bana doktorum dedi ki,bu enzim yüksekliği çıktı ya bende geçen hafta,internette bi sürü şey okudum,moralim bozuldu ,ya bebeği erken almak zorunda kalırsanız ,ona üzüldüm falan demiştim doktoruma,asıl üzüntü ve stres yaparsan erken doğurursun ,ona göre demişti,bugüne kadar hiç bi bebeği ben bu yüzden erken doğurtmadım,son ana kadar beklerim falan dedi bana,sonrA düşündüm,doğru aslında,mesela ben enzimlerden ya bişi olursa diye kendimi yiyorken paris arkadaşımızın erken doğum riiski olmadığı halde sancısı tuttu,hastanede şimdi.ne olacağı belli olmuyo,bence stres yapmayalım kızlar,erken geleceği varsa biz ne kadar uğraşsak da gelicektir bebek yine,kısmet biraz da,vakti saatini bekliyo derler ya,yiyecek ekmeği içecek suyu varsa bu dünyada sağlıkla doğacaktır,yoksa da kendimizi kessek elden bişi gelmez,asıl sürekli üzülüp gerilirsek ters etki yapar,akışına bırakalım,şurda 35. haftayı devirmeye az kaldı hemen hemen hepimizin,35 ten sonra zaten erken doğum riski kalkıyo ortadan diye biliyorum,Allah sağlık sıhhatle kucağımıza almayı nasip eder inşallah
bende işyerine geldim senin yazını okurken gözlerimden yaşlar geliyordu bi yandan
allahım bu ne dedim ya kendimi çok kötü hissettim o kadar stres oldum ki hani bi belirtisi yoktu ya ne zaman ne olacağı belli olmadığından bi tuhaf oldum ya devlet hastanesi mi kesinlikle kimseyi almaz içeri cnm çok kötü bi durum ya eşinin desteği olmadan zor bi süreçtesin yanında kimse yok...Rabbim yardım etsin inş.erteleyebilirler olamazsa da inş.bi sorun çıkmadan atlatırlar allahım sen onları koru...
Bende her an tetikteyim artık hafta sonu bebeşin herşeyini hallettim ama kendi şeylerim hazır değil pijamamı bilem yıkamadım çanta hazırlamadım of ya çok stres oldum :18:
Bi ayar cekcem artik....herifimden korkudan yerimden kalkamiom..yemek falan yapsam balkondan firlatcak bi potansiyel seziom onda...kalkmak yok didi...yatiom bende camis gibi walla
Evet cnm ya...ben dun aksam ogrendim o kadar ok agladimki...kendimi sakinlestiremedim bi turlu...esime diom bizmki dogsa hic uzulmuycem onunki daha minik...ben onu 32 artilarda sanidoum ama sen yazmissin ya 33 artilarda icim rahatladi...sbh i sbh ettim sbh 7 degildi msj attim artik esine ne durumdasiniz die...ama kendimizi telkin edelim artik hu habelerde panik olmak yerine hayirli olsun demeye alistiralim kendimizi cnm..allahim parisin yardimcisi olsun....bide en cok neye uzlyom..esi yaninda degilmis..dusunsene dun aksamdan buyana kimse giremio yanina...devlette oylemi oluo demek? Ben o gun dohumhanede yatarken esim hep yanimdaydi...o yonden cok uzuluyorum...ama artik kritik haftalar gecti cok sukur...allahim yardimcisi olsun..saglik versn...
evet hayatım karaciğerdeki enzim yükselmelerine bağlı biluribinlerde yüksekti ama sonki testte düşmülşştü hepsi normale. gebelik kolestazı deniyor tehlikesi yok dikkatli besleneceksin bol su içeceksin her yediğimiz birikiyor toksin olarak ondan oluormnuş bu durum genelde genetikmiş annede yoksada annaede oluormuş
doğumdan 2 hafta içinde kayboluor canım benim. herşey normale dönüyor yani. malüm 9* ay tek vücut iki kişi kolay deil hepimiz için. işin aslı safra asitlerinin karaciğerde birikerek toksik etki yapması. bunun sonucunda sindirim ve ayrıştırma son organı olan karaciğerden çıkan kan dolaşımı dağılınca vücuda kaşıntı yapıor ceninn sıkı takip lazım sadece. o da edilior zaten hareketleri önemli günde en az 10 kez hareket varsa korkmayın diyor.
daha dikkatliyim şimdi biraz azaldı sürekli duş vs.
bnm ki 28 haftadn sonra döndü cnm zaten dogum pozisyonunda bnde agrı hissetmedigim için bi hemsire arkadasım vardı kasılmayı karnın sert olursa anlar demişti ama bakıyorum uzun süre gecmiyo dogum sancısıda 15 dk bir girer dei okumustm o zaman bu degil ddemiştim bnde izne cıktım işe güce verdm kendimi az oturayım desene senn kacıncı haftada olmustu peki nts de cıktımı mesela gündüz olmuyo aksam daha cok oluyo gittigimde olmazda görnmezse nts de[/QUOTanladım cnm bende öyle 28. haftamda döndü tam ve 33 haftama geldiimde karnımın solunda bi sertlik saatlerce gçmiyor ev işi uyapınca dahada azdı 34 de hastanelik oldum işte gerisi okumuşşunuzdur. bugün yine benzer durumlar oldu bekledim annem yanımda allahtan bakıor geçti geçmese yolcuydum yine doktora. tek tavsiyem no stres ve ayaktta kalmak. şimdi çarşamba 36. haftamda oluorum ben 1 hafta daha tut içinde sonra gelsin dedi doktor.
herşeyin hayırlısı kesinlikle canımmbence o kadar evham sanada bebeişinede yorucu gelir hayatım hiç gerek yok meleğini kucağına aldığını hayalle gerisini bırak gün geldiiğinde bi anda oldu bittiyle hallolur düşünsen de düşünmesende gerçekleşecek bir doğum var sonuçta tatlım hiiiç sıkma canını bebeğin seninle ve büyüyüp sana kavuşmak için sabırsızlanıyor. doğsamda annişimin memeişlerini emsem babamın boynunu salya sümük yapsam diye hayal kuruyor oo yaaa:):)
selam kızlar dün giremedim hemen başlıorum geçmişi okumaya annemle dün ağda işlerini hallettik yeni bitti geleyim dedim ağrılarım arttı iyicene o bölgedeki bugün kalktım ki sırtını dönmüş yine zorluo aşşasını allahtan annem kalmdırmıor yerimden herşeyimi yaptı sağolsun. şimdide dayanamadım geldim. az öncede büyük bir ağrıylan yan mı döndü ne değişti karnım iyice nefesim kesildi resmen aman sağlıklı olsunda son bi hafta tutam içimde yürüyüşe başlıcam evde doğmak isterse doğsun yavrum. miyadını doldurmuş dimek ki.
Evet migicim bende kendimde cma gnu hic korkmadim uzulmedimde...sonucta bu topikte 28 haftalikken dogan bi bebegimiz var...o zmn onun annesini nasil teselli ederiz dimi...olacak oldumu yaacak bisi yok..allahim saglik versin saglikla gelsinlerde artik nasip..
yaa kızlar bişimi kaçırdım ben yaa paris hastanaedemi neler olmuş bakam hemen allahım yardımcısı olsun bebeğini sağ sağlişm bağışlasın inşallah...
canım petunyaya soyle eklesin seni facekızlar bu face işi nedir bende gelem oraya
Merhabalar hanimlar,
Ara sira yazilarinizi okuyorum ve benimde erken dogum riskim var cok endiseliyim. 32+3 gebelik haftasindayim.. Dr dinlenmemi soyledi, bazen agrilarim oluyor korkuyorum.sancilarim 4 hafta ondeymis,Cogunlukla uzaniyorum yorulmamaya gayret ediyorum.. Rabbim cumlemizin yardimcisi olsun ve bebislerimizi bizlere bagislasin insallah
selam canım allah bbegini saglıkla kucagına almayı nasip etsin inş
bir de bi şey sorcam bebek aşağıda ve makat pozisyonundayken yani tersken hareketleri daha az olurdu değil mi ?
birde aşağı kısmımda sürekli bi baskı var bebeğin aşağıda olmasıyla alakalıdır değil mi ? :18::18::18:
benimde 2 gundur sırtım ve belim agrıyor bide surekli 2 gundur uyku halim var neden oluyor ki bu anlamadım ? :26: şimdi doguranlaar olmaya baslayınca onemsedim yoksa hayatta kaale almazdım ama baya baya belim agrıyor adet olacam gibi uyuzlandım :18:
evet hayatım karaciğerdeki enzim yükselmelerine bağlı biluribinlerde yüksekti ama sonki testte düşmülşştü hepsi normale. gebelik kolestazı deniyor tehlikesi yok dikkatli besleneceksin bol su içeceksin her yediğimiz birikiyor toksin olarak ondan oluormnuş bu durum genelde genetikmiş annede yoksada annaede oluormuş
doğumdan 2 hafta içinde kayboluor canım benim. herşey normale dönüyor yani. malüm 9* ay tek vücut iki kişi kolay deil hepimiz için. işin aslı safra asitlerinin karaciğerde birikerek toksik etki yapması. bunun sonucunda sindirim ve ayrıştırma son organı olan karaciğerden çıkan kan dolaşımı dağılınca vücuda kaşıntı yapıor ceninn sıkı takip lazım sadece. o da edilior zaten hareketleri önemli günde en az 10 kez hareket varsa korkmayın diyor.
bnm ki 28 haftadn sonra döndü cnm zaten dogum pozisyonunda bnde agrı hissetmedigim için bi hemsire arkadasım vardı kasılmayı karnın sert olursa anlar demişti ama bakıyorum uzun süre gecmiyo dogum sancısıda 15 dk bir girer dei okumustm o zaman bu degil ddemiştim bnde izne cıktım işe güce verdm kendimi az oturayım desene senn kacıncı haftada olmustu peki nts de cıktımı mesela gündüz olmuyo aksam daha cok oluyo gittigimde olmazda görnmezse nts de[/QUOTanladım cnm bende öyle 28. haftamda döndü tam ve 33 haftama geldiimde karnımın solunda bi sertlik saatlerce gçmiyor ev işi uyapınca dahada azdı 34 de hastanelik oldum işte gerisi okumuşşunuzdur. bugün yine benzer durumlar oldu bekledim annem yanımda allahtan bakıor geçti geçmese yolcuydum yine doktora. tek tavsiyem no stres ve ayaktta kalmak. şimdi çarşamba 36. haftamda oluorum ben 1 hafta daha tut içinde sonra gelsin dedi doktor.
herşeyin hayırlısı kesinlikle canımm
canım petunyaya soyle eklesin seni face
selam canım allah bbegini saglıkla kucagına almayı nasip etsin inş
valla yazdım ama petuşş sanırım görmedi beni neysem artık
nazarıım yok ya zaten benım 2 gundur var bugun olan bişi deilde şimdi dile getirdim bide 2 gundur sanki ilk aylardaki gibi hep uykum var ne hikmetsevalla canım bnmki her pozisyonda karete yapıordu maşallah. ama ters dönünce baş aşağı bacaklar yukarda ya daha baskın oluor tabi bide büyüdükçe oluor o. o baskı da bebek zorladığı için normal ama. korkmayın bence
polllyyyyy ciiikk canım sen etkilenmişsin okuduğum kadarıyla birazda psikolojik olabilior geçen hafta bende öyleydim çünkü ama herşey sonuçlandı bebeğimde 34 0 da açılma yapmıştı şimdi geldik 36 0 a bak allaha çok şükür kürkular beynimizin kimyasını bozup daha çok yakınlaştırabilir bizi istemediğimiz şeylere herşeyimiz hormonlar çünkü hayaım kısa bi süre sağlık eğitimi almışlığım var az çok bildiğimi söylüorum yanlış anlama canım bnm. her hamile değerli çünkü bana göre ve kutsalll. her yaşadığımı sizlerle paylaşıorum bakın en azından ona dayanarak korkularınızı yenin annemin başımda olması benim en büyük nimetim oldu tabi, bu güne gelebilmemde onu balımdan eksik etmesin allah. sizlerde korkmayın bak bnm açılma var öyle pırt die pırtlamıo o da o kadar çok baskı yapıoki ahanda gelecek şimdi sular diorum çogu kez aman çok şükür ki bişide olmuo korkmayın cnm yaaaa
valla yazdım ama petuşş sanırım görmedi beni neysem artık
canım sen solmazı ekle face oda seni gruba alsın ben yazim adını soyadını solmaz yaşar aytaç
benimde 2 gundur sırtım ve belim agrıyor bide surekli 2 gundur uyku halim var neden oluyor ki bu anlamadım ? :26: şimdi doguranlaar olmaya baslayınca onemsedim yoksa hayatta kaale almazdım ama baya baya belim agrıyor adet olacam gibi uyuzlandım :18:
dur lolllyybirde sen başlama bugün,yoksa sırayla doğurucaz psikolojiden
dur lolllyybirde sen başlama bugün,yoksa sırayla doğurucaz psikolojiden
ay evet ya bayansu valla iyice korkmaya basladm ben.kizlar bi sakin olun.erken dogum dusuncesini atin gafanizdan daaa
ay evet ya bayansu valla iyice korkmaya basladm ben.kizlar bi sakin olun.erken dogum dusuncesini atin gafanizdan daaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?