missaltin gördünmü zeynep'i bu saat oldu ses yok, tabi izne ayrıldı ohhhhhhhh
bembeyaz beylikdüzünden günaydın
havadaki değişimler ne enteresan
pazar günü akşam 4 e kadar kızımla balkonda çay,kahve,kurabiye keyfi yaptık.öykü özlemiş çok hoşuna gitti balkonda vakit geçirmek.
dün fırtına
bugün kar
bu ne yaw bu ne yaw
zorlamaz annesi artık,hem senin gidiş geliş 2 saat'lik yolun vardı dimi canım çalışırken...son ayındasın yine iyi dayandın,yoksa oturduğumuz yerden kalkamıyoz bu ay kaldı ki dolmuşlara,vapurlara nasıl dayancaktın...
Doğum nedeniyle kullanılacak ücretli ve ücretsiz izin sürelerinin, yıllık ücretli izin hakkı elde edilmesi için geçmesi gereken süreye etkisi nedir?
4857 sayılı İş Kanunu'nun 74. maddesine göre, kadın işçilerin doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli izin hakları bulunmaktadır.
Aynı Kanun'un 55. maddesi uyarınca; bu süreler, yıllık ücretli izin hakkının hesabında çalışılmış gibi sayıldığından elde edilen yıllık ücretli izin hakkının kullanılmasına engel teşkil etmez. Ayrıca, doğum yapan işçiye isteği halinde 16 haftalık ücretli izin hakkının dolmasından itibaren 6 aya kadar ücretsiz izin verilebilmektedir.
Bu süreler yıllık ücretli izin süresinin hesabında dikkate alınmadığından; 16 haftalık ücretli iznin ardından izin kullanılması durumunda, yıllık ücretli izin hakkının elde edileceği zaman kullanılan izin kadar ileri bir tarihe kayacaktır.
Analık halinde çalışma ve süt izni
MADDE 74.
Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İş Kanunu |- İş Güvencesi, Yasal, Soru-Cevap, Kanun ve Yönetmelikler, Haberler - Doğum nedeniyle kullanılacak ücretli ve ücretsiz izin süreleri
Evet cnm...bu totomu devirip yatmalarin faydasi olacagina bendeinaniyorum..
Ben onu 28 martta dogurup babssina dogum gunu hediyesi yacam ya...
Yolarim walla onun o 3 tuy sacini planlarimi bozarsa((
Ya bide kizlar hani geri saym topigine dogum listemizi yaptik ya..ben takip edcektim...simdi benim evdeki bilgisayar ipad...bu aletten liste gunceleyemedim..hatta mevcut listeide bozdum...napsakki varmi fikti onerisi olan
Sibelciğim sende mi beylikdüzündeydin :)
Bende beylikdüzündeyim:)
Neresinde oturuyorsun hangi hastaneye gidiyordun?
Cnm bi degisiklik yok...morali cok iii beklio..bugun yrn dogurcak kismetse, hadtanedeler:)))pariis ne durumda ki:44:
Amannnn her anne topiginin bi listesi var ama ama yea...becerememisler demesinlerrr sonra bize:)))Amann canım yaa tablo yapmayıver.
Yan yana yazı yazıveee :)
Anne adını bebek adını doğum tarihi kilo boy ve haftasını hastanesini doktorunu ilini yazmıştık zati faydalı olur,bizden sonra yararlanır ihtiyacı olanlar.
Amme hizmeti :)
petunya evde olup bişey yapamamak çok sıkıcı gerçekten.
pazar günü gözümü camlara dikmiştim.ne olurki silsem filan diyodum.
bugünde yatak odamda küçük bi ek gardolap var.onu boşaltıp balkona koydurmam lazım
gidip gelip dolaba bakıyorum
en çok özlediğim şeyler
1- yüzüstü yatmak
2- öykü kızımı kucağıma alıp boğuşmak
3- evdeki ıvır zıvırın yerini istediğim gibi değiştirmek
4- midyeeeeeee,kokoreç
ben simakent ten içerdeyim.
medilife selda hanıma gidiyorum.
ilk başlar kolan arzu hanıma gittim.o aşırı yoğun randevu anında bile odası hiç boşalmıyo
gerçi selda da yoğun mesela haftaya randevum var taa dün sabah aldım randevuyu.ama randevu esnasında çok ilgili.odaya kimse girip çıkamıyo
sen?????
Alemsin hee :)Cnm bi degisiklik yok...morali cok iii beklio..bugun yrn dogurcak kismetse, hadtanedeler:)))
Amannnn her anne topiginin bi listesi var ama ama yea...becerememisler demesinlerrr sonra bize:)))
Bende okyanus kolejinin arka tarafındayım cnm.
Avcılar Hosp gidiyorum ben Gönül Hanım çok memnunum.
Evet cnm...bu totomu devirip yatmalarin faydasi olacagina bendeinaniyorum..
Ben onu 28 martta dogurup babssina dogum gunu hediyesi yacam ya...
Yolarim walla onun o 3 tuy sacini planlarimi bozarsa((
Ya bide kizlar hani geri saym topigine dogum listemizi yaptik ya..ben takip edcektim...simdi benim evdeki bilgisayar ipad...bu aletten liste gunceleyemedim..hatta mevcut listeide bozdum...napsakki varmi fikti onerisi olan
esenyurt tarafındamısın
bende aslında evi değiştirmeyi düşünüyorum
sizin tarafta fiyatlar filan nasıl yeni evlerde
bide insanlar, komşular..
ortaya karışıkbu banaydı galiba teşekkür ederim
petunya evde olup bişey yapamamak çok sıkıcı gerçekten.
pazar günü gözümü camlara dikmiştim.ne olurki silsem filan diyodum.
bugünde yatak odamda küçük bi ek gardolap var.onu boşaltıp balkona koydurmam lazım
gidip gelip dolaba bakıyorum
en çok özlediğim şeyler
1- yüzüstü yatmak
2- öykü kızımı kucağıma alıp boğuşmak
3- evdeki ıvır zıvırın yerini istediğim gibi değiştirmek
4- midyeeeeeee,kokoreç
kızlaaaaar el parnakları ağrıyan yok muuuuu
Neyse biri bize hoyyyt diene kadar aklimizdan takip edelim o zmn:)))Alemsin hee :)
Sen bu kadar uğraşıyon canım o yeter eline koluna sağlık :)
yani konu senin olduğu için kimse güncelleyemez,tabloyu koduna göre yap..ıpad'le listenin ne alakası varki canım sonuçta site içi bir çalışma bu:26:
o kadar derinlere inemedim henüz
ortaya karışık
yüzüstü yatmayı bende çookk özledimm... kocam diyo sana ortası delik bişi yaptıralım oradan göbeğini aşağı salıp yüzüstü uyuu... küstahh nalcekkk doğurimmm benn görcek ooo neler etcem ona
Neyse biri bize hoyyyt diene kadar aklimizdan takip edelim o zmn:)))
Baska bi konumu acsa ama tabi takip edebilecek biri..
Cnm bu aletten yazinin asagisina dogru gitmek kopyalamak yapistirmak yazi yazmak vs. Cile, keder....copy paste yapamadm, dusun artik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?