dogumada 1.5 ay varmış ama tabi o aldığı 8.5 kilo deve de kulak gibi hiç gozukmuyoo bilee kendimi şuralardan atmak istiyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa avaz avaz bagırasım var artıkkk sıkıldım cok bunaldım sinir oluyorum kendime baktıkca
Teşekkürler canım, biraz geç geldi diye kızıyordum kendi kendime yoksa önemsemiyor mu bizi diye sonunda hormonlarımın etkisi olduğunu farkettim üç günlük dünya sonuçta bizler çok şükür her istediğimizi alıyoruz burada niyet önemli düşünmüş ya allah razı olsun...
Çok merak ediyorum bir yandan çok heyecanlanıyorum bir yandan hayırlısıyla kucağımıza alalım diyorum duygular karmakarışık oluyormuş cidden. Bu cumartesi gideceğiz bu sefer kesin belirlenir çünkü 35. haftaya girmiş olacağız. Nst'ye de gireceğim bakalım güzel haberler veririm inşallah sizlere...
Tuni henüz bana vermediler bu cumartesi gideceğim saol paylaşımın için iyi oldu bizim içinde c şeklinde tutmayı falan bilmiyordum ben mesela ne güzel iyi ki varsınız hepiniz...
Hoşgeldin canım...
Bu cumartesi gidicem doktora bir sorayım ne diyecek bakalım haber veririm sizlere de...İnternetten araştırdım normalmiş sanırım az kaldı diye motive ediyorum kendimi bir de ben ilk 5 ay çok çektim mutfağa falan girdim, yemek yedim ama o böğürmeler yok mu ömrümden ömür gitti resmenhamileliğimin en zor yanı bu oldu. Büyükler belki de kocakarı lafı bilemiyorum saçları çıkıyor derler ama ona da mı yorsak ne yapsak
Emziği ben de seviyorum çok tatlı oluyorlar bir de anne memesine benzer yapıda olanları var ya canım sütü ya da suyu ilk aylar biberon değil minik kaşıklar var ya bebekler için onlarla vermek gerekiyormuş ben mesela sağmam gerektiğinde öyle yapacağım ilk aylar, böylece anne memesini unutma şansı da ortadan kalkıyormuşEvet bence de iyi ki varız hepimiz...
Ben sonra 6 kilo almıştım ama eminim şimdi 7 olmuşumdur 10 olsam bile napalım vereceğiz muhakkak inanıyorum bizlere...
36 bedenken 40 beden oldum neredeyse.. ve geçen gün farkettim ki sırf buyüzden sosyalleşmekten kendimi çekiyorum. arkadaş toplantılarına gitmemek için hep bir mazeret uyduruyorum sonra buna kendimde inanıyorum.sürekli çikooo bakımsızz solgun ve çirkin görünüyorum sanki.... akşam eşimde yemek yerken doğumdan sonra sana bi bakım yaptırırız saç-cilt işte ne varsa iyice depresyona giricen bakk dedii banaevet canım ya zaten aldıgım kıloların bebegıme bi faydası yok zararı var allahım şöyle 10 kıloyla tamamlayabilseydim dogumu nerdeeeeeeee 25 le bitirirsem simdi sukredicem offf cok asablarım bozuk gene.. ne olduysa dun aksam uzeri oldu .. tayt giymekten usandım ve bacaklarımda cok kalınlastıgı ıcın pazar gunu alısverıs yaptım hamıle pant falan aldım dun onun paçaları ıcın terziye goturdum tabi adam teğel alacagı icin giymek zorundaydım orada da bi boy aynası vardı gercekten ilk defa bukadar farkına vardım ne kadar cok kılo aldıgımı evdekı ayanalarda cok belli olmuyormus orada gorunce resmen beynımden kaynar sular indi bu ne yaa dedim kendi kendime.. takmamak gercekten elde degil 34-36 beden giyen biri için
Tatlım benim deve gibi kadın zaten onun eti ne budu neydi bırak şu kakavanı ya emin ol bizim de hayatımız sadece onun gibi kendi bakım ve güzelliğimizle ilgilenmek olsa 8,5 değil 3 kilo alırdık yalnız farkettim ne kin kustum heeeDiğer mankenlere baktın mı bak demet şenere kaç kilo almış 23 mü neydi? Sen takılma onlara mühim olan kaç kilo aldığın değil doğumdan sonra ne kadar verebildiğin bak benim arkadaşım az aldı doğumdan sonra 10 kilo aldı o yüzden sen hiç girme bunalım diyet topiği açıp birbirimizi motive edeceğiz nasıl bebişleri beraber büyüttük kiloları da beraber vereceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?