yok işte :))) altta yorumlara yazılmış her kafadan bir şeyler....
daha önce vardı ama yeni çıkan bu torba yasasında var mı yok mu anlayamadım....
cnm bizim iş yerinde 2 ay önce biri doğum iznine çıktı aynen şöyle yaptılar..4 aylık(o izinde olacağı süre için) ödenecek maaşını toplu ödediler, izne çıkan arkadaş doğum izni sırasında gidip ssk dan parasını toplu alacak(o 4 ayda normalde iş yeri para ödemez, ssk öder ya) o parayıda geri iş yerine yatıracak; önceki iş yerimde toplu değil aylık aylık normal maaş öder gibi 4 ay ödüyordu, ssk dan alınan 4 aylık toplu parayıda alınca iş yerine iade ediiliyordu..
ayrıca süt izni ile ilgili haberler çıktı bundan 3-5 ay önce günlük 1,5 olan süt izni süresi arttı diye, o artışdan yalnızca devlet memurları yasasına tabi olan lar yararlanabiliyormuş, özel sektör çalışanları yararlanamıyormuş
bu memur özel sektor ayırımı nasıl bir mantıkta yapılıyor acaba ?memur olan arkdaslar alınmasında lutfen devlet özel sektorde calısanları yarım anne mı goruyorlar acaba?:44:
bu memur özel sektor ayırımı nasıl bir mantıkta yapılıyor acaba ?memur olan arkdaslar alınmasında lutfen devlet özel sektorde calısanları yarım anne mı goruyorlar acaba?:44:
ben şaşırmadım cnm, yani bayramda devletin tatil olupda özel in çalışması nasıl bir mantıksa aynı mantık işte; devlet orda dioki ben çalışanımı bayramda çalıştırmıyorum sıkıyosa sizin patronlarınızda sizi çalıştırmasın...ben bunlarda olduğu gibi süt iznindede bu kararı alanlara hakkımı helal etmiyorum, varsa bi hakkım çıksın çorundaçocuğundan diorum..sinir oluyorum çok yani çocukların günahı yok ama insan kendi bebsinin başına gelmeyince hiç bi duyguyu anlamıo...öfkelendim yine..
ben şaşırmadım cnm, yani bayramda devletin tatil olupda özel in çalışması nasıl bir mantıksa aynı mantık işte; devlet orda dioki ben çalışanımı bayramda çalıştırmıyorum sıkıyosa sizin patronlarınızda sizi çalıştırmasın...ben bunlarda olduğu gibi süt iznindede bu kararı alanlara hakkımı helal etmiyorum, varsa bi hakkım çıksın çorundaçocuğundan diorum..sinir oluyorum çok yani çocukların günahı yok ama insan kendi bebsinin başına gelmeyince hiç bi duyguyu anlamıo...öfkelendim yine..
sonuna kadar haklısın canım özel sektörde çalışanlar devlet tarafından hep ikinci sınıf vatandaş durumunda özellikle benim en sinir olduğum konu ben izmirde oturuyorum ve bilirsiniz sıcağımız çok fenadır.Yazın sıcaklardan dolayı devletin özürlü, hamile ve yaşlılara verdiği izni sadece devlet memurları kullanıyor.Özel sektörde çalışanlar insan değil mi?
aynenn bende her ay maasımdan kesilden g.v.en aklıma gelen helal olmasınsinirlendim bende simdi ...3 cocuk 3 cocuk dıe soylüyor ama kıme acaba?
ayrımcılıktan nefret ediyorum ya illa bii cifte standart olacak su dunya da .....oyle bazen bende dusunuyorum insanın basına gelmeyınce dedin ya örnegin ; yolda trafik sorunu yol yapımı su bu eger calısmasam bu trafigin farkında olmaz gerekli yerlerede sikayet ve ilgilenmelri için uyarılarda bulunmazdım dıe
sbilyana bildiğim kadarıyla ssk lılara doğum parası yok ama geçici iş görememezlik ödeneği varmış o da doğumdan önce ve sonraki 8 haftalık izinler için veriliyormuş. ssk lılar emzirme ödeneğide alabiliyormuş bu arada memurlar alamıyor. siz çalışmasanız eşiniz ssklıysa bile alabiliyormuş emzirme ödeneğini. memurlar sadece doğum parası alıyor o da 150 tl falan sanırım. bir de doğdıuktan sonra 6 yaşına kadar 30 tl ondan sonra 16 tl çocuk parası var. 3 çocuk diyor başbaknımız ama çocuk parasına bakın şaka gibi.....Doğum İzni Süt İzni (Torba Tasarı 2011) | Hafta Hafta Gebelik
kızlar bu doğum parası işi nasıl yaaa... heryerde başka yazıyor emin olamadım. engin bilgileri olan arkadaşlar aydınlatsın biizi plssssss
kızlar dün dr a gittim bebeğimi gördüm ellerini ve ayaklarını hareket ettiriyordu. yerim onu ben ya çok tatlı....şu anda 10+2 yim. 2 hafta sonra 2 li test için gideceğiz yine. dün okadar mutluydum ki suratımda hep aptal bir gülümseme vardı...
bu arada kızlar izinlerden bahsetmişsiniz ben herkesden önce izne ayrılcam galiba çünkü evim işyerime 50 km. allahtan nöbet usulü çalışıyorum haftada 2 gün gidiyorum ama gittiğim arabayı görseniz... tangut tungur gidip geliyorum. son aylarımda çekemem gibi geliyor yolda doğurmaktan korkuyorum:) aslında son haftalara kadar çalışmak istiyordum ama izne erken ayrılcam sanırım.
canım sıkılıyooo kimsecikler yok ağlamak istıyorumm m
nice güzel yıllara arkadaşım eşinle ve bebeğinle beraber.inci ismini de çok beğenirim ,kardeşimin adı ve kendi de inci gibidir..
kızlar dün dr a gittim bebeğimi gördüm ellerini ve ayaklarını hareket ettiriyordu. yerim onu ben ya çok tatlı....şu anda 10+2 yim. 2 hafta sonra 2 li test için gideceğiz yine. dün okadar mutluydum ki suratımda hep aptal bir gülümseme vardı...
bu arada kızlar izinlerden bahsetmişsiniz ben herkesden önce izne ayrılcam galiba çünkü evim işyerime 50 km. allahtan nöbet usulü çalışıyorum haftada 2 gün gidiyorum ama gittiğim arabayı görseniz... tangut tungur gidip geliyorum. son aylarımda çekemem gibi geliyor yolda doğurmaktan korkuyorum:) aslında son haftalara kadar çalışmak istiyordum ama izne erken ayrılcam sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?