2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Benim kilom 65. doğum öncesi kilomdan 1 kilo eksiğim :)

bayansu hoşgeldin bizde oğluşla bu gün 22 günlük olduk zaman gerçekten çok çabuk geçiyor
doğum kilomuz 3600g ancak hastaneden çıkarken 3200g kalmıştı şimdi çok şükür 4200g maşallah:)
süttte var allahtan çok gaz problemimiz yok
mevlütünüz hayırlı olsun , bizde 40 çıkmasını bekliyoruz,
ben hamile kalmadan önce 50 kiloydum doğumda 67, eve döndüğümüzde 63 kalmıştı, şimdi ise 59 kiloyum, inşallah bi 5 kilo daha verebilirim pantolonlarım olmuyo artık benim bebişte bazen şaşı yapıyo ama şimdilik normal , bu arada ben gaz olmasın ve süt artsın diye her gün rezene anason çayı içiyorum tadıda fena değil herkese tavsiye ederim etkisini gösteriyo bende.

arrkadaşlar bu bebişlerin gazları 40 günlük ten sonra dahada artıyomuş doktor söylemişti doğru çıktı bizim fena halde gazımız var rezene içiriyorum her gün bende içiyorum onun faydasını görüyorum bide colic-end şurubu veriyorum oda çok etkili tavsiye ederim yani

Selam kızlar sonunda doğum yaptım ve bugün eve geldik, darısı yapmayanların başına, suni sancıdan sonra normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim

Selam kızlar sonunda doğum yaptım ve bugün eve geldik, darısı yapmayanların başına, suni sancıdan sonra normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim

hayırlısı olsun canım darısı başıma inş sendede açılma yokken suni sancı işe yaradı demek ay inş bendede sezeryana gerek kalmaz
nasıl bebiş sen iyimisiniz bakalım kaç kilo çıkıyodu ultrasonda kaç doğdu bi ara ayrıntılı haberlerini bekliyorum :)

canım tebrik ederim açılman başlamış mıydı?

Tebrik ederim...Allah analı babalı büyütsün,şansı bol,ömrü uzun olsun bebişin...

Teşekkürler bayanlar, darısı doğumunu bekleyen tüm hamilelere

Selam canım, bende hiç açılma, sancı, nişan, su filan yoktu, perşembe sabah 11 de suni sancı vermeye başladılar gece 12 de kestiler, o zaman içinde sadece 2 cm açılma oldu sonra bütün gece sancım oldu, çok güçlü sancılardı sabah doğumhanede nst ye girdim saat 8 de, saat 9 da tekrar suni verdiler ağrılar artmaya başladı ve açılma 4 cm oldu epidural verdiler saat 10 gibi, bir rahatlama oldu hatta uyudum o sancı yorgunluğundan, saat 11.30 gibi açılma 9 cm olmuştu hemen doğum masasına aldılar, yarım saat içinde bebek gelmeye başladı, 3-4 ıkınma sonrası oğluma kavuştum. Keşke epidural 4cm den önce de takılıyor olsa ne güzel olurdu. Şimdi sezeryanla doğum yapanlara göre daha iyiyim tek sorun 3 dikişimin olduğu yer acıyor ama öyle dayanılmayacak gibi değil. Senin içinde hayırlısı olsun canım, ben suni sancıyla normal doğuma kararlıydım neyse herşey yolunda gitti, inşallah senin içinde herşey yolunda gider. En son bebeğim 3250 görünmüştü ultrasonda, doğum kilosu ise 3200. Şimdi tek sorun süt az geliyor bebeğime yetmiyor gibi bütün günüm emzirmekle geçiyor, inşallah sütüm artar. Sen ne zaman doğuma gidiyorsun

sanıyorumki benimde senin gibi olacak çünkü bendede hiç açılma yok hayırlısı artık ne diyelim sağlıklı bi şekilde dünyaya gelsin bebişimde ama anladığım kadarıyla epey zor olmuş ve benimde öyle olacak birazcıcık tırsmadım desem yalan olur,pzrtesi kontrolüm var duruma göre yatıradabilirim dedi evede gidebilirsin dedi senin anlayacağın pzrtesi belli olacak ama bende hiç bi değişiklik yok bugün nst yede girdim herşey yine normal napıcaz bilmem. inş sütün artar bebeğine yeterde mama derdin olmaz canım ya doğumdan sonra en önemli şeylerden biride o. Rabbim hayırlısıyla bol bol süt versin inşallah
büyük ihtimal denizdilek te doğumunu yapmıştır onun nasıl oldu acaba. Bir ben kaldım galiba :18:

Canım moralini bozma, bana normal doğum için herkes nasıl yapacaksın diye gözümü korkutucu yorumlar yapılırdı, hiç takmadım, her şeyi akışına bırak ben de öyle yaptım zaten sezeryan da olsa normal de olsa doğumda tabi acı çekiliyor ama işte Allah sabrını veriyor, kimileri daha şanslı oluyor açılması başlamış normal kendi sancılarıyla gidenler biraz daha şanslı ama ne yapalım bizimki biraz farklı oldu ama sonuçta ikimiz da sağlıklıyız. Ben de biraz suni sancı süreci uzadı, zaten sabah saat 11 de verilmeye başlamıştı ağrılarımın yoğunlaşması akşam üzeriydi, yani akşamdan sabaha ağrım vardı o yüzden ağrıları çok kafana takma, ben ağrım olunca yerimden kalkıyordum wc ye filan gidiyordum daha kolay atlatıyordum. Allah yanında olsun, kolaylık versin, bak benim sancım hiç yoktu, açılma hiç yok ve suni sancı işe yaradı normal doğurabildim, çok tanıdığım var açılması sancısı varken bile suni sancı başarılı olamıyordu. Herkesin doğumu, hamileliği kendine özgü

eyvah o zaman bizim 40. günümüzdü dün,çok da gaz sorunumuz yok,genelde kendi çıkarıyor gazını üstten alttan , bundan sonra da gaz sorunumuz olmaz inşallah yaa,arada o gaz sancısı girince çok kötü oluyo,yavrum bacakalrını topluyo karnına falan

Canim hayirli ugurlu olsun allah anali babali buyutsun ins.ne guzel normal dogumyapmissn.istedign olmus.cok sevindm senin adina.darisi eyidas in basina ins..

kızlar teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ama ben karar verdim kızımı içimde tutucam biz böyle mutlu, mesut ve de bahtiyarız en azından benden başka hiç kimse sevemiyo kızımı en azından ne sancı var ne lohusa da herkes karışıcak ben sinir falan olucam amannnn ne gerek var dimi bunlara en güzeli hamilelik kızım benim yanımdan hiç ayrılmıyo hem

1 ayı dolan anneler
*bebişlerin 2.doz hepatit b aşısını yaptırdınızmı?
özeldemi,sağlık ocağındamı yaptırdınız?
ateş yaptımı?

*40 ı dolan anneler genel kontrolünuze kaçıncı gün gittiniz

Son düzenleme:
1 ayı dolan anneler
bebişlerin 2.doz hepatit b aşısını yaptırdınızmı?
özeldemi,sağlık ocağındamı yaptırdınız?
bide ateş yaptımı?

benim kızım 33 günlük 9 mayısta bi aşı yapılacak ne aşısı bilmiyorum.ateş mi yapıyor yaa korktum şimdi ?

canım yazını görünce cevaplamak istedim. ben şubat annesiyim. benim kızımda çağak vardı ilk kontroşşerde doktor ılık su ile sil dedi yaptım fakat geçmedi. herkes başını üşütüyordun ondan dedi durdu. ama tek gözü çapaklanıyordu. üşütse ikiside olur diye düşünüp duruyordum. 20 günlükken dayanamadım göz doktoruna götürdüm. çok şanslıydım ki çok iyi bir doktora denk geldim. onunda yeni bebeği olmuş aynı sorun onlardada varmış. üşütme falan değildir iltihap kapmışta olabilir göz yaşı kanalı tıkalıda olabilir dedi.öncelikte ilk 5 gün dalin şampuanı ılık suyla karıştır pamuğu ıslat ve gözünü temizle arkasından da durulamak için bi kapta daha ılık su yap ve onunlada durula dedi. eğer geçmezse beni ara dedi. 5 gün boyunca yaptım fakat geçmedi. sonra aradım göz damlası verdi antibiyotikli onuda kullandık vee yine geçiremedim. sonunda göz yaşı kanalının tıkalı olduğuna karar verdi. 1 yaşına kadar yapılabilecek tek şey burun kemiğine yakın olan yere pompa yapar gibi 10 kez bastır dedi. bir kaç kez de kendi yaptı ve bastırmamla gözün içine iltihap geliyor ordan. o iltihabı hemen ıslak pamukla temizliyorum. günde en az 5 kez masaj yapmak ve iltihabı akıtmak lazım. ben devamlı yapıyorum artık o kadar çapak olmuyor ara sıra uzun uykulardan sonra yine oluyor tabi hemen temizliyorum. bu arada iltihap bulaşıcı olduğu için iki kezde diğer gözüne bulaştırmış kızım o zamanda o göze hemen damla damlatıp 1-2 güne geçiriyorum.devamlı bu işlemi yapmak lazım göz yaşı kanalının açılması için eğer açılmazsa 1 yaşına gelince sondalama yöntemi ile açılması gerekecek. geçmiş olsun inşallah faydalı olabilirim.

cnm benim bebişim 55 gün oldu doğalı.ikinci doz hepatit aşısı geçen carşamba yaptırdım ateş veya ağrı yapmıyo.bir ay sonrayada verem aşımız var ben ilk iki aşıyıda sağlık ocağında yaptırdım veremide orda yaptırıcam benim 3.bebeğim en büyüğü 4,5 yaşında ikinciside 2 yaşında.diğerlerinede hep aşılarını sağlık ocağında yaptırmıştım.özelden çok daha güzel ilgileniyolar üstelikte bedava.sağlık ocağı aşıdan önce genel bi muyne yaptırdı benim oğluşum prematüre olduğu için ben özeldeki muaynesine bir aylık olunca götürdüm.ayda bir düzenli takip yaptırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…