2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Arkadaşlar Word da hazırladım ama nasıl ekleyeceğim??

yok işte :))) altta yorumlara yazılmış her kafadan bir şeyler....

daha önce vardı ama yeni çıkan bu torba yasasında var mı yok mu anlayamadım....

cnm bizim iş yerinde 2 ay önce biri doğum iznine çıktı aynen şöyle yaptılar..4 aylık(o izinde olacağı süre için) ödenecek maaşını toplu ödediler, izne çıkan arkadaş doğum izni sırasında gidip ssk dan parasını toplu alacak(o 4 ayda normalde iş yeri para ödemez, ssk öder ya) o parayıda geri iş yerine yatıracak; önceki iş yerimde toplu değil aylık aylık normal maaş öder gibi 4 ay ödüyordu, ssk dan alınan 4 aylık toplu parayıda alınca iş yerine iade ediiliyordu..

ayrıca süt izni ile ilgili haberler çıktı bundan 3-5 ay önce günlük 1,5 olan süt izni süresi arttı diye, o artışdan yalnızca devlet memurları yasasına tabi olan lar yararlanabiliyormuş, özel sektör çalışanları yararlanamıyormuş

bu memur özel sektor ayırımı nasıl bir mantıkta yapılıyor acaba ?memur olan arkdaslar alınmasında lutfen devlet özel sektorde calısanları yarım anne mı goruyorlar acaba?:44:

bu memur özel sektor ayırımı nasıl bir mantıkta yapılıyor acaba ?memur olan arkdaslar alınmasında lutfen devlet özel sektorde calısanları yarım anne mı goruyorlar acaba?:44:

ben şaşırmadım cnm, yani bayramda devletin tatil olupda özel in çalışması nasıl bir mantıksa aynı mantık işte; devlet orda dioki ben çalışanımı bayramda çalıştırmıyorum sıkıyosa sizin patronlarınızda sizi çalıştırmasın...ben bunlarda olduğu gibi süt iznindede bu kararı alanlara hakkımı helal etmiyorum, varsa bi hakkım çıksın çorundaçocuğundan diorum..sinir oluyorum çok yani çocukların günahı yok ama insan kendi bebsinin başına gelmeyince hiç bi duyguyu anlamıo...öfkelendim yine..

doğru söylüyosun arkadaşım. sonuçta bizde çalışıyoruz. bizde anneyiz ve üstüne üstlük bizim çalışma saatlerimiz daha uzun genelde. bu nasıl oluyor yaa.

sonuna kadar haklısın canım özel sektörde çalışanlar devlet tarafından hep ikinci sınıf vatandaş durumunda özellikle benim en sinir olduğum konu ben izmirde oturuyorum ve bilirsiniz sıcağımız çok fenadır.Yazın sıcaklardan dolayı devletin özürlü, hamile ve yaşlılara verdiği izni sadece devlet memurları kullanıyor.Özel sektörde çalışanlar insan değil mi?

aynenn bende her ay maasımdan kesilden g.v.en aklıma gelen helal olmasın sinirlendim bende simdi ...3 cocuk 3 cocuk dıe soylüyor ama kıme acaba?
ayrımcılıktan nefret ediyorum ya illa bii cifte standart olacak su dunya da .....oyle bazen bende dusunuyorum insanın basına gelmeyınce dedin ya örnegin ; yolda trafik sorunu yol yapımı su bu eger calısmasam bu trafigin farkında olmaz gerekli yerlerede sikayet ve ilgilenmelri için uyarılarda bulunmazdım dıe

yani daha bunun gibi bi çok örnek..bende bu ayrımcılığa çook sinir oluyorum..işse iş yani dibine kadar hak ediyoruz bizde ama niyeyse devlet babaya bi türlü yaranamıyoruz..

kızlar dün dr a gittim bebeğimi gördüm ellerini ve ayaklarını hareket ettiriyordu. yerim onu ben ya çok tatlı....şu anda 10+2 yim. 2 hafta sonra 2 li test için gideceğiz yine. dün okadar mutluydum ki suratımda hep aptal bir gülümseme vardı...
bu arada kızlar izinlerden bahsetmişsiniz ben herkesden önce izne ayrılcam galiba çünkü evim işyerime 50 km. allahtan nöbet usulü çalışıyorum haftada 2 gün gidiyorum ama gittiğim arabayı görseniz... tangut tungur gidip geliyorum. son aylarımda çekemem gibi geliyor yolda doğurmaktan korkuyorum:) aslında son haftalara kadar çalışmak istiyordum ama izne erken ayrılcam sanırım.

sbilyana bildiğim kadarıyla ssk lılara doğum parası yok ama geçici iş görememezlik ödeneği varmış o da doğumdan önce ve sonraki 8 haftalık izinler için veriliyormuş. ssk lılar emzirme ödeneğide alabiliyormuş bu arada memurlar alamıyor. siz çalışmasanız eşiniz ssklıysa bile alabiliyormuş emzirme ödeneğini. memurlar sadece doğum parası alıyor o da 150 tl falan sanırım. bir de doğdıuktan sonra 6 yaşına kadar 30 tl ondan sonra 16 tl çocuk parası var. 3 çocuk diyor başbaknımız ama çocuk parasına bakın şaka gibi.....

cnm ne güzel allah sağlık versin...insan düşününce bile o aptal tebessümü yerleştirio yüzüne değilki görünce, yani düşünsene o ilk keseyi gördüğümüzde kara bi delik ama insan deli manyak mutlu oluo

hade bizde tükkanı kapatıoz, herkese ii akşamlarr

iyi akşamlar kızlar, nasılsınız? biz iyiyiz.2 hafta kaldı randevumuza.
şirketten giremiyorum akşamları da çok yorgun oluyorum halen.
sizi merak ettim.ben de çok yoğun çalışıyorum bir de belim çok ağrıyor bu aralar sizde de oluyor mu?
walla bu gidişle 7.aya kadar nasıl dayanacağım bilmiyorum bu kadar uzağa gidip gelerrek zorlanacağım gibi geliyor

nisan anneleri bazı sorularım olacak
1.doktorunuz hangi folik asit ilacını önerdi ??
ben elevit kullanıorum ama değiştirmek istiyorum çünkü kabızlık yan etkisi var
benim zaten fissür problemim var kötü etkileyeceğini düşünüyorum
2.benim gibi fissür problemi çeken var mı ve herhangi bi diyet uyguluyo mu ??
3.karnınız şişmeye başladı mı kaçıncı ayda başlar??
4.çatlak oluşmaması için krem ya da yağ kullanan var mı ??
:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:

11+4 oldum yarın ikili tarama testi için gideceğim doktora
elini kolunu görebilecek miyim
o kadar büyüdü mü???

Hepinizi can-igönülden selamlıyır güzel haberler almanızı dileyirem!
Biz artık 13 hafta olcaz 2 gün sonra İnşAllah, yaniii 1-ci trimestri aşırdık sağ salim, darısı başınıza! 2-li test verdik, Ultrasona girdik menim bebek ellerini ayaklarını çabaladı, bir yerde durmadı ki, küçücük bişey ama kıvrandı durdu, hatta doktorum dedi ya bu ne hareketli maşallah :) Yarın aşımı vurduracam sağlık ocağında, pazar ertesi 2-li test cevaplarını alcam İnşAllah, ümid ederim her şey yolunda. Sag olsun bebek bana zorluk yaşatmadı, bulantılarım olmadı, bazen oldu da o da ya aclıktan ya stresten, şimdi bişey yok. İçimde bir canlı olması hissi beni çok mutlu edir, İnşAllah yavrularımızı böyle sevinçle kucağımıza alırız bolca koklarız. Öptüm hepinizi! Kendinize iyi bakın!

Kızlar bugün pek heyecanlıyım bebişimi göreceğimmmm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…